icon

Novorodenec na adopciu

20. apr 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať, mala som katastrofálne tehotenstvo a dieťa podľa všetkého nebude v poriadku - najmä mozog - psychomotorika, jazyk, ADHD/ autizmus/ MR atď. K dieťaťu nemám žiaden vzťah, nemám ho rada a nechcem si ho nechať, už len kvôli tomu tehotenstvu. Je to, ale biely novorodenec, takze si myslím, že do rodiny by sa dostal raz dva. Ja si postihnute dieta nechať nechcem preto ho dávam preč. Ako mám postupovať, keď ho už mám doma? Pozerám naňho a neznášam ho?

modrymotyl8
20. apr 2021

Anonym proste ako vidím ty nehľadáš ani radu ani pomoc, ty tu stále píšeš to čo ti povedala jedna lekárka ale ked ti tu píšeme my a ženy ktoré s tým mali skúsenosti tak nám neveríš. Prečo veríš iba tej jednej lekárke? Proste jedna baba povedala ale fakty ,skúsenosti toto nechceš vedieť. OK kľudne daj zdravé dieta preč od seba, veď aspoň spravíš radosť ženám ktoré nemôžu mať deti. Len aby ťa časom nemrzelo, že také krásne a šikovné dieťa už nebude tvoje !

whitejasmin
Autor odpoveď zmazal
modrymotyl8
20. apr 2021

@silvuska138 kludne mi píš

jeliz59
20. apr 2021

No prisahám Bohu ja žasnem ak toto je reálna téma....ja ťa súdiť nebudem ani rady do života typu to zvládneš ti dávať nechcem toto je tvoja vec čo urobis či si vychovaš alebo nevychováš dieťa.....ale tým štylom ako to píšeš úplne bezcitne arogantne....sila....

silvuska138
Autor odpoveď zmazal
whitejasmin
Autor odpoveď zmazal
thoughtfulweirdo
20. apr 2021

@whitejasmin Ja som v prvom komentári, na ktorý si reagovala, jasne napísala, že si nie som istá pravdivosťou tejto konkrétnej témy. Narážala som len na niektoré totálne absurdné komentáre, na ktoré sa človek ani nemôže hnevať, keď si uvedomí, z akej nevedomosti plynú. Jedna vec je neveriť tejto téme, ja som už polovicu autorkinych komentárov nevidela, lebo sú zmazané a aj tak pochybujem, druhá vec je písať totálne voloviny o depresii ako takej.

silvuska138
20. apr 2021

@whitejasmin šťastie by som mala, keby ma ušetrili toho pekla čo som prežila :(

whitejasmin
Autor odpoveď zmazal
whitejasmin
Autor odpoveď zmazal
modrymotyl8
20. apr 2021

Ženy toto bude vymyslené kedže autorka nehľadá ani pomoc ani riešenie ako naozaj sa mi to zdá divné,

chvostik1
20. apr 2021

@silvuska138 Jej ahoj Silvia 🙂 Som rada, že si sa v tejto diskusii podelila o časť tvojho príbehu. Aj je tento príbeh reálny, verím, že autorke ten "tvoj" vleje aspoň trochu nádeje a sily na to aby svoj problém reálne a seriózne riešila príslušným lekárom.

Často som na teba a tvoj príbeh myslela lebo vo mne veľmi zarezonoval. Že ako sa to nakoniec celé vyvinulo, či sa niečo zmenilo a ako sa to zmenilo ak k zmene došlo.

andreablabla
20. apr 2021

Autorka,potrebuješ mať niekoho vedľa seba momentálne nonstop. Liečiť sa,užívať predpísané lieky a odpočívať. A o bábätko nech sa stará niekto z rodiny. A bude sa to pomaličky zlepšovať. Akoby som o sebe čítala. Už som z toho vonku,ale bolo to peklo,ktoré u mňa trvalo 6 mesiacov po pôrode druhého dieťaťa. Veľa si z toho obdobia nepamätám. Vďakabohu. Ale liečba zabrala.

silvuska138
Autor odpoveď zmazal
little_honeybee
20. apr 2021

Ahoj, v com bolo tehotenstvo konkretne zle? co podla neurologa mohlo ovplyvnit zdravie dietata?

podmostom
20. apr 2021

Ahoj, povedz svojej obvodnej o tvojich pocitoch, potrebuješ odbornú pomoc. Myslíš si že sa zbavis dieťaťa a bude dobre. Ale nebude. Prídu výčitky, úzkosti, opäť len plač. Ty ho skutočne potrebuješ dať preč, ale len dočasne, kým sa nedáš do poriadku. Popros aj manžela, nech ti pomôže, nech ta zavedie za odborníkom ak sama nevladzes. On zrejme netuší co sa deje, myslí si že ťa to prejde, jasne mu vysvetli, že momentálne to dieťa nechceš,že sa o neho nevieš postarať, nech sa stará on. Bozinku toto je ťažké. Ak chceš pozriem ti kontakt na nejakú pomoc, alebo nech sa ozvu priamo tebe. A ako ti tu písali, u novorodencov sa adhd ani autizmus určiť nedá, ale ty to zrejme teraz nechceš počuť. Veľmi ti držím palce. Chcela by som ti pomôcť ale neviem jak.

leeo
20. apr 2021

@silvuska138 silny pribeh a na rozdiel od autorkinho sa mi zda realny. Isto daj vediet ako sa ma maly po porode. Hlavne nech ste zdravi a stastni bez depiek. Neboj Boh vie co robi, len mu doveruj. Viem z vlastnej skusenosti.Drzte sa

silvuska138
Autor odpoveď zmazal
leeo
20. apr 2021

@silvuska138 ja som mala napr. vkuse nervne a dost narocne druhe tehotentstvo, tiez som si myslela, ci maly nieco poberie, ale chvala Bohu v poriadku je. Podla mna dieta matkine stavy predycha, ved deti sa rodili aj v koncetrakoch a boli bez ujmy pokial prezili. Skor by som bola opatrna s medikamentmi a je vyborne, ze si bez nich teraz. Posnaz sa vydrzat bez piluliek aspon do porodu a ked bude nutne ich brat aj potom (v co verim, ze nemusi) tak urcite nedojci, radsej daj UM.

evaachesa
20. apr 2021

@silvuska138 veľa krát som na teba myslela, pamätám si tvoj príbeh. Silno držím palce a som rada že si na tom lepšie. Drž sa ❤️🍀😘 tiež, som rada že si tu autorke napísala a podporila ju, si skvelá ❤️

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
robin30
21. apr 2021

@ptmt1011 ano videla som len som nevedela reagovat kedze boli tvoje komentare zmazane

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
silvuska138
Autor odpoveď zmazal
lamar11
21. apr 2021

Ja si nemyslím ze si zlá mama. Z tvojich riadkov je každému jasné ze si sa o bábätko v brusku starala ako si len vedela,tiež si sa veľmi trápila ako Na tom bude zdravotné,nebolo ti ľahostajné,ani teraz nie,hladas spôsob aby mu bolo dobre. Prežila si traumu a poznačilo ta to,nie každý ma nervy z ocele,je to normálne ze sme rozdielne. Prajem ti aby si sa rýchlo uzdravil,a nech sa rozhodnes akokoľvek,bude to spravne❤

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
autor
21. apr 2021

@dilino DMO autizmus ani ADHD v tele matky neodhalia.