icon

Pestúnska starostlivosť

dada1807
13. sep 2013

ahojte chcela by som poradit ,sestra čaka 3 dieta ktote chcela po porode dat na adopciu kedže je sama bez manžela ,ja som v juli o babatko prišla v 3 mesiace a chcela by som si vziat po dohode so sestrou jej dietatko do pestunskej starostlivosti čo musim urobit alebo kde mam začat čo vybavovat dakujem

Strana
z2
mana85
19. nov 2015

@lieky To je na zvážení kolíznej bude sa prejednávať či bio-matka platí výživné prípadne akým spôsobom sa predtým zaujímala o dieťa dôvod prečo prestala tiež či pôjde o súrodeneckú skupinu a budú ju chcieť rozdeliť , lebo po osvojení bude už len na rodičoch či schvália súrodenecké stretávanie samozrejme pokiaľ na to nedáte súhlas ešte pre osvojením a teda že nebudete brániť v styku s rodinou . Určite bude biomatka upovedomená že dieťa je pri jej nezáujme + iných okolnostiach spomenutých vyššie žiadané na adopciu naozaj záleží len od kurátorky prípadne iného povereného pracovníka ako budú jednať s bio. či jej dajú ešte šancu ťažko povedať ...Je možné že ak sa budete zaujímať o konkrétne dieťa tak už pri prvom záujme Vám budú vedieť povedať či bude v budúcnosti možnosť si toto dieťa aj osvojiť možno ak už dlhšie pracujú s rodinou väčšinou ide o rómske/polorómske mnohopočetné rodiny tak už budú vedieť aj dopredu , no zas keď už čakáte takú dlhu dobu tak zrejme o rómske dieťa záujem nebudete mať no ak áno prípadne nad tým uvažujete určite skúste kontaktovať úsmev alebo návrat a taktiež aj na Vašom krajskom úrade sa dá nahliadnuť do spisov detičiek ... držím päste ...

Strana
z2