Sme Rómovia a chceme si adoptovať dieťatko

karin2323
2. dec 2020

Ahojte chceli by sme si s priateľom adoptovať dieťatko
Alebo 2-3 ročne dieťa ktoré by malo lepší život poskytli by sme mu strechu nad hlavou vzdelanie a brali ho ako svoje samozrejme že aj vlastne deti chceme mať
Chcem sa opýtať keďže oby dvaja s priateľom sme romovia a je mi jedno akej farby bude to dieťatko
Sme slušný vzdelaný ľudia finančne sme na tom dobre
A práve preto by sme chceli adoptovať dieťa keď dieťa vyrastie a bude mat poriadnu výchovu a budeme ho viesť ucte rešpekte skromnosti môže stale mať povahu po rodičov?

anjelicek26
2. dec 2020

@karin2323 povahu ma dieta vrodenu, ty ho len usmernujes a ides mu prikladom, ako ten svoj potencial ma vyuzit. Najtazsia je puberta, ked dieta bojuje zo svojou identitov. Na druhej strane - toto mas aj u vlastnych deti, mame styri, kazde ma inu povahu, rovnako sme vychytali jeden exemplar, ktory pri vsetkej laske robi pracu za tri deti a sede vlasy na hlave a bude este kopa srandy, kym s neho bude dospely plnne funkcny mlady muz 😀 Ale presne o tomto je rodicovstvo, prijat dieta, ake dostanes a bezhranicne ho milovat. Najprv sa vezmite, vypiste papiere, prejdite pripravou a uvidite, co vam zivot prinesie.

karin2323
autor
2. dec 2020

@anjelicek26 my sme 2 sestry a taktiež dve rôzne povahy ále vždy bola sranda😁

Uvidíme ako to všetko bude prebiehať 😊 svadbu už pomali planujeme😊
Ďakujem vam

mirola
2. dec 2020

S temperamentom sa dieta rodi a ten je nemenny.. ty a tvoja sestra teda asi mate rozny temperament, co sa tyka nejakych sklonov k zavislosti, alebo sociopatologickemu spravaniu, agresie atd.. su ciastocne dedicne, ale nemusia sa prejavit pokial je prostredie v ktorom dieta vyrasta funkcne a podnetne so spravym pristupom. Vacsinu naseho spravania sme odpozorovali a naucili sa v interakcii s inymi ludmi, nie len rodina ale aj ine socialne skupiny nas formuju. Naucene vzorce mame v nevedomi a tak nejak ich pouzivame stale dookola, mozu byt aj patologicke.. co sa tyka vrodenych psychickych vad a poruch to je genetika a vyvojova vada, ktore u tak maleho dietata zatial nemusia byt pozorovatelne, a s tym sice vela mozes spravit, ale zalezi od stupna postihu, charakteru a zas len pristupu z vonku, teda vnutorne aj vonkajsie determinanty zohravaju rolu. Toto vsetko ale moze mat aj tvoje vlastne dieta, dedi sa cez generacie, nikdy nevies co to tvoje prave dostalo do vienka. Tak aj homosexualita. Zaklad asi je ci dokazes bezhranicne a bezpodmienecne milovat dieta ktore nie je “dokonale” a ani nie je tvoje. Takto to povedat asi vyznie hrozne, ale niekedy aj vlastne deti su taki teroristi, ze si s nimi vlastni rodicia nevedia rady. Ked vezmes v uvahu fakt, ze tehotenstvom, porodom atd. vznikne u zeny taka chemicka reakcia na zaklade hormonov, ze ten mozog a jeho spracovavanie sa do urcitej miery zmeni, ze jednoducho svoje dieta neodvrhnu, miluju, su viac trpezlive, posunu seba na druhu kolaj.. atd.. atd atd... tak ked si spomeniem ja, aka som bola znicena, frutrovana, unavena... neviem ci by som toto dokazala obetovat pre dieta, ktore nie je moje, ak do toho nie som dotlacena tym, ze svoje mat nemozem. Viem.. je to sebecke.. viem su zeny, ktore su stvorene na to byt matky od narodenia a dokazu prijat dieta a obetovat sa mu za kazdych okolnosti.. v tom pripade ak si takato zena, a naplni ta laskou dat niekomu domov, zazemie a vzdelanie, tak by som sa az tak nad tym ci nebude mat povahu po rodicoch netrapila.
@karin2323

janeninka
2. dec 2020

@karin2323 tak hlavne adoptovane dieta zazilo traumu - opustenie rodicmi, odchod do decaku a pod. S tym sa bude musiet casom vyrovnať, najst svoju identitu. .

