icon

Moja dcéra odmieta adoptovať dieťa sestry kvôli kariére

Včera o 13:15

Zdravím, bohužiaľ v našej rodine nastali problémy, moja mladšia dcéra (22r) sa dostala do drogovej závislosti vďaka svojmu partnerovi, toto už trvá skoro dva roky, možno o niečo dlhšie... počas tejto závislosti otehotnela a porodila, narodila sa jej dcérka. Už na začiatku to bolo nesmierne náročné, avšak nejako sme to vzdy zvládli s mojou výraznou finančnou pomocou. Bohužiaľ teraz sa veci zhoršili a jej hrozí, že dcérku stratí. Ja si ju bohužiaľ adoptovať nemôžem pre svoj zdravotný stav, mám problémy s chrbticou a som v podstate invalid, finančne ju podporiť viem, mne už toho veľa netreba, avšak na starostlivosť už nestačím. Požiadala som moju staršiu dcéru (27r), aby si maličkú vzala k sebe, býva v zahraničí a má dobrú prácu. Avšak ona to odmietla kvôli kariére, naozaj neviem ako ďalej... mám skoro 60 a trhá mi srdce predstava, že sa nám úplne rozpadne rodina.

janinah
Včera o 16:45

Mozno o rok budeš na tom zdravotne oveľa lepsie,dovtedy nevydrziš s pomocou inych sa o malú postarať? Z akeho mesta si?

anonym_2a109f
Včera o 16:45

@anonym_autor zeny nehnevajte sa na mna ale tie co tu píšete aby dieta skoncilo v profi rodine počúvate sa? Babka sa mé vládne starat a áno od sestry by to bola obrovská obeta ale ved dieta nebude navždy male aj ja som budovala kariéru a mala male dieta ,tak kde sa z vas vytratila ľudskost a obeta ? Preboha ved sa bavíme o este skoro babatku

anonym_2a109f
Včera o 16:46

@anonym_autor autorka ak si blízko PB ja ti veľmi rada pomôžem

pribinak
Autor odpoveď zmazal
pribinak
Včera o 16:50
@anonym_autor

Ja by som sa postarala, ibaže som po vážnej autonehode, mój stav je pomerne vázny a často chodím na rôzne terapie, hrozilo mi, ze sa nikdy nepostavím. Nie som v stave na to vychovávať, no svojej staršej dcére som ponúkla aj finančnú pomoc. Bojím sa, že maličkú už neuvidím, že stratím dcérku aj vnučku.

@anonym_autor ale ty si si nič nezostavala? Nerozprávala si sa s kuratorkami? Nič?

Veď keď bude dieťa v profi rodine, tak ty sa s vnučkou môžeš stretávať, vytvorit si s ňou vzťah.
Veď to, že je dieťa v profi rodine, neznamená že už ju viac neuvidis, že s niu nebudeš v kontakte

A čo druha strana? Tam stari rodičia nemajú záujem?

anonym_dae31a
Včera o 17:33

No to si neviem ani predstaviť
Našťastie my sme taká rodina, že nenechali by sme sa v štychu a vôbec nie aby niecie dieťa išlo k cudzím do rodiny
Ach no hrozné

glorikarebeka
Včera o 17:37

A ešte sa môže stať aj to,že zostane opäť tehotná ....a potom čo, lebo niektoré ženy so robia deti len aby nejaké peniaze prišli od štátu

glorikarebeka
Včera o 17:39
@anonym_autor

Keď ja si neviem predstaviť, že jediné moje vnúčatko skončí u cudzích ľudí, desí ma to. Teraz bude mať rok aj pol, ešte tomu nerozumie. Áno, rodina je porušená už odkedy do toho mladšia dcéra spadla, ale s tým už pomôcť neviem. Skúšala som terapeuta, platiť liečenia ale vždy sa k tomu vráti.

