Po pôrode chcem dať dieťa na adopciu. Ako mám postupovať?
Ahojte dievčatá... nastala taka situácia že ma opustil priateľ malého... on ho nechce , a ja už som tiež rozhodnutá že ho nechcem... prosím vás ako sa to rieši keď sa malý narodí? ... alebo je tu niektorá z vás ktorá by mala záujem si adoptovať dieťa? ... Ďakujem za odpoveď...
@janage to som nevedela, ale aj tak to na mojom názore nič nemení a pre mňa za mňa ma tu aj ukrižujte 🙂 za to, že ma dieťa zdravotne problémy, tak si nezaslúži byť milované matkou? Biologickou matkou? Píšete, že bábätko, ktoré čaká ma vrodenú srdcovú vadu. Myslíte si, že si ho hneď len tak niekto adoptuje? A povedzte kto by mu dal väčšiu lásku ako jeho vlastná matka?? A to že autorka má už jedno dieťa a je bez priateľa a? Moja známa má 4 deti a je na ne sama od narodenia jej druhého dieťaťa a zvláda to všetko. Všetko sa dá len musí človek chcieť.
V prvom rade si treba uvedomiť, že dieťa nie je vec, ale zázrak ktorý ti rastie pod srdcom.. a to, že tvoj priateľ ho nechce, ty ho asi tiež nechceš preto, lebo nechceš prísť o priateľa, tak je len tvoja hlúposť, ak takto rozmýšľaš. Ak sú v tom iné veci, tak pardon. Ja sama som adoptovana kvôli niečomu podobnému, lebo niekto nechcel. Keď nechceš, tak netrtkaj.
@janage vedela čo všetko to obnáša jedno dieťa už má a keď vedela, že ďalšie by nezvládala tak si mala dať s priateľom pozor alebo radšej používať ochranu sú rôzne druhý… koliesko, tabeletky atď… alebo rovno nerobiť to… jedna pani to tu už napísala narovinu, ale ja nechcem byt taká priama.😅
@sofi2030 akurát som si to tiež prečítala. No tak o to viac si dám na to pozor, keď už mám raz takú nedobru skúsenosť s chlapom. Nenechám sa proste nabuchat, keď neviem, ako to dopadne chápeš. Mňa takéto veci vedia vytočiť už len z princípu, ja som zo 6 súrodencov a všetci sme skončili v decaku. Matka alkoholicka a otec ktovie kto, kde.. hnevám sa na to veľmi, keď viem, že to nezvládam a nemám na to, tak si dám proste pozor.
@nikinka169 ahoj chcem sa len spitat .naozaj chces dat babetko na adopce.
@ewka547 nie, veď ho ani nečakám ani nemám. A nikdy by som to ani nespravila 🙂
Rozmysli si to veľmi dobre, či ti to stojí za to. Život je príliš krátky a tvoje dieťa ťa bude milovať
Ahoj
Ahoj
@mamina7070 ahoj
Normálne rozum mi to neberie ... každý sme prešli ťažkým obdobím ale toto nikdy nepochopím... mňa by museli zabiť aby mi zobrali dieťa.... a tiež som bola sama z dvomi deťmi ale nikto - nikdy nebol tak blízko môjho srdca❤️ lebo rástli rovno pod ním moje milované dcéry.
Ahoj ak si ešte tehotná achces dať bábätko na adopciu mi bi sme si ho zobrali z manzelom
@rigoovaveronika8
za prve - tehotna bola v auguste 2024, tak skus pocitat
za druhe - s detmi sa neobchoduje, nemoze ti ho dat 🤦♀️
a za tretie by, nie bi…
@qetka pozri mi nemôžeme mať dieťa ja som jej chcela pomoc nakoľko bi sme ho vychovali nikdo ťa nežiadal o kometare
@rigoovaveronika8 a tu nešlo o obchod nikdi no som neplatila za dieta
@rigoovaveronika8 a ináč nie v auguste bola tehotná ale jun
@rigoovaveronika8 ale to je dieťa! Ty si nemôžeš na MK povedať, že ok, my sa postaráme… veď Roman šteniatko v útulku preverujú, lomu dajú…. Na dieťatko sa v procese adopcie čaká niekoľko rokov. A rodičia si prejdú školeniami, výcvikom….socíaka tá preverí na meste, obci, urobí niekoľko návštev v byte, dome, aký mate životný štandard, či viete babu poskytnúť všetko potrebné… doložíš potvrdenia o financiách….
@palicka to sú formality ktoré sa dajú vibavit ale nebudem to riesit
@rigoovaveronika8 tebe nefunguje y ? Veď to sa nedá čítať
@rigoovaveronika8 ano v juni, tak tym padom to uz vobec nevychadza vsak 🙂
ale este raz, dieta ti nikto nemoze len tak dat…
a nie, nie su to len formality, ci myslis, ze sa takto deti rozdavaju?
@rigoovaveronika8 🤣🤣🤣🤣🤣 formality ktoré sa dajú vybaviť ??? Tak moja ta formalita trva aj vyše 2 rokov a za ďalšie aj keby ste sa dohodli nik ti nedá to dieťa nakoľko by ste sa ,,poznali ,, … takze ak nemožete mať deti šup choď na úrad vypíš papiere choď do navratu a absolvuj 30hodin kde spraviš psychotesty a potom možete byť rodičia samozrejme pri najlepšom rok a pol a to sa nebavime o adopcii ale o pestunstve.. 🙂 dufam som pomohla !
@lev26 snáď sa tam píše aj diktát
@personality nebude dlho same. Normálne si ho nový rodičia odnesú domov už z pôrodnice. Kamarátka tak ma syna. Brali si ho domov, keď mal 4 dni priamo z pôrodnice.
@lenkasarka 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 no žiaľ nie ale tak povedzme to že sloh sa tam píše o živote a prečo žiadaš o dieťa atď.. a ak ona napíše no preto lebo na koníku mi ho nedali tak je jasná na vyradenie hahahah 😀😀😀
@lucia147852 nooo kamoška mala štastie nie vždy to tak je matka ak nepodpiše adopciu tak ide do profi rodiny kde vždy je minimalne 5 mesiacov ak by matka sa pozbierala ide k nej a ak nie dieťa nieje stale pravne voľné ide k pestunom a ak podpíše robia sa aj rôzne testy či je zdravé atď.. 🙂
@lev26 oni ho mali hneď ako pestúni s vedomím, že krby sa matka prihlási musia ho vrátiť. Matka sa ale neprihlásila, tak im ostal. Už je to veľký chlapec.
@lucia147852 tak mama asi mala viac deti tak preto …noo to mali šťastie riadne my sme malu dostali ako5mesačnu ale čakaju ďalšie a to ide hneď k pestunom už tiez nepojde k profi

@sofi2030 ale ona ten iný dôvod má. Bábätko má vrodenú srdcovú vadu. Plus má už jedno dieťa, s ktorého otcom to tiež nevyšlo a potrebuje sa postarať aj o to. Ona ostane sama na 2 deti, z toho jedno bude potrebovať zvýšenú starostlivosť.
A čo dobro dieťaťa? Nie je lepšie pre dieťa vyrastať v milujucej náhradnej rodine ako s mamou čo ho nechce, mať výkričané, že lepšie by bolo keby sa nenarodilo? Lebo zas netvárme sa, že potom čo sa dieťa narodí, všetky matky zahoria nehynucou láskou, všetko sa vyrieši a na dobro obráti.