Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?
Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.
prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.
....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....
vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...
"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂
@gabikasz _gabika pokúsim sa ti to popísať 🙂, na hematológii som bola len ja a tam mi zisťujú: plazmatickú hemostázu a fibrinolýzu, homocysteín a na genetické vyšetrenie (to na hematológii) mi ešte poslali vyšetriť - FV Leiden, FII Prothrombin a APA + LA......veľmi rada by som ti povedala o čom to je, ale neviem. 😀 našťastie tie prvé výsledky už mám a sú ok. na genetike sme boli obaja a krv šla na vyšetrenie karyotypu (oboch) u manžela aj na Y-mikrodelécie. no a ja mám zníženú tvorbu hormónu, takže beriem euthyrox 25. imunológiu budeme zatiaľ absolvovať v ke... snáď som pomohla 🙂
Ahojte. nejaký pohyb v tejto téme som zaregistrovala. 😉 Na imuno do Ke potrebuješ len lístok od gyn., mm nepotrebuje. Myslím,že špeci nebolo .Klasický lístok, kde bolo žiadam vyšetriť z dôvodu ...aký máte.
Ja som začala dnes stimulku,tak uvidím.
@walle,@gungulienka a všetky baby ako sa máte? 😀
rebeka_ďakujem za info. ale práve dnes som rozoberala potrebu imuno vyšetrenia s manželom a akosi nemá zatiaľ chuť tam chodiť ☹ on má zlý SPM a už som ho asi ťahala až moc 🙂 musím asi počkať na ivf a uvidíme. ibažeby som ho ešte nahovorila 😀 nie sme z ke a tak si to musíme vždy pracovne naplánovať ....ale určite to všetko stojí za to. rebeka a držím palce 😉
rebeka ahoooooooooooooj. 😀
tak silno budem na teba myslieť 🙂 nech všetko dobre dopadne. tfuj, tfuj, tfuj.... nevieš si ani predstaviť ako by som sa veeeeeeľmi potešila .... juj.... len to nechcem ani spomenúť aby som to nezakríkla.
noooo, ja sa mám dobre. z roboty, do roboty. stále rovnako. mala som také zlé obdobie, nevedela som sa spamätať z nášho nevydareného pokusu. ale už to prešlo. veľmi mi pomohol manžel. tak som sa rozhodla, že si urobím vodičák 😅 och joooooj. vodiči pozor 😎 som z toho totálny magor. nejako je toho moc. volant, riadiaca páka, pedále, kadejaké ručičky 😀 no hrôza. v utorok mám testy a aj jazdu - tak na mňa mysli. čo sa týka IVF, momentálne sme sa rozhodli, že na ďalší pokus nepôjdeme ale asi sa to zasa zmení. veľmi veľa ľudí je okolo nás v očakávaní a deprimuje nás to. ale verím, dúfam, že aj nám sa takéto šťastie prihodí. a verím, že čoskoro aj tebe.... budem na teba myslieť nech poriadne znesieš a hlavne čo najkvalitnejšie 😀 😀 a inak, ako sa máš? kedy máš odber a kedy máš ET? ako sa cítiš a aké máš pocity? môžeš napísať aj do IP.
dorotka -ak ti môžem poradiť. choď na imuno. viem, že je to ťažké sa zosúladiť ak ste obaja pracovne vyťažený ale ak by sa náhodou IVF nepodarilo - čo určite neočakávam 😀 - vyčítala by si si to. a to nechceš. nič ťa to ,,nestojí,, ale budeš mať pokoj na duši a budeš so sebou spokojná. držím vám palce🙂
@guginenka ďakujem za naozaj srdečné prianie. Ešte len začínam, v pondelok mám USG a podľa toho rozhodnú.
Koľko bude folíkov a aké. Trocha mi zmenili stimulku a budú zisťovať či to funguje. V Brne sa naozaj snažia každému vytvoriť plán na telo. Minule som mala z 8 vaj. len tri zrelé, / v splne z 10 len2/ tak to teraz skúšajú inak, nech lepšie dozrievajú. Dám vedieť ako pokračujeme.
Tak ako dopadol Utorok. To už si mala skúšky? Neboj sa, to sa poddá , za pár mesiacov už ani nebudeš vnímať paky a pedále. Dôležité je pozerať sa okolo a za seba ,lebo tých darcov orgánov je čoraz viac.:(
Hlavne dúfam,že po vodičáku sa pridáš, lebo kde je vôľa tam je cesta. Dúfam,že sa nám to raz podarí. 🙂
guginenka_ďakujem za podporu 🙂 ja sa už postupne pokúšam nalomiť manžela a snáď sa to podarí. on chce počkať na IVF a potom vraj pôjdeme, no niekedy je ťažké presviedčať manžela. vyzerá to tak, že v januári by sme mohli absolvovať IVF, dr. povedal, že v decembri skôr nie ako áno, pretože sú Vianoce. Na druhe strane som rada, aspoň budeme mať všetky ostatné výsledky. Nás do CAru poslal lekár prednostne, a len teraz mi zlen začali robiť základné gyn vyšetrenia....takže uvidíme, určite chcem urobiť všetko pre úspech 🙂 aj keď to budem musieť možno robiť dlooooo. ale som optimista. rebeka_ja som vo všetko čo sa týka IVF...USG nováčik a len vďaka MK som sa o tom čo to dozvedela. no určite ti držím palce a verím, že teraz ten počet bude vyšší 😉
PS: kočky už asi mesiac berieme s manželom vitamíny a ja som sa hrozne vysypala na tvári. je to normálne???? nechty sa mi rozpadávajú..ako keď som mala 16 .
ja beriem pupalku s E, kys. listovú, zinok, horčík, magne B5 a pijem alchemilku
Ahojte dievčatá, 27.12. som objednaná na imunológiu do Prahy a zaujímalo by ma, že či tam potrebujem nejaký papier od doktora, alebo stačí prísť len tak bez ničoho.
ahoj nastavujuce mamicky.. chcem sa k vam pridat a nabrat skusenosti ohladom tehotenstva.. potratila som uz dva razy 2009 a 2010 roku.. som z toho velmi smutna lebo mam uz dost rokov a neviem ci to zvladnem.. nemam uz tolko sily aby som to zvladla .. mam za sebou vela vysetreni a vcera mi moja zenska lekarka oznamila ze by som mala ist do Prahy - Podolí ohladom imunity a potom uvidime.. do vtedy sa nechcem oto ani pokusit lebo sa bojim dalsieho sklamania.. Je to premna velmi tazke ..a urcite aj pre vas a ked citam vase riadky ste velmi silne zeny.. Nevie mi niekto poradit ohladom tej Prahy? Vedia tam pomoct su tam dobry lekari? vsetkym prajem vela sily a odhodlania ..nech sa vam dari.. PROSIM ODPISTE MI NA MAIL ak sa da dakujem 🙂
ahoj Rebo, prosim ta dala by si mi vediet ako si postupovala pri objednani do Prahy ?? Kde budete spat ? mate tam objednany hotel? Volala si aj s Dr. Madarom zevraj je velmi dobry.. prosim ta odpis mi na mailik.. dakujem vsetko dobre dievcata..
Ahojte. tak j a sa hlásim len na skok. Lebo sa teším. Na minimálke sa mi podarilo mať 10 vajíčok a z toho 8 zrelých a aj 8 oplodnili. Tak ma dnes táááák potešili embriológovia v RF Brno ,že až. 😵 Toľko som nemala ani pri klasických ivf. Ináč, keď to spätne posudzujem, tak tie vyšetrenia sú fajn.,ale stimulku by som preto neodkladala. S Dr. sme sa zhodli,že po 6 vkladoch a 2 potratoch dáme všetko čo sa dá. Tak beriem,prednison aj budem pichať fragmin a femibion800. Viac sa aj tak nedá. Tak asi nemá zmysel na to strácať mesiace až roky. Ale to jel môj osobný názor.
Ako sa máte vy?
@vierazit198 neporadím v Prahe dom nebola, ale pozri prvé strany ,viem,že baby boli a je tu presný popis kde to je a čo ako.
@rebeka33 Ja som potratila dva krat a som z toho zufala ..mam priatela ktory je uplne zdravy a chce dietatko mam strach ze ho stratim.. viem ake je to silne tuzit po dietatku.. 2009 a 2010 rok bol premna velmi tazky lebo sa stalo to co by som necakala.. este prvy raz ked sa mi to stalo som si povedala vsak to sa deje nie len mne ale aj inym.. no ale tento rok v juni to ma uz dorazilo.. neviem zistili na rozbore plodu ze nedostal plod živiny . .. robili mi vseliake vysetrenia no nevedia preco stale okolo 8-11 mesiaca potratim.. bojim sa ak to nezistia tak moj vztah skonci.. ja nedokazem s priatelom zit ked mu neviem dat to naco ma právo.. V januari sme obj. do Prahy 4 tak som zvedava posledna sanca.. a tebe moja drzim palceky veeeeelmi sa tesim s tebou... jupííí Rebeka33 drz sa
Dievčatá, chcem sa spytat prosim vas .. nebojite sa ked potratite ze tie kyretaže vam nieco mozu spôsobit? Predsa to je vyškrab mrzko povedane.. Ja mam z toho strach.. chcem to este skusit ci sa to podari a ci mi bude danne byt matkou..
@vierazit198 ak ťa má rád ,určite to bude s tebou skúšať. Veď to nerobíš naschval. Ja ti poradím ,choď do Reprofitu v Brne. Sú to úžasný lekáry,ľudia a odborníci. Stojí to za cestovanie a nie je také drahé. Ja som ich veľ ký fanúšik. 😀
rebeka - tfuj, tfuj, tfuj 😉
ahojte, tak aj ja mám novinky. koncom novembra by nám mali prísť papiere na IVF z poisťovne, ale ešte predtým (už som spomínala) sme si dali robiť rôzne vyšetrenia - pre istotu. a celkom náhodou mi zistili, že mám mycoplazmu (zistili to špeciálnym vyšetrením v MT) a to som tam šla lebo ma bolelo pod bruchom a myslela som si, že mám zápal vaječníkov. no ale bolesť prešla tak po 3 dňoch a žiadne iné príznaky som nemala a ani nemám. našťastie, či nešťastie...ktovie od kedy to mám. takže doktorka nám obom teraz dala silné antibiotiká doxybene....vraj dobrý hnus. a to sme sa chystali na IVF v januári ☹(((((( prvý krát bol manžel na spermiograme po penicilíne a dopadol dosť zle a tak som za to, že to budeme musieť odložiť. len neviem čo mi na to povie dr.....☹ rebeka budeme na teba zajtra myslieť 😉 daj si niečo červené, nabije energiou 😀
PS: inak by ma celkom zaujímalo, či by mi v KE splne toto vyšetrenie robili pre IVF...???!
ahojte dievčata,,, dorotka66 prosim ta čo je to mycoplazma? To vam robil zensky lekar tie vysetrenia na vaše požiadanie alebo vam to odporučil on? Vyšetrenie v MT je Martin? Neboj sa vsak to IVF vam spravia neskôr hlavne aby si bola v pohode a zdravučka.. to je fajn ze ste mali tie vyšetrenia a ze sa liecite ..........radsej treba trocha pockat a potom ist do toho naplno! Bude vsetko dobre verim tomu.. Ja sa tiez pokusam byt viac vyrovnana a v pohode ... 😉 beham po lekaroch este ma čaka Praha a potom sa uvidi.. Dufam, že tento raz to bude ok.. Vsetkym drzim palce.. Stojí zato sa popasovat ...
@vierazit198 ahoj mrkni na http://www.zdravie.sk/sz/content/140-245/Mykopl..., sú tam základné informácie. ja mám ten hominis. no vyšetrenie mi navrhla lekárka, pretože som mala bolesti v podbrušku a pri dosť podrobnom vyšetrení nič nezistila, asi mala tušáka, že to môže byť nejaká baktéria, inak neviditeľná 😒, BTW dnes mi volala doki z hematológie, že mám prísť zajtra nalačno...opätovné testy asi neveštia nič dobrééé. ale radšej vedieť ako sme na tom nie? no a rebeka to už asi má za sebou?????🙂 verím, že všetko ok. viarizit _držím ti palčeky, daj si spraviť všetky potrebné vyšetrenia, nech zistia príčinu a liečia!. 😉
ahojte.. dufam, ze si Rebeka dopadla dobre drzime ti palceky veeeeelmi moc.. Dorotka66 - neboj sa bud rada ze ti idu zopakovat tie testy aspon sa o teba staraju a zalezi im na tebe to je fajn..neboj vsetko bude dobre.. Je to tazke ale musime to zvladnut.. aspon premna je to velmi na psychiku ... dost velke tlaky , strach.. OZAJ DIEVCATA TESITE SA NA VIANOCE??? Vsetko dobre prajem...
Ahojte baby,
velmi rada by som Vas poprosila o radu: V lete sme absolvovali IVF/ICSI- neuspesne a v oktobri KET taktiez neuspesny. Boli sme v GF a odisla som odtial lebo jedine co ich zaujimalo ci uz mam termin aby snme spisali dalsiu ziadost- ziadne vysetrenie, len dalsie cislo v poradovniku. Isi sme na konzultaciu na Antolsku a aj sme tam ostali- mame podanu ziadost, ale robia nam este nejake vystrenia- sami od seba!!!! Ja som v poriadku, ale chcela by som sa nejako dopracovat este k hematologii a imunologii- zatial o tom dr. nehovorila lebo problem je u manzela- oligoasthenozoospermia. A tu je problem.- boli sme u Stefancika na kramaroch este pred IVF- nasadil nejaku 3-mesacnu kuru, ze sa to nevylieci ale stav sa na 5-6 mesiacov zlepsi, zial opak je pravda- zo 4mil zivych spermii nam pred tyzdnom na spermiograme zistili iba milion zivych ☹ ☹ ☹ Som z toho trocha v strese, podla mna je to prudky pokles- zacinam sa bat ze nakoniec nebudu ziadne schopne! Pri IVF som mala 9 vajicok z toho 8 zrelych a pri ICSI sa 5 oplodnilo. Doktorka nas poslala k urologovi- Branislav Obsitnik, vraj robi na Heydukovej, nic take som ale nenasla, viem len ze robi aj v Iscare a ohlasy na neho su viac nez negativne-vraj len potvrdi diagnozu a odporuci umele- ziadna liecba.Baby prosim Vas , neviete mi poradit naozaj dobreho urologa, ktory sa snazi pomoct a nie iba potvrdit diagnozu??
Velmi Vam vopred dakujem
Ahojte babule,
@dorotžka66 chlamýdie sú ťažké infekcie. Mne robia teraz nejaké špeci vyšetrenia a už 2,5 mesiaca čakám na výsledok. Tak snáď dostanú tú infekciu pod kontrolu.
@vierazit198 vianoce? Ja som už väčšinu Popratala som dopredu, keby to náhodou vyšlo. A darčeky asi cez net, lebo ja sa tak bojím ďalšieho potratu,že asi po obchodoch behať nebudem.
@kikus77 my máme tiež zlú diagnózu a skúsili sme tabletky,liečby a najviac pomáhal oddych a pohoda. Hlavne po dovolenke a tak. Boli sme u viacerých/ Ale mi sme z Ke/ a nič nevyriešili. Tak toľko maja skúsenosť. 😵
Ja mám dvoch bobáčikov v brušku a teraz doma tehotniem, zobrala som si 4 dni dovolenku. 🙂
Tak dúfam,že sa čoskoro pridáte. 🙂
@vierazit198 _vianoce milujeeeeeem 😀 a tá hematológia bola len planý poplach z mojej strany 😉 doktorka mi šla ešte spraviť iné vyšetrenia krvi, ktoré sa robia 1x za dva týždne. preto som tam musela ísť II. krát. sestrička mi to však mohla povedať, keď volali.
rebeka_ja viem, že chlamýdie sú svinstvo, ale tá mykoplazma je ničo iné. lekárka povedala, našťastie to nie sú chlamýdie 😀, tak dúfam, že to vyliečime. Rebeka strašne ti držííííííím palce 😉 bolo by to super povzbudenie pre nás všetky
kikus_manžel nebol u urológa, takže žiaľ neporadím 😒
ahojte, neviem ci som v spravnej teme, ale skusim 🙂
zijeme momentalne s manzelom v zahranici. na SK sme v ISCARE absolvovali 1x odber vajicok a 2x KET, ani raz sa to nepodarilo.
tu v zahranici som sa hned po prichode zahlasila na kliniku aby sme pokracovali v zacatom. urobili mi opat vsetky vysetrenia ako v ISCARE - hormonalny profil, USG. co ma vsak zarazilo ze mi robili aj dalsie vysetrenie - neviem nazov - ale jeho podstata bola ze pod lokalnou anestezou sli s mini kamerou az do maternice pozriet ci je vsetko v poriadku. Lekarka sa velmi zacudovala ze mi to nerobili na SK, pretoze /vraj/ toto vysetrenie je POVINNE pred kazdym IVF podla smernice EU. Chcem sa teda opytat - robili vam taketo vysetrenie na SK, bola som len ja vynimka ktorej to v ISCARi nerobili?
dalsia vec je ze mi pri tomto vysetreni zistili ze mam velmi tazko priechodny krcok maternice a doktorka dokonca vyslovila hypotezu ze ak nevedeli o tomto probleme tak sa mohlo stat ze mi embrya umiestnili na zle miesto.
topiaci sa aj slamky chyta a tak verime ze tu sa to podari 🙂
mate niektora skusenosti s danym vysetrenim?
@krisbar mluvíš o hysteroskopii a nevím jak v SR, ale v ČR povinná rozhodně není, takže s těma EU směrnicema to tak horký nebude 😉 obvykle se dělá v rámci jedné narkozy spolu s laparoskopií a ta se dělá většinou jen tehdy, když se nedaří objevit jinou příčinu neplodnosti.
A s tou horší prostupností krčku...pokud se tam dostali hysteroskopem, tak tenoučkým katetrem s embryii se tam dostali určitě taky a za třetí-embryotransfer se provádí tzv. echokatetrem, kdy při vložení tekutiny s embryi do dělohy se jakoby rozsvítí uvnitř světýlko a to je vidět na uzv, takže lékař moc dobře ví, kam je vložil.
Nezlob se, ale trochu to na mě dělá dojem, že se doktorka v "rozvinuté" zemi snaží vyvolat dojem, že jsou v SR sto let za opicema 😉
ahojte snažilky...skalničky i nováčikovia...už dáááávno som tu asi nebola...nedá mi zareagovať a tichúčko sa tešiť s rebekou!!!! Jéééééjda!!!! hurááááááááááá ( tíško veríme!!!) Blahoželám!!! Aj tak ďaleko sa dostať je úspech.... 😵 prosím, daj vedieť...
ja sa teraz liečim zo streptokoka...potom ( asi o týždeň dva) ma čaká operácia - cysty na vaječníkoch - jeden už mám iba zbytkový)...snažím sa tešiť zo života....sem chodievam už iba z nostalgie... 😔
ahojte, vdaka za odpovede. ja som ten problem s krckom uz tusila, pretoze pri kazdom zavadzani mali problem vojst do mna tou kanylou. prvy krat to robila ina lekarka a zdalo sa mi ze sa tam dost dlho piplala. druhy krat mi dali aj fotku zo sona ze je to vnutri. urcite ze netrvrdim ze to nevyslo kvoli tomu, ale lekarka tu mi povedala ze pri zavadzani staci ak sa jemne poskodi sliznica a zakrvaca to a tym padom nie je pre embrya mozne sa zahniezdit a ze ked sa privelmi snazili to tam zaviest a nahodou mi "oskreli" maternicu tak ze bola mala sanca na uhniezdenie.
ja nie som naivka. viem ze nam to bude trvat velmi dlho kym otehotniem, ale uz to ze vedia ze je tam problem pri zavadzani je mozno vyssia sanca na uhniezdenie.

dorotka sice my sme boli v Brne ale jeden papier stačil,čo som mala od gynekologa manžel nepotreboval
napíšeš mi čo všetko vám budú vyšetrovať?Nás preto poslal môj do Brna,že všetky vyš.sa u nás na SL-nerobia.
na hemato si bola zvlášť na neakom pravcovisku,alebo ti u gyn.vzali krv a oni zasielali?