icon

Oplodnenie darcom verzus adopcia

annastasia22
28. jan 2013

Mame s muzom problem mat babetko....ja som ok ale manzel nanic spermiogram tak sme vyskusali ivf,ket.... Tak rozmyslam do buducnosti co urobime......

Strana
z2
lalilala
28. jan 2013

@annastasia22 Asi skôr darcom

katren
28. jan 2013

@annastasia22 kolko sa snazite? my sme mali 25% sancu, nikto tomu neveril, ze otehu prirodzene.....a poradilo sa nam to 3x za 3 roky 😀

glowix
28. jan 2013

oplodnenie darcom ....

cicimotinka
28. jan 2013

@annastasia22 my sme nad darcom ani neuvažovali, máme adoptované... 😉

titkovamiriam
28. jan 2013

tak radsej darcom,alebo ako spravila moja kamoska ..bokovka,, 😉

bubelko
28. jan 2013

@annastasia22 asi by som sa priklonila skor k adopcii - pride mi to ferovejsie voci muzovi. skratka dieta je nase a zaroven nikoho, kdezto pri darcovstve mi to pride, ze by bolo moje a niekoho, ale nie muzove. ale je to len cisto moja pocitova teoria, kedze som v takej situacii nebola...

kattrin5
28. jan 2013

Ak by to manzelovi nevadilo tak darcom, ved nosit dieta pod srdcom je to najuzasnejsie, a ked aspon ty mozes mat deticky tak preco nie? Ved umele oplodnenie nieje ze " sex s niekym inym" a prejst si spolu s manzelom tehotenstvom je super skusenost.

rebeka25
28. jan 2013

Urcite darca.

annastasia22
autor
28. jan 2013

Ja som tiez za darcu ale bojim sa ako by to poznacilo nase manzelstvo,bolo by aj tak nase len by som nemusela nan cakat niekolko rokov a bojovat s uradmi......neviete o niakej podobnej diskusii?

monikajaco
28. jan 2013

darcom ..

katkapapacova
28. jan 2013

ja osobne adopciu radsej ale nie je dolezite co by sme chceli my alebo ako by sme postupovali, mali by ste si s muzom sadnut a rozobrat to, vsetko ma svoje pre a proti, jasne kazda z nas ti napise co by urobila ona,ale zial je to len na vas, akokolvek sa rozhodnete drzim palce nech mate vytuzene dietatko tak ci onak

janinah
28. jan 2013

@annastasia22 toto je otázka len a len pre tvojho manžela,je to na vás dvoch,ja som skôr za darcu

kacena4
28. jan 2013

@annastasia22 presne ako pise @janinah je to len na vas ako sa rozhodnete, tu ti moze pisat kto co chce a davat rady, ale vy s tym pocitom zit budete cely zivot/ alebo s tym dietatom 😉 😉 ja vidim ferovejsie adopcia, aby ste si nemohli vycitat v tazkych chvilkach, ze je moje nie tvoje, ale toto bude vase oboch rovnako a ak sa vam dotoho postasti vlastne bude to dvojnasobna radost/mamina a tatino 😵 😵

annastasia22
autor
28. jan 2013

Ale mne sa zda ze by to neprijal, on je radsej za adopciu ☹ ale ja chcem aspon jedno nase dieta.....nevieme sa dohodnut vzdy to sprevadzaju nezhody a plac....a nakoniec rozhovoru mi povie ze dobre, lebo si mysli ze ho opustim....co mam robit?mam sa vzdat koli laske k muzovi vlastneho dietatka?

lubkaeck
28. jan 2013

no ja by som bola za darcu, tam aspon z polovice vies ake to dieta asi bude, kdezto pri adopcii netusis ake ma geny a podobne a co si pamatam tie co u nas rodili a davali na adopciu deti, tak asi by som take nechcela 😅 ukamenujte ma 😅

janinah
28. jan 2013

@annastasia22 tak jedno adoptujte a jedno si urobte s darcom 😉

annastasia22
autor
28. jan 2013

@lubkaeck mas pravdu.......

lubkaeck
28. jan 2013

@annastasia22 a to fakt ma taky zly spg? aj mm mal zly a budeme mat tri deti, neda sa najst ani jedna jedina? 😕

kikaneu
28. jan 2013

ja som za adopciu 😉

baboadel
28. jan 2013

@annastasia22 Aj my sme boli pri podobnom probléme na začiatku nášho snaženia, vybrali sme dárcu, nevyšlo to , riešili sme to adopciou a som veľmi rada. Dávnejšie dávali reláciu a rozhovor s dárcom, robil to pre peniaze a vtedy som si povedala že fájn že to nevyšlo. Ale vraví sa že 20 % je genetika a ostatné výchova. Tak,že ja som za adopciu ale to zo mńa hovorí hrdá manina adoptovanej dcérky. Je to všetko na Vás s manželom v tomto sa nedá radiť

dedikatessa
28. jan 2013

Ja by som si urcite adoptovala, ved je tolko deticiek bez rodicov, opustených potrebuju lásku a sancu na normalny zivot. 😉

yukki
28. jan 2013

@lubkaeck aspoň spolovice vieš aké to dieťa asi bude? a ak sa narodí poškodené, choré? Ako sa potom vysporiadajú s tým, ako rodina potom? Ostane na to matka sama s tým, že-ty si chcela vlastné dieťa...s darcom.... alebo?

