Vynosenie dieťaťa náhradnou matkou z nášho materiálu

anonymka801
29. okt 2022

Príspevok od kamarátky ktorá nemá účet

Dobrý deň.
Je možnosť na SK/CZ/UA dať si vynosiť dieťa náhradou matkou ? Hľadala som nejaké informácie na internete ale len okrajovo. S priateľom chceme bábo ale pre moju fóbiu z tehotenstva dieťa osobne nikdy neporodím. Samozrejme genetický materiál máme svoj a nechceme použiť cudzí. Je mi jasné, že to bude aj dajaké eurka stáť. Vedela by nejaká maminka poradiť kam sa máme obrátiť ?

tinkavvv
29. okt 2022

@anonymka801 sk/cz nie.
A mozno by bolo jednoduchsie a lacnejsie smer psycholog/psychiater.

anonymka801
autor
29. okt 2022

@tinkavvv Prosím o nekomentovanie o psychickom stave o psychológovi, sám náhradné materstvo odporučil.

qwerty2
29. okt 2022

V UK sa to dá, ale myslím, že iba v prípade ak má žena nejaký zdravotný problém pre ktorý nemôže dieťa vynosiť (neviem či fóbia z tehotenstva by bol pre nich validný dôvod). V USA sa to dá na 100% aj keď má byť iba dôvod strach z tehotenstva. Ak si to pani môže finančne dovoliť, tak radšej by som asi volila USA. Treba vygoogliť nejaké kliniky a kontaktovať ich. 🙂

bluka2
29. okt 2022

Aj v dakych ázijských štátoch sa to dá

anonymka801
autor
29. okt 2022

@qwerty2 @bluka2 Ďakujeme ! Odovzdám

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinkavvv
29. okt 2022

@anonymka801 v usa to ide urcite. Ceny od 90.000-130.000 dolarov cca.
V cechach ten zakon je presne tak ako sa pise vyssie. Nie su doriesene prava.

zafir01
29. okt 2022

@anonymka801 ja len k tej sume.. Áno stojí to nejaké " eurka". V USA, kde to je podla medailozovanych info papierovo jednoduché, sa vie suma hýbať od 40 do 100 tis dolárov.aspon podka starších info na nete
Na českom koňovi nájdeš viac info, tam sa ženy ponúkajú vynosiť dieťa a často práve Slovenkam tak vynosia.

laurita285
29. okt 2022

V Česku pomerne známa vec, kamarátka praxuje v najväčšej českej nemocnici na pôrodníckom a je to tam dosť častý jav.... takže dá sa vyštráchať určite aj Česko, podľa toho čo som počula, tak tiež min 40tis eur pokiaľ nechceš nejakú mladú babu, ktorá to vyslovene robí z finančnej tiesne a nevieš aký je jej životný štýl atd atd...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonymka801
autor
29. okt 2022

Ďakujem za odpovede dámy, ono ako pozerám tak väčšinou všade majú, že iba zo zdravotných dôvodov, neviem ci sa toto takto dá kvalifikovať.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laurita285
29. okt 2022

Určite sa bude dať dohodnúť aj bez zdravotných indikácií...

aliaray1
29. okt 2022

@anonymka801 tak potom by bolo asi fajn, keby ten kto to odporucil podal kamaratke blizsie info vratane toho ako a v akej krajine to funguje.

Snad uvedeny "odbornik" nie je tak neinformovany, ze nevie/te, ze v SR to mozne nie je...bolo by to nelegalne.

annm81
29. okt 2022

Len pre zaujímavosť, ako je to v krajinách, kde náhradné materstvo existuje ako schválený oficiálny postup? Čo ak sa dieťa narodí a má nejaký mentálny alebo fyzický hendikep? Náhradná matka predpokladám voči dieťaťu nemá žiadne právne povinnosti. Čo ale rodičia, ktorí si dieťa objednali? (znie to strašne, neviem ako to lepšie sformulovať). Čo ak nechcú choré dieťa?

qwerty2
29. okt 2022

@annm81 Podľa mňa sa toto asi rieši dopredu. Predpokladám, že sa musia dopredu nejako dohodnúť s klinikou (a možno aj právnikmi), že čo sa stane keď nastane taký a taký prípad.

miskamicha
29. okt 2022

@anonymka801 v cz je to myslim legalne. Ale nie som si uplne taka ista.. na UA urcite

laurita285
29. okt 2022

@annm81 V podstate sa takýto prípad stal v čr, nik to dieťa nechcel.... Riešenie je hniezdo záchrany/detský domov

sissi2183
29. okt 2022

Na Ukraine je to mozne. Mam v okoli pripad, manzelia pravnici si dali 3 deti vynosit na Ukraine. Mladsie dvojicky maju 3 roky, nebolo to tak davno.

