icon

Kto sa postará o dieťa neplnoletej matky v domove?

23. feb 2025

Ak je dievca neplnolete a v detskom domove , ostane tehotna a kto sa potom postara o dieta ? Ostava matke a su spolu v detskom domove ale dieta ide na adopciu?

kacena4
•
23. feb 2025

dieta patri matke, ak sa rozhodne dat ho do adopcie moze podpisat papiere, ak si ho chce nechat tak si ho necha a v decaku ju naucia ako sa starat o dieta, popr. pomozu poriesit partnera
dieta v detskom domove nie je nesvojpravne, rozhoduje sa v spolupraci so zakonnym zastupcom to je riaditel detskeho domova

deti95060810
•
23. feb 2025

v detskom domove tehotné slečny? to sa nestáva, majú tam dozor, stále je s nimi vychovavateľka...

autor
•
23. feb 2025

Lebo videla som to dnes v serailii tak preto ma to napadlo tato otazka zo zvedavosti

kacena4
•
23. feb 2025

@deti95060810 ale stava nakolko mlade slecky su pod pozorom len v decaku ked idu do skoly zo skoly poobede vonku tak nie su pod dohladom

zuzinka888
•
23. feb 2025

@deti95060810 ale stava. A nie je s nimi stale vychovavatelka. Je v budove no nie s nimi na izbe.

deti95060810
•
23. feb 2025

@kacena4
@zuzinka888
u nás deti z detského domova vozia do školy autom. každý deň...a samozrejme aj naspäť odvezú. samé nechodia.

terezkaarthuramax
•
23. feb 2025

Ak to je len v seriáli ktory ma zaujat je to v pohode. Ak sa to deje naozaj je to smutne.

palicka
•
23. feb 2025

Existujú domovy pre maloleté matky s deťmi. V podstate detsky domov. Jeden je v Medzilaborciach.

autor
•
23. feb 2025

A tie deti nechodia von? Podla mna sa to moze stat

zuzinka888
•
23. feb 2025

@deti95060810 fakt? A to koncia vsetky rovnako? Nechodia na kruzky???

bebebi
•
23. feb 2025

@deti95060810 ale stáva. Detský domov nie je väzenie, majú vychádzky tak ako aj "bežné" deti, ktoré žijú doma.
Väčšinou v takomto prípade sú umiestnené v Medzilaborciach v domove pre maloleté matky s deťmi.

abbey1
•
23. feb 2025

@deti95060810 Prosím ťa, nežartuj. Tie deti chodia normálne samé do a zo školy, na krúžky, majú vychádzky, chodia von s kamarátmi.

dadka1997
•
24. feb 2025

Babatka maju pri sebe, predsa su ich matky, pokym sa nerozhodnú inak, do polroka dieťaťa samozrjeme záleží aj na okolnostoach, matka je pri dieťati a potom ide naspäť do školy a vychovavatelky sa jej starajú o dieťa

petraivet
•
24. feb 2025

U nás v domove boli 2 baby tehotne a úplne v poriadku mala každá 17r.ak si dobre spomínam

jaga18
•
24. feb 2025

Samozrejme, že sa to stáva. Tie slečny nie sú celý deň pod zámkom, to je proti ich ľudským právam a právam dieťaťa. Maju vychádzky, chodia do škôl, lyžovačky, výlety, niektoré sú na internátoch školách...
Dieťa takejto matke nikto nevezme, práve naopak, sú umiestnené spolu a motivované k starostlivosti o svoje dieťa. Sú prípady, že tieto matky na svoje deti nedajú dopustiť, sú také, ktoré od nich utekajú...ale ani to nie je dôvod, aby im ich vzali a dali na adopciu.

bobabooobiii
•
24. feb 2025

@deti95060810 tak to by si sa čudovala 😂. Detský domov mám o ulicu a vidím na vlastné oči. Možno ani nepreženiem, že každá druhá je neplnoletá matka. A áno ide o Rómov. Ja to nazývam deti majú deti a neuveriteľne ma to vytáča. Niekedy sa podarí aj, že kočíkuje a ďalšie bruško už nosí ..

heln
•
24. feb 2025

ano, neplnoleta matka moze byt umiestnena v dd aj so svojim dietatom, nikto jej ho nevezme, ak ho chce, stara sa o neho v podstate sama.

katka533
•
24. feb 2025

Byvam vedla domova a jedna slecna tam ma dieta, normalne je tam s nim. Stat sa moze, sak decka behaju normalne povonku stale, nie su na retazi

123andrea
•
28. feb 2025

@deti95060810 ale stáva , nebol partner z detského domova . Veru slečna z detského domova otehotnela mala 16. Určite viac takých prípadov. Veľa možností mimo detského domova.