icon

Prišli k nám. Náhradné rodičovstvo

najjulinka
13. máj 2009

Tak a sme tu. S uderom polnoci...

maznacik007
10. dec 2009

az prezrad viac... boze ja som uplne nervozna aj za teba

mexx
10. dec 2009

Leni, co co co, testik si si robila telefonicky? 😉 😵 😵 😵 No tak dufam, ze bude vsetko OK, a v poriadku donosis... 😉

lenkove
10. dec 2009

no co baby, vela neviem... uplne zdrave dievcatko, 7 mesiacov, povod vselijaky, ale "nema romske crty" 😕
viac neviem 🤐
ako to dalej prebieha? pani vravela, ze IA mozeme mat este v ten den 😕 a ja ze na to treba cakat... neviete ako to je? a potom do sudu? ja viem, ze zavisi od terminu, ale samotne IA kolko tak trvaju? manzel ma v januari same sluzobky 🙄 mozeme len do desiateho a potom vo feb.. 🙄 🙄 🙄

mexx
10. dec 2009

Kokso, Leni, aj ja chcem byt tak tehotna, ze hned ako testnem a zistim, ze som asi tehotna, aj pohlavie budem vediet, aj zdravotny stav... 😀 😀 😀 😉

lenkove
10. dec 2009

Mexxik nooo. 😕 uvidime na UTZ ci je male nase 🙂

maznacik007
10. dec 2009

IA staci tri dni

no ak to je z toho kraja tak vedia podla mna dat suhlas na IA aj hned... z IA napisu spravu aj to sa da rychlo a mozete hned podat na sud...

cairka
10. dec 2009

leni, len upozornenie, predpokladám, že info máž zo Za - mne aj na veve do telefónu povedali, že vôbec nevyzerá, ako rómka 😉 😀 😀 😀
ale 3 IA medzi 4-10.1. stihnete 😉 teda ak bude ochota v DD...

lenkove
10. dec 2009

Maznacik, viac nervozna ako ja byt nemozes 😕 ale uz je to lepsie, uf.. musim zavolat muzovi, ehm, ockovi 😵 😵

magimary
10. dec 2009

lenkovééééééééééééééééééééééééééé 😅 🙂 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

lenkove
10. dec 2009

Cairka, naozaj? 😀 😀 ved nevyzera, vyzera ako Indianka, vobec ti neklamali 😉 😵 😅 😅

cairka
10. dec 2009

úplne naozaj 😉 😀 😀

yukki
10. dec 2009

lenkove táááák silno držíme prsty.... 🙂

brulka
10. dec 2009

cairka ved veve ani nevyzera ako romka je to nadhernaaaaaa LATINO KRASKA 😀 😀 😀

mexx
10. dec 2009

Tak s tym romskym povodom to bude otazne vzdy, a niekedy tazko aj pohladom odhadnut. Ja poznam rodicov, co maju adptivnu dcerku uplne blondavu, skoro ako albiniatko vyzera, a je to poloromka. 😅 (Alebo aj Yukkina Marketka na fotkach vyzerala uplne inac ako kofolky, a Yukki vravela, ze je...) 😅

dioliana1
10. dec 2009

lenkove držím prsty.... 😀

cairka
10. dec 2009

mexx, presne tak, hlavne ak je otec neznámy...

brulka, lenkove, dakujeme, no ono je fakt, že veve ja tmavšia ako väčšina rómskych detí 😀 😀 tak možno to mysleli tak

sonicc
10. dec 2009

ahojte dievcata,
prisla som k vam po radu 🙂
rozhodli sme sa s manzelom ze sa stanem prof.mamou a chcela by som vediet co to vsetko obnasa.
Ako mam zacat? Ako postupovat?
Dakujem velmi pekne za rady

cairka
10. dec 2009

lenkove, škoda, že zistíte až v novom roku, držím palce, nech je to tá vaša princezná 😵

a ono ak sa budete na ňu mesiac pripravovať, tak vám možno bude úplne jedno, aj keby bola dúhová 😅 😀 😎

lenkove
10. dec 2009

Cairka, podla mna isto.. ale su farboslepi 😵 😉
idem baby pisat moju slavnu dize , lebo pri lezunovi, co mi pribudne tak v marci (?), nehrozi.. 😀

lenkove
10. dec 2009

a dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeem

no ved to, Cairka, ja mam pocit, ze mne je to sum a fuk uz teraz 😅 😅 a dakuuuu

inak, na stretko na Oravu mozem rovno priniest malej foto 😵 😵 😵 😵

mexx
10. dec 2009

Mary, tebe by priblizne ktory den vyhovoval z buduceho tyzdna na "vyjazd"? 😕 😉

Sonicc, uplne na zaciatku by som sa obrnila ooobrovskou trpezlivostou a pochopenim pre absolutne nezmysly... 😅 A potom by som si urobila pripravu - v Navrte, v Usmeve alebo na UPSVaR. 😉

mexx
10. dec 2009

Leni, a vies aj ako sa mala vola? 😕 😵

lenkove
10. dec 2009

ja ju volam Nina 😉

sonicc
10. dec 2009

preco pre nezmysli?
staci ist na urad a tam zacat ano?
rozhodovali sme sa dlho a dufam, ze sme sa rozhodli spravne...

ako dlho trva priprava? a ako dlho to vlastne trva cele od zac. az kym si zoberieme dietatko?

mexx
10. dec 2009

Lenkove, velmi krasne ju volas... 😵 😉

Sonicc, lebo niekedy sa ti az rozum pozastavuje nad roznymi skutocnostami, s ktorymi sa v tejto oblasti stretnes. 😅 A ako dlho to trva? V podstate vsetko zalezi od toho, ako rychlo zozenies pracu. 😒 Priprava podla toho, kde ju robis - my sme robili v Navrate, mne stacilo 40 hodin (lebo som vystudovala psychologiu), a to bolo hotove za styri dni. 😉 Na ziadny urad sme ist nemuseli, kedze sme robili v Navrate. 🙂
Najhorsi je asi proces hladania prace, ktory trva u kazdeho inak dlho...u niekoho par dni, u niekoho aj dva roky... 🤐

magimary
10. dec 2009

Mexx, myslím, že zatiaľ tam nemám nič, okrem štvrtka (o mám z dneška preloženú zubárku, ale aj to ešte možno preložím, ak by to šlo)..., ešte predsa len idem mrknúť do kalendára... 😉 😅

soni, ja by som na úrade (na Tvojom mieste) vôbec nezačínala, rovno by som sa išla porozprávať do Návratu alebo do Úsmevu...
na mnohých úradoch ešte ani netušia, čo profi je...(!) 😨 😲 🤐

magimary
10. dec 2009

a dĺžka prípravy trvá, ako písala mexx-buď 40hodín (pre "vyštudovaných v odbore"), alebo 60 hodín pre ostatných,
hoci teraz už sa presadzuje paušálnych 60hodín pre všetkých...
a dĺžka čakania na profi?
na to je tu najväčšia "odborníčka" (žiaľ 😔 ) cairka, ktroá čaká tam "niekde u vás" už skoro rok...ak sa nemýlim... 😕 😨

sonicc
10. dec 2009

hladanie prace? musim byt zamestnana v detskom domove? ci? este mam v tom dost gulas, myslela som ze je to jednoduche 😅 ze su v domovoch radi ze sa najde mamina kt. ma o mimi zaujem a postara sa 😅

mexx
10. dec 2009

Sonicc, profirodicovstvo spociva presne v tom, ze si zamestnana v detskom domove... 😉

cairka
10. dec 2009

no ja som sa radšej držala v úzadí, nech nepôsobím odradzujúco 😅 😀
DD až také nadšené nie sú, lebo si potrebujú udržať určitý pčet detí, aby vedeli udržať chod kamenného DD 🤐 a ešte po tej masívnej kampani, ktorá prebehla médiami je stráááášne moc profíkov po príprave, ktorí sa nemajú kde zamestnať... Ja som prípravu končila v januári, ale hľadám od apríla, do vtedy som oslovila len jeden DD.