icon

Je možné, aby starí rodičia osvojili dieťa vo veku 70 rokov?

lienka951
10. feb 2025

Ahojte mam dotaz, v manzelovej rodine je 5,5 rocne dievsatko kde matka robi jednu chybou za druhou,nebere ohlad ma dieta a dieta je suce psychologa….sama mam pocit,ze jej “preplo”nabrala si pozicky,malu doborvolne nechala na psychiatrii 2 mesiace,ma druha co ich bije a aj ked sa vratila k starym rodicom co ju vychovavali aj jej dceru tvari sa ze nic(otec dietata zije mimo ,o dceru nejavi zaujem).
Aka je moznost o osvojenie si dietata??? Prastary rodicia by chceli ale neviem ci vo veku 70 r. Je to mozne, mame obavu ze svojim chovanim malej este viac ublizi…..nevieme si radi

rachel36a
•
10. feb 2025

Osvojiť im v tomto veku nedovolia, ald môžu požiadať o zverenie do opatery...ak súd rozhodne, že matka nie je spôsobila sa osobne starat

janinah
•
10. feb 2025

Kto hospitalizuje dieťa bezdôvodne 2 mes na psychiatrii? Tu dačo nesedí...

lienka951
autor
•
10. feb 2025

@janinah bohuzial…

januska12323
•
10. feb 2025

Ak máte podozrenie na zanedbanie starostlivosti riešte to cez úrad, viac vám pomôžu ako nejaké dohady tu. A tiež neverím nechaniu dieťaťa 2 mesiace v nemocnici úplne bez dôvodu.

kacena4
•
10. feb 2025

stary rodic si moze poziadat o zverenie do starostlivosti ale nie je to take jednoduche ak sa matka stara ma kde byvat dieta chodi riadne do skoly... tak nemaju sancu jedine ze by ona s tym suhlasila. apropo dieta ti len tak na 2 mesiace na psychiatriu nevezmu, su tam cakacky na mesiace a bez dovodu nebudu drzat dieta 2 mesiace v zariadeni. takze urcite tam nieco je

h2
•
10. feb 2025

@lienka951 Myslela som, že sa pýtaš na dieťa, ktoré je voľné na adopciu. Nie na dieťa, ktoré má matku, ktorá nebola zbavená svojich rodičovských práv.

lienka951
autor
•
10. feb 2025

@kacena4 matka byva u nich,je mometalne bez prace a zadlzena,k psycho liecebni nemam dostatocne info

anna777115
•
10. feb 2025

Nemáš dostatočne info, zrejme k ničomu čo sa týka tohoto pripadu, tak čo chceš riešiť. Veď to dorieši zrejme socialka a sud rozhodne o umiestnení dieťata. Čo chcu preboha sedemdesiaťroční ĺudia robiť s malym dieťaťom, keď zachvilu nebudu schopní riešiť, ani sami seba.

any_soj
•
10. feb 2025

@lienka951 byť bez práce a zadlžená samo o sebe nie je dôvod odobratia dieťaťa. VdakaBohu.