Môžu odobrať matke dieťa, ak by som sa zaručila, že jej budem pomáhať?
Dobrý deň., je to komplikovane.,matkanuz odobraté deti dve ma ,anonym pôrod.. podmienky alkohol.,
Mne osobne je jej luto. Ma 28 dní na gystahovanie a opäť je tehotná., Rada by som jej pomáhala,len sa bojím,že aj napriek mojej snahe keď porodí jej dieťa bude odobraté., Bola by u mňa a chodila by na prehliadky pravidelne. Dá sa jej neako pomôcť? Ďakujem.,
@dorotka1234 Ak by si si vzala jej dieťa do nosky či do pestunstva, tak reálne môže nastať situácia že ona si raz upravi svoje životne podmienky a mozenziadat svoje dieta spat do svojej starostlivosti
@dorotka1234 s tou zradou rataj. Bohuzial mam alkoholicku v blizkej rodine a je to absolutne nespolahlivy clovek. Pritom inteligentna zena, ale bohuzial alkohol je silnejsi. Nechcem byt hnusna, ale nebola by lahsia cesta ist na potrat a tak zacat novy zivot? Preco by akurat teraz mala to dieta zacat milovat? O par mesiacov uplne v pohode moze zmenit nazor. Teba to bude nicit. Oni nicia ludi okolo, kludne aj vlastnu rodinu.
@betulinka1 ahoj, ked bolo predosle dietatko cez anonymny porod, druhe dietatko nepojde k prvemu.pretoze matka prveho dietatka je anonymna, neznama.keby sa prveho vzdala inym sposobom,vtedy by mohol urad pri druhom uprednostnit nahradnych rodicov,ktori si vzali prve dietatko
ahojko moja skusenost z prace ... obrat sa na kuratelu/socialku kde jej uz odobrali deti, kedze je len v 2 mesiaci budu sa jej snazit cele tehotenstvo nejakym sposobom pomoct a hlavne dietatu aby prisli na svet a dostalo sa mu potrebnej starostlivosti. ak sa chce zmenit ma prilezitost, usporiadat si zivot, socialka jej bude tiez oporou (okrem teba) ak uvidia ze to nedava dieta mozu vziat do decaku tu je o tom, ci sa s nim chce kontaktkovat udrzavat vztah dat sa do poriadku a potom si ho vziat k sebe taka moznost je ale kedze ma v decaku uz viac deti dokonca bola dieta do adopcie po porode .... to si min. 3-4 roky co sa zanedbavala, este k tomu nezdrave zazemie z decaku neviem neviem ci toto da. drzim jej vsak palceky aj tebe aby si nasla dost trpezivosti s nou a tiez hlavne prajem aby dieta zilo vo vhodnych podmienkach ci uz s biologickou matkou alebo s niekym inym
@la_dolce_vita rozumiem.,môže sa to kľudne stať, a mňa to ničí.,už teraz.,Aj keď tvrdí že by chcela dietako.,
@kacena4 ahoj,.veľmi pekne ti ďakujem., za odpoved,🙂
Pardon ale pomôcť takejto existencii bude medveďou službou aj jej aj ďalším deťom, ku ktorým sa zvýšeným pohodlím 100% dopracuje. Ona o pomoc požiadala? Alebo sa hráš na mesiáša len pre svoj dobrý pocit?
@dorotka1234 ahoj, tvoja kamaratka je sama z domova a moze trpiet aj traumou z opustenia, pripadne byt poznacena tym, co prezila. Tu na koniku nie su psychologicky, ktore sa tymto traumam venuju a preto sa tu docitas aj zodpovedajuce odpovede.
Zial, mnohi ludia, ktori ako deti trpeli bud opustenim alebo zili v zlych rodinach, su poznaceni aj v dospelosti a nie su schopni budovat vztahy alebo su napr. velmi krehki, psychicky slabi, apaticki
Je od teba velmi pekne, ze jej pomahas. Ona pomoc potrebuje. Jej traumy zrejme nevyliecis a ano ju ako dospelu nedonutis zit zodpovedne. Mozes jej pomoct aspon materialne, pomoct jej pri vysetreniach, vypocut ju. Co sa tyka byvania,tam je to otazne, pretoze musis chranit aj samu seba a svoju rodinu. Mozes sa poradit napr. v navrate, ja som sa tam uz tiez v niecom informovala a boli velmi ochotni.
@betulinka1 ponuknut mozu , prijat nemusia
@krasneleto pokiaľ budú rodičia, ktorí si adaptovali prvé dieťa v zozname žiadateľov, tak pravdepodobne bude ponúknuté najskôr takejto rodine, avšak autorka píše o anonymnom pôrode, tam sa zapecatane spisy posielajú myslím na ministerstvo zdravotníctva - toto nie som úplne istá, čiže ďalšie dieťa, ak bude odobraté, pôjde riadnou cestou do zoznamu
@skeblicka777 presne tak
@skeblicka777 ale aj nemusia byt, pokial mali zaujem o dieta iba 1
@dorotka1234 od takej ,,kamaratky" sa drz...