@anonym_autor táto tvoja vnučka sa neskôr môže postarať o teba.....si vezmi,že od dcér to čakať nemôžeš

himedzi
Včera o 17:42

@anonym_autor pani, vy ste lenivá a chcete bremeno hodiť na svoju druhú dcéru. 60 ročná žena, ked zvláda dom, ma dosť peňazí, zvládne aj vnúča. Co tak si k malej najať opatrovateľku?

gribka1
Včera o 18:38

A dcére to nevadí, že príde o dieťa? Žiaden záujem, zmena? Mohli by bývať u teba v dome, nejaká dohoda, bola by pod kontrolou. No keď nemá záujem, škoda no.

huxy
Včera o 18:51
@anonym_2a109f

@anonym_autor zeny nehnevajte sa na mna ale tie co tu píšete aby dieta skoncilo v profi rodine počúvate sa? Babka sa mé vládne starat a áno od sestry by to bola obrovská obeta ale ved dieta nebude navždy male aj ja som budovala kariéru a mala male dieta ,tak kde sa z vas vytratila ľudskost a obeta ? Preboha ved sa bavíme o este skoro babatku

@anonym_2a109f a sestra nema pravo na vlastný život, na partnera, vlastné dieťa? Má všetko nechať tak a starať sa minimalne 18 rokov o dieťa svojej nezodpovednej sestry a vykašľať sa na seba a svoj život???

anonym_831da9
Včera o 19:10
@anonym_autor

Keď ja si neviem predstaviť, že jediné moje vnúčatko skončí u cudzích ľudí, desí ma to. Teraz bude mať rok aj pol, ešte tomu nerozumie. Áno, rodina je porušená už odkedy do toho mladšia dcéra spadla, ale s tým už pomôcť neviem. Skúšala som terapeuta, platiť liečenia ale vždy sa k tomu vráti.

@anonym_autor tak keď si to nevieš predstaviť tak to nenechaj a zober dieťa k sebe. Kamoške sestra ako onko pacientka si zobrala k sebe vnúča. Kto chce hľadá spôsoby kto nechce hľadá dôvody

anonym_2a109f
Včera o 19:16
@huxy

@anonym_2a109f a sestra nema pravo na vlastný život, na partnera, vlastné dieťa? Má všetko nechať tak a starať sa minimalne 18 rokov o dieťa svojej nezodpovednej sestry a vykašľať sa na seba a svoj život???

@huxy a dieťaťom konci zivot a pre jedno dieta ne.oze mat aj svoje? Kariéru a ostatne veci?

gribka1
Včera o 19:19
@anonym_2a109f

@huxy a dieťaťom konci zivot a pre jedno dieta ne.oze mat aj svoje? Kariéru a ostatne veci?

@anonym_2a109f Nemusí byť jediné, môže mať viac detí, a to sa posunú zase sestre? Proste toto je riešenie, pre funkčné rodiny, ktoré si pomáhajú a berú to ako samozrejmosť. Možno dcéra utiekla do zahraničia žiť svoj život. Nič nevieme.

anonym_c66987
Včera o 19:25

@anonym_autor ak si vezmete dceru do nahradnej osobnej starostlivosti , stat vam " da" dokopy cca 500 eur .ak by slo o financie .
My sme v podobnej situacii ,kde ku trom nasim detom sme prijali este jedno z rodiny ,kde su rodicia neschopni . Dlhsie sme sa starali bez papiera neoficialne ,ale uz to neslo tak dalej . Hoci dalsi clenovia rodiny maju menej deti od nas ,alebo ziju v bezdetnom manzelstve , ochotni vziat si dieta sme boli len my s manzelom . Nejako by sme nedokazali zit so svedomim ,ze skonci v dd alwbo v profi rodine . Adoptovat si to dieta nik nemoze . U nas si zvyklo . Je to obcas zahul ...teda dost casto . No milionkrat sa mi to vracia na pohlade na to dieta hrajuce sa s mojimi , s tym ,ze vidim ,ze konecne ma pocit bezpecia a domova ,a je u nas stastne.
Porozmyslajte o tej starostlivosti . Nie ste stara ,aj omnoho starsi ludia ziadaju o starostlivost o svoje vnucata .

winki13
Včera o 19:28

Matka dieťata, nech odíde od frajera a nasťahuje sa k tebe. Malú si daj zveriť do osobnej starostlivosti a mladá nech sa stara o dieťa u teba pod dohľadom.

anonym_e49a7d
Včera o 19:29
@pribinak

Žiaľ rodina sa rozpadla už dávno, možno bude naozaj lepšie ak dieťa skončí v profi rodine, možno to bude prw jej matku “budíček”

Tá staršia má svoj život, svoje sny, plány, nemôžeš ju nútiť, vydierať

@pribinak asi si nikdy nevidela profi matku. Ja ano, “jej deti” k nám pribehli ako kobylky keď sme si v bufete objednali hranolky s tým že sú hladné a že im “mama nedáva jesť”. Dala som im ešte aj všetky naše chrumky a piskoty čo sme so sebou mali, to najmladšie malo 3 roky a bolo bez dozoru dospelého. Takže autorka ja by som urobila všetko preto aby dieťa skoncilo u vás.

ria_sprout
Včera o 19:31

Čiže ak mladšia dcéra otehotnie ešte 20x, tak tvoja staršia samostatná dcéra sa ma na všetko vykašľať a vychovávať aj 20 deti? Nehorázne čo od nej ziadas. Ja by som sa postarala o akékoľvek dieťa môjho súrodenca ale nikdy by som to od nikoho nežiadala. Ak chces pomôcť, tak pomôž ty, netahaj do toho dcéru

ibatanecnica
Včera o 19:32
@anonym_2a109f

@anonym_2a109f obeta? Hodit dieta starsej dcere ktora ma svoj zivot? Nevieme ako zije cim si ona prechadza. Preco by mala trpiet za chyby druhych? Viem ze to.dieta za to nemoze ale nevieme aky vztah mala so sestrou a matkou preco je v zahranici. Ty by si nutila svoje dieta do adopcie? Uplne to ckoveku zmeni zivot. Niekto si svoj zivot znici netrapi ho co bude s jeho.dietatom a sestra sa ma vsetkeho vzdat? Obetovat cely svoj zivot?

bosorkabb
Včera o 19:38

A vieš vôbec že si tvoja dcéra nemôže adoptovať dieťa ak žije v cudzine? Nespĺňa podmienky.
Tebe dieťa bez problémov dajú do opatery ako babke.

bebebi
Včera o 19:42

Len pre upresnenie: dieťa si momentálne adoptovať nemôže nikto, keďže rodičia neboli zbavení rodičovských práv. Dieťa teda môže ísť buď do náhradnej osobnej starostlivosti, čiže k niekomu z rodiny alebo do náhradnej rodinnej starostlivosti, tj. profi rodina

pribinak
Včera o 19:54
@bosorkabb

A vieš vôbec že si tvoja dcéra nemôže adoptovať dieťa ak žije v cudzine? Nespĺňa podmienky.
Tebe dieťa bez problémov dajú do opatery ako babke.

@bosorkabb môže si vziat dieťa do NOS aj keď žije v zahraničí
Normálne naš UPSVaR požiada o súčinnosť tamojší UPSVaR či ako sa to vola, o prešetrenie pomerov bytových finančných ……nedeje sa to často, ale deje

pribinak
Včera o 19:57
@anonym_e49a7d

@pribinak asi si nikdy nevidela profi matku. Ja ano, “jej deti” k nám pribehli ako kobylky keď sme si v bufete objednali hranolky s tým že sú hladné a že im “mama nedáva jesť”. Dala som im ešte aj všetky naše chrumky a piskoty čo sme so sebou mali, to najmladšie malo 3 roky a bolo bez dozoru dospelého. Takže autorka ja by som urobila všetko preto aby dieťa skoncilo u vás.

