Absolvovali ste ERA test?
Ahojte, absolvovala niektorá z Vás ERA test? Mne volali, že test nemohli uskutočniť, nakoľko mám premnoženého streptokoka a to je určite jeden z dôvodov prečo nám 4x IVF nevyšlo, keďže embryo nemá vhodne podmienky na uhniezdenie. Boli mi nasadené antibiotiká a vaginálne probiotiká. Máte s tým prosím skúsenosti? Ďakujem
@anna1802 boli ste tiež na ERA a potom na vklad? Vyšlo ti posunute okno? Mne áno, vkladali sme na 16DC. Ale tiež viem, že to nemusí vyjsť, aj keď naše posledné embryjko bolo najlepšie a po rozmrazeni sa z blastocysta stala hatchujuca blastocysta. Dovtedy sme vkladali iba expandovane. Uvidíme, či to bude bojovník🙏
@anna1802 ťažko veľmi je to no 🙂 piaty vklad, posledné embryjko z darovanych vajíčok. Strašne peniaze čo sme už za to dali ( keď som narýchlo urobila prepočet vyšlo mi 9000 eur). Ale my už riešime aj adopciu. V apríli sa už dostaneme na zoznam čakateľov, teraz toho máme plnú hlavu, lebo akurát chodíme na prípravu.
Ach dievčatá, tak ERA test bola najlepšia investícia v živote. Som 11DPT a test je pozitívny. Už nech to dopadne akokoľvek, aspoň vieme že vkladat na 16DC je naša cesta❤️ už som prestávala veriť že uvidím niekedy //. Piaty vklad, šieste posledné embryjko.
@zuzzi18 ahoj som po neúspešnom 4 vklade tento bol DV no rozmýšľam nad tým era testom no cyklus mávam ako ty tento vklad bol 15dc ten predošlý 16dc no ani jeden úspešne predtým boli na 19dc ja tomu uz nechápem.
@butterfly333 era ti to ale vypočíta na hodinu presne. Je rozdiel vkladať 15DC ráno alebo poobede
@zuzzi18 myslíš že až tak na hodinu to je super lebo čo si pamätám pri vklade s DE boli na 19dc pri ivf som mala vklad 3dnove embryjka na 15dc a teraz s DV bol vklad na 16dc.
@balalea Ahoj prosím ťa kde ti robili biopsiu sliznice maternice kvôli uNK bunkám a ako to prebiehalo? Vieš aj akou formou ti ju robili?
Ja mám tiež sliznicu típ top a druhé najkvalitnejšie embryo ani ťuk😕 Tiež mi môj Dr. radí ERA test aj si scratchingom a bavili sme aj o tejto biopsii, len oni to nerobia.
@janie7 ahoj, kvôli nk bunkám mi nerobili biopsiu, ale zisťovali to na reprodukčnej imunológii z krvi. Ja som po ERA teste mala 3 vklady s kvalitným embryom a nič. Bola som na konzultácii v Olomouci, kde mi doktor povedal, že on ERA test neodporúča, je to čistý biznis…a čím dalej, tým viacej súhlasím
@anna1802 Ahoj, je rozdiel medzi NK bunkami a tzv. uterinnými bunkami, čiže uNK bunkami a práve tieto môžu robiť šarapatu a tieto sa dajú podľa všetkého zistiť iba zo sliznice maternice. Ja mám tiež vyšetrenie z krvi na NK bunky.
No aj môj v Brne to dáva ako poslednú možnosť, tiež nám chce šetriť peniažky, nie ako tu na SR😠, len my už veľa možností nemáme😕
A u koho si bola na konzultácii? Ja mám online konzultáciu s Dr. Machačom, ja môjho Dr. zbožňujem, len chcem vedieť či Dr. Machač nevie ešte niečo poradiť a aký má na náš problem odporúčania. A vieš, poznám baby ktorým ten Era test pomohol.
@butterfly333 ano na hodinu sa vyrata vklad, je tam rezerva +/- 3 hod

@ddudu štandard je 120 h, držím palce že keď vložíte po 123 h tak to vyjde. Mne vyšlo len 102 h, v stredu mám kontrolu a ak bude maternica ok tak 10.3. je vklad. To bude 16DC podľa ERA testu.