zuzliq
29. okt 2022

@annm81 bohužiaľ to nie je doriešené. Dieťa ide do domova, je ponúknuté na adopciu. Pri postihnutí je ale pravdepodobnosť adopcie malá. Bohužiaľ sa to reálne deje.

kukulienka999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ella2015
29. okt 2022

@miskamicha legálne to nie je, je to na hranici zákona, najde sa žena ktora sa podujme dieťa vynosiť- za ďakujem to nebýva, posledne bola suma od 25,000€, žena dieťa vynosi, porodí a následne sa zriekne práv voči dieťaťu, matkou v rodnom liste je a otec dieťaťa je otec, ktory sa tam uvedie, matka je tá, ktora dieťa porodí, jeho vlastna mama si ho normalne musí adoptovať- je tam nejaká lehota kedy, takto to sa to deje ale legalne to nie je
Vždy ma napadne čo ak žena odmietne dať dieťa? Čo ak sa narodí choré, s vrodenou vadou atď? Čo urobia objednávajúci rodičia potom?

lalenka33
29. okt 2022

V zahraničí bežná vec. UA určite, ale momentálne asi bezpredmetné. Ale vždy treba rátať s tým, že vo väčšine prípadov to robia sociálne slabšie ženy, ktoré potrebujú zarobiť vyšiu sumu peňazí a majú kadejakú minulosť.

svetlonos
30. okt 2022

@annm81
takyto pripad sa stal v indii. Manzelia z Europi si takto nechali vynosit svoje dieta ( vlastne vajicko a spermia) a narodilo sa postihnute. “Objednavku” si neprebrali, lebo oni chcu zdrave dieta! Nahradna matka to nepreniesla cez srdce a male si nechala. Takze mala 4 k svojim 3 vlastnym… Inak by islo tam do domova.Samozrejme dostala zaplene minimum, kedze obchod sa neuskutocnil. Neviem ako je to v inych krajinach.

stefi_k
30. okt 2022

Ja len tak mimo temu, ale nebude to geneticky len ich ale geneticky material 3 ludi. Ak zvolia mahradnu matku tak automaticky , bude dieta obplivnene aj jej genom. Asi by si mali temu naštudovať podrobnejšie.

mogaa
30. okt 2022

@anonymka801 no keďže sám psycholog to odporučil, tak by mal aj vedieť že na Slovensku to legálne nie je....

mogaa
30. okt 2022

@anonymka801 okrem iného, žena ktorá dieťa "vynosí" sa pôrodom stáva jeho matkou, takže si to rovnako po pôrode môže rozmyslieť

miskamicha
30. okt 2022

@ella2015 u nas to legalne nie je. V cechach ano..akurat citam na klikine Reprogenesis a musia byt splnene urcite kriteria zrejme nie iba psychologicke dovody. To co bude/nebude potom s tym sa musia vysporiadat uz dotycne osoby. Ja to nezavrhujem ak niekto ozaj tuzi po babatku a stavia sa k tomu zodpovedne so vsetkym co pride 🙂

miskamicha
30. okt 2022

@qwerty2 presne tak.

qwerty2
30. okt 2022

@stefi_k Geneticky to bude iba dieťa 2 ľudí (rodičov). Žiadna tretia DNA tam nebude.

In cases of gestational surrogacy, the baby will have the genetic makeup of its intended parents. The cells that seep through the placenta from the gestational carrier will not affect that in any way.

However, the surrogate mother still affects the baby in other ways. Of course, the nutrition and overall health of the surrogate mother influence the baby. Surrogate pregnancy is fundamentally no different than any other pregnancy. Therefore, the gestational carrier has to keep an eye on what she eats. Furthermore, she has to reduce the level of stress and strain she endures because those factors influence the baby in a significant way.

The surrogate mother doesn’t contribute the genetic material in gestational surrogacy. Yet, she can affect the expression of the baby’s genes. The study of epigenetics tells us that every environment affects the way the genes are expressed. That includes the primordial environment – the womb.

The genetic makeup is already there. It’s determined on conception. Thus, the genetic material of the surrogate mother will not affect the types of genes the baby has. However, it can affect the way they activate.

That’s why it’s crucial to maintain ideal conditions during pregnancy. The womb can have an environmental impact on the way the baby develops. Therefore, the surrogate mother has to maintain optimal conditions throughout.

Zdroj: https://familytreesurrogacy.com/blog/surrogate-...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre