Hľadám náhradnú matku
Ahojte baby vedel by mi niekto poradit ako by som sa dostala ku zenicke kt je ochotna vynosiť babo a darovat vajicko ?
coooo?40000 a este strava a cestovneeee ty kokso .....si zapredavas dusu diablovi ....dokazala by si sa potom pozret do zrkadla.....Boze neverim cisti hienizmus.......To radcej mozu istodo afriky adoptovať cernoska a zostane im este 30000e....
@burberry2308 Drzim vam palce a prajem vela vela stastia duuufam a prajem vam nech najdete slecnu ktora vam babetko vynosi.....a vy budete konplet rodinka....
@janulik797 ale ja nikoho nenutim aby mi to predsa platil. Ja som len napisala svoju poziadavku, 40.0000=zostavajuca hypoteka. Inac to pre mna nema zmysel a pekne si hypoteku odrobim. Priplatok na stravu a cestu tam bol preto, lebo nam to uz teraz od mesiaca do mesiaca nevychadza, tak potom by to bolo este menej a manzel by to sam neutiahol. A ked sa nad tym zamyslim, asi by som to neurobila ani za tych 40.000... Kto vie co obnasa tehotenstvo, ajked je bez komplikacii, pochopi, je to uplne ine vynosit vlastne dieta, alebo to robit pre prachy.
@rencici27 a ty sa nerob svata. To ked som zarabala pred matersku minimalnu mzdu, tak by som za "to" dostala 3000 eur? Smiesne, sak na kreditke mame vacsi dlh...
toto je fakt o ponuke a dopyte, ak sa dvaja dohodnu a bude im to vyhovovat, tak sa vsetko skonci stastne na oboch stranach a nas ostatných do toho nie je vôbec nic, lebo sa nas to netyka a nepozname dovody, ktore ich k tomu viedli. ved v iných krajinach je to normalne a je mi luto, ze na slovensku sa to legislativne neda. ved na tom nie je nic zle. ja osobne by som na yankinu ponuku pred dvoma rokmi reagovala a ak by sa to podarilo, bola by som nekonecne vdacna a stastna, lebo by som mala dieta.
Baby preboha neodcudzujte ju, ze si pyta 40 000 EUR. Tehotenstvo nie je ziadna prechazdka ruzovou zahradou a to ani nespominam, ake pocity musi mat zena, co v sebe nosi cudzie dieta... Ja si ani neviem predstavit, ze by si za to niekto pytal len svoj klasicky rocny plat...
@rencici27 ...suhlasim s tebou. Kazdy ma poznat hodnotu svojej "prace" a ak sa niekto zmoze na minimalnu mzdu tak mu asi len tolko patri. A nahradne materstvo nie je biznis ale ochota niekomu pomoct. A odmena by mala byt primerana, nie prehnana. A zase urobit to zadarmo by bolo nefer voci tej matke, kedze urcite biorodicia pracuju a zarabaju a ta zena sa im v podstate 24 hodin denne "stara" o dieta.
Mne sa hadam sniva....nechapem ako moze niekto ziadat od niekoho aby vynosilu dieta....fuuj
@kubisova nie je na tom nic "fuj", vyjadruj sa ako dospela a bud rada, ze si k tomu nebola nikdy donutena....
tak tomu sa hovori nechutny biznis... A este takto sa verejne dohadovat kto si ako ceni dieta,na aku sumu...
@hanka_april nikto nieje k takym veciam donuteny....to je len rozmar a ked niekto chce dieta a nemoze mat tak radsej by som si adoptovala miminko
@hanka_april nechcem sa tu hadam ja osobne by som to nerobila je to velka vec a v kazdej zene sa skrýva materinský pud...
V niektorých krajinách sveta sa to dá, o legislatívnych úskaliach a nuansách týchto prípadov píše v jednej svojejpublikácii Ján Drgonec. Predpokladám, že ak za podobným riešením pôjdete do nejakej inštitúcie, podla miestnych podmienok vás poučia. Ale túto útlu knižočku odporúčam prečítať aj tak. Budete prekvapení, kolko pohladov na vec existuje.
