icon

Registrované partnerstvo a deti

motylicek07
4. apr 2022

Ahojte aky mate nazor na registrovane partnerstvo a moznost adoptovat si dieta?

kinderzwillinge
4. apr 2022

@nafka0483 Ano ano, urcite by mali deti odoberat deti slobodnym matkam 🙈

buberova
4. apr 2022

Niečo mi hovorí že v tejto téme ide len o rozprúdenie vášni

sissy27
4. apr 2022

@andrea_82 homosexuálne páry (rovnako ako hetero) riešia v prvom rade možnosť mať svoje biologické deti, o tú adopciu až tak veľmi nestoja (presne tak, ako hetero páry). Takže nemusí sa nikto báť, že ich budú predbiehať v poradovníkoch...

andrea_82
4. apr 2022

@sissy27 joj, moja, kde som toto napísala? Už druhý raz vidíš v mojich príspevkoch niečo, čo tam nie je. Takže problém budeš mať skôr ty, nie ja...

sissy27
4. apr 2022

@andrea_82 ja žiadny problém nemám, moja ;) ty si začala s poradovníkmi 🙂

andrea_82
4. apr 2022

@sissy27 jemine, poradovník som spomenula len preto, aby bolo jasné, že viem, o čom hovorím... 🙉

zmrzlinka2021
4. apr 2022

@motylicek07
Ja som proti adopcii deti takymito parmi. Nech si vo svojom sukromi robia co chcu, ale dieta nie je luxusny psik.
Dovod? Dieta potrebuje stabilne a co najnormalnejsie prostredie na svoj vyvoj, potrebuje matku a otca. To co dava zena po dusevnej stranke, to neda muz a naopak. Pre dieta je idealne, ked vidi fungovanie v rodine, muzsko / zensky princip, vzajomne doplnanie sa, podporu, spolupracu.

Osobne co poznam homosexualov, ani jeden netuzi si adoptovat deti, skor to povazuju za politikarcenie niektorych skupin ludi.

kiwi3
4. apr 2022

ja si, zial, myslim, ze nasa krajina na to este nedozrela. registrovane partnerstvo ano, ale adopcia deti zatial nie. a vobec nie preto, ze by detom dali menej lasky alebo by sa o nich nevedeli postarat. ale staci si pozriet niektore odpovede v tejto diskusii. kopec nenavistnych ludi, ktori budu tvrdit, ze je to proti prirode a takto osvojenym detom zneprijemnovat cele detstvo. je to fakt na zamyslenie, co robite, ludia. nechcem byt zla, ale podaktori by ste sa mali liecit, ta nenavist vas musi pomaly a postupne zrat ako rakovina.

nadazdi
4. apr 2022

Adopcia je podľa mna ta najlepšia vec čo môže byť.. to čo zažijú tie deti v detskom domove nie je vôbec žiadny model rodiny 😏 takže aj keby si to dieťa mali adoptovať Fero s Jožom alebo Miša s Janou, alebo Agáta s 5 mačkami, stále je to lepšie ako detský domov..

venusa85
4. apr 2022

@motylicek07 mne osobne sa to nepozdava. Mala som spoluziaka inak orientovaneho, aj kamarata, boli to fajn ludia. Len, ci potom to dieta nebude brat ten model rodiny do budúcna, ze si najde partnera/-ku rovnakeho pohlavia, lebo v takej rodine vyrastlo.

kiwi3
4. apr 2022

@zmrzlinka2021 to je asi prvykrat, co s tebou nesuhlasim. v dnesnom svete, ked uz casto nemame rozdelene role na typicky zenske a muzske, sa toto uz naozaj neda tvrdit. navyse su tu slobodne matky a otcovia... co s nimi? okrem toho, je kopec citlivych muzov a zien, ktore radsej idu narubat drevo, ako keby mali stat pri sporaku. navyse, take dieta absolutne neriesi, co je "priodzene", to sa uci az postupne od spolocnosti, veci berie, ako su, potrebuje len citit lasku a bezpecie.