Ty si o koľko od nej lepšia keď máš kamarátku alkoholicku ktorá sa nalieva alkoholom tehotná? To chlastate spolu či čo je to za kamarátku?
Takych ľudí nikdy ľutovať nebudem. Ľutujem všetkých okolo, len nie ich.
@simona20201309 tobprosim ta pekne aká otázka? Ja som není povinná ti vysvetľovať o co som ja lepšie...PS.,Nikdy som nepila a ani drogy nebrala.,,asi toľko k tomu
@janetinka27 veľmi pekne ti ďakujem za odpoved,bez toho ze si ma hneď uražala.,Takto neako to cítim ja.,no zároveň sa bojím., že má zradí,čo myslím ze áno., Lebo z jedného dňa neprestane piť,keďže pije už dlhé roky.,
@michaela789 nehrám sa na spasiteľa,chcem jej iba pomôcť,a hlavne aby sa dala sterilizovať,a nerodila každý rok deti.,pretože ona kedy aj rozkročí nohy tak je to vždy koli niečomu a veľa krát musí.,
@dorotka1234 kontaktuj Návrat. Dá sa to. Pomôžu v rôznych oblastiach. Presne toto je ich hlavná snaha - aby deti zostali s bio rodičom. Určite vám pomôžu.
@personality to sa neda na Slovensku - adoptovať si konkrétne dieťa, dohodnúť sa s mamou a podobne. Ale - náhradná osobná starostlivosť by bola riešenie.
@dorotka1234 ako ti tu píšu, určite aj sociálku ries, na pomoc, podporu. Ale určite aj Návrat. Budú oporou aj tebe.
Riešenie je napríklad poručníctvo.
"Ak sú rodičia maloletého dieťaťa nažive a ak to nie je v rozpore so záujmom maloletého dieťaťa, súd ustanoví za poručníka predovšetkým toho, koho navrhli rodičia, ktorých výkon rodičovských práv a povinností bol pozastavený. Ak niet takej osoby, súd ustanoví za poručníka niekoho z príbuzných alebo blízkych osôb maloletého dieťaťa alebo jeho rodiny alebo inú fyzickú osobu. Za poručníka maloletého dieťaťa možno ustanoviť aj manželov."
https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...
Každopádne ale protialkoholické liečenie je nutné, minimálne ambulantne.
Ak do toho pôjdeš, musíš byť ochotná prijať, že tvoj dar času, lásky, prostriedkov bude nezištný. Ak sa dieťaťa nevzdá, nemôžeš si ho nárokovať. Daruješ mu krásny štart do života, ju môžeš učiť, ako byť mamou. Ak sa dá dokopy a bude sa raz oň starať, bude to prínos pre dieťa aj pre ňu
@maca1984 to urcite nie... bohuzial ale takto cyklia zivotom
@krasneleto Je to smutné, no.
A dupĺom keď sa tu dočítam, že " matka" ani nemieni nič so svojim terajším životom robiť.
Bude rodiť ako čerešňa a "produkovať " ďalšie svoje ja.🙄
@maca1984 asi tak , smutne ale realita
@any_soj dnes sme tam akurát volali.,Ďakujem
@any_soj ďakujem za odpoved a radu.,
Myslím si že sa nezmení. Za ďalšie ty si sama s deťmi? Alebo máš manžela. Myslím že by mala znova podstúpiť anonim pôrod. To maličké bude šťastné v inej rodine . Ona nech sa da doporiadku . Nech si nájde stabilného muža a s takým si založiť rodinu keď už tam . Sex mala lebo musela to mi tiež stačilo
Takáto osoba sa nezmení,kontaktuje ťa posledný mesiac a ty uvažuješ,že by sa sa za ňu ,,zaručila" ohľadom starostlivosti? Dobre ti vošla pod kožu,a bude sať dovtedy kým sa nepostaviš, že stačilo a potom budeš mať na svedomí ju a aj jej dieťa.Narážm na jej citové vydieranie. Otvor oči, nehraj sa na matku Terezu. Sama máš tri deti,dopustila by si niečo také ako milujúca matka?A môžem vyrastať aj v lese s opicami,nie len v decáku. Prerusiť okamžite kontakt.🤷
@mariska1989 mam manžela ano
@dorotka1234 a tvoj manžel akože s tým súhlasí že by u vás taka osoba bývalá? Za ďalšie písala si že rozťahuje nohy tak ak u vás bude neverím že by si tvoj chlap s ňou nevrzol.

@krasneleto tiež sa toho bojím., že sa jej budem pomôcť snažiť pomôcť a ona ma zradí.,a ja stoho budeme iba neštátna.,