@burberry2308 @yana. @janulik797 a ostatné diskutujuce..... myslim ze je to tym, ze hodnota vlastneho dietata je NEVYCISLITELNA !!!! Nechapem ako sa tu mozte bavit o konkretnych sumach. ☹
Okrem ineho. Uvedomujete si, co tym sposobite tomu dietatu? Vacsina matiek pisu o bodingu, ako sa tesia na dieta, s ktorym si cele tehu den za dnom vytvarili silne emotivne puto ! (mimochodom sa vola materstvo) . Nieco co neciti len matka (lebo vie o tom rozpravat), ale aj to dieta ! Ale citi to aj ked o tom este nepise clanky do blogov. A zena co vynosi dieta a sa ho vzda? Je to take jednoduche? No nechcela by som zit s tym pocitom, ze ma vynosila cudzia zena, ktora sa ma bez problemov zriekla a moji rodicia si ma objednali ako tovat na objednavku ... A nehovoriac ze to so sebou nesie riziká...napr.: ze sa dieta narodi postihnute...vezmu "objednavatelia" na seba zodpovednost za "poskodeny tovar" ? Alebo sa prejavi tato opicia laska ako v tomto pripade http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/325780-prez...
Myslím si, že je to v každom prípade neetické. Je predsa na svete toľko nechcených detí, ktoré čakajú na niekoho, kto ich bude ľúbiť a kto si ich osvojí. To len dnešná doba z nás robí "tupcov" - otupelých vo svojom svedomí. Ak si len vezmeme pre a proti z každého hľadiska, je zrejmé, že by mal vyhrať zdravý rozum. Nikoho za to neodsudzujem, chápem, že každý túži po svojom biologickom dieťati. Sme tiež pár, ktorý už dlhšiu dobu nemôže mať dieťa, ale radšej by som si adoptovala, ako sa uchýlila k niečomu takému. Poviem to nahlas - podľa mňa je to EGOISTICKÉ a SEBECKÉ. A narážam aj na dôsledky, o ktorých sa píše v spomenutom článku vyššie.
@kamila.k. vobec sme sa nebavili o hodnote dietata, ale o odmene ktoru za to matka ma dostat. Nahradna matka nepredava svoje dieta ani to ktore patri biologickym rodicom, ale "len" dieta vynosi!!!! To znamena ze sa on stara po dobu 9 mesiacov, je to ako ked date dieta na 8 hodin do jasiel alebo skolky, tiez sa vam on postaraju a tiez to nie je to zadarmo. Tehotenstvo je samozrejme ovela osobnejsie a zodpovednejsie, nielen voci tomu dietatu ale aj sebe. Pisete o nejakom bodingu, nebudte smiesna, vela deti co sa narodi predcasne supnu na dva tri mesiace do inkubatora a vsetci su stastni ze prezilo a nezamyslaju sa nad nejakym putom o ktore dieta prislo predcasnym porodom.
A este k tomu ako materstvo je podla vas HLAVNE tehotenstvo. Tych 9 mesiacov je to najmenej co zena moze pre svoje dieta urobit, ale kym z neho vychova plnohodnotneho cloveka, tak to trva niekolko desatroci.
Matka je hlavne ta, co dieta vychovava, nie ta co ho "len" vynosi a porodi, tak neodsudzujte ludi co inu moznost ako takuto nemaju!
@liebling98 dieťa sa nedá adoptovať adresne ani v rámci rodiny, je možné len pestúnstvo
@yana. 😕 , normálne nechápem túto tému, veď u nás to nie je legálne, tak prečo takáto téma vôbec existuje 😖
@valiaaa a ostatne diskutujuce ktore by ste si radsej dieta adoptovali, asi neviete ako na Slovensku adopcia prebieha, tak sa radsej hned zaradte do adopcneho programu, aby ste to vytuzene dieta nedostali az v dochodkovom veku. Kedze u nas su pravne volne len romske alebo postihnute deti, co ma malokto silu si taketo dieta zobrat. Takze len tolko k adopciam na Slovensku.