kiwi3
4. apr 2022

@venusa85 urcite nie, pozri si nejake studie. dokonca som sa s tym nikdy nestretla, homosexualnita totiz nie je dedicna 🙂

kinderzwillinge
4. apr 2022

@nadazdi Je jasne, ze pre deti je rodina to naj a nie DD, ale obvolaj si par uradov a zistis, ze manzelske pary cakaju roky, 5-10 rokov, cize DD nie je sklad deti, ktore len tuzobne cakaju, kedy konecne pride par a zoberie si ich. Cakaju ziadatelia, nie deti.

venusa85
4. apr 2022

@kiwi3 to viem, ale psychologovia predsa tvrdia, ze deti nasavaju z vlastnej rodiny, napodobnuju rodicov, ...

kiwi3
4. apr 2022

@venusa85 a ty by si si nasla partnerku len preto, ze si tak vyrastala? preco si potom homosexuali hladaju nieco ine, ako v com vyrastali, ked mali matku a otca? nema to logiku. alebo by si si nasla bruchateho plesateho, ked sa ti paci svalnaty blondiak len preto, ze tak vyzeral tvoj otec? preco by isli proti svojej prirodzenosti, svojim pudom? takto to predsa u ludi nefunguje

nafka0483
4. apr 2022

@kinderzwillinge Tak aky je rozdiel ci dieta vyrasta s mamou a nema otca, muzsky vzilor atd vsetko co si pisala a v tom ze ma dve mamy a nema muzsky vzor?

Jedno znie sialene a druhe je uplne ok?

sissy27
4. apr 2022

@zmrzlinka2021 no tak na to, aby dieťa vyrastalo v stabilnom a čo najnormálnejšom prostredí, to by na sebe ešte muselo sakramentsky zapracovať veľké percento hetero párov a "tradičných" rodín 😀 jedine teda že by sme za stabilné a normálne považovali nadmerné požívanie alkoholu, fyzické / ekonomické / psychické týranie, vulgarizmy, vydieranie, nedostatok financií a podobné veci, ktoré sú veľmi bežné v tých "tradičných" rodinách.

janetinka27
4. apr 2022

@motylicek07 deti na adopciu je velmi malo, caka sa roky. na dieta uz cakaju pary - zena a muz. nevidim dovod, aby teda babo dostalo dvoch otcov alebo dve mamy, ked moze mat aj mamu aj otca. na prvom mieste je to dieta, aby malo plnohodnotny domov, vzor rodiny, aby malo prvok muza aj prvok zeny v zivote. ved zena nie je to iste ako muz a naopak. zaradenim homosexualnych parov sa vlastne iba predlzi cakacia doba na dieta.
naco to porovnavat s biologickymi rodinami, ze ci su horsie alebo lepsie. ved tie deti z problemovych biologickych rodin sa do adopcie nedostavaju. je to predsa uplne ina tema. na adopciu cakaju konkretne deti bez rodicov, nie deti trpiace v biologickej alkoholickej rodine.
takze tato tema mi pride nerealna, pretoze deti na adopciu je menej ako je parov, ktore na ne cakaju. a predsa tie cakajuce pary su preverene psychologom, takze hovorit o alkoholizme v biologickej rodine nema v tejto teme ziadnu vahu, kedze predsa alkoholickej rodiny sa na cakacku na adopciu nedostanu.
dieta nie je psik, ide o dieta, nemoze si ho zobrat kazdy, kto chce dieta, ale iba ten, kto mu naozaj moze potencialne dat vsetko. a dvaja muzi mu nikdy nedaju mamu a dve zeny mu nikdy nespravia otca.

janetinka27
4. apr 2022

@nadazdi ahoj, ale tie deti v domove nie su preto, ze ich nechcu hetero pary, ale preto, ze nie su pravne volne.

mewina
4. apr 2022

@motylicek07 Môj názor je taký, že nie je podstatné KTO deti vychová, ale AKO 🙂❤️🙂

janetinka27
4. apr 2022

@nafka0483 ale ved aj to je velmi smutne a ma to dopad na psychiku dietata, ked vyrasta iba s mamou a nema otca. teraz takto zije vela rodin a otec im chyba. aj ked sa zeny tvaria alebo snazia sa byt silne a nahradit dietatu otca, neda sa to.
takze by to nemalo byt meritkom pre to, ze je to podobne ako situacia, kedy by malo dieta dve mamy. moze mat aj tri mamy, ale stale nebude mat otca :(

beronsche
4. apr 2022

@venusa85 ano, dieta ma tendencie kopirovat model rodiny v akej vyrastalo. Ale nie sexualnu orientaciu rodicov, to je aky nezmysel??
Ako je potom vobec mozne, ze aj dieta z rodiny, kde bola mama a otec, je homosexualom? Ako si to vysvetlujes, ze nenasleduje priklad rodicov?

