Hľadám náhradnú matku

1babo1
5. mar 2014

Ahojte baby vedel by mi niekto poradit ako by som sa dostala ku zenicke kt je ochotna vynosiť babo a darovat vajicko ?

mimla
5. mar 2014

V podmienkach našej legislatívy to nie je možné. U nás je matkou tá, čo porodila. Oficiálne nie je možná ani adresná adopcia, že by dieťa vynosila, porodila ako oficiálna matka a následne dala konkrétnej žene na adopciu.

gizmusa
15. jún 2014

@1babo1 ahoj je to ešte aktualne

gizmusa
15. jún 2014

tato debata

burberry2308
29. jún 2014

hladame nahradnu maminu

lolobolo
1. júl 2014

ahoj , aj keď to legislatívne nieje možné tak sa to robí...

burberry2308
9. júl 2014

1babo1 vajicka kupis anonymne v repromede brno

burberry2308
9. júl 2014

hladame nahradnu maminu,ktora vynosi babo

zuska88
11. júl 2014

baby ako uz pislala mimla, v podmienkach legislativy SR to nieje mozneee...

ingrid0105
13. júl 2014

1babo1 ale obrat sa na Brno Reprofit tusim to uz maju v ponuke

neznama99
29. júl 2014

to čo by si chcela síce nie je možné, ale je možné, že žena, ktorá chce dať dieťa na adopciu, tak si môže vybrať komu ho na adopciu dá...takže keby si niekoho takého našla...
O takejto možnosti adopcie sa u nás nehovorí, ale vraj je to legislatívne možné, bolo to aj niekde v telke, v relácií, kde rozoberali druhy adopcie.

mimla
29. júl 2014

@neznama99 Nie, nie je to možné (legálne). Toto je presne to, čo sa volá adresná adopcia. Ak dávate dieťa na adopciu, vzdávate sa rodičovských práv na dieťa a tie získava štát. Štát aj rozhodne, komu zo žiadateľov o adopciu dieťa pridelí. V okamihu, kedy je dieťa uvolnené pre adopcie, je jeho biologická matka pre neho úplne cudzia osoba a nemá na neho žiadny právny dosah.

O takejto možnosti adopcie sa u nás nehovorí, pretože je ilegálna a legislatíne to možné jednoducho nie je. Chodí sa za to do basy a volá sa to obchod s deťmi.
Jediný spôsob je podplatiť pracovníčku, ktorá by to dieťa mala na starosti. To riskuje adoptívny rodič, praconvíčka a keď sa to prevalí tak v konečnom dôsledku to schytá aj to dieťa.

Skutočne sa to nedá. Nie všetko, čo hovoria televízii je pravda. To že existujú rôzne druhy adopcie neznamená, že všetky tie adopcie/osvojenia/pestúnstva sú u nás aj možné.

neznama99
29. júl 2014

@mimla nie som odborník a netvrdím, že mám pravdu. Ale bola to nejaká relácia, kde sa bavili len o adopciách a vraj náš zákon niečo také pripúšťa, ale sa to u nás nepoužíva a zrejme len vo výnimočných prípadoch by niečo také pripustili. Naozaj neviem.
U nás celkovo je adopčný proces, aspoň čo som čítala, tak dosť komplikovaný.

liebling98
29. júl 2014

@neznama99 myslím, že takýto druh adopcie sa pripúšťa len v rámci rodiny. Napr. žena sa zrieka dieťaťa a jej sestra si chce dieťa adoptovať.

sono2
29. júl 2014

Admin si to tu prečíta a budete v base ešte skôr ako oplodní manžel tú ženu.

mimla
29. júl 2014

Existujú isté výnikmy, ale nakoniec rozhoduje súd.
@liebling98 Poznám takýto prípad, ale tam ide o to, že sestra si ich vzala do pestúnskej a až rokoch rokúcich, kedy sa biomatka konečne rozhúpala a podpísala, že sa ich vzdáva, prišlo k adopcii. Ale tiež rozhodoval súd. Bolo to na dlho a bolo tak pol na pol a bolo to za výdatných návštev všelijakých tiet, čo kontrolovali domácnosť, deti, financie. A potom čo obaja rodičia absolvovali dokonca psychologické vyšetrenie.
Ide o odlišnú situáciu, ako tú, pri ktorej tu podaktorí "podnikatelia" špekuľujú. Toto skutočne zaváňa obchodom s deťmi.

liebling98
29. júl 2014

@mimla Súhlasím s Tebou. Môj príspevok bol reakciou na tie výnimky, ktoré spominala @neznama99. Jedine pri adopcii v rámci rodiny by som si vedela predstaviť určitú výnimku. Inak to skutočne zaváňa (skôr smrdí) obchodovaním s deťmi. Dieťa dáme tomu, kto viac zaplatí.
K téme - neviem, či vynosenie dieťaťa náhradnou matkou vôbec pripúšťa európska legislatíva. Pokiaľ mám dobré info, možné to je v USA.

burberry2308
31. júl 2014

nahradna matka vynosi len dieta ktore ani biologicky nieje jej,a je to legalne v usa,holandsko,ukrajina ,cesko,atd,v normalnych krajinach .netreba odsudzovat hned ,su veci ktore sa nedaju tak ako by to malo bit,a toto je jedina moznost.A adopcie ,mozu sa hanbit u nas na sk kopec deti v DD a nemas sancu si to dieta adoptovat.je to hrozna birokracia a vetko len kopec problemov okolo toho

janielka_k
3. sep 2014

@burberry2308 Nasla si nahradnu matku, ktora by to bola ochotna urobit? Zaujimam sa o to, lebo my sme v podobnej situacii. Ja nemozem donosit zdrave dietatko, lebo dlhodobo uzivam vela liekov. Velmi by sme potrebovali nahradnu matku, sme ochotni zaplatit pomerne dost, len neviem ako a kde by som nahradnu matku zohnala. jana

janielka_k
3. sep 2014

Na obrazku je moj synovec 🙂 .