andreatytler
3. dec 2020

@karin2323 Na adopci je toho velmi vela co sa musite naucit. Nielen adopcny prces, ale aj vychova adoptovaneho dietata je pomerne narocna a su tam specificke problemy na ktore musi byt clovek pripraveny a vediet ako ich riesit, lebo inac sposobite dietatu viac skody ako osohu. Ja som presla cez adopcny proces (aj ked sme ho nedotiahli do konca) a poviem ti bola som sokovana ako malo o tom vsetkom viem. Ako pevedala @janeninka kazde adoptovane dieta ma aspon jednu traumu. Aj ked ho adoptujete hned po porode a aj ak by nikdy nebol tyrany, vzdy bude mat pred ocami otazku: Preco sa ma mama vzdala? Bez ohladu na odpoved, s takym niecim sa velmi tazko zije. Okrem toho vela adoptovanych deti je z rozvratenych rodin alebo tyranych, maju caste psychicke problemy aj napriek najlepsej starostlivosti adotivnych rodicov.
Pred tym ako si dietatko adoptujete budete musiet absolvovat PRIDE trening. Tam vas naucia vsetko. Ja byt tebou, isla by som na ten trening uz teraz aby si vobec videla ci je adopcia nieco co naozaj chcete. Napriklad nie je velmi vhodne si dieta najskor adoptovat a potom mat vlastne. Bez ohladu na to ake velke je tvoje srdce a ako velmi sa budes snazit ich brat rovnocenne, je tam vysoka sanca ze to nebude robit dobrotu.
Nechcem ta strasit a uz vobec nie odradzat ale je velmi dolezite aby si ste vdeli presne do coho idete.

Odbornici tusim vravia ze clovek je 50% zdedena povaha a 50% naucene spravanie od okolia. Nas syn je z darovaneho embrya (teda tiez svojim sposobom adoptovany) a ked sme mali pohovor s psychologom pred embryotransferom, povedala nam zaujimavu vec... Vzdy ked tvoje dieta urobi nieco zle, tak si s ulavou povzdychni ze to su tie cudzie geny, ze keby bolo dieta biologicky tvoje, tak by sa to nestalo. Takto mozes zvalit vsetko zle na tie potvorske cudzie geny.🙂😉
Neboj, po adopcii budes brat to dieta ako svoje. Nebudes riesit ze ci ma to alebo ono od svojich bio rodicov. Aspon tak to kazda adoptivna matka povedala mne. Drzim palce.

cairka
3. dec 2020

Povaha je daná a povahu nezmeníš. Avšak stále je nádej, že aj dieťa s "nešťastnou" povahou môže na základe výchovy robiť menej rizkové rozhodnutia, ako by tomu bolo, keby bolo odsúdené na život v domove, resp. niekde, kde by mal negatívne vzory. Avšak...nie je to 100%. A samozrejme, okrem povahy oveľa väčší chaos v detskej duši robí práve to prvotné odmietnutie a chýbanie kociek do skladačky identity. Je krásne prijať dieťa, ale je to aj náročné, občas/občas aj častejšie/ až vyčerpávajúce.

berginkan
5. dec 2020

Prepacte, nerozumiem celkom prispevku. 80% je vychova. Nato ste sa pytali? Je jedno ci ste Romovia alebo dieta.

erio
10. dec 2020

@karin2323 povaha po rodičoch je výmysel na, ktorí sa väčšinou rodicia vyhováraju. 🙂 Každý sa rodí na tento svet ako individualita, nikto nemá záruku ani pri bio deťoch, že ak ich výchovate slušne, že z nich budú slušný ľudia. Na adopciu na nedá pozerať, čo ak budú taky a taký... Oni existujú teraz, teraz chcete byť rodičmi a pomôcť deťom. Adopcie sa netreba báť, je to najlepšie rozhodnutie aké sme mohli urobiť. Držím palce.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre