icon

Aké máte skúsenosti s centrom Iscare, kde sa lieči neplodnosť?

bella1303
30. nov 2011

ahojte mate niekto skusenosti s centrum iscare v Ba?

Strana
z6
natalca
5. sep 2015

Ahojte zienky, mam pre Vas ponuku.
Potrebovala by som par kontaktov na prieskum o CAR, kazda respondentka, ktora sa zucastni vsetkych 3 faz ziska 40€, je to anonymne. Ak mate zaujem, poprosim Vas poslat do spravy kontaktne udaje: meno a priezvisko, telefonne cislo, vek a mesto v ktorom zijete. Do tohto prieskumu potrebujeme zeny, ktore splnaju nasledujuce kriteria:
Vek 25 - 45 rokov
BOLI NEUSPESNE LIECENE NA NEPLODNOST U AMBULANTNEHO GYNEKOLOGA A BOLA IM ODPORUCANA NAVSTEVA CENTRA ASISTOVANEJ REPRODUKCIE
Zistovali si blizsie informacie (z roznych zdrojov) ohladne CENTRA/CENTIER ASISTOVANEJ REPRODUKCIE
ODMIETAJU NAVSTEVU CENTRA ASISTOVANEJ REPRODUKCIE
Pripadne NAVSTIVILI CENTRUM, ALE NEBOLI LIECENE V CENTRE ASISTOVANEJ REPRODUKCIE
Prieskum sa sklada:
1. faza – prihlasenie respondentiek
2. faza – telefonicky 5 minutovy rozhovor, ktory sluzi k poskytnutiu blizsich informacii potrebnych k prieskumu
3. faza – ucast na rozhovore v mesiaci September 2015, podla dohody s respondentkami. Individualny rozhovor vedie nasa skusena, prijemna a empaticka moderatorka. Rozhovor bude trvať cca 1,5h. – 2h. hodiny.
(Je vam zarucena anonymita poskytnutych informacii, ktore sluzia na interne spracovanie)

Odmena pre respondentky, za ucast na tomto prieskume je 40 EUR
Tento prijem je vyplateny podla zakona 595/2003 Z.z. o daniach z prijmov podla paragrafu 8 ostatne prijmy, ide o prijem z prilezitostnej cinnosti oslobodeny od dane z prijmov podla paragrafu 9 pismena g.

alica311
5. dec 2015

Ahojte dievčence, robia v ISCARE HYCOSY? a ak áno, robia ju v celkovej anéstéze? Koľko to cca stojí, alebo ju prepláca zdravotná poisťovňa? Rozhodujem sa stále medzi ISCARE a HELIOS, tak budem veľmi vďačná za info.

elenkataki1
27. dec 2015

Odporúčam Iscare, nie som sice ešte zdaleka vo finále, ale všetky známe u nich úspešne a mne sa zatial prístup, personál, prostredie veľmi pozdáva..aspoň mám istejší pocit že som u nich v dobrých rukách 😎

janka_adamka
29. dec 2015

Pekný večer. Ja už som to tu spomínala. Prvé bejby máme IBA vďaka Iscare. Predtým trošku nedobré skúsenosti v iných centrách (zbytočné prefuky vaječníkov, pritom problém bol aj v mužovi atď.-Gyn Fiv/Helios). Čo sa týka Iscare, skúšame u nich už druhýkrát. Boli sme už v nových priestoroch v Apolle v Ba. Lekári i ordinačné hodiny zostali. Jedinou zmenou je, že sa spojili s Reprofitom a budú u nich "hosťovať" aj lekári z Brna, čo mnohí asi ocenia. My zostávame verní Doc.Valkymu. Je to profík. Priestory sú trošku menej komornejšie, no diskrétnosť o niečo vyššia. Vybavenie lepšie. Myslím, že začínajú využívať aj iných odborníkov s čím som sa doteraz u nás nestretla - psychológ, internista, genetik. Prístup lekárov ešte o poznanie profesionálnejší. Ak by ste mali otázky, píšte. Inak rozhodne odporúčam. Držte palce. V polovici januára idem na to🙂

deianeira
18. jan 2016

počúvam hrozivé správy o tom, ako žena napuchne, keď začne injekčná hormonálna príprava. je to naozaj až také hrozné? opuchnete tak, že to veľmi vidno? neobmedzuje vás to počas toho v normálnom živote, v práci? mali ste aj nejaké výkyvy teplôt, návaly horúčav, únavu, alebo ako ste to pociťovali? priberiete počas toho aj na váhe? rapídne? po doratí injekcií prirodzene schudnete a odpuchnete alebo je to už ťažšie? možno sa pýtate, prečo riešim priberanie, keď pri tehotenstve žena aj tak priberie, a to ešte viac, ako pri injekciách, ale predsa len, tehotenstvo je niečo prirodzené, s čím sa telo samo vysporiada, ale to hormonálne nadopovanie - mám obavy. ako ste to prežili? a ešte otázka: vraj existuje kratší cyklus, počas ktorého si picháte injekcie, a dlhý cyklus. kedy sa predpisuje ktorý? ktorý je častejší? do tretice ešte niečo: keď ste prišli na prvú konzultáciu, hneď na vás vyrukovali s objednávkou do poisťovne a podpisovaním? alebo vás najskôr poinformovali, čo a ako a nechali vám čas sa rozhodnúť? robia lekári najskôr všetky možné vyšetrenia predtým, než sa rozhodnú pre konkrétnu metódu asistovanej reprodukcie, alebo je to ako na páse, a každému hneď robia automaticky IVF...? iscare kladie dôraz, podľa toho, čo píšu a prezentujú, najskôr na liečbu a zistenie príčin... tak preto sa pýtam, či naozaj vám robia vyšetrenia všetkého možného druhu, a až potom sa ide na vec...? (spermiogramov už máme niekoľko, tie už ani nerátam, tie im donesieme na prvú konzultáciu, samozrejme) ďakujem vopred za rady.

elenkataki1
19. jan 2016

@deianeira o napuchnutí zatiaľ neviem, len raz som zatiaľ mala ovitrelle..ale čo sa týka prístupu, v Iscare (aspoň pri mudr Reismullerovej) kladú dôraz najskôr na diagnostiku zo všetkých strán..sama som bola prekvapená, lebo už ja som bola na tom psychicky tak, že poďme rovno na umele a doktorka, že nie najprv sa uistíme, či nie sú len menšie odstrániteľné "závady" a skúsime podporu pre prirodzené otehotnenie...zakaždým sa ukludním, keď ideme niečo skúsit a mám novú nádej, nervačiť začínam až keď to nevyjde 😀 takže zatiaľ nič, ešte mám nejaké vyšetrenia, ale ak to nevyjde, tento rok pôjdeme do toho..no každopádne nemáš z toho pocit, že prídeš a rovno na tebe chcú zarobiť a dajú ťa na umelé..malo by to tak byť všade, ale ja teda zatiaľ hovorím len za iscare

melmel78
4. feb 2016

@deianeira ahoj no ja tam chodim uz rok a pol a som s iscare spokojna. Zrejme zalezi k akemu doktorovi sa dostanes ale ja som s tou co mam spokojna. U nas sa nestalo zeby za kazdym tahali peniaze a hned riesili ivf. Porobili komplet vysetrenia mne aj partnerovi a potom sa podla toho riesilo dalej. Absolvovali sme IUI a IVF neuspesne. Mne dali najskor kratky protokol a teraz ma caka dlhy. Pri injekciach som nepribrala len som mala nafuknute brucho ako balon. To mi ale odpuchlo po dobrati injekcii. O tom aky protokol dostanes rozhoduje lekar podla diagnozy. Neda sa povedat ktory je lepsi alebo horsi kazdemu moze vyhovovat iny. Drzim palce nech si spokojna aj ty

deianeira
5. feb 2016

Ďakujem baby , pomohli ste mi. Držme si palce! 😉

deianeira
5. feb 2016

@elenkataki1 Ďakujem baby , pomohli ste mi. Držme si palce! 😉

alica311
6. feb 2016

ahojte baby, v piatok mám OPU, žiaľ ochorela som, mám zápal nosohltana, vravela som to dr. v Care a povedala, že sa mám dať rýchlo do poriadku, obvodáčka mi predpísala 3 dňové antibiotiká, ale nič, ale nie je mi o nič lepšie, pýtala som sa lekárky v Care, že či robia opu aj bez narkózy, a povedala že len v krajných prípadoch? Neboli ste niektorá v podobnej situácií? Bojím sa strašne, aby mi vajka odobrali, lebo po tej stimulke by som to asi neprežila, keby opu zrušili....

deianeira
7. feb 2016

@alica311 kamarátka bola v podobnej situácii, tiež jej povedali, že antibiotiká nevadia, ale pokus bol neúspešný a ešte si takmer musela volať aj záchranku, spustilo sa jej silné krvácanie - ale je pravda, že to nemuselo súvisieť s antibiotikami... nechcem strašiť, každý prípad je individuálny, ale asi by som to neriskovala...

alica311
7. feb 2016

@deianeira ok, dakujem. Na stránke Caru helios martin dr. písal,, že ant. sa môžu aj počas stimulky, ale dôležité je pri odbere byť už ok...

alica311
7. feb 2016

@deianeira akože pokus bol neúspešný, neodobrali vajíčka alebo sa embrijko neujalo? lebo ja by som si ho/ich dala prípadne zmraziť a vložiť až ďalší cyklus,

deianeira
8. feb 2016

@alica311 neujalo sa jej embryo.... to zmrazenie možno by pomohlo, ktovie, každý prípad je individuálny. lekár už musí vedieť, čo je a čo nie je riziko, a lekári v Iscare sú odborníci, ako všade čítam. tak držím palce!

alica311
8. feb 2016

@deianeira Hej, doktorka dnes vravela, že to ET je ešte 10 dní, takže ak budem OK, tak ET bude, inak odporúčajú ET odložiť. Len sa troška bojím, aby pri KETe nebola menšia šanca ako pri čerstvej fazulke....

nikusa2
27. apr 2016

dievcata kto mal problem ako ja ze zuzeny krcok a tvrdý? chcu mi ho roztiahnut.. aby som otehotnela.. kto ma s tym skusenost????

deianeira
2. jún 2016

@janka_adamka môžem sa spýtať, ako dopadol februárový pokus? písala si, že prvé bejby máte iba vďaka iscare. išlo o IUI, IVF alebo ICSI? a vyšlo vám to hneď na prvý pokus?

romanka923
13. apr 2019

Ahojte babule.Chcem sa spytat co sa tyka iscare BA a iui.ma niekto aktualnu skusenost? Za co vsetko sa tam plati? Boli sme tam na spermiograme, prekoncepcnej starostlivosti, dalej mam hormonalny profil aj cyto od mojho gyn...bude im to stacit? Chcem usetrit cas, nech nam to tam nezacnu vsetko robit odznova.ma niekto skusenost? Dakujem 😊

melmel78
13. apr 2019

@romanka923 ahoj vysetrenia co mate na iui stacia v pohode. My sme boli ale hadam 6 rokov dozadu ak nie viac ale aj tak sme skoncili na ivf. Drzim palce

romanka923
13. apr 2019

@melmel78 dakujem 😊 lebo zlakla som sa ze mi budu chciet robit laparku alebo neviem co este ...🙈

romanka923
13. apr 2019

@melmel78 este ked sa mozem spytat a ivf ako dopadlo?😊

melmel78
13. apr 2019

@romanka923 laparku nemaju dovod to by ju robili jedine po opakovanych ivf neuspechoch 😉. Iui je uplne najzakladnejsi pokus umeleho oplodnenia a pomaha vtedy ak obaja partnery su zdravi, len sa netrafia do ovulacie alebo ak zena ma alergiu na spermie a su obaja mladsi. Poznam par ludi ktorym to vyslo. Ivf je vyssia liga a aj cenovo narocnejsia. My sme si presli dlhu 8 rocnu cestu a mame za sebou niekolko x pokusov iui aj ivf. Uspech sme mali pri 2.ivf ale nedopadlo to. Teraz som tehotna a za par tyzdnov rodim. Podarilo sa prirodzene 😉

romanka923
13. apr 2019

@melmel78 jej super fakt?😊🙏🏻 Tak musis byt stastna😊 gratulujem z celeho srdiecka.no to som pocula tiez co vsetko pary podstupili a nic ..a zrazu ked si povedali ze si daju s tym pokoj tak sup a je to tam 😊

pimar
Autor odpoveď zmazal
Strana
z6