A ano, je to egoisticke a sebecke v pripade celebrit, ktore si dieta nechavaju vynosit aby si nepokazili postavičky a neprisli tym o honorare pocas tehotenstva. Ale pri zene, ktora je aj s partnerom zdrava, len nema ten jeden podstatny organ - maternicu, je tupec otupelý ten, co ich za to odsudzuje!
A k tomu clanku len tolko, ta nahradna matka vedela v 4.mesiaci ze jedno dvojca bude postihnute a odmietla ist na potrat, cim zlyhala a zobrala cast zodpovednosti na seba, a charakter bio rodicov zlyhal tiez ked rozdelili surodencov.
@janulik797 odkiaľ máš také info, že právne voľné sú len rómske a postihnuté deti? trochu zavádzajúce info
@tortelinka od rodicov ktori niekolko rokov cakaju na dieta a ponukaju im len taketo. A o babatku mozu len snivat. Preco su potom plne ustavy zdravych bielych deti? Zeby ich nikto nechcel ked stovky parov su v adopcnych programoch? Asi preto, ze biorodicia nedovolia adopciu, a vyhovuje im ze sa im stat zadarmo stara o deti. Ale to je ta nasa "demokracia" kde prava rodicov su nadradene pravam deti.
@janulik797 samozrejme, že ak chcú len bieleho novorodenca, tak si počkajú dlhšie, ale zasa do dôchodku asi čakať nebudú, záleží samozrejme od kraja a od konkrétnej predstavy rodičov
velmi zaujimava tema, dakujem za to, ze nie som v takej situacii, ale...je aj iny pohlad ako drzat v naruci vlastne dietatko ☹ ja som zdrava na 100% a aj napriek tomu ma moj syn vaznu vadu srdca, operacia hned po narodeni, do konca zivota problemy, vela ho este caka, transplantacia dvoch chlopni atd. Prisli na to v 27 tt. No a potom co? Aj "chore" dieta by si za peniaze boli ochotni "rodicia" zobrat? Alebo by zacal boj o to, kto za to vsetko moze? A odserie si to zas len to babo. A kolko je takych vad a chorob, na ktore sa pride az po rokoch? Co taki autisti? Nedajboze komplikacia pri porode a sup, detska mozgova obrna ako vysita, staci nedokyslicenie pocas porodu, za co "matka" nemoze a problemy na cely zivot,... Poznam vela ludi, ktori maju dve - tri zdrave deti a to dalsie zial chore, toto nikto nevie dopredu povedat, ze ako to bude!!! Nemyslim si ani, ze tehotenstvo je to najmenej, co matka moze dietatu dat, lebo to je zaklad, vyvija sa nervova sustava, mozog, srcde, vsetky organy,... Vychovat a prevychovat sa da skoro vzdy, ale ak sa pocas prvych mesiacov nieco zanedba, stacia kiahne v okoli, chripka a je problem na cely zivot, samozrejme nemusi byt, ale aj toto treba brat do uvahy ☹ No a v neposlednom rade ma napada, ze ak neskutocne tuzim po dietati, nevadi mi ani poloromske alebo romske, som raz jeho matka, aj ked chapem, ze to nie je "skutocne" materstvo, to dieta sa na mna nikdy nebude podobat, nikto nikdy nebude hadat na ktoru cast rodiny sa "podalo" zial pri adopcii, ale vytvorim domov a buducnost dietatu a nie o tom je materstvo a rodicovstvo? Podla mna neexistuje na takuto vec odpoved, presne ako pisali baby vyssie, ak sa stretne ponuka s dopytom, su moznosti ako sa aj legislativa da obist a nikoho to nema co zaujimat, ale aj toto su podla mna veci, nad ktorymi treba uvazovat ☹ Niekedy skratka nie je spravne obchadzat prirodu ☹
este ma tak napadlo, s tym obchadzanim zakona, ved mamina pisala, ze vajicko aj spermia by boli ich, to znamena ziadne "prirodzene" oplodnenie, ale pekne umelo...to by na tej klinike n ikoho nezaujimalo, odkial sa vzalo vajicko? To staci povedat, ze ho skratka mam zmrazene a viac sa nik nezaujima? A ak ma nahradna matka Rh faktor negativ a je problem na svete, a ak ma nahradna matka krvnu skupinu rovnaku ako "bio otec" a inu dieta tak ani to nikoho po porode nezaujima? Ze matka ma aj otec maju A a dieta ma B? Vsak aj proces uhniezdenia oplodneneho vajicka zavisi nielen od darcov ale aj od zeny, v ktorej tele sa to deje nie? Aj tu mozu nastat problemy ci nie? Neviem, nie som lekar, len sa tak pytam...
