icon

Manžel chce vazektómiu: Ako reagovať?

14. okt 2024

Manžel začal uvažovať nad tým, že podstúpi vazektómiu. Zostala som normálne obarená. Nepáči sa mu sex s kondómom, a ani mne, minule som mu nadhodila, že si dám predpísať antikoncepciu, no nechce, aby som do seba tlačila chémiu. Takže asi toto bol spúšťač.
Nemáme spoločné deti, aj napriek tomu, že sme spolu už 8 rokov. Ja mám dve deti z predošlého manželstva.
Rozprávali sme sa o deťoch už na začiatku vzťahu a ja som bola tá, čo som s určitosťou ďalšie dieťa odmietala. A on nikdy s tým ani neprišiel, že by to chcel inak. Už teraz po rokoch, to až tak tvrdohlavo neodmietam, a bola by som šťastná ak by sme mohli mať spoločné dieťa. Ale .... rozum nepustí, vychovať už dve deti, je zaberák nie len z finančného hľadiska. Takže rozum a srdce u mňa hovoria úplne opačné veci. A už tu zohráva úlohu aj vek, mám 37, už sa necítim na to, aby som znova teraz začala okolo plienok behať. Takže asi sa to u mňa ani nezmení, a aj keď srdce túži, rozum nepustí.
Pointa je vlastne tá, že ma to celkom zaskočilo. Snažila som sa mu vysvetliť, že situácia sa môže ešte zmeniť a náš osud neviem ovplyvniť. Čo ak sa mi niečo stane, a on si odstupom času nájde nejakú partnerku, a budú chcieť mať dieťa. Ja som zasa realistka, a viem, že sa môže stať hocičo. On to však nechce ani počuť. Vraj nič také nebude. To je síce pekné, ale ....
Ako by ste reagovali vy? Nie som s tým úplne ok, a desí ma predstava takej definitívnej bodky. Ale uvedomujem si, že zároveň je to jeho telo a jeho rozhodnutie, vnímanie.

januska12323
14. okt 2024

Vazektomia predsa nie je definitívna bodka, je to len prerušenie cesty spermií z tela. Keby sa rozhodol mať ďalšie dieťa dá sa to ľahko vyriešiť.
Ja mu fandím, konečne chlap, ktorý aj rozmýšľa.

ahhola
14. okt 2024

@januska12323 nie je v takom pripade jednoduchsie si spermie "odlozit"?

autor
14. okt 2024

@januska12323 Nevedela som, ako som písala vyššie, vôbec som o tom nemala žiadne info. Ono to potom celú situáciu mení 🙂

stanulienkat
14. okt 2024

Mas úžasného milujúceho manžela, mate spokojné manželstvo. Ty máš dve deti. Co riešiš?
Ste kompletni, nechaj ho, nech si svoje rozhodnutie urobí podľa seba. Ty deti máš,on deti nechce. Vybavené. Je super, že je taký zodpovedný.

anos18
14. okt 2024

@dzulli1980 súhlasím s tebou, takých mužov je málo. Radsej nechajú ženu tlačiť do seba chémiu. Ja by som bola tiež šťastná

dorothee
14. okt 2024

podla mna mas doma super chlapa,klobuk dole..My mame s muzom styri deti,uz dalsie nechceme a aj tak si nedal vazektomiu urobit..sralo..tvoj je spravny chlap,tak bud rada ze ma zodpovedny pristup

h2
14. okt 2024

@veronka1996 Podľa mňa by bola väčšia hlúposť, keby ju podstúpil neplodný. 🙃

andrejka1974
14. okt 2024

A čo tak mať jedno spoločne určite by sa aj on potešil a zákrok môže podstúpiť potom

januska12323
14. okt 2024

@ahhola spermie sa obnovujú každých pár dní, nemusí ich odkladať aj keď áno vekom strácajú na kvalite.

h2
14. okt 2024

@andrejka1974 Nemyslím si, že by sa určite potešil, veď on úplne zjavne žiadne dieťa nechce.

sense
14. okt 2024

Tak o vazektomii ste sa možno priamo nebavili, ale bavili ste sa o Tom že dieťa už nie. Aj keď chápem že ťa to zaskočilo. Ale keďže sa rozhodol alebo uvažuje o takomto kroku tak pre neho sú vlastné deti uzavretá tema

ivik4
14. okt 2024

Logicky ked niekto ide ( chce ist ) na vazektomiu tak sa nebude tesit z dietata 😃

ahhola
14. okt 2024

@januska12323 som myslela do tekuteho dusika, samozrejme...

janickacrazy
14. okt 2024

Veď sa o Tom ešte môžte porozprávať. Mne skôr pride zvláštne, že on nechce vlastné dieťa. Kamoskin muž presne toto podstúpil a neskôr sa rozviedli a potom si našiel inú ženu a s tou nemohol mať už dieťa, aj keď ešte chceli. Človek nikdy nevie, čo bude. Možno fakt tie zmrazené spermie by to mohli vyriešiť. Lebo chlap môže mať dieťa aj v 50-tke.

simona92101
14. okt 2024

@veronka1996 a preco hlupost?dieta neplanuju,maju uz svoj vek cize ze by si to v "buducnosti" rozmyslel uz je asi bezpredmetne.a je fajn,ze muz to chce sam podstupit a nenuti zenu aby pchala chemiu do seba.a je velmi zodpovedne,ze sa takto chrani.
Treba sa porozpravat,uzavriet to definitivne ci ano ci nie,a podla toho konat dalej

zobaka
14. okt 2024

moj zase nechce o vazektomii ani pocut, boji sa a ja sa bojim, ze otehotniem

egonsk
14. okt 2024

Myslis, ze vela chlapov 40+ tuzi po neprespatych nociach? Dnes ma Borisko meniny, ale on je vynimka, ze on dokial sa mu to postavi, tak bude plodit deti, ale vela chlapov po 40tke naozaj uz nenajdes, co by do toho chceli ist. Nieco ine je, ak sa proste nahodne pritrafi a postavia sa k tomu chlapsky, ale planovane do toho sa uz proste nebudu hrnut.

sense
14. okt 2024

@egonsk tak ale Boris zas len plodí deti, reálne sa o ne nestará

egonsk
14. okt 2024

@sense mas recht, on len posiela vyzivne vlastne 😁 ... cize spinka v pokoji. Nuz, vie si to zariadit.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
vazektomia
14. okt 2024

Super, téma pre mňa ako šitá 😅.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
alkoholik
14. okt 2024

Je to spravne rozhodnutie ak to clovek tak citi. Kazdy rozumny chlap ak si zrata 1+1 tak sam uzna ze je to spravna cesta. Ak by to este preplacala poistovna tak by to bolo super. Ale ze ho podporujem trva to max 15 min a za 5 dni ani nebude vediet ze mu strihali...🤣👍

muchotrafka298
14. okt 2024

@lonely66 no presne, toto aj mna zaskocilo. Mna by ako posledna vec po rozchode zaujimalo, ze ci ten chlap este bude mat deti, ked ma vazektomiu. Keby ju sam nechcel, tak s tym nepride ani sa o to nezaujima a vobec by to sam neriesil.

kiki68
15. okt 2024

Ak nechcel deti mimo tych, co uz mate doteraz c tak nebude ani potom. On je s tym vysporiadany

autor
15. okt 2024

@lonely66 Nie nepochopila si, myslela som skôr, čo ak sa stane nejaká nehoda, a ja pri nej umriem. V živote by som nikdy nechcela aby zostal sám, a trápil sa. Chcela by som aby bol práveže šťastný. Pretože ho neskutočne milujem. To bola celá moja myšlienka. 🙂 A áno, ja si to vážim, že myslí na mňa a nechce aby som ja podstupovala zákrok, pretože čítal aj o tom, a rozhodol sa, že by to urobil on sám. Tu vôbec nejde o to, či si niečo vážim alebo nie. Ale o to, že nechcem aby urobil niečo, čo neskôr bude ľutovať.

autor
15. okt 2024

@muchotrafka298 ale o akom rozchode furt rozprávate :D Nikde som o rozchode nepísala, písala som ak sa mi niečo stane ... teda ak by som pri nejakej nehode umrela, hocičo, je jasné, že by som nechcela aby muž, ktorého milujem najviac na celom svete, zostal sám, frustrovaný, zatrpknutý, bez lásky a šťastia. Nie. Chcela by som aby bol šťastný, aby dokázal fungovať ďalej. Ak by si našiel mladšiu priateľku bez detí, je dosť pravdepodobné, že by ona chcela deti, a možno by aj on na to pristúpil. Toto bol ten prípad, na ktorý som myslela, aby to neoľutoval. Bodka.... žiadny rozchod tam myslený nebol. :D

muchotrafka298
15. okt 2024

Ale jemine, neprezivaj to tak. Toto je diskusne forum, od slova diskusia, cize tu moze kazdy napisat svoj nazor a tiez kazdy moze tvoj prispevok pochopit inac.Teba dost stve to, ze on sa rozhodol, ze on nieco chce s cim ty nie si evidentne stotoznena. Aj keby si nasiel o 20 rokov mladsiu aj o viac, tak ak on deti nechce, tak proste nebudu. A dotycna sa moze aj na hlavu postavit. Kedze za tebou s tym prisiel, tak je rozhodnuty a vie, co to obnasa. Ty si stale hladas tu v diskusii nejake "barlicky", aby si tu nasla prispevky, ze ake by bolo super mat dalsie dieta, po ktorom ty tuzis a on nie. Vaz si to, co mas, ze sa stara o tvoje deti a dalsie nechce. No tak mu to asi staci takto.

autor
15. okt 2024

@janickacrazy No, nechce. Preberala som to s ním aj včera, z jednej druhej strany 🙂 Ak by som nemala žiadne dieťa z predošlého manželstva, a videl by na mne, že ja veľmi túžim po dieťati, tak áno asi by pristúpil. Ale nebolo by to z jeho presvedčenia, že on chce a túži po dieťati. Dokonca viem, že ak by som na tom veľmi trvala pristúpil by aj teraz, ale stále by to nebolo preto, lebo to chce. Proste asi sú chlapi všeobecne inak nastavení v tomto ako my ženy. A on už tiež túži len po tom, aby si užíval chvíle so mnou. 🙂