Prišli k nám. Náhradné rodičovstvo
Tak a sme tu. S uderom polnoci...
no, nijako...
našťastie sme mali všetky deti "len" okolo roka u nás... (10-12mes.), ale viem si to aj tak predstaviť, lebo každé dieťatko, ktoré je u Teba dlhšie ako polroka a potom rok sa len tak ľahko nedá "pustiť"... 😔
viem, ako to zneje, ale všetko chce len čas...
postupne si zvykneš, že už s vami nesedí drobec pri večeri, že mu nedávaš pusu na spanie, že nepočuješ v dome jeho štebot a smiech... postupne sa to všetko utlmí a budeš myslieť už len na to, že malému je dobre natrvalo... a ten pocit ťa bude neskôr hriať... 😉 a teraz -akútne-snaž sa čo najviac zamestnať, rob to, na čo si doteraz nemala toľko času, choď na pedikúru (alebo akú všelijakú možnú-kúru 😅), venuj sa sebe, upratuj...
andyk, ale ty si sem k nám už niekedy chodievala, však?
len máš teraz inú fotku, a tak si mi neznáma, ale môžem sa aj mýliť... 😨 😉
ahá, tak Boj... a tam teda majú aj bábätká?
Majú najmä bábätká. Do profi dávajú tak 5-6 mesačné,samozrejme niekedy aj staršie. Alebo aj staršie pri sanácii rodiny. Moja známa /s prípravy/ dostala malé ako 8 mesačné.
hm, takže je to tiež asi nejaký bývalý dojčák, nie? 😕
Mám pocit že by to mohol byť bývalí dojčák podľa istých informácií z rozhovorov o nich.
andyk mne odišli po 12mesiacoch a tiež mi to nejde z hlavy....aj dalšie deti mám už viac ako pol roka....ešte že sa adoptívna ozýva a posiela fotky...inak by som asi to už nerobila...
no, asi hej, keďže je tam toľko bábätiek...
škoda, že neprišli skôr.. a oni by ti nedali zmluvu hneď? 😕
a títo chlapci koľko majú? 😕
andyk mna to len čaká ešte.. mne odchádzalo dieťa po 364dnoch - bez jedneho dna rok... a dalo to zabrať.. prve lučenie... kebyže zvladnem 2 pestu + 2 profi, tak už je naš ....... no proste bolo ťažko.... ale dalo sa.... hned som brala miesto neho dalsie mimčo... žiadna pauza....
Dalsie 2 odovzdavala akože moj manžel (tiež profi) a to bolo po 5 mesiacoch a týždnia to išlo lahko... aj to, že to lovek vedel viac ako mesiac dopredu , že už ide.. takže vlastne po 4 mesiacoch u nas sme už sa chystali na odchod..... to je ešte pomerne kratka doba..... a nebolo to prvýkrát to lučenie.. .takže to sme uplne v pohode prežili už....
Taký odchod po dlhej dobe nás ešte len čaka... čaka a neminie.... uvidime komu budeme odovzdavať.. a podla toho to asi aj zvladneme....
Dali by mi zmluvu hňeď. Lenže už som bola dohodnutá v TO a zdalo sa mi nefér povedať im sorry,ale idem inde. No a s manželom sme sa zhodli na tom,že starší chlapci potrebujú našu pomoc viac ako malé bábo.Nie každý profi si hneď trúfne na staršie deti.Chlapci majú 3 a 6 rokov.
veď hej...
ak ste sa tak rozhodli, tak je to OK, len som sa pýtala, aké by to bolo tam...
no..., minimálne zaujímavé... 😉
ale to bude aj tu, keďže si sedíte a sadli ste si s chlapcami 🙂
najzuzu, ja som tiež nevzala hned prvý dd kde mi nukali 3 deti za oela nižší plat ako v inom za dve deti...ono aj dve deti daju zabrať ale dvojčata2,5 ročne a ku tomu polorčne mimčo sa mi zdalo na prvý prac. pomer vela ja išla len po jedno a nie hned tri
takže opatrne male deti male starosti, velke deti velke starosti...s mladším deckom mám menej problemov ako so strarším...denne som v strese...
