Platím alimenty za dieťa, ktoré dám na adopciu?
Dobrý večer.
Som momentálne v 36tt., ale dieťatko ide žiaľ vzhľadom na moju situáciu (ako finančnú, tak aj čo sa týka rodinného zázemia) hneď po pôrode na adopciu. Dnes som bola na UPSVARe sa informovať, čo sa adopcií týka a bolo mi soc. pračovníčkou povedané, že sa to rieši všetko po pôrode, že oni im dajú z nemocnice vedieť, keď sa bábo narodí a na základe toho sa podniknú ďalšie kroky.
Rada by som vedela, či je pravda, že keď dám dieťa k adopcii, tak platím na neho alimenty..to mi bolo totiž povedané a ja nie som v situácii, aby som to zvládala finančne.
Rada vy som počula vaše názory, alebo rady ohľadom tohto.
Ďakujem za všetky odpovede.
@rommieee, chapem...no momentalne hra asi vsetko v prospech tvojho byvaleho 😕 a ty vies nejaky cudzi jazyk? napr. anglicky? nemas v zahranici nejake kamaratky ktore by to mohli pomoct? ja zijem v UK 7 rokov a viem ze tu prislo vela slobodnych mamin odrazit sa od dna, lebo tu je to s pracou ine, aj davky pre slobodne mamicky su v porovnani s nasimi "o niecom inom"...ale to by bolo dobre keby si sla k niekomu kto by ti pomohol odrazit sa od dna... to ma len tak napadlo ako jedna z moznosti 😅
@rommieee, fuha tak aj tvoja mamina to je uz silna kava 😕 🙄 neviem si predstavit ze by som ja vlastne decko vyhodila z domu a potom neskor mu branila sa stretavat este s jeho vlastnym dietatom...nedokazem to pochopit 😒 chvalabohu sa aspon toto ako tak upravilo a mozes s malou travit nejaky ten volny cas, aj to je pre jej vyvin dolezite 🙂
@rommieee, boze to je hrozne ved tak sa hadam nechova ani macocha, nieto este vlastna matka 😕 na jednej strane to vyzeralo ze by ti aj chcela pomoct a potom ti zrazu takto podrazi kolena, ved to si rodina nerobi 😨 a co teraz tvoja mama hovori na to ze si znova tehotna, vie ze rozmyslas nad adopciou? Inak kedy mas termin porodu?
@rommieee je mi luto tvojej situacie viem ako sa citis a ake mas obavy ja som zazila velmi chudobne dectvo a tiez som sa desila toho ze moje dieta by sa tak malo mat ale nastastie mam partnera ktory ma lubi a stara sa o nas no k tej adopcii musis uviest aj meno otca a ten musi dat suhlas nieje to len o tebe je to smutne ale je to zakonom dane a ak ho das k adobcii je nezvratne nechces skusit najskor hniezdo zachrany tam sa o otca nikdo nezaujima a dieta putuje tiez na adopciu no je tam aspon cas keby si si to rozmyslela....alimenty urcite neplatis kedze sa vzdavas rodicovstva pravne nemas povinnosti ani narok na dieta.mam kamaratku ktora vyrastala v deckom domove vlasna mama ju pichla nozom ostala tehotna maleho si nechala je pravda ze maly ma 6r.a stale putuju po roznych centrach kedze najom v ba je drahy len mi platime za 1izb.430€ ona pracuje ako upratovacka v nemocnici nezarobi vela ale preziju osud sa s nou nemaznal ked mal maly 3r. ona mala 30r.mala nalez na maternici takze jej ju celu vyoperovali deti uz nikdy mat nebude doteraz je vdacna ze si maleho nechala inak by v zivote nemala naozaj nic!
@rommieee nechcem bit sprosta ale co si neurobila svoje dalsie ja by som jej dala mama nemama preco si sa nepokusila malu vysudit naspat?ved pri mame je najlepsie nemusis byvat v honosnom dome stacilo len dokazat ze sa o nu vies postarat.mala si pracu no a co ze byvas v podnajme.kolko rodin byva aj mi ☹ nerozmyslala si nad tym 😉
@rommieee porodit ho mozes v nemocnici a po prepusteni ho tam odniest ved kolko deti takto odniesli s tymi davkami poziadas o zrusenie.je velmi malinko pripadou kedy zena nevie kto je otec 😒 nechem ta presviecat ale na to sa informuj aby si neostala zaskocena keby to vyzadovali ak nebudu + pre teba len aby sa nestalo ze on sa dozvie ze si porodila jeho dieta a zatajila mu to a vzdala sa ho tym padom si mu zabranila v jeho rodicovskych pravach akokolvek ti ublizil zakony na to nepozeraju aby ta nevlacil po sudoch.
@rommieee ja ta neodcudzujem to by som si nedovolila sam apoznam ze co si sama neurobis to nemas v zivote som sa na nikoho nemohla spolahnut ty vies ci si naozaj zvazila vsetky moznosti a ci to zvladnes ja ta obdivujem ja by som to nedokazala ale ani neviem sama ako by som reagovala keby som bola v tvojej situacii mozno tak ako ty naozaj neviem 😒 tak ako to pisala tu hore daka kocka niekde cakaju rodicia ktory ti budu dakovat celučičky zivot 🙂 skus napisat do niakej temy co si kocky adoptovali dieta ake tam mali postupi mozno ti povedia viac 🙂
@rommieee, inak to hniezdo zachrany napadlo aj mna, akurat neviem aky je potom dalsi postup urcite by si mohla rodit normalne v nemocnici a odniest ho tam hned po prepusteni aj ked sa mi to zda trocha necitlive stravit s nim 3-4 dni v nemocke, budu ti ho nosit prikladat a podobne a potom ho tam odniest.... to uz radsej hned hned po porode 😔 a jasne otca do rodneho listu neuvadzaj otec neznamy a hotovo 🙂 ako sa k tomu vlastne stavia otec buduceho synceka, zaujima sa o vas vie ze ho chces dat na adopciu??
@rommieee, no tak to veru od takeho chlapa ruky prec, staci ze ta udrel raz aj to je vela, urobil by to znova a este by vam znicil zivot...len aby si nezistil kedy si rodila alebo aby sa nevratil okolo TP a aby este nerobil problemy a sceny ze si zacne na to dieta narokovat... 😕 hadam vsetko dopadne dobre v tvoj prospech a dotycny nebude robit problemy takych ludi radsej ani neprovokovat lebo nevies coho su schopni 😨 a dokedy sa ty vlastne musis definitivne rozhodnut?? este pred porodom alebo az po porode? a meno babatku kto vyberie, ty...alebo? 😅
@rommieee, no tak to jasne ak ta bude obtazovat byvaly alebo bude nasilnicky radsej policiu zavolat sama s nim nic neries aby ti este neublizil 😕 tak to uz takto mas zapisane v tehotenkej knizke? sa s tym nejako poponahlal doktor by som cakala ze ta budu odhovarat do poslednej chvile 😕 ale na druhej strane dobre ze respektuju tvoje rozhodnutie 😉 a meno prezradis ake by si dala drobcovi? 🙂