icon

Moja dcéra odmieta adoptovať dieťa sestry kvôli kariére

Dnes o 13:15

Zdravím, bohužiaľ v našej rodine nastali problémy, moja mladšia dcéra (22r) sa dostala do drogovej závislosti vďaka svojmu partnerovi, toto už trvá skoro dva roky, možno o niečo dlhšie... počas tejto závislosti otehotnela a porodila, narodila sa jej dcérka. Už na začiatku to bolo nesmierne náročné, avšak nejako sme to vzdy zvládli s mojou výraznou finančnou pomocou. Bohužiaľ teraz sa veci zhoršili a jej hrozí, že dcérku stratí. Ja si ju bohužiaľ adoptovať nemôžem pre svoj zdravotný stav, mám problémy s chrbticou a som v podstate invalid, finančne ju podporiť viem, mne už toho veľa netreba, avšak na starostlivosť už nestačím. Požiadala som moju staršiu dcéru (27r), aby si maličkú vzala k sebe, býva v zahraničí a má dobrú prácu. Avšak ona to odmietla kvôli kariére, naozaj neviem ako ďalej... mám skoro 60 a trhá mi srdce predstava, že sa nám úplne rozpadne rodina.

lentakyterapeut
Dnes o 15:10

@anonym_autor 90% deti po narkomanoch ide do adopcie a maju sa 1000x lepsie. To je to najlepsie co pre to diwta mozete urobit ze bude adoptovane a dostane novy start.

gribka1
Dnes o 15:28

Jedno dieťa si pokazilo život, a druhej ho treba tiež pokaziť. A možno ich ešte pár bude mať. Je to strašné z tvojho pohľadu, nezávidím.

sasa1310
Dnes o 15:29

smutné. Je jedno z akého dôvodu dieťa prišlo o matku, ale že dieťa nechce ani najbližšia rodina. Fakt smutné. Jedno malé dievčatko. Keby mala tie deti 3 a problematické, tak ešte ako tak pochopím. Zvláštna doba, keď pohodlie a kariéra je prednejšie ako ľudská duša a pokrvná krv

huxy
Dnes o 15:32
@sasa1310

smutné. Je jedno z akého dôvodu dieťa prišlo o matku, ale že dieťa nechce ani najbližšia rodina. Fakt smutné. Jedno malé dievčatko. Keby mala tie deti 3 a problematické, tak ešte ako tak pochopím. Zvláštna doba, keď pohodlie a kariéra je prednejšie ako ľudská duša a pokrvná krv

@sasa1310 povedz jeden jediný rozumný dôvod, prečo má žena obetovať svoj život, všetko, kvôli absolútnej nezodpovednosti sestry???

ladivina
Dnes o 15:36
@huxy

@sasa1310 povedz jeden jediný rozumný dôvod, prečo má žena obetovať svoj život, všetko, kvôli absolútnej nezodpovednosti sestry???

@huxy Ty asi deti nemáš , keby si ich mala nepýtala by si sa takúto otázku ..

romanovic
Dnes o 15:37
@sasa1310

@sasa1310 Co ak ani sestry nemaju vztah? A vobec, preco si ma starsia dcera pokazit zivot kvoli mladsej?!?!
Ja by som to tiez ako surodenec neurobila.

sasa1310
Dnes o 15:39
@huxy

@huxy aký život by obetovala? Prácu? Kariéru? Veď to všetko môže mať aj s dieťaťom. Jednoducho sú v živote situácie, kedy netreba byť sebecký

huxy
Dnes o 15:39
@ladivina

@huxy Ty asi deti nemáš , keby si ich mala nepýtala by si sa takúto otázku ..

@ladivina mám dieťa a nie, nepoznam 1 rozumný dôvod, prečo by sa žena mala vzdať svojho života, prace atď.kvôli sestre narkomanke

huxy
Dnes o 15:40
@sasa1310

@huxy aký život by obetovala? Prácu? Kariéru? Veď to všetko môže mať aj s dieťaťom. Jednoducho sú v živote situácie, kedy netreba byť sebecký

@sasa1310 čítaš, že sestra je v zahraničí? Musela by sa vzdať všetkého, čo doteraz budovala, pravdepodobne sa aj vrátiť. A kvôli čomu? Ona nie je zodpovedná za to, aký život si vybrala jej sestra

sasa1310
Dnes o 15:42
@huxy

@sasa1310 čítaš, že sestra je v zahraničí? Musela by sa vzdať všetkého, čo doteraz budovala, pravdepodobne sa aj vrátiť. A kvôli čomu? Ona nie je zodpovedná za to, aký život si vybrala jej sestra

@huxy Ako som písala vyššie. Je úplne jedno akým spôsobom prišlo dieťa o matku, ale dieťa prišlo o matku. A tu sa všetko týka dieťaťa a nie jej matky. Tak nechápem tie názory, že sa staršia sestra obetuje kvôli sestre. Nie, neobetuje sa kvôli sestre, ale kvôli batoľaťu, ktoré má šancu ostať vo vlastnej rodine

huxy
Dnes o 15:43
@sasa1310

@huxy Ako som písala vyššie. Je úplne jedno akým spôsobom prišlo dieťa o matku, ale dieťa prišlo o matku. A tu sa všetko týka dieťaťa a nie jej matky. Tak nechápem tie názory, že sa staršia sestra obetuje kvôli sestre. Nie, neobetuje sa kvôli sestre, ale kvôli batoľaťu, ktoré má šancu ostať vo vlastnej rodine

@sasa1310 ako prišlo dieťa o matku??? Však matku má. A v prvom rade je ona zodpovedná za svoje dieťa. Nehádž zodpovednosť a vinu na niekoho, kto chce tiež mať svoj vlastný život

amonet
Dnes o 15:45
@sasa1310

@sasa1310 dieta matku ma. a nie nemas pravdu. kazdy je zodpovedny za svoje rozhodnutia a svoje ciny.

anonym_5f52a1
@sasa1310

@sasa1310 keby som si nechcela adoptovať neter kvoli tomu ze je sestre prednejší fet nie som sebec. Sebec je sestra a matka, ktorá hádže zodpovednosť na staršiu dcéru.
Je iné keby po nehode ostane neter ako sirota. Ale ma matku, ktorá si urobila decko a svojim rozhodnutím on pride. Nastastie. Deti nemaju co vyrastať u fetakov. Kto tvrdí ze je staršia dcéra sebecka je dobre mimo

sasa1310

@huxy mám na to iný názor, tak ma nepresviedčaj o tom tvojom.

huxy
Dnes o 15:46
@sasa1310

@huxy mám na to iný názor, tak ma nepresviedčaj o tom tvojom.

@sasa1310 no ake potom to berob ani ty!

sasa1310
Dnes o 15:46
@amonet

@sasa1310 dieta matku ma. a nie nemas pravdu. kazdy je zodpovedny za svoje rozhodnutia a svoje ciny.

@amonet jasne, aj to dieťa je zodpovedné za svoj život.

sasa1310
Dnes o 15:47
@huxy

@sasa1310 no ake potom to berob ani ty!

@huxy a čo robím, však ty si ma označila a začala vkladať tvoj názor. Tak sa uvedom

anonym_5f52a1

@sasa1310 ved chod na Luník 9 a pober si tie chúdence deti domov. Ale nútiť niekomu dieta lebo je rodina je cez. Nedávno tu bola téma ze sestra nechce neplodnej sestre vynosiť dieta. Tam ste sa mali realizovať aka je sebecka

huxy
@sasa1310

@sasa1310 za život dieťaťa je v prvom rade zodpovedný rodič-matka feťáčka a nik iný z rodiny

amonet
@sasa1310

@sasa1310 za dieta je zodpovedny rodic ktory zije, a ten rodic sa aj rozhodol ho mat. nie sestra, nie babka, rodic.

sasa1310
Dnes o 15:48
@anonym_5f52a1

@sasa1310 ved chod na Luník 9 a pober si tie chúdence deti domov. Ale nútiť niekomu dieta lebo je rodina je cez. Nedávno tu bola téma ze sestra nechce neplodnej sestre vynosiť dieta. Tam ste sa mali realizovať aka je sebecka

@anonym_5f52a1 ja som nikde nepísala, že je sebecká. Napísala som na to celé svoj názor. Ak sa ti nepáči, tak roluj nižšie

minenkaa
Dnes o 15:50
@sasa1310

@sasa1310 však môže sa starať stara mať ,len ta tiež asi moc nechce

anonym_5f52a1
Dnes o 15:50
@sasa1310

@anonym_5f52a1 ja som nikde nepísala, že je sebecká. Napísala som na to celé svoj názor. Ak sa ti nepáči, tak roluj nižšie

@sasa1310 “ aký život by obetovala? Prácu? Kariéru? Veď to všetko môže mať aj s dieťaťom. Jednoducho sú v živote situácie, kedy netreba byť sebecký”
Tak asi začni jest ginko ked ti pamäť neslúži.

minenkaa
Dnes o 15:53
@anonym_5f52a1

@sasa1310 “ aký život by obetovala? Prácu? Kariéru? Veď to všetko môže mať aj s dieťaťom. Jednoducho sú v živote situácie, kedy netreba byť sebecký”
Tak asi začni jest ginko ked ti pamäť neslúži.

