icon

Prišli k nám. Náhradné rodičovstvo

najjulinka
13. máj 2009

Tak a sme tu. S uderom polnoci...

bendy25
15. sep 2010

@mata25 - 😀

5katarina7
15. sep 2010

Ahoj!Tak my budeme mať v decembri 18 výročie.A prešlo to tak rýchlo.@dioliana1 tak vy to máte zaujímavé 🙂

akim
15. sep 2010

@cairka , pekne fotky. tie dnesne, aj tie predchadzajuce. krasne deticky 😵 .ste boli na prechadzke?

cairka
15. sep 2010

@akim , ďakujeme. No niektoré sú fotené už pred pár dňami, len nemal kto fotky stiahnúť do pc 😅

bendy25
15. sep 2010

@5katarina7 - Ahoj Kati! Ako sa mi mate? 18te vyrocie? No krása 😵
@cairka - aj mne sa lubia fotecky 🙂

5katarina7
15. sep 2010

@bendy25 ahoj,este stale nemame tu poslednu pripravu,takze ja sa mam dost smutne ☹ @cairka strasne zlate baby 🙂

kanhwa
15. sep 2010

@dioliana1 no zaujimave to mate 😉 😉 😉

kanhwa
15. sep 2010

@5katarina7 my 18. vyrocie uz v novembri, tak vas o kusok predbehneme 😉

kanhwa
15. sep 2010

no a este, ze na svadobnej ceste sme prave boli - prva dovolenka vo dvojici za cely nas spolocny zivot 🙂 aj ked len kratucka, ale stala za to 🙂 🙂 🙂

najjulinka
autor
15. sep 2010

@kanwha tak ked my o 15rokov pojdeme na svadobnu cestu, tak si budem blahoželať... ja vidim svadobnu cestu najskor tak tesne pred dochodkom,a lebo tesne po nastupeni do dochodku... 🤐 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bendy25
15. sep 2010

@5katarina7 - ☹ uz nech to mate za sebou. Poslala som ti IP ...

najjulinka
autor
15. sep 2010

dobru noc

najjulinka
autor
16. sep 2010

dobre rano

kanhwa
16. sep 2010

@najjulinka cim neskor ta svadobna cesta, tym lepsie - ved to bude znamenat, ze vydrzite tak dlho spolu 🙂
pekny den vsetkym 🙂

bendy25
16. sep 2010

pekny den 🙂

dioliana1
16. sep 2010

pekný večer... 😉

zuzubabo
16. sep 2010

Vie mi niekto poradiť: prípravu na pestu som robila spolu s mm, takže sme teraz žiadatelia obaja a čakáme na prvú interakciu. Dá sa ešte zmeniť, aby som bola žiadateľkov len ja? 😒

magimary
16. sep 2010

@zuzubabo nám povedali, že nie... 😕
tak neviem, či je to rôzne na rôznych miestach,
ale nám vyslovene povedali, že akonáhle sme podávali žiadosť obaja, aj posudzovaní budeme obaja a aj vyberať a byť náhradnými rodičmi musíme byť obaja 😉

zuzubabo
16. sep 2010

Ja si nejako matne spomínam, že my sme s mm prišli podať žiadosť obaja a vtedy sme si mysleli, že stačí keď budem prípravu robiť len ja, na úrade nám povedali, že musíme robiť prípravu obaja, ale ak v tom bude problém, tak môžu zmeniť žiadateľov a žiadateľom by som bola len ja a manžel by podpísal nejaký súhlas s tým.
Lenže teraz to asi pôjde len ťažko, keďže už sme ako manželia požiadali o prvý kontakt 😒

magimary
16. sep 2010

tá možnosť, že manžel by len súhlasil, je
ale, čo vraveli nám, tak len kým nie je oficiálne požiadané...
čiže-podľa toho-čo hovorili nám, ROZHODNE nie tesne pred prvou IA...
ale -ako vravím-neviem, či to nie je niekdy aj inak...
čo sa deje u vás? 😕
prečo takáto zmena?

macocha
16. sep 2010

@zuzubabo ak ste oficiálne svoji (=manželia), tak nemôžeš byť žiadateľkou len ty. 😉

Tak dnes som počula správy a sa tešííím 🙂 Gratulujem a ďakujem za všetky detičky, @natalia_blahova Vietor sa obracia! 😵 😵 😵 Už len nech sa to dotiahne aj do reality. Ale aspoň už niekto konečne oficiálne a verejne priznal, že klasické domovy nie sú ani len "cenovo výhodné".

