icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

guginenka
3. apr 2010

lucifuk - ja tiez menim centrum preto, ze nam to nevyslo , na prvy krat. ja som nebola spokojna s pristupom. mozno bol spravny, neviem ale mam tri pokusy, kt. uhradza poisťovňa tak to skusime aj v inom centre. v gyn-fine mame znamosti tak nam to snad vyde. i ked viem, ze to nezalezi o znamosti. ale predsa, mozno spravia viac vysetreni, ktore som nemala v povodnom centre iscare. teraz som si kupila knihu kde je popisane aj umele oplodnenie, co urobit preto aby bola uspesnost vyssia, na zaklade coho vyberat centrum, kedy je vobec potrebne ist na ivf, co znamenaju vysledky spermiogramu... je tam toho vela. teraz ma trapi, ze som strasne pribrala. hormony zapracovali ale co je este horsie nemozem, nechce sa mi chudnut.
a ty ako? ako to zvladas?

baby co sa tyka ivf v brne, pocula som, ze je to tak o dost lepsie ako u nas. je pravda, ze si to tam uz platime ale kazdy kto tam bol odporuca. tak neviem...

soni1
3. apr 2010

Ahoj guginenka, aj ja som bola na 1. IVF (neúspešnom) v Iscare u Doc. Válkyho. Môžem sa spýtať, ty si ku komu chodila?
A ešte by som sa chcela spýtať na názov tej knihy, čo si si kúpila, v akej bola cene? ĎAkujem.

guginenka
3. apr 2010

soni - ja som bola u dr. hruzika 😒 ta kniha sa vola chceme mat dieta a stoji okolo 13 eur.
mozem sa ta ja nieco opytat? po neuspesnom ivf si ta zavolali na nejaku konzultaciu ohladne toho ako dalej?

soni1
3. apr 2010

Keď mi oznamovali negatívny výsledok po IVF, tak mi sestrička do telef. povedala, že sa mám ku nim hlásiť pred treťou menštruáciou od IVF. Ale ja som sa ani odvtedy nehlásila, povedala som si, že si dávam pauzu.

danka222
5. apr 2010

ahojte čo jed to ivf ?

guginenka
5. apr 2010

danka - in vitro fertilization. dufam, ze som to dobre napisala

guginenka
6. apr 2010

danka-umele oplodnenie🙂

amatka
6. apr 2010

ahojte babulky...ja tiez chodim do Iscaru a uz mam za sebou stvrte IVF...a toho casu som prave styri dni po ET.......takze uz len cakat co bude dalej........a tiez sme rozmyslali ist do ineho centra......mala som odporucanie do FERTICENT,ale neviem.........a tiez som pocula o Brne a vraj to nieje tak financne narocne ako tu ked si samoplatca..........

walle
autor
6. apr 2010

ahojte dievčatá...vidím, že tu sa rozmýšľa nad zmenou centra...
fiallinka - a veru asi máš pravdu, počula som, že samotný lekár má deti, alebo dieťa po IVF...idem si to pozrieť... 😵 no ja som počula samé chvály na ňho... 😉
rebi - tak drž sa nech tu bude pozitívna správička!!! 🙂 😵

rebeka33
6. apr 2010

Ahoj walle dlhšie si sa neozvala.Rada ťa čítam. 😀 Ja idem na konzultáciu do Brna už teraz vo štvrtok ,tak pridám pocity. Tá Praha ma tiež zaujala. Tak som zvedavá.
Amatka držím palce. Dúfam, že už to nebudeš potrebovať.

walle
autor
6. apr 2010

rebi ahojky!!!! 😵 😵 páni, tak to sa ti kráti...ja bojujem s fraxikom - mám si začať pichať...no odvahu nemám!!! ☹ zajtra to musím prekonať...veď už sa pripravujem na KET!!! 😉 neviem či som tu spomínala...ale začínam brať kyselinu listovú, B12, B 6 a ten fraxik - ale to je hematologický problém snažiliek... 😖 všetko budem brať asi tak 6 týždňov pokiaľ mi začne ms a hormonálna príprava...no ak mi to nevyjde ( mám 1 blastocystu a 5 kontaktných moruliek) idem asi do tej Prahy, nového centra. Zisťujem ešte kontakty, ale keď som čítala info, že ten embryolog odišiel z Pronatalu a otvoril si centrum, tak to bude super....hľadám info z rôznych strán...dosť dám na názor mojej lekárky... 😉

walle
autor
6. apr 2010

fiallinka -ty si poklad...pozrela som si tú stránku a našla som ju...aj som sa zaregistrovala a napísala jej IP, tak uvidíme, či je to ten istý človek... 😵

rebeka33
7. apr 2010

Walle ty si bojovník ,žiaden strach, hlavne ,že pomôže. 😵 . Tak budeme asi približne spolu čakať na výsledky,lebo mne príde mrcha na stimulku až koncom apríla. Ja skúsim teraz to Brno a keď nie tak možno potom tiež tú Prahu.
Tak daj vedieť čo si zistila. Ale dúfajme ,že to už nebudeš potrebovať. 😀.

walle
autor
8. apr 2010

tak babenky...mám novinku! od dnešného dňa funguje web stránka novému centru PRAGUE FERTILITY CENTRUM. Treba napísať do riadku www.pragueivf.com ( nie vo vyhľadávaní google atď)

ja som z toho centra veľmi milo prekvapená!!! dúfam, že ich nebudem potrebovať, ale už keď...na 100% idem k nim!
rebi -budeme bojovať spolu???
😅super

objímam vás

walle
autor
8. apr 2010

rebi, určite daj vedieť svoje dojmy z Brna! 🙂

amatka
9. apr 2010

rebeka velmi pekne dakujem..............uz som si robila aj testiky nevydrzala som........som siesty den po ET teda ak nepocitam den ET a slabucke ciarky su vidiet a verim ze budu silniet............vsetkym snazilkam drzim palceky 🙂

dudinka80
9. apr 2010

ahojte baby,
chcela by sa trosku pridat.bola ste niektora v luckach?neviete o niekom kto sa tam chysta?

amatka verim ze // budu silniet.

rena31
Odpoveď bola odstránená
walle
autor
11. apr 2010

amatka -blahoželám!!!! 😅 😅
dudinka - ja som v Lúčkach nebola, ale intenzívne rozmýšľam tam ísť...len nejako nechce sa mi ísť samej...prečo? chystáš sa? 🙂

rebeka33
11. apr 2010

amatka tichučko držím palce, daj vedieť.
Pozdravujem všetky snažilky.
My sme sa vrátili z Brna. Mám veľmi dobrý pocit, chcú pomôcť a zároveň čo najmenej zaťažiť organizmus. Keďže som mala 2 dlhé protokoly a som dosť zničená rovno mi dali lieky na minimálku. Tak som zvedavá ako ten môj do... organizmus zareaguje. Je to tam veľké, majú 4-5 vyšetrovní ,takže sme nečakali skoro nič. Dr. bol milý a síce rozpráva rýchlo, ale rozumne. 😵 Až na tú cestu. Ak sa tam niekto chystáte nechoďte vrchom a tá česká " dialnica" horor. Ešte aj tankodrom je lepší. 😀
Prajem pekný večer.

walle
autor
11. apr 2010

rebi - Ďakujem za komentár...takže začínaš stimulku keď dostaneš ms?A aké lieky ti dali?Aké množstvo na tú minimálku?

rebeka33
12. apr 2010

Ahojte. walle dostala som colstil a kombinovať z puregonom ,ale len 100mj. To preto lebo som mala ešte zvyšok z predchádzajúcej stimulky. a anopyrin na riedenie krvi ,pre istotu. Takže teraz čakám na ms a výnimočne sa neviem dočkať. 😀 Nedostala som decapeptyl, lebo to je najväčšie svinstvo v dlhom protokole. No musím na USG pre kontrolu, lebo tak sa nedá presne odhadnúť reakcia vaječníkov. No uvidíme. Pri takom protokole sa aj v prípade neúspechu, dá ísť veľmi rýchlo do ďalšieho pokusu. A netreba čakať pol roka.
Prajem pekný deň 😎

lucifuk7
16. apr 2010

amatka: velmi drzim palce 🙂
walle: Ja som v Luckach bola, odporucam......ja sa chystam niekedy na buduci rok.Rada si to zopakujem.

tak ja som bola vcera u obvodneho gynekologa, ktory je velmi sikovny, zobrala som aj moju polovicku so sebou, nech sa aj on opyta, co ho este zaujima. Vela veci nam objasnil, nad ktorymi som vahala, predsa len ma viac casu ako v centrach, kde nas pomaly beru ako na pase🙂

Takze tiez mi este odporucil imunologiu aspon v KE a budem este konzultovat aj s nejakym odbornikom z Piestan, ktoreho pozna a teraz si otvara novu prax v Piestanoch, vraj by mohol vediet nieco blizsie ohladom nasho problemu. Tak uvidim kedy sa mi ozve.

Endokrinologiu mi zatial neodpurucil, nakolko som este nemala ziadny problem z tohto hladiska a aj tak som teraz umelo napumpovana roznymi hormonmi, takze by to bolo neobjektivne.

Objasnil mi, ze imunologia je dost otvoreny a neobjasneny problem, ktory sa niekedy podari obist a niekedy nie. Takze asi nemam velmi velku sancu, ale este bojujeme. Mimochodom, vraj 30% parov na Slovensku je neplodnych.

Takze tolko noveho u mna. Drzte sa baby a pekny vikend.

albao
16. apr 2010

Ahojte dievcata! Tak sme sa nesli zmierit s nasou diagnozou mrtvych spermii. To by sme museli pouzit darcovske spermie a IUI. Ale nedalo nam to a kupili sme si domov detsky mikroskop a dnes rano sme nasli nasich spermosov! Sice sa vacsina z nich nehybe, ale kmitaju chvostikmi ako o zivot! Tak a potom nech mi niekto hovori, ze su mrtve! 😵 Mame velku radost, mozme skusit IVF. Ale najprv este vyskusame vitaminovu liecbu a mozno dame sancu aj IUI, ak sa ta pohyblivost zlepsi. 🙂

Mam teraz v sebe tolko optimizmu, dievcata, nevzdavajme sa! Niekto predsa musi vyhrat v sportke 😝 😀

lucifuk7
16. apr 2010

albao: vyborne, len tak dalej......

ofs
17. apr 2010

Ahojte dievčatá,
wale, ako sa máš moja? Bola som šokovaná, čo ti povedal Hermi, ohľadne pichania injekcie na riedenie krvi? /čítala som to v snažilkách/. Ja by som tiež na tvojom mieste si pichala a počúvla by som Hulíkovú. Inak aj ja som bola pri nej pre výsledky, mám získaný a vrodený trombofilcký stav, denne brať anopiryn a pred IVF dva mesiace si pichať injekcie. Mne do správy napísala, že to sa podielalo na potrate. Bola som smutná, lebo premárnila som čas a mohli sme sa týmto nepríjemným veciam možno vyhnúť. Čo už, bojujeme ďalej, nie? Kedy ideš na KET? Žiaľ ja nemám zmrazené, takže znova stimulácia, och to svinstvo si znova pichať...... Ja idem na konzultáciu k nemu v stredu, tiež mu porozprávam všetko, som zvedavá čo mi povie. Na druhé ivf pôjdem podľa toho ako mi povie, ale chceli by sme ísť v lete s malou na dovolenku takže možno až potom niekedy. Aj ja sa bojím pichania tých injekcií, ale keď to zvládli iné, neboj zvládneme aj my. Nevieš ako robí hermi v lete? Má dovolenku? Rebi a ty čo máš nové? Potdravujem všetky ostatné babenky, albao, lucifuk a ostatné...pa a prajem pekný deň

ofs
17. apr 2010

amatka aj ti veľmi držím palce, uvidíš bude to ok, dočkáš sa onedlho

rebeka33
18. apr 2010

Ahojte babule.
Lucifuk myslím,že som ťa videla v téme Brno. Tak sme v jednom centre . 😀 . tak snáď nebudeš musieť do Lúčok. 😵
Albao gratulujem k zlepšeniu stavu. Pri ICSI to bude určite stačiť. Hlavne ,že tam sú. Poznám ,ale aj babu čo nemali žiadne spermie a urobili im tese-mese a majú krásne bábo. Takže nikdy sa nevzdávať. 😵
Ja čakám na ms a začnem stimulovať ,brať vitamíny a čajíky. Ako vždy. Len sa neviem začať tešiť a chystať. Všetky tie prehry znižujú nádej. Ale určite sa to zlepší. 😀 Hlavne ,že mám minimálku, a nebudem sa tak pchať veľa hormónmy .
amatka čo ako, neozvala si sa. Dúfam, že dobre.
pozdravujem všetky a prajem pekný zbytok víkendu.

ofs
18. apr 2010

Ahoj rebeka,
pozdravujem ťa a držím ti palce, musíš veriť, že bude všetko ok,pa

bellka
18. apr 2010

Dobrý den děvčata 😵
Nechci vám narušovat debatu, jenom bych chtěla přispět radou 😉 Snažíme se o miminko 12 let, máme za sebou 6x IVF a 1x KET, ale všechno neúspěšně. Jak už tady někdo psal, taky jsem nepodstupovala žádnou léčbu, mimo stimulace, nikdo se nezajímal, proč jsou všechny pokusy marné, až teď. Přešli jsme již do třetího CARu a světe div se, konečně se někdo začal zajímat o to, proč to nejde. Z výsledků krve mi zjistili sníženou funkci štítné žlázy a od zítřka bych měla začít s léčbou 😉 Chtěla bych vás všechny pobídnout, ať trváte na všech možných vyšetřeních, protože v některých CARech nemají ani ponětí, co člověk prožívá, jakou bolest mu působí neúspěch. Myslím, že jsme si nejen v životě, ale hlavně na cestě za miminkem zažily spousty trápení, proplakaly spoustu nocí a zasloužíme si, aby se hledala příčina a né jen zkoušet a zkoušet a zkoušet, že to možná jednou výjde. Nevýjde, teď už to vím, že bez léčby nevýjde. Jenom nerozumím tomu, proč to nikoho nezajímalo dříve. Držte se, přeju vám všem hodně štěstí, ať se dočkáte svého vytouženého uzlíčku štěstí a nenechte se odbýt 😵