Platím alimenty za dieťa, ktoré dám na adopciu?
Dobrý večer.
Som momentálne v 36tt., ale dieťatko ide žiaľ vzhľadom na moju situáciu (ako finančnú, tak aj čo sa týka rodinného zázemia) hneď po pôrode na adopciu. Dnes som bola na UPSVARe sa informovať, čo sa adopcií týka a bolo mi soc. pračovníčkou povedané, že sa to rieši všetko po pôrode, že oni im dajú z nemocnice vedieť, keď sa bábo narodí a na základe toho sa podniknú ďalšie kroky.
Rada by som vedela, či je pravda, že keď dám dieťa k adopcii, tak platím na neho alimenty..to mi bolo totiž povedané a ja nie som v situácii, aby som to zvládala finančne.
Rada vy som počula vaše názory, alebo rady ohľadom tohto.
Ďakujem za všetky odpovede.
@warholette lebo kazdy problem sa da vyriesit, neodhovarame ju, pyta sa na nase nazory, preto je tu diskusia, my jej piseme len nas naozor, hovorime za seba, to neznamena, ze tak automaticky spravi... 😒 co je skoda, lebo ja by som si veru mimco nedala nikomu
@rommieee verim, ze to je tazke ....a ako som uz pisala, je to uz len a len tvoje rozhodnutie ... a taktiez ty s tym rozhodnutim budes cely zivot zit ....
len moc nesuhlasim s tym co pisala Latvia ... ze ak svoje dieta raz das na adpociu ... potom mu niekedy neskor vysvetlis svoje dovody ....
ak sa raz tak uz rozhodnes ...stoj si za svojim rozhodnutim a nechaj svoje dieta zit s rodinou, ktora mu dala domov ... bez toho aby si im do toho vstupovala ....
je to moj nazor ... viem ako trpel moj kamarat aj s mazelkou pri kazdom predvolani na sud, ci si to matka malej nerozmyslela .... fakt si neviem predstavit, ze ano a oni by jej museli toho anjelika, o ktoreho sa 2 roky starali vratit .... a to chuda by islo k zene, ktoru vlasne vobec nepozna .... a to len preto, ze si to rozmyslela ... alebo sa jej zmenili zivotne podmienky .... (inak tiez islo o studentku VS)
ak sa este mozem spytat, kolko ma tvoja dcerka ?
@warholette my ju neodhovarame ...
@ela2710 28.10. 😉
@rommieee nech sa rozhodnes akolkolvek, je to Tvoje slobodne rozhodnutie a bude spravne. Ty by si nemala naozaj peniazky ani na UM, ani na ine veci potrebne pre babo... a cudzi ludia by asi nepomahali donekonecna. drzim paste v zivote...
zaujimalo by ma ale, ked nemas peniazky, odkial netujes?
Ahojte, nejako nemozem spat a nahodne som sa preklikala do tejto temy tak som vas precitala 🙂 Je mi z tohoto pribehu hrozne smutno, kedze sama mam 2 deticky a nedokazem si predstavit ocitnut sa v takej situacii ako @rommieee... na jednej strane si clovek povie ze treba bojovat zubami nechtami lebo toto je naozaj zavazne a hlavne nezvratne rozhodnutie...na druhej strane ked si clovek napise vsetky "pre" a "proti" tak bohuzial vsetko hra "pre adopciu"... neviem ako by som sa zachovala JA osobne v tejto situacii a preto nemozem davat ziadne rady typu "to zvladnes" (ja sama neviem ci by som to zvladla) alebo "viem ako sa citis"...pretoze neviem...ale z praxe aj vlastnych skusenosti urcite viem, ze dieta nestaci len milovat- treba ho milovat BEZPODMIENECNE a NESEBECKY! Ano dieta MNA naplni stastim, laskou, energiou, tuzbou, radostou, stastim.... ale ma pri mne rovnake pocity aj to DIETA? Moze mu dat @rommieee vsetky tieto pocity? Ked nebude mat na plienky ani na mlieko? Ani na hracky? A co lieky? Ako mu naplni zakladne zivotne potreby? Da mu vzdelanie, jedlo? Ked ma sama existencne problemy? Dieta ma od narodenia (v idealnych podmienkach) vyrastat v uplnej harmonickej rodine, dieta ma PRAVO vyrastat v zazemi, klude, laske a harmonii....ak ostane s matkou toto pravo mu bude ubrate a TO je nestastie...podla mna je @rommieee jedna statocna NESEBECKA matka ktora sa snazi zachranit aspon to druhe dieta, pretoze vie, ze tomu prvemu (chtiac nechtiac) uz spackala zivot... 😒
@rommieee, ja len ze akokolvek sa rozhodnes budes to len a len tvoje rozhodnutie a bude spravne, jednu vec na tebe obdivujem ze v tejto narocnej a tazkej situacii nemyslis na seba ale na to dieta- a uz len z tohoto dovodu ta to malicke raz bude milovat bez ohladu na to ako sa rozhodnes 🙂
@rommieee ziadne alimenty platit nebudes, pokial sa dietata po porode vzdas, mozes rodit anonymne napr. / kludne sa obrat na obcianske zdruzenie navrat alebo usmev, oni poskytuju aj sprevadzanie matky pri anonymnom porode. PO porode ta umiestnia nie na porodnicu ale na gynekologicke oddelenie a okamzite bude socialka kontaktovat buducich osvojitelov podla poradia v zozname. Mas 6 tyzdnovu lehotu na rozmyslenie. Dieta moze ist hned z porodnice do novej rodiny.
ALimnety sa ziadne neplatia, tvoje meno nefiguruje nikde iba v zapecatenej sprave z porodu, ktora je uchovavana v zmysle manipulacie s utajovanymi skutocnostami, osvojitelia dostanu zakladne informacie ako je tvoj vek, socialna situacia prip. zdravotny stav... ale v ziadnom pripade nie osobne udaje...

@rommieee mozno si fakt len malo veris