sheila72
3. sep 2014

Nečítala som predošlé príspevky, ale u nás sa toto legálne nedá bohužiaľ. Dá sa jedine dohodnúť so ženou, aby dala k vám dieťa do pestúnskej starostlivosti. Avšak dieťa si môže kedykoľvek zobrať späť, aj po 10 rokoch ak si rozmyslí, že to dieťa chce, tak jej ho musíte dať. Teda aspoň takú mám vedomosť, neviem či to ešte takto funguje. Teda vlastne akoby ste rodičmi ani neboli, len pestúnmi. Možno že sa dá po pár rokoch dieťa osvojiť, treba sa popýtať niekoho, kto sa tomu rozumie. "Na čierno" sa dá všetko, ale treba mať dostatok peňazí a ľudí na správnych miestach.

radina
3. sep 2014

Ak bude jej manzel otcom a nahradna matka ho urci za otca, tak bude aj rodnom liste dietata.
cize akoby nastala situacia, ze muz podviedol zenu a milenka ostala tehu a nechce to dieta, vzda sa ho a da ho bio otcovi. skus sa popytat v ceskych car co ponukaju nahradne matky. urcite sa to da obist tym sposobom ako pisem. poznam taky pripad, kedy milenka dala dieta milencovi a jeho zene.

ferofiha
3. sep 2014

Sme bezdetní manželia a hľadáme náhradnú matku. Nájde sa niekto kto by nám vedel pomôcť?

burberry2308
3. sep 2014

radina -co je to v ceskych car??

burberry2308
3. sep 2014

@radina co je to hladaj v ceskych car????

radina
3. sep 2014

@burberry2308 myslis co je to skratka CAR ? centrum asistovanej reprodukcie 🙂

dezire1000
7. sep 2014

hmm pride mi to divne.nieje to u nas povolene atd.... nam co deti mozeme mat sa to lahko hovori.ale myslim si ze ludia by si mali pomahat.teraz ma tu asi roznesiete v zuboch ale ja by som urcite pomohla takto.nieje nic krajsie ako ked vidite drzat zenu v naruci babatko

marikaema
7. sep 2014

@dezire1000 suhlasim stebou🙂 nemaju ta preco rozniest,lebo ani jedna znas by svoje dieta za nic nedala. Mam dve krasne a zdrave deticky a ja osobne by som to takto riesila keby nedajboze dieta mat nemozem...

mamulienka30
7. sep 2014

Ved staci ist do ciech, nerobte s toho dramu nelegalnu, niektore zeny nemaju na vyber, napr bez maternice si vlastne nevynosia a tie, ktore tu mame xy deti to nikdy nepochopime tu tuzbu... Na Slovensku sa to tiez da - porodi nahradna matka dieta pocate spermiami manzela buducej maminy.. figuruje v rodnom liste ako matka a on ako otec.... dieta prevezme do starostlivosti biologicky otec (ktory bude v rodnom liste) a ona bude casom (alebo hned) suhlasit s adopciou dietata jeho manzelkou.. trosku obijdeny system, ale uplne legalny... on bude predsa vzdy biologicky otec aj keby to dali na testy dna..keby sa ich pytali, tak proste mali aferku... nic viac a nic menej. @burberry2308 Drzim palce.

burberry2308
7. sep 2014

dakujem za vsetky pozitivne komentare,ano je to velmi tazke ked nemate maternicua nemozete vynosit vlastne dieta ,na psychiku a vsetko ...netreba to odsudzovat ,ked sa takto da pomoct...diatatko je cisto nase,nae vajicka a nase spermie,len ho musi vynosit cudzia zena,mamulienka30 a radina ano vsetko sa da v cechach teda v brne,len je problem najst tu nahradnu maminu,a hlavna taku ktora vas nechce len financne zruinovat.......dakuejm pekne ay dufam ze aj mi sa budeme niekedy tesit a drzat nas poklad v naruci

yana.
19. sep 2014

Mohla by som byt ako nahradna motka. Mohla preto, ze to chcem prebrat s manzelom. Preberali sme to cca pred rokom, nic proti tomu nemal. Mam 3 zdrave deti, vsetky tehotenstva a porody bez vacsich problemov, vsetky moje zdravotne testy ok, neberiem ziadne lieky. Mam sice alergiu na pel, ale lieky neberiem-nezaberaju mi a da sa to prezit. Menzes pravidelny, ovulaciu a najvhodnejsi cas na implantaciu vajicka je lahko urcit. Vsetky tri tehotenstva sa ujali na prvykrat! Teraz som na neplatenej rodicovskej s najmladsim synom. Ma momentalne 3.5 roka, takze popri nom-kym bude musiet ist do skolky, stihnem vynosit. Moje podmienky su: mesacny prispevok na stravu, zaplatene cestovne, a po porode 40.000 eur-to je vyska hypoteky ktoru musime splatit. Nechcem z nikoho zmykat peniaze, to su moje podmienky, za ktorych to som ochotna urobit, inac to pre mna nema zmysel a ani to nebudem skusat

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre