icon

Aké máte skúsenosti s centrom Iscare, kde sa lieči neplodnosť?

bella1303
30. nov 2011

ahojte mate niekto skusenosti s centrum iscare v Ba?

zumike1
6. feb 2012

@mary86 AHoj 🙂 no niekedy je tam velmi vela ludi... ja som cakala raz dlho, ale odkedy tam chodim stale na cas a k Pterovej, tak max 10 minut naviac. Som rada ze si spokojna s doktorkou 🙂 ja k nej idem zajtra na kontrolu... dufam ze bude vsetko ok 🙂 inac na genetike bude sranda 🙂 dr ktroy to robi je srandista 🙂 drzimm placeky 🙂

mary86
6. feb 2012

@zumike1 ďakujem, budem držať päste, nech ti všetko dobre dopadne 🙂

marvilka
7. feb 2012

ahoj, my sme isli do Iscaru na odporucenie mojho gynekologa, kedze sme sa rok snazili prirodzene, folikulometriou, potom prisla na rad laparoskopia, zobrali mi jeden vajcovod, takze isli sme rovno do centra. Tam sme skusili jedno IUI, co nam bolo jasne, ze sa nepodari a potom IVF. Na zaciatku sme boli u doc. Valkyho, ale to mi dako nesedelo a presli sme k dr. Lattakovej a z nej som nadsena. Celkovo podla mna su tam vsetci velmi mili, od recepcnej, sestriciek, lekarov, .... super. Nam sa podarilo hned na prvy krat, dali sme dve embrijka a akurat vcera som sa dozvedela, ze budeme mat parik 🙂 cize Iscare odporucam vysoka spokojnost 😉

mary86
7. feb 2012

@marvilka gratulujem 🙂 takéto pozitívne správy vedia dobre naladiť 😎

mary86
7. feb 2012

@zumike1 ahoj, tak ako si dopadla, dúfam, že všetko bolo ok 🙂
a ak sa ťa môžem spýtať, ma ešte napadlo k tým genetickým testom - vieš mi povedať ako to prebieha, a hlavne ako dlho to cca trvá (aby si mm vedel vybaviť voľno v práci) ďakujem

viktoria1975
9. feb 2012

Ahojte dievcata, konecne som natrafila na diskusiu, ktora je AKTUALNA. Vsetky osttane, co sa tykaju Iscaru su z roku pana. My tiez chodime k MUDr. Petrovej, uz druhy rok, zatial neuspesne, ale ona je super, len sa naozaj treba viac pytat, lebo jej su veci jasne a nam lajikom az tak nie. Teraz uz vela veci viem, ale na zaciatku to bolo ine.
Prave dnes som zacala s druhym IVF, zacala som si pichat PUREGON. Mame za sebou liecbu clostylom, neuspesne IUI, hyperstimulacny aj 2x neuspesny ET...Snad to teraz konecne vyjde!

janula_nz
9. feb 2012

ahojte. chcela by som sa opytat na nieco, mozno budete vediet. robili mi hsg vysetrenie a zistili, ze mam nepriechodne oba vajcovody. aky je teraz postup? co vsetko to obnasa a co ma caka? dakujem 🙂 mozte aj do ip napisat.

mary86
9. feb 2012

@viktoria1975 ahoj my tiež chodíme k Dr. Petrovej 😉 A neboj tento krát to vyjde, budem držať päste 🙂

viktoria1975
10. feb 2012

@mary86 dakujem za povzbudenie. Ako vidim, vy ste tiez prave vykrocili na IVF cestu. My sa tiez uz snazime skoro 3 roky a vyseroka sme v Iscare. Nastastie manzel je OK, len ja mam problem, nemam cyklus a teda a ni ovulaciu a este mi nerastie endometrium. Petrova je super, len si treba na nu zvyknut, ako uz niekto predo mnou napisal.
Co sa tyka vasich genetickych testov, takto je odber a rozhovor s lekarom a trva to cca 1 hodinu, nie dlhsie.
A vysledky su potom do mesiaca. Inak urcite sme sa 3.2. v iscare stretli a neviem, ci som nesla po vas do ambulancie. Bolo tam nekonecne vela ludi v ten den. Odkial dochadzete?

mary86
10. feb 2012

@viktoria1975 no to je super, hodinka je prijateľná 🙂 aj keď to čakanie... hm, ale snáď bude všetko ok. Ty si tiež bola tretieho tam? no tak dosť možné že sme sa stretli, ale tam bolo táááák veľa ľudí že až - nabudúce do mňa drgni :D No my dochádzame z jednej dedinky pri Šali, takže dosť ďaleko - tam aj naspäť je to vyše 150 km :(

viktoria1975
10. feb 2012

Ano, bola som tam 3.2. a aj o tom case ako vy. Bola som na 12.30 objednana a brala ma ovela neskor. a predo mnou bol par, co sedel a stal tesne pred dverami k operackam nalavo. Mozno vy.
Mate moj uprimny obdiv. Vlastne obdivujem vsetky zeny, ktore dochadzaju, lebo niekedy je to o dusu aj ked sme z BA. Priprvej stimulacii som bola na klinike do odberu vajicok snad 10x....A to si injekcie picham sama, cize kvoli nim nechodim, len stale nejaka kontrola ci uz tam, alebo v ruzinove na sone a taaaak. Dnes som tam tiez bola a v pondelok zasa...Ale mozno vy tak casto nebudete musiet, vzdy zalezi od problemu, ktory par ma a u nas mam problem ja, cize ma lekarka stale pocas stimulacie pozoruje.

viktoria1975
10. feb 2012

@mary86 Ano, bola som tam 3.2. a aj o tom case ako vy. Bola som na 12.30 objednana a brala ma ovela neskor. a predo mnou bol par, co sedel a stal tesne pred dverami k operackam nalavo. Mozno vy.
Mate moj uprimny obdiv. Vlastne obdivujem vsetky zeny, ktore dochadzaju, lebo niekedy je to o dusu aj ked sme z BA. Priprvej stimulacii som bola na klinike do odberu vajicok snad 10x....A to si injekcie picham sama, cize kvoli nim nechodim, len stale nejaka kontrola ci uz tam, alebo v ruzinove na sone a taaaak. Dnes som tam tiez bola a v pondelok zasa...Ale mozno vy tak casto nebudete musiet, vzdy zalezi od problemu, ktory par ma a u nas mam problem ja, cize ma lekarka stale pocas stimulacie pozoruje.

mary86
10. feb 2012

@viktoria1975 no neviem kde su tam operačky, ale mohli sme to byť my 🙂 a s tým dochádzaním, veru je to o dušu a najmä keď tú blavu vôbec nepoznáme... a to sono v ružinove to si ako myslela, sa chodí aj niekam inam ako do iscaru na šulekovej? hm... s tým problémom u nás je to manžel no aj tak ma už Dr. upozornila, že tam budem musieť chodiť tuším každý druhý deň na kontrolu počas tej stimulácie... niekedy si robíme srandu s mm že celý proces nebude taký drahý ako tá cesta čo tam prevezieme... ale čo už, chceme mimi musíme bojovať 🙂

viktoria1975
10. feb 2012

@mary86 poslala som ti sukromnu spravu.

mary86
10. feb 2012

@viktoria1975 ďakujem 🙂

mary86
23. feb 2012

ahoj @cuninka môžem sa ťa spýtať, keďže ty už máš dve detičky...teda úspešne sme rozbehli proces IVF/ISCI, teraz čakáme na výsledky testov a na schválenie od poisťovne, no zrazu som zistila, že mi 6 dní mešká menzes, to sa mi ešte nikdy v živote nestalo, mám pravidelný cyklus už niekoľko rokov, inak z tých tehu príznakov akurát "naliate" prsia a nafúknuté brucho, tak neviem, test som si robila dnes ráno no len /, tak som v rozpakoch, či som tehu len to ešte neukázalo...alebo čo sa stalo, že mi tak mešká... ak môžeš prosím poraď, som zvedavá a už aj trochu nervózna... ďakujem

cuninka
24. feb 2012

Je "vedecky" dokázané,že ked sa upriamiš na niečo iné,hoci je to tiež tehotenstvo,ale iný postup, tak sa môže stať,že otehotnieš. 🙂 Možu by´t tie zmeny spôsobené i liekmi,ktoré Ti podávajú, ja mám cyklus pošahaný stále
ale mne ešte pred všetkým doktorka na mesiac nasadila ATK,lebo som tam mala nejaké mini cysty tak, aby zmizli
a potom som hned naskočila nalieky,ešte jedno krvácanie som mala a potom to už "išlo". Neviem, skús sa ukludnit a počkat 2dni a urob znova test,alebo chod rovno do centra.Ja ti poviem,že ja som si žiadny test radšej nerobila a čakala som až na krvný z centra.Tak som sa bála jak hovado,ked som tam šla,ale ustála som to. 😝 🙂 Nemusš sa obávat,kvôli liekom,lebo čast budeš brat aj tak počas tehotenstva.Držím palce a kludne sa ozvi keby dačo, ved každé slovo je teraz dobré ,ja viem ako to bolo unás...
Jana

mary86
24. feb 2012

@cuninka Ďakujem! 🙂 No ja som ešte žiadne lieky nebrala, akurát mi femibion zamenila Dr. za FolGravid, ale podľa zloženia je to takmer to isté...A uvidím do pondelka - to bude 10 DPO ...a zbehnem najskôr k môjmu Dr. - lebo do Ba to mám až150 km tam aj späť 🙂
Teda počula som, že sa stalo niektorým párom, dokonca aj s podobnou diagnózou ako má mm, že počali ešte pred IVF, ešte pred samotnou stimulkou, ale žeby sa to stalo aj nám... juj to by bolo super...

cuninka
24. feb 2012

No vylož si nohy daj relaxačnú hudbu,hladkaj bruško a mysli na nejakú úžasnú tortu... 🙂 Držíme palce!!!!!

mary86
24. feb 2012

Ďakujem, dúfam, že to vyjde... inak som taká unavená, že keby môžem tak celé dni prespím, takže som zaviedla silno oddychový režim... 😀 😎

wifina
25. feb 2012

@clauda2010 podľa toho, čo čítam si mala v Iscare soft IVF? Ako si s tým bola spokojná?

clauda2010
25. feb 2012

@wifina bola som spokojna vsak som tehotna🙂)))))))))))))))))) aj ked na druhy pokus a pri vklade 2 vajok

wifina
25. feb 2012

@clauda2010 ja som si myslela, že si bola na druhom IVF normálnom a nie soft, chcela som vedieť, či to v car robia, lebo niektoré baby spmínali, že to nerobia, aj keď to majú v cenníku.

clauda2010
25. feb 2012

robia , a ty ides na soft?

wifina
25. feb 2012

@clauda2010 no my sme momentálne v čakaní, či sa nám trošku zlepší zdravotný stav, najma manželov spmg. a potom hádam budeme mocť ísť na IVF/ICSI, rozmýšľam nad soft kvoli tomu, že je to menší zásah do organizmu a ja mám PCO 😒

clauda2010
25. feb 2012

PCO, ak poradim lepsie su injekcie drahsie tie do brucha aby bolo vela vajok lebo ja som mala najprv tie lacne pichali mi injekcie do zadku tusim to bol menopur a mala som len 5 vajok a z toho sa ujalo len 2 z 2 jedno, pri druhom ivf som mala 12 vajok ujalo sa 8 a z 8... 6 , vklad 2 vajka a 4 zmrazene , mala som aj hyperstimulacny syndrom aj ked je to nanic , ale vtedy sa to urcite podari je tam vacsia uspesnost

clauda2010
25. feb 2012

@wifina PCO som mala aj ja , ak poradim lepsie su injekcie drahsie tie do brucha aby bolo vela vajok lebo ja som mala najprv tie lacne pichali mi injekcie do zadku tusim to bol menopur a mala som len 5 vajok a z toho sa ujalo len 2 z 2 jedno, pri druhom ivf som mala 12 vajok ujalo sa 8 a z 8... 6 , vklad 2 vajka a 4 zmrazene , mala som aj hyperstimulacny syndrom aj ked je to nanic , ale vtedy sa to urcite podari je tam vacsia uspesnost

wifina
25. feb 2012

@clauda2010 dik za tip, len som trošku zmatena, keď si mala toľko vajíčok, tak si nebola na soft? Alebo áno? A ešte som neporozumela poslednej vete. Kedy je vyššia šanca- pri tých injekciách aleho syndróme? A názov lieku si nepamatáš? Dik.

clauda2010
25. feb 2012

tusim sa volal gonal, mala som napisane v zmluve soft tak neviem , toto viac stoji lebo ja som samoplatca tak mne dala najprv lacnejsi a potom tento drahsi ........hyperstimulacny syndrom je niekedy nasledok stimulacie ked je prilis vela vajok ...niekto ma aj 30 🙂)), ja pri prvom ivf som mala stimulaciou nekvalitne vajka a pri druhom ukazkove takze si myslim , ze drahsi liek je kvalitka, ten syndrom vznikne pocas stimulacie alebo po, ja som mala po, je to bolest brucha az krcovita a problemy s mocenim, dolezite je aby si si odsledovala a pila vela tekutin uz pocas stimulacie aj 4l za den minimalne, ja som chodila koli tomu na infuzie do centra , ale pohoda nestras sa oni ti pomozu , a ked mas hyperstimulak tak v tele mas dostatocne mnozstvo hormonov aby sa vajko lepsie uchytilo preto ta uspesnost, ja som pri prvom nesla na pn a mala som stres v praci , pri druhom som isla na pn a myslim , ze aj preto to vyslo

clauda2010
25. feb 2012

@wifina tusim sa volal gonal, mala som napisane v zmluve soft tak neviem , toto viac stoji lebo ja som samoplatca tak mne dala najprv lacnejsi a potom tento drahsi ........hyperstimulacny syndrom je niekedy nasledok stimulacie ked je prilis vela vajok ...niekto ma aj 30 )), ja pri prvom ivf som mala stimulaciou nekvalitne vajka a pri druhom ukazkove takze si myslim , ze drahsi liek je kvalitka, ten syndrom vznikne pocas stimulacie alebo po, ja som mala po, je to bolest brucha az krcovita a problemy s mocenim, dolezite je aby si si odsledovala a pila vela tekutin uz pocas stimulacie aj 4l za den minimalne, ja som chodila koli tomu na infuzie do centra , ale pohoda nestras sa oni ti pomozu , a ked mas hyperstimulak tak v tele mas dostatocne mnozstvo hormonov aby sa vajko lepsie uchytilo preto ta uspesnost, ja som pri prvom nesla na pn a mala som stres v praci , pri druhom som isla na pn a myslim , ze aj preto to vyslo