@anonym_5f52a1 presne tak netreba byt sebecky a nechať aby dieta malo dobrý zivot alebo nech matka prestane fetovat a byt sebecky užívateľ drog

anonym_acb59b
Dnes o 15:59

@anonym_autor vo vašej rodine sa o dieťatko nikto nechce starať !! Najlepšie mu bude v adoptívnej rodine, ktorá sa o neho dobre postará, tak mu nekaz budúcnosť svojim sebeckým postojom.

autor
Dnes o 16:06

Ja by som sa postarala, ibaže som po vážnej autonehode, mój stav je pomerne vázny a často chodím na rôzne terapie, hrozilo mi, ze sa nikdy nepostavím. Nie som v stave na to vychovávať, no svojej staršej dcére som ponúkla aj finančnú pomoc. Bojím sa, že maličkú už neuvidím, že stratím dcérku aj vnučku.

ivik4
Dnes o 16:09

Dieta o matku neprislo ... hallooo
Dieta matku ma a sebecka je jedina tak ona ze si dosrala zivot a vlastne aj svojmu dietatu. Nie jej sestra ktora s tym nic nema !

minenkaa
Dnes o 16:09
@anonym_autor

Ja by som sa postarala, ibaže som po vážnej autonehode, mój stav je pomerne vázny a často chodím na rôzne terapie, hrozilo mi, ze sa nikdy nepostavím. Nie som v stave na to vychovávať, no svojej staršej dcére som ponúkla aj finančnú pomoc. Bojím sa, že maličkú už neuvidím, že stratím dcérku aj vnučku.

@anonym_autor tak ak máš financie čo riešiš,najmi si opatrovateľku a ber dieta
Tvoja staršia dcera tiež nie je v stave vychovávať to dieta ,pozná ho vôbec?

anonym_e45558
Dnes o 16:19

@anonym_autor radsej nech ide dieta do profi rodiny. Mladsia dcera sa oklepe a bude starsej dcere robit peklo skrz dieta.
Mam na ulici susedu, ma 2 adoptovane deti (najprv ich mali v pestunskej). Prve dieta ok, tam rodicia nerobili problemy resp.o dieta sa nezaujimali. Ale pri druhom dietati to bolo peklo na zemi, vydieracstvo cez malu, dozadovanie sa styku, potom malej nabalachali.ze nemozu prist lebo nemaju peniaze, potom vydierali ze ako si ona (ta mala) zije a oni rodicia v chatke bez vody, nemaju co jest. Mali aj dalsie deti, tie im postupne odobrali Vyvolavali susede, chodili tu k nej osobne, podavali ziadosti ze chcu malu spat. Obaja na alkoholici, akekolvek peniaze premenili na alkohol, boli tam aj drogy. Potom sa do toho vlozila babka malej, ze ju chce, ta ich vlacila po socialke. Jediny ciel, aby suseda zaplatila a ze bude mat pokoj.
Pritom dieta x diagnoz, jedna dozivotna, kym bola u biorodiny nikto sa jej nevenoval, nebrala liecbu, zanedbana.
Prezivala som to so susedou, ta bola na pokraji zufalstva. A este aj po adopcii sa jej biorodina vyhrazala.

spongebob1
Dnes o 16:33
@minenkaa

@anonym_autor tak ak máš financie čo riešiš,najmi si opatrovateľku a ber dieta
Tvoja staršia dcera tiež nie je v stave vychovávať to dieta ,pozná ho vôbec?

@anonym_autor Adoptovat nemusis, staci do pestunskej starostlivosti. Budes dostavat cca 250E plus 60E a taktiez jednorazove prispevky. Za tie peniaze moze ist do skolky a poobede do 18:00-19:00 moze byt s opatrovatelkou. Ked su peniaze, vsetko sa da. Cca 3 hodiny denne sa dokazes postarat.
Kde su stari rodicia z druhej strany?