Ano, existuje aj ziskana homosexualita, vplyvom podmienok - napr. vezni. Ale aj ta pominie hned, ako sa podmienky vratia do normalu, nie je trvala.
Vyrovnani ludia, zijuci v usporiadanych homosexualnych vztahoch, maju sexualnu orientaciu vrodenu. Tych "neprevychova" nik a nic.. To nie je stav navodeny vplyvom vonkajsich podmienok..

nadazdi
4. apr 2022

@kinderzwillinge lenže ľudia čakajú nie preto že by deti neboli, ale určili si na dieťa presne podmienky.. nemusím nikde volať.. kamoske volali hneď do mesiaca, druhej o dva týždne a majú tie deti reálne už aj osvojené, len si nedali žiadne podmienky..
@janetinka27 aj preto.. ale tých je fakt minimum 😏

kkovacovak
4. apr 2022

@motylicek07 1. Príroda to tak zariadila aby mohli mať deti len žena s mužom. Hotovo
2. V dnešnej dobe je obrovské množstvo čakateľov na dieťa a ani zabezpečená slušná rodina (muž a žena) nedostanú dieťa len tak. Tak prečo sa toto vôbec rieši keď aj klasický druh rodiny má s osvojením dieťaťa problém. Vyriešme toto a potom sa môžeme baviť ďalej

nafka0483
4. apr 2022

@janetinka27 Ale aj z deti ktore maju len jedneho rodica vyrastu ppnohodnotni dospelaci bez problemov rovnako akp z kompletnych rodin.

A rovnako tak vyrastaju v kompletnych rodinach dospelaci so psychickymi problemami a traumami presne tak ako v nekompletnych rodinach.

A rovnake by to bolo v rodinach kde su rodicia rovnakeho pohlavia.

venusa85
4. apr 2022

@kiwi3 napisala som svoj nazor, svoj pohlad na vec. Ja som za tradičnú rodinu, hoci sama vychovavam dceru, lebo nam to neklapalo.

venusa85
4. apr 2022

@beronsche autor príspevku sa pytal na názor, ten som vyjadrila.

mirka438
4. apr 2022

Ja som za. Urcite lepsie, ak dieta vychovaju ludia rovnakeho pohlavia ako detsky domov, ozraty tyransky otec a podobne "tradicne" sposoby. Preco by s tym malo mat dieta problem? Vsak tych homosexualov vychovali heteraci. Asi kdesi spravili chybu, alebo zeby nie? Ked citam, ze je to proti prirode tak sa mi chce zvracat. Proti ktorej prirode konkretne?? Proti tej, kde dokonca aj u niektorych druhov zvierat sa objavili homosexualne jedince?? Boze zeny. Jasne, radsej nech dieta vychovava nejaky imbecil, tyran, ozranka, ktory nedaju decku do zivota NIC len traumu 🙈

kassandra25
4. apr 2022

@motylicek07 velmi zlý!

deginko
4. apr 2022

Mne je strašne smiešne ako sa tu stále prezentuje, že radšej v homosexuálom páre ako v tradičnom,kde sú bitky,alkohol atď...a to máte odkiaľ,že takéto veci sa nedejú aj v homosexuálnych párov?Koľko párov sa dá dokopy ľúbia sa majú deti,vyzerá to ideálne a po rokov,začne muž biť ženu,piť alkohol atď ..a pritom prvých pár rokov bolo všetko ideálne?Odkiaľ vy stále beriete tu istotu,že v homosexuálnych pároch to tak nie je?to nie je o sexualite ale o jedincoch...za mňa v žiadnom prípade...nemám nič proti sexualite ľudí a s kým žijú..mám kopu známych a mám ich rada,ale vychovávať dieťa nie...