@anonym_e49a7d ale no ….silne o tom pochybujem, profi rodiny sú pod dohľadom viac ako kdekoľvek iné rodiny

anonym_67da76
Včera o 19:57

@anonym_autor a ty chces od staršej aby si ju vzala do zahranicia ?to ju ako potom uvidis ??alebo ty chces od dcery aby sa vratila na sk aby si mala vnucku pri sebe to snad nemyslis vazne ze si az taka sebecka.....ach dobre ze od vas odisla.preč

bosorkabb
Včera o 20:01
@pribinak

@bosorkabb môže si vziat dieťa do NOS aj keď žije v zahraničí
Normálne naš UPSVaR požiada o súčinnosť tamojší UPSVaR či ako sa to vola, o prešetrenie pomerov bytových finančných ……nedeje sa to často, ale deje

@pribinak áno deje ale veľmi, veľmi výnimočne ak na Slovensku nie je rodina. A nie je to rýchle ani jednoduché riešenie.
A musí daná osoba chcieť, čo ale nechce.
Ďalšia vec je styk dieťaťa s rodičmi.
Takže to nevidím ako reálne riešenie.

pribinak
Včera o 20:03
@bosorkabb

@pribinak áno deje ale veľmi, veľmi výnimočne ak na Slovensku nie je rodina. A nie je to rýchle ani jednoduché riešenie.
A musí daná osoba chcieť, čo ale nechce.
Ďalšia vec je styk dieťaťa s rodičmi.
Takže to nevidím ako reálne riešenie.

@bosorkabb toto je taka debata o ničom, keďže tá druha dcéra nemá záujem si to dieťa vziat do starostlivosti

Ale jw to mozne, veľa závisí od druhej krajiny, aké majú tempo pomocí a šikovnosti našej kurately
Samostatná kapitola je druh krajiny, rozdiel ak je to CR a rozdiel ak je to napr Škótsko

anonym_2a109f
Včera o 20:03
@ibatanecnica

@anonym_2a109f obeta? Hodit dieta starsej dcere ktora ma svoj zivot? Nevieme ako zije cim si ona prechadza. Preco by mala trpiet za chyby druhych? Viem ze to.dieta za to nemoze ale nevieme aky vztah mala so sestrou a matkou preco je v zahranici. Ty by si nutila svoje dieta do adopcie? Uplne to ckoveku zmeni zivot. Niekto si svoj zivot znici netrapi ho co bude s jeho.dietatom a sestra sa ma vsetkeho vzdat? Obetovat cely svoj zivot?

@ibatanecnica ja som len rada ze keby sa mne nieco stalo moja sestra by sa i deti postarala to je podstatné samozrejme najskôr muz ale keby sa nám obom nieco prihodilo o tom je rodina aj o pomoci v núdzi

marca12
Včera o 20:07

@anonym_autor Poznam invalidnych dochodcov,ktory sa staraju o vnuca. Tiez dcera spadlo do drogoveho sveta. Poziadaj o zverenie do svojej starostlivosti. Nemozes od svojej dcery ziadat,aby si vzala dieta. Aj ked z ludskeho hladiska je to nepochopitelne,sle nemozes to od nej nasilu ziadat.

anonym_13984d
Včera o 20:10

Ľudia, viete vôbec co tu autorke stále píšete? Viete co obnasa starostlivosť o 1a pol ročne dieťa? Ona ma 60 rokov, a nemá dobré zdravie, proste by to už nezvládla, ved to aj písala. Aj ja mam už pred 60kou,a teda tiež by som nezvládla výchovu tak malého dieťaťa, takže to viem pochopiť. Aj keď je to vnučka, tak ale bohužiaľ.

pribinak
Včera o 20:14
@anonym_13984d

Ľudia, viete vôbec co tu autorke stále píšete? Viete co obnasa starostlivosť o 1a pol ročne dieťa? Ona ma 60 rokov, a nemá dobré zdravie, proste by to už nezvládla, ved to aj písala. Aj ja mam už pred 60kou,a teda tiež by som nezvládla výchovu tak malého dieťaťa, takže to viem pochopiť. Aj keď je to vnučka, tak ale bohužiaľ.

@anonym_13984d navyše autorka ak by sa predalen rozhodla si dieťa do NOS vziat, potrebuje k súdu potvrdenie, že má dobrý zdrav. stav s zvládne starostlivosť o malé dieťa a to jej lekár vôbec nemusí dať

Ale ľudia o tom asi ani nevedia