Prečo dieťa nie je voľné hneď na adopciu?
Ahojte tak by ma zaujimalo preco niektore deti niesu hned volne na adopciu napriek tomu ze sa matka dietata vzda uz v nemocnici ??
ale su v nemocnici dlhsie a nasledne v profi rodine?
@martinmmartin ja tomu akosi este stale
Nerozumiem som v zozname cakatelov ale toto mi nedochadza tak Niekto si berie uz domov tyzdnove dieta a je vsetko rychlo vybavene dobre dajme ze max 2 tyzdne uz zo vsetkym navstevamy atd a niektore deti su v nemocnici potom v profi rodinach
Napriek tomu ze sa matka alebo rodicia vzdaju
Nedochadza mi to ako to riesim to preto ze
V nemocnici maju chlapceka ktory sa narodil 23
Matka sa vzdala hned po porode dietata do dnes je v nemocnici svokra tam pracuje tak sme o tom kecali kedze som ja v zozname cakatelov tak sme riesili ze to dieta od 23 je do dnes v nemocnici a nic sa nedeje matka sa vzdala a vraj moze byt v nemocnici mesiac a potom zrejme pojde ku profi rodicom ak teda… nikomu nezavolaju a ja nechapem ze ci to sudom trva tak dlho vsetko a todieta caka zbytocne tak dlho koli sudom aby sa vsetko poriesilo alebo ako to je 💁♀️
@pellka niesom si istá, ale nieje najprv 6 týždňov čakacia doba, či si to matka "nerozmysli"?
Kľudne ma opravte ak sa mýlim.
Ale známa tiež porodila (nie anonymne) od dieťaťa na druhý deň doslova utiekla z nemocnice, nechala list že ona dieťa nechce a bla bla bla.
Ale po troch týždňoch sa vrátila, potom spolu žili v krízovom centre aj s dieťaťom, potom od neho zase odišla, zase sa vrátila a takto dokoliečka. Momentálne pokiaľ viem zase dieťa nemá pri sebe 🤷♀️ Jej bývali o to dieťa aj bojoval, už v čase keď ho nechala v nemocnici, ale keďže ho neuviedla ako otca tak si nevedel pomôcť. Určitú chvíľu som sa aj snažila mu pomôcť dieťatko získať, no po viacerých neuspechoch to vzdal a ďalej už som nemala informácie ani ja 🤔
@pellka hlavny dovod je,ze zakonna lehota kedy si to moze matka rozmysliet s adopciou je 6 tyzdnov od porodu.
@rhodesian to je veľmi smutný príbeh 😔 a ten otec, nemôže požiadať o DNA test otcovstva, keď ma "podozrenie", že dieťa je jeho? Len ma to zaujíma, aké vlastne mal možnosti, ale keď neuspel, tak asi ich nebolo veľa.
@bolarazjedna aj sa riešili DNA testy, ale už si presne nepamätám či ona mu to nedovolila či ako to bolo.
Ale baba bola zvláštna, ešte predtým mala 2 deti, jedno skončilo u jej bývalej svokry, druhé skončilo na adopcii a toto tretie neviem žiaľ ako dopadlo.
@pellka nemoze byt pravne volne vzhladom aj na hormony a emocie. Jednoducho zena v tehotenstve a bezprostredne po nom nemusi mat uplne racionalne zmýšlsnie. Nikde to tak nedunguje. Akurat napr. V čr si adoptivny rodič moze zobrat do starostlivost aj taketo duetatko avšak je tam riziko že sa matka, otec alebo blízky príbuzný ozve že dieťatlo chce a jednoducho sa upradnostnuje rodina. Takže absolutne nikoho nezaujima ze niekto mal dudtarko dva tyzdne doma. Čo je sice fajn ze rodic ma dietatko zz od porodnice ale ak sa naozaj niekto rozhodne si ho vziat tak jednoducho pre tych adoptivnych rodicov je to ovela bolestivejsie ako to ze dietatlo dostanu ako niekolkomesacne
Potom ako to ze moje 3 zname dostali dieta domov ked mali deti 2 tyzdne ?
Ked mali 7 dni chodievali za nimy a potom ked mali 14 dni deticky uz boli doma
Toto nechapem.. ze niektore dieta je volne az na mesiac dva tri niektore uz volaju adoptivnym rodicom po tyzdni
@pellka neviem ci to nemoze byt aj tym, ze sa niekedy ta situacia opakuje, kamoska ma tri deti adoptovane, dvaja su surodenci. Toho prveho mala v 8 mes, druheho v roku a to tretie volali ked malo dva tyzdne, ze to zase nedopadne, ci chce tu malu. Ale to dieta jej ofiko sud priklepne az po nejakej dlhsej lehote
@pellka male babatko si mozu zobrat z porodnice na zaklade neodkladneho opatrenia. My sme to tak mali. Ale cakali a trpli sme dalsie tyzdne, ci sa matka neozve. Navrh na predosvojitelsku starostlivost sme podavali az ked mal 4 mesiace, pojednavanie stale nebolo. Takze definitivne adoptovany bude maly najskor az ked bude mat rok. Takze to, ze ho maju doma, neznamena, ze dieta je uz pravne volne. A tvoja svokra nemoze vediet, ci kvoli tomu babu v porodnici uz niekomu zo socialky volali alebo nie. Mozu tam byt rozne priciny. My sme maleho chceli hned a napriek tomu bol v nemocnici mesiac. Sudkyna preverovala.
Je rozdiel, ci je dieta z utajeneho porodu, opustene v nemicnici, odobrate socialkou, ci ulozene do hniezda zachrany, ci rodicmi " darovane" do decaku.

@pellka Lebo sa matka moze zase rozmysliet, lebo sa mozno ozve otec, lebo dnes nedaju dieta adoptivnym rodicom na pockanie ale az po dokladnom preverovacom procese atd dovodov je vela.