@tortelinka Vďaka za upresnenie. Nie je to možné ani v prípade, ak obaja rodičia zomrú, napr. pri autonehode?
@cenculinka Ahoj, s týmto som si robila srandu u jedného bývalého .. že si vezmem použitú gumu a z tých spermií sa nechám oplodniť. Avšak spermie na vzduchu vraj hynú a po ďalšie, klinika používa spermie odobraté v jej zariadení, nie dovezené (či ako to nazvať). Čiže pokiaľ dvojica nepríde na kliniku, že sú pár a chcú dieťa aj bez úradného potvrdenie vzťahu, v našich podmienkach nie je právne možné pôsobiť ako náhradná matka. Pretože nemáme právne stanovené, kto je matka. Či tá, čo porodí, alebo tá, ktorej je to vajíčko. Preto nemáme ani spermobanky.
@lili_mia no spermie este pochopim, ale vajicka? lebo neviem ci si citala aj prispevky vyssie, kde baba pisala, ze vajicka ma svoje aj spermie ma manzel, takze od "nahradnej matky" chcu len vynosenie "ich" dietata...lenze na kliniku kde by doslo k umelemu oplodneniu predsa nemozeme len tak dponiest nieco zmrazene, ze tu mi to spojte a vlozte do maternice...ci? takze ak hladame "nahradnu matku" v podmienkach nasej legislativy, tak sa nevyhneme tomu, ze to dieta nebude mat geny po skutocnej matke, ale po nahradnej, lebo inak sa jednoducho do jej maternice nedostane...pokial by k tomu neprislo v zahranici, kde sa teda udajne takato sluzba poskytnut da, ci?
@cenculinka vo vsetkom mas pravdu, co sa tyka tych moznych komplikacii pocas tehotenstva aj porodu a pod.
Len nesuhlasim s tym ze netreba obchadzat prirodu. Potom by ani pary ktore nemozu prirodzene pocat dieta nemali chodit do centier asistovanej reprodukcie, nemali by sa zachranovat predcasne narodene deti ktore "dorastaju a dozrievaju" v inkubatoroch a pod. A sama si toho prikladom kedze tvoj syncek by bez operacii a transplantacii tiez dlho nezil.....toto vsetko je proti prirode a vdacime za to modernej medicine.

@yana. Mila yana, to co si si napisala do poziadaviek je presne a dopismena o zmykani penazi z rodicov! 40 tisic eur a este prispevok na stravu a cestovne??? To si ako vyratala taku hroznu sumu? Nahradnej matke ma patrit odmena ktora sa rovna jej priemernemu rocnemu platu keby chodila do prace....teda ak je aspon ako tak slusna a sebakriticka. Ty si zarabala pred materskou 3 333€???
Tak sa prosim ta nad tou sumou zamysli.