magimary
16. sep 2010

@macocha môžu žiadať aj osobitne, hoci sú manželia 😨 veď aj juli, aj mata2, aj mnohí iní sú toho dôkazom
a aj nám to hovorili, aj @mexx 😕 😉

hoď link na správy-kedy a kde?
ja som nič nevidela, mali sme "profi"-návštevu 😉 🙂 😵

macocha
16. sep 2010

magi link nehodím, počula som v rádiu, vygoogliť by som musela... 🙂

A čo sa manželov týka, na to je predsa aj paragraf v Zákone o rodine, nie?? Tiež nejdem teraz hľadať, ale pri ado som si istá a pri pestu na 96 percent...

zuzubabo
16. sep 2010

@magimary mm dostal veľmi dobrú pracovnú ponuku, je to z jeho práce - robil by to čo robí u nás v pobočke ale v .....
AFRIKE.
Už tam bol minulé leto na 2 mesiace - bolo to super, celkom sa mu páčilo ale hlavne sme z jeho diét a platu vymenili komplet kúrenie a okná.
Lenže teraz by musel ísť v od januára do júna, v júli a auguste by bol 2mesiace doma, a potom od septembra do decembra.
Nepočítali sme s tým a v podstate môže odmietnuť, ale keby to vzal už by sme boli za vodou. Teraz to nie je najhoršie, ale platíme hypo na starší dom a žiť sa celkom dá, ale také, že nová strecha - to je len sen.
No a keby sa nám tento rok narodilo srdiečkové dieťatko, súd bude asi až budúci rok niekedy vtedy, keď bude mm preč, takže to by asi nešlo. 😒

zuzubabo
16. sep 2010

@macocha - ja si myslím, že na 99% môže byť žiadateľom aj jeden z manželského páru, no v našom štádiu neviem, neviem ☹

magimary
16. sep 2010

@macocha ja som si pri pestu 1000% istá, že to určite ide (!) 😉 -viď najjulinka, matamaxian, mata2 ai. 😉
a pri ado si myslím tak na 25%, že by to mohlo ísť tiež...

a na akom rádiu, skúsim si pogooogliť ja 😉

zuzu, neviem, ale podľa mňa by to šlo 😕 ale to je len taký môj pocit...nič isté...
veď na samotnom súde by sa snáď mala DAť ospravedlniť jeho neúčasť 😕 (ak sa to patrične zdôvodní)
a teraz na IA spokojne môžete ísť spolu, kým je ešte tu...
hoci na druhej strane-bude to divné pre všetky stránky (najmä však asi pre malé), keď bude rok vyrastať bez otca 😕 ... a ani ty to asi nebudeš mať spočIATKU ľahké... 😕 , aj keď asi nie nezvládnuteľné...
sorry, len uvažujem nahlas

macocha
16. sep 2010

Citujem z http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?Cat...
Osvojiť maloleté dieťa môžu manželia alebo
jeden z manželov, ktorý žije s niektorým z rodičov dieťaťa v manželstve,
alebo pozostalý manžel po rodičovi alebo osvojiteľovi maloletého dieťaťa.
Maloleté dieťa môže výnimočne osvojiť aj osamelá osoba, ak sú splnené predpoklady, že osvojenie bude v záujme dieťaťa.
😎
Rádio Viva, vraveli o tom už naobed a potom v správach o 18.00 trošku viac. Zatiaľ hovorili len o plánoch, ale jasne za tým bolo cítiť Natiu a jej prácu. 😵

zuzubabo
16. sep 2010

@magimary žiadne sorry, ja si rada vypočujem, či teraz konkrétne skôr prečítam názor iných 🙂 .
myslím, že to bude ako vravíš nie ľahké, ale nie nezvládnuteľné
ja sa môžem dieťatku venovať úplne na 100%, aj pracovne to mám vyriešené a bývam blízko pri mame keby bolo najhoršie.
A tiež si myslím, že necelý rok bez otca je lepšia varianta ako celé detsvo v domove...

magimary
16. sep 2010

@macocha skúsim vygoogliť tú Vivu, aj keď netuším, či oni majú správy aj na webe 😕
a čo sa týka toho zákona-nič ma nepresvedčí, že je to nelegálne v prípade pestu (na tých 1000%)...
aj v texte sa píše o osvojení...(čo sa mňa ale priamo netýkalo, tak som ho zase až tak neriešila)
a ešte som mala pocit, že aj zuzubabo idú do pestu, či si ťa s niekym odtiaľto mýlim? 😕

@zuzubabo iste... lepší rok bez otca... a najmä, ak zabezpečíš dieťaťu aspoň sprostredkovaný kontakt (cez webkameru, fotky, skype, že mu budeš o ňom hovoriť atd...)... 😉

magimary
16. sep 2010

@zuzubabo a ešte mi celkom uniklo, že keď už čakáte na prvú IA, či už máte aj vybrané dieťatko?
mám v tom teraz galimatyáš a pletie sa mi to tu s tou ďalšou babulou, čo končila teraz prípravu a rozhodovali sa o dieťatku... 😨 😅 😕 bola si to ty? 😅