icon

Túžim po dieťatku, ako je to s adopciou novorodenca?

lauradd
16. máj 2019

Dobrý deň,som slobodná a veľmi túžim po dieťatku...moje šance mať vlastné sú však už veľmi malé ak nie už žiadne a tak by som si chcela adoptovať novoredenca,ktorému by som dala teplo domova a veľa lásky...aký je postup? akú mám šancu? a ako dlho sa čaká?

bodka1234
16. máj 2019

@maminuska aj môjmu partnerovi sa ozvala jeho ex ktorá je už lesba že chce dieťa či jej nedaruje spermie 😂 mal vysvetlené že by odišiel s igelitkou dvere vie kde sú.

maminuska
16. máj 2019

@h_petra no v archíve , ale to bolo tak pred rokom , ale ako sa volal to už neviem. Myslím že to ale nie je ojedinelý prípad a že sa to robí . Moja sesternica je lesba , žije v páre s inou ženou a tiež to riešila vkladom od kamaráta ktorý je gay a chcel mať vlastné dieťa a participovať na jeho výchove. Bohužiaľ , ani po opakovaných pokusoch ona to dieťa nedonosila, až je partnerka

nika3136
16. máj 2019

@h_petra
Pozri si aj kanál Dva tatove. Majú video o tom, ako vznikajú dúhové deti a takisto o tom, ako si nechali vynosiť deti náhradnej matke.
Ako bonus sú fešáci😉

maminuska
16. máj 2019

@bodka1234 ale vzájomná pomoc medzi homopármi naozaj existuje . Je to pre nich asi to najľahšie ako k deťom prísť.

bodka1234
16. máj 2019

@kikaaa444 máme na slovensku zákon o rodine, treba si to preštudovať, dokonca je to aj v ústave, jedna vec je chcieť dieťa druhá vec je že sa takýmto konanim dopúšťa trestného cinu, dobrý právnik by toho muža z toho možno vedel vysekat

danusskaaa
16. máj 2019

@eliska13 áno, častokrát práve slobodný človek dokáže dať dieťaťu viac, ale zle manželstvá.... ale čo už, tak to je 🤨 či ide o adopciu, či pestunstvo, radšej dajú deti manželským párom alkoholikom ako slobodným

bodka1234
16. máj 2019

@danusskaaa to ste kde vyčítali? V novom čase? Radšej dajú deti manželským párom alkoholikom? Máte na to relevantný zdroj?

danusskaaa
16. máj 2019

@bodka1234 mám osobnu skúsenosť bohuzial....

h_petra
16. máj 2019

@danusskaaa keby ste si aspon nevymýšľali. Viete vôbec akým procesom musia prejsť ľudia žiadajúci o zverenie dieťaťa?

danusskaaa
16. máj 2019

@h_petra asi ten proces nefunguje úplne... je mi jedno či veríte alebo nie! Je mi ľúto tých deti....

h_petra
16. máj 2019

@danusskaaa preukázateľným alkoholikom by dieťa nikto nezveril. To si buďte istá. To, že vy osobne niekoho považujete za alkoholika z neho alkoholika ešte, našťastie, nerobí.

bodka1234
16. máj 2019

@danusskaaa ste ťa alkoholické? Ak by niekoho nazývate lkoholikom neznamená že ním aj je.

beky1813
16. máj 2019

Autorka nereaguje a niekde sa smeje, ako sa tu hadate, jasne vymyslená diskusia

h_petra
16. máj 2019

@beky1813 a kto sa tu kde háda? diskutujeme. O tom fórum je ;)

beky1813
16. máj 2019

@h_petra handrkujete sa tu ako tetky na trhu, ze kto ma viac pravdu

h_petra
16. máj 2019

@beky1813 nie, nehandrkujeme. Predkladáme každá svoj pohľad na vec.

danusskaaa
16. máj 2019

@h_petra asi viem rozpoznať alkoholika... keď ozraty chlap v krčme vyhlasuje že opatrovnictvo je najlepšia zárobkova činnosť tak to asi tiež o niečom vypovedá. Ma v pestunskej starostlivosti 3 deti (už skoro dospele), tie deti potrebujú niečo iné ako muža ozrateho dennodenne a matku zničenu životom i alkoholom. Po nahlasani ich rodinu bola skontrolovať zena, ktorá sa k nim nedostala len s starým rodičom, ktorí žijú "normálne" a deti ľúbia, bohužiaľ ich poručnik neznesie aby sa stretávali často. Môžte sa tu do mňa navazat koľko chcete, viem čo sa deje.
Ak prejaví niekto záujem o maličké dieťa tak tam sú riadne tlacky a kontroly všetkého... bohužiaľ pri tých starších deťoch je to uplne ine

h_petra
16. máj 2019

@danusskaaa nech sa páči, podať podnet na ÚPSVAR. Dá sa aj anonymne a opakovane.

danusskaaa
16. máj 2019

@h_petra viem, vyuzili sme to viacerí!

h_petra
16. máj 2019

@danusskaaa mimochodom, opatrovníctvo a pestúnska starostlivosť sú dve odlišné veci. A ak niekto tvrdí, že pestúnstvo je najlepšia zárobková činnosť, tak buď bol naozaj tak veľmi opitý, alebo to nie je pravda.

danusskaaa
16. máj 2019

@h_petra bola som učiteľka jedného z týchto deti, videla som čo sa deje, stretla som sa aj s "otcom" /triezvy nebol/ a zažila som si svoje. Bolo mi neskutočne ľúto, lebo aj napriek tomu že žiak nevinikal v učení, bol mily. Chýbal mu ludsky kontakt, pochvala, pokecať s dospelym... nič vo svojej náhradnej rodine nedostal. Sám tvrdil, že mu bolo lepšie v domove. Avšak rodina si zobrala všetkých 3 súrodencov a on sa nechcel vrátiť sám, tak "držal hubu a krok". Keď sa rozprával s dospelými ich argument bol len to, že ma byt rad ze ma kde spať a čo jest. To je trošku málo na spokojný detsky život.

danusskaaa
16. máj 2019

@h_petra to je vsak jeden "zlý " prípad... poznám aj tie krajšie. Manzelova kolegyňa ma dve deti (už po rokoch adoptovane, lebo dlho nechcela ich biologická mama podpísať adopciu aj napriek tomu, že o deti záujem nemala) a deti sa majú "nadstandardne" aj keď niekedy to majú ťažké v celej rodine, lebo geny sa nezapru...

maminuska
16. máj 2019

@danusskaaa ale to je zlyhanie dohľadu nad pestúnmi alebo opatrovníkmi , čo však stále nerieši podstatu že deti by mali v ideálnom prípade vyrastať v rodinách .

kikaaa444
16. máj 2019

@beky1813 nehadame sa len sme si každá povedali na to svoj názor 🙂 a veru dobre že nereaguje ani sa jej nečudujem...

cickamon
16. máj 2019

@kikaaa444 este by ma zaujimal tvoj nazor na to keby to pisal chlap...chcem dieta som zabezpeceny no bez partnerky 😀 a adopcia u sameho chlapa je takmer nemozna? tiez by si mu radila ze na dieta ma pravo a ked po nom tuzi nech si najde kamaratku na umele oplodnenie a odleti do ameriky kde je vsetko legalne a bez problemov? 😀

kikaaa444
16. máj 2019

@cickamon ja spm uz spomenula nikdy som sa touto problematikou nezaoberala . Nikdy som nad tým nerozmýšľala tak do hĺbky proste som len z fleku povedala svoj názor keby možno viac nad tým uvažujem tak mám ten opačný názor no nikdy som sa týmito vecami nezaoberala tak fakt neivem čo to mám na to povedať je mi to jendo a neriešim to 😀 napísala som ako viem že to robia iné ženy nič viac

kikaaa444
16. máj 2019

@cickamon a zas porovnávaš hrušky s jablkami žena je predurčená nato aby vynosila .. vychovávala atd ..

cickamon
16. máj 2019

@kikaaa444 to je blbost chlapi maju rovnake pravo chciet deti ako zeny ... naviac to akoze chlap nemoze mat tuzbu po dietati alebo nemoze byt dobry otec a vychovavat dieta sam? len preto ze nieje schopny dieta vynosit? to nemoze aj vela zien co maju nejaky zdravotny problem... poznam viac taych pripadov kde ostal chlap sam s detmi a zvladol to bravurne a fakt od narodenia ked mamicka pri porode alebo tesne po porode zomrela... a o akom predurceni chces dalej pisat? ked je zena sama musi sa rovnako o vsetko postarat ako keby boli dvaja a uz aj do prace dokonca chodit teda rovnako normalny chlap co zije sam tiez si vie aj oprat aj navarit a vpohode zvlada "zenske prace" okolo domacnosti. to je ako keby som ti napisala ze ty emas pravo si kupit auto lebo predurceny na soferovanie su muzi 😀 alebo ze nemas ist pracovat lebo ty si predurcena na rodenie a staranie sa o deti a domacnost a o teba sa ma starat chlap 😀 ci tu uz predurcenie tvoje neplati?

kikaaa444
16. máj 2019

@cickamon 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 si ma pobavila
To čo opisuješ sú životne situácie a áno niekedy aj muži sú lepší otcovia netvrdím že nie ale stále sú to ženy /- matky ktoré privedú dieťa na svet , je to prirodzene proste a nezmeníš to 😅

cickamon
16. máj 2019

@kikaaa444 ano privedie na svet dieta zena ale rovnake pravo na to dieta ma aj jeho otec ...ci? skus obstat na sude o starostlivost o dieta stym ze ty si ho vynosila a tym si predurcena a otec nema pravo 😀 chlap je rovnay rodic aj ked dieta nevynosil ... a ma aj rovnake pravo dieta chciet aj ked nema partnerku... ci tuzba po dietati je vyhradne zenska zalezitost? nie...dieta je vzdy zalezitost dvoch a preto tato zena co tu zalozila temu a ty ju obhajujes ze ma pravo na dieta lebo je zena ho ma rovnake ako keby si o dieta poziadal chlap...len ona potrebuje od niekoho zohnat spermie a on by potreboval zohnat niekoho na vynosenie (a ano aj to sa vo svete deje) ale to uz by ti bolo odrazu proti srsti....