icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

rebeka33
28. nov 2010

@walle jasne ,že dám. tak nech si čo najskôr fit a potom ,budeme držať palce mi tebe. Uvažovala sa nad tým Brnom? 🙂 to čakanie je ťažké, ale na mikuláša dám vedieť 🙂

guginenka
28. nov 2010

rebeka - na mikuláša? to už si si lepší deň na dobré správy nemohla vybrať 🙂 ako si užívaš dovolenku, či už máš aj po nej? ja som mala po dlhej dobe veľmi veľkú depku a ešte, že mám môjho manžela. ten mi povedal, že na jar ideme do toho aj keby mal nevie čo urobiť. tak som trochu pookriala. ale aj napriek tomu sa strašne bojím ☹ okolo mňa je strašne veľa kolegýň tehotných a moc to namňa vplýva. ale nebudem na to myslieť, idú vianoce, budem sa na ne tešiť.

krisbar - ja som bola na hysteroskopii a aj napriek tomu sa to nevydarilo. myslím, že na to vplýva veľa faktorov a asi najväčší je psychika.

vierazit198
29. nov 2010

Guginenka - nechcem kázať a ani vravieť, že máš vydržať alebo byť silná... ja mám tak isto problém ,, vždy potratím.,,, ale chcem ti povedať jendno NEVZDAVAJ SA.. mám v rodine manželov ktory sa 10 rokov snžili a nakoniec majú dvojičky.. treba si len dať všetko do poriadku a byť v pohode.. je to ťažké aj ja to prežívam každy deň dosť zle.. máš pri sebe mužíčka a určite ta vie podržať.. ja mám priateľa von a som sama .. príde keď sa dá, ale nie moc často.. Verím, že sa to podarí .. idú vianoce , oddýchni si , zrelaxuj a na jar keď sa všetko prebúdza to skúste znova.. uvidíš podarí sa to ... držím palce VSETKYM..

guginenka
29. nov 2010

vierazit - ďakujem. ja sa veľmi snažím na to nemyslieť ale niekedy to je silnejšie ako ja. musíme vydržať, čo iné nám zostáva. šak sme nejaké ženy 🙂 a ešte raz ďakujem. bolo by dobré sa s vami niekedy stretnúť, zrejme by sme každá každej len radili čo urobiť aby sa to podarilo. možno sa niekedy uvidíme v centrách 🙂
držím vám palce 🙂

vierazit198
30. nov 2010

Dievčatá, určite ak ste čítali články viete, že som potratila dva razy a viem sama otehotnieť.. len moje telo ten plod nevie udržať.. lekárka ma poslala do tej Prahy na vyšetrenie.. ak tie výsledky dopadnú dobre nezostavá nám nič iné len umele oplodnenie lebo sama lekárka nevie čo môže byť dôvodom potratov.. tak mi povedala.. prosím vás nakoľko som neabsolvovala ešte umelé oplodnenie lebo viem otehotnieť... chcem sa spýtať je to dlhy proces? Nevládzem už a chcela by som nad tým pouvažovať.. ak sa dá napíšte mi niekto ako to prebieha.. a aké sú riziká.. ďakujem vám POZDRAVUJEM VSETKY SNAŽILKY..

rebeka33
1. dec 2010

@vierazit198 prepáč neviem ako by ti s tým mohlo pomôcť umelé oplodnenie. práveže po umelom oplodnení je väčšie riziko potratu. Možno by si mala pohľadať gynekológa v okolí, ktorý sa takými prípadmi zaoberá. Ja teraz tiež rozmýšľam ,že ak to klapne, tak zmením gyn. aj keĎ k nej chodím 15 rokov a je super milá. Ale nemá veľmi skúsenosti s babami po ivf a počula som od známych o Dr. ktorý vraj robí zázraky z babami čo mali problém donosiť. Bude mi to síce trápne ,ale asi zmením. Tiež už mám 2 MA, tak chcem mať pocit ,že som v najlepších rukách.

vierazit198
2. dec 2010

rebeka33 moja vieš ja som prave zmenila lekara.. mam žensku lekarku ktora sa tomuto venuje.. vravela ze ak sa nebude dat uz nic robit tak to umele oplodnenie.. preto lebo oni vedia vybrat vhodne vajičko.. ktore bude reagovat voci mojmu telu.. neviem uvivdime .. step and step ..najprv Praha a potom budem uvazovat co dalej .. Majte sa krasne vsetky.. urcite doma uz mate upratane a cistucko... ja nemam este nic spravene.. stale v praci od rana do vecera a ani to nie je dobre .. mali by sme byt uplne fit po psych. stranke a oddychnute.. vsetko dobre

paja1
2. dec 2010

@vierazit198 Znám jednu,ale je to dávno potratila snad 5x a ted má 6 dětí.Vím,že to první celé proležela v nemocnici.,aby to vyšlo a pak rodila jak jabloň.

rebeka33
3. dec 2010

Ahojte babule, tak som sľúbila, že sa ozvem. No a nevydržala som do Mikuláša čakať. A sú tam //. Je to ešte skoro a vieme ,že je veľa nástrah, ale týmto vám jednoznačne doporučujem Reprofit v Brne. Sú úžasný. 😵
Kto sa pridá? 😀 😀 Pekný deň všetkým.

dorotka66
3. dec 2010

rebeka33 supeeeer 🙂 držím veľmi palce (myslela som si, že info bude na Mikiho to mám narodky 🙂 tak len oddychuj, nerozčuľuj sa a všetko s pokojnom. Určite by to chcelo mierne vypnúť v práci 😀 my sme teraz na silných antibiotikách a liečime sa. ani nevolám do caru, lebo žiadsoť je už určite vrátená a len by ma to iritovalo....

elana
3. dec 2010

@vierazit198 promiň, ale ta lékařka toho o IVF moc neví 😔 oni nejsou schopni vybrat zdravé vajíčko, ani zdravou spermii (ačkoli jsou techniky, které se snaží vybrat tu, co je v pořádku)...jediné co, že z kohorty vzniklých embryí zavedou to, co vypadá nejhezčí a vyvíjí se nejrychleji...ale ani to neznamená, že je v pořádku, že nemá vadné chromozomy. IVF pomáhá párům, které nemohou otěhotnět, NENÍ to metoda pro ty, které potrácí 😖 čistě teoreticky je možno i embryo vyšetřit, ale to se dělá jen na pár chromozomů a (krom trizomie 16 a 22) tam jde zrovna o vady, které jsou se životem slučitelné, takže embryo někdy ve vývoji pokračuje.

guginenka
3. dec 2010

rebeka- tfuj, tfuj, tfuj.... budem na teba myslieť a ja verím, že o deveť mesiacov tu vycapíš fotky drobca ale nechcem to zakríknuť. takže .....

rebeka33
3. dec 2010

@dorotka66 , @guginenka ďakujem pekne. Dúfam,gugi ,že máš pravdu a rada vám fotky prinesiem. Chystám sa vypnúť a po potvrdení HCG idem preč z roboty. Idem po 12 rokoch na prvú PN-ku 😀 😀 dúfam,že si vynahradím tie roky práce aspoň 9 mesiacmi 😵
@vierazit198 Súhlasím plne s alenou, ja som ti to tak mierne naznačila, ale zmeň lekára znova. Skús sa popýtať báb na koníku na dobrého Dr. v tvojom meste, alebo medzi tehulkami. Lebo zlý lekár čistá pohroma. 😠
Baby neodpovedali ste mi kedy sa pridáte. 🙂 čo máte nové. No gugi ty začnej na nový rok, nové nádeje. Kam sa chystáš?

guginenka
5. dec 2010

rebeka - ahoj, no, po dlhom rozprávaní a mojej krátke ale intenzívnej depke sme sa rozhodli, že pôjdeme na jar na druhý pokus. do vtedy musím absolvovať gynekológa. chodila som k súkromnému a nepomohlo mi to. absolútne. teraz som sa rozhodla, že pôjdem do centra kam sa chystáme na ďalší pokus gynekológovi. dokonca je to tam aj lacnejšie. chceli by sme absolvovať aj prahu. musím si to tu všetko prečítať. chcela som sa ťa spýtať, vy máte v čom problém? a brala si ty aj manžel nejaké vitamíny? môžeš mi napísať aj IP. povedala som si, že sa naladím veľmi pozitívne a budem sa snažiť aby to vyšlo. ja som mala teraz nejaké zdravotné problémy. ale už je všetko v poriadku. chcem urobiť všetko pre to aby to vyšlo, tak ak by ťa niečo napadlo, šup sem s nápadmy 🙂 na ďalší pokus sa chystáme do nového centra, v ba v gynfine. pred tým som bola v iscare a všetko vizeralo v poriadku len zrazu sa mi z desiatich vajíčok podarilo uchovať len peť a nevedeli mi vysvetliť prečo. proste, zdalo sa nám s manželom, že to odflákli aj vzhľadom na to, že nemám až tak vysoký vek ale problém je v manželovi a to, že chcú manželia dieťa by malo byť podstatné. no ale to je môj osobný názor.
ty ideš teraz po tak dlhej dobe prvý krát na pn? jejdááááá. to ja som sa rozhodla, že pred ivf pôjdem na mesiac na pn. aby som sa dala do pohody. nič teraz nenechám na náhodu.
darčeky už máš pokúpené? ja už všetko.
keď budeš mať čas tak napíš. a tfuj, tfuj, tfuj 🙂

vierazit198
16. dec 2010

DIEVCATA , JA VAS NECHCEM DEPTAT A JE MI TO MOC LUTO ALE JA UZ NEVIEM CO MAM ROBIT ..TAK STRASNE CHCEM DIETATKO .. STALE NATO MYSLIM.. A KED VIDIM TEHOTNU MAMICKU JE MI DO PLACU.. KEDY AJ MNE PAN BOZKO NADELI.. SPRAVILA SOM NIECO?

ma77
16. dec 2010

@vierazit198 ahoj nikomu si nič nespravila jednoducho to tak je kto velmi chce nema a kto nechce otehotnie ani nevie ako je to nespravodlive a sama sa nad tym zamyšlam prečo je to tak a tiež tomu nechapem niekto môže mat 9 deti niekto ledva 1 alebo žiadne

mirinda10
16. dec 2010

@vierazit198 len vydrzat a skusat dalej, oplati sa, nam sa to podarilo na 7mi pokus a mame nadhernu dcerku tan nam to uz teraz splatila aj s urokom vsetko to trapenie a stres, vela si do dalsieho boja a nevzdavat sa to je heslo 😵 😵 😵

mirinda10
16. dec 2010

suhlasim aj my mame babulku z Brna, no proste Ceska holka to bude 😵 ale nie bude nasa 😎

vierazit198
17. dec 2010

ahojte dievcata.. dakujem za oporu a podporu ale proste niekedy uz nevladzem - hlavne ked vidim mamicky s bruskom.. prajem im to z celeho srdca ale je mi luto.. mirinda10 to je užastne som velmi stastna ze sa vam to podarilo.. ALE NIE JE RIZIKO KED MAS VELA POTRATOV A KYRETAZI? VSAK TO NIE JE ZDRAVE ... TOHO SA BOJIM.. ako ste to dokazali? co ste robili? vies mne lekarka povedala ak v Prahe nepochodime tak je to proste smola ja a partner nikdy spolu deti mat nebudeme.. ze taketo pary existuju.. proste sa nezhodnu.. nerozumiem ceska holka to ste si adoptovali? nerorumela som ... zatial pa vsetko dobre

rebeka33
17. dec 2010

@vierazit198 hlavne zmeň lekárku ,ak ti niečo také povie tak je demotivujúce. mirinda otehotnela v Brne. A ja ti tiež odporučím Reprofit Brno. Tam budú lekári ,ktorý ti povedia čo sa dá a čo nie. Naozaj sú výborný. Lebo na Sk ťa skôr odradia. A musíš skúšať. Kto chce hľadá spôsoby , kto nechce hľadá dôvody. Takže klikni na Brno a zajednaj si konzultáciu a uvidíš či budeš spokojná. 🙂
Pekné vianoce všetkým. 🙂 🙂 🙂

guginenka
17. dec 2010

vierazit-suhlasim s rebekou. mi mame tiez po neuspesnom ivf a chapem ci prechadzas. ja to mam tiez, resp. mala som. ked som videla buduce mamicky neskutocne som