Dioliana, beriem tvoje upozornenie. Aj to sme zvažovali. Sama som sa vyjadrila, že možno idem do väčšieho a ťažšieho boja.
Uvidíme čo nám život prinesie.Zatiaľ nechcem predbiehať.
Dobru noc...................................
dobrú nocku... 😵
Dobrú noc.Keď bude niečo nové tak sa ozvem.
nejak nedobru.... som tu ....
i ja...nexce sa mi spať...a ráno treba do školky ísť...joj 🙄
Dobre ranko, dievcata, prosim Vas, chcem sa spytat, ked nam konecne daju bejby, pojdem na matersku, vsak? Aky je tam postup na vybevenie MD? Som zamestnana a na navstevy bejby budem asi chodit z prace alebo po praci, ale ked nam ho daju domov......mam brat dovolenku, alebo ako to je? Dakujem.
Ahojte... Tak nam sa podarilo nemožne.. .Rano sme dali dvom flašu a spali všetci až do 8:20, kedy dajaký sused začal vrtať 😠 😠 😠 Bohviedokedy by potiahli
ahoj....moji od 6:30 vystrájali....P. zasa začína kašlať....na nerv....ešte 2 týždne po posledných ATB....dnes majú v školke divadlo, tak som ho dala...snáď to dnes ešte vydrží...
Najzuzu tak gratulujem 🙂 ja viem toľko, že v Boj, sú profi veľmi, veľmi spokojní...to málokde počuješ...zváštne, lebo nedávno som bola na seminári so sociálnou od nich a vravela, že nič a nič a že prijímať nemôžu...tak to asi bolo niečo náhle a nečakané a museli hneď riešiť...
Ja len dúfam, že mne teraz profi nikto neponúkne, lebo by som veľmi ťažko odmietala, ale musela by som... plán práce je jasný 😉
Juli ale tak možno to ani nepríde to odovzdávanie 🙂 možno až keď si nájde frajera, tak sa rozlúčite 😀
Katarinkamt máš mail 😉
Ahojte,Natia máš pravdu bolo to náhle. Dostali narýchlo dve miesta, do konca mesiaca ich treba obsadiť. Ja keď som dostala ponuku s TO tak som sa snažila spokiť so sociálnou z B.,no nepodarilo sa. Ale vtedy ešte aj tak nemali tie voľné miesta. ☹ Tomu sa povie zákon schválnosti.
ale zas tak ti poviem, ja by som radšej brala tých väčších chlapcov... to sú súrodenci?
spojiť- nie spokiť
áno sú súrodenci
tak tí vám hádam aj ostatnú...zvlášť, ak sú iné etnikum 😉
inak.
jeden pekny blog.... jeho romske blogy maju vzdy aspon nejaky zmysel...
http://cerven.blog.sme.sk/c/225260/Romsky-probl...
Ahojte,
konečne je čo čítať 😉
Chcem sa opýtať, ešte to funguje tak, že sa berú deti z DD na víkendy, prázdniny? Žeby som si brávala nejaké 4, 5 ročné dievčatko? Niekde som čítala, že sa to dá, ale tam sa písalo o starších deťoch, ktoré sú (neviem či sa správne vyjadrím) citovo stabilné-aby návrat do DD zvládali?
Dio, prečo sa mazali fotky? 😕

Veru tak,od minulého leta.Keď sme končili prípravu,tak sme na jedno voľné miesto boli tri.Samozrejme prijali tú,ktorá nebola vtedy zamestnaná.Ja prácu mám stále,ale už som dala výpoveď. V TO vlani ešte len plánovali rozbiehať profi.
Magi zle som napísala, nie v PD ale hneď vedla v Boj.
Oficiálne to bude asi až v júny.