lubkaeck
28. jan 2013

@yukki myslela som povahovo, teda, ze moze byt po nej 😒 no a v konecnom dosledku som si uz vypocula od kamosiek ich pribehy s adopciou, byrokraciou a najma ako dopadli ked tie deti prisli na to ze su adoptovane, takze ja by som asi radsej bez deti, ale je to kazdeho osobna vec

yukki
28. jan 2013

@lubkaeck oni na to nemajú "prísť", im sa to nesmie tajiť hlavne.... 😒

najjulinka
28. jan 2013

ani pri svojom a ani pri adopcii netušiš......

DNA je riadna sviňa - 8 generacii si pamatá, bez toho aby sa ukazalo... čiže +/- 200 rokov.. a aj pri dokonalom rodokmeni nedam za moju nejaku praprapraprababku, že jej manžel bol aj otcom toho dieťaťa naozaj a nie len an papieri.....

ja sa smejem, že som v puberte povedala, že najvacsi trest pre mna bude, ak moje dieťa bude po mne...... v dospelosti som sa poistila a radšej dieťa prijala z domova.. .a vyvadza to č som robila ja za mladi... moja mama povedala, že keby nevedela ako to dieťa mam, tak povie že je uuuuuuuplne po mne.... 😝 😀 no nepomožeš si.. geny negeny, ak je raz to decko tvoje, tak je tvoje...

lubkaeck
28. jan 2013

@yukki no mne je to jedno ci na to pridu, alebo im to niekto povie - otazka znela - adopcia alebo darca - ja by som brala darcu, adopciu nie, HOWK

najjulinka
28. jan 2013

@lubkaeck no ako take decko asi pride na to že je adoptovane, asi tak ako ine, že bolo v maminom bruchu..... tiež asi čisté šoky........
(tá moja nejak nemože uveriť, že bola v dajakom bruchu - totalne sa divala na mna ako na sprostu, že však ona bola v postielke a nie v bruchu - by som povedala, že to že babo domov prišlo z decaku je lahšie predstavitelne pre dieťa ako to, že vyliezlo z brucha 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 )

najjulinka
28. jan 2013

a navyše je to tak fuk. .v porodnici to decko vymenia a človek proste nejake dieťa vychovava... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 však zas to nieje take ojedinelé.. ojedinelé su len pripady kedy sa na to príde 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😎

matax
28. jan 2013

@annastasia22 ked je on za adopciu a ty sa nevies rozhodnut, tak sa privaz na jeho stranu..ci nie? no je to vasa vec..
Ja mam dve deti prijate a nemenila by som 😵 , ako pise @najjulinka vlastnoti sa daju "zdedit" aj vychovou..ani u svojho biologickeho dietata nemas istotu, ze bude povahovo ako ty, ani u surodencov to nie je tak...
Vela deti je bez rodicov, tak mozte niekomu dat rodinu..
A neviem 😕 , ze birokracia.hm....mozno kedysi to tak bolo..mne sa nezdala priprava na nahradne rodicovstvo dlha a ani cakanie na dietatko.. aj ked som bola netrpezliva, Ale ved aj otehotniet a donosit dieta daku dobu trva 😕 🙂 .. birokracia je hlavne na sudoch, tie sa vlecu...
...nutit partnera do niecoho, co nechce, nerobi dobrotu ani pri darcovskom oplodneni a ani pri adopcii..mozno pockajte s rozhodnutim....a este raz pisem: je to moj nazor, vy sa rozhodnite podla toho, ako to obaja citite..

matax
28. jan 2013

@lubkaeck a to je práve ten problem tých adoptovaných deti, ze nevedeli, ze su adoptovane..kedysi bol taky trend tutlat adopciu, asi aby rodiny zapadli medzi ludi s predsudkami 😕 😕
teraz sa odporucuje detom hovorit od mala, ze adoptovane su, práve preto, aby to vedeli od rodicov a nie od hocikoho ahlavne,aby vedeli, kto su ...predstav si , ze si vychovávana rodicmi a niekto ti povie v puberte ( alebo pred nou), ze to nie su tvoji rodicia 🙄 😔 co by to s tebou asi urobilo? verila by si rodicom, co ti dovtedy klamali? v pubertaci kaslu na nazor rodicov a ked ich este tak sklamu /oklamu 😕
to len na zamyslenie, ze preco mohli adopcie "zle dopadnut" ja poznam vela nahradných rodin a aj s uz dospelymi prijatými detmi

Strana
z2