Môžem si ublížiť pri cvičení s Aniballom?

23. nov 2022

Ahojte, idem si k vám pre radu. Najprv ozrejmim moju situáciu, som 3,5 roka po akútnej sekcii. Momentálne som 36tt a mávam bolesti v jazve a celkovo v podbrusku, bola som kvôli tomu aj v nemocnici deň na pozorovani. Tam mi však povedali, že nevidia dôvod na to aby bola ďalšia sekcia. Pri mojom panickom strachu z pôrodu a potrhania, som rozmýšľala ze začnem cvičiť s aniballom, nech sa aspoň trošku pripravím psychicky na ten pôrod. Moja otázka znie, nemôžem si tým nejak ublížiť, keď tam mam bolesti v jazve a v podbrusku ? Ku svojej gyn idem az v pondelok, tak neviem ze ci ho aspoň už nekupit zatiaľ, keďže už je podľa návodu čas začať na cvičenie. V nemocnici mi bolo povedané ze keď už sa tam čosi deje, že je možné, že sa babatko vypyta skôr. Ale ze ešte 2 tyzdnr ze by bolo dobre aspoň ešte vydržať.

autor
23. nov 2022

Ešte by som sa chcela spýtať, že či si nemôžem tým privolať skorší pôrod? Zabudla som ešte dodať, že mi aj dosť často tvrdne brucho. Pri bežnej činnosti, alebo len keď sa postavím z postele. Pri vyšetrení u gyn som mala také tahave bolesti v jazve, že na lehatku som nemohla nohy ani vystriet.

veronika3110
23. nov 2022

Určite si neublížiš, ak cvicis správne a nepresilujes sa… teda že nasilu chceš dať nejake cm… kľud, v pohodicke, pomaly 🙂 a pôjde to dobre

petricka22
23. nov 2022

Podla mna ta boli hlavne jazva, pretoze sa ti natahuje, tak ako rastie drobec… no a cvicenie s aniballom sa odporuca az od tusim 36.tt a podla mna z dovodu, ze to predsalen vyvolat porod moze. Ale je to len moj laicky nazor.

kattien1992
26. nov 2022

Ahoj ja som 23 mesiacov po akútnej sekcii. Jazva ta bolieť môže ale pokiaľ na Sone vyzerá dobre nevidím dôvod prečo narodiť prirodzene, mne povolili bez problémov. S jazvou a celkovo som bola u fyzio, každý večer si ju masírujem, prešli sme si ulavove cviky pri pôrode, dýchania a masaze pre menšie bolesti. Anibalom som cvičila pri prvom a každý s lekárov ktorým som to povedala mi vravel, že je to k ničomu, svaly povolia v pravý čas a anibalom ich iba zbytocne naťahujes a už sa ti tak ľahko nevrátia do pôvodného stavu. Začínajú byť výskumy kde zistili ze anibal spôsobuje neskoršie úniky mocu a ochabnutie panvového dna. Ak si vporiadku pôrod by nemal vyvolať, ale až od ukončeného 36tt cvičiť kedy je oveľa menšie riziko už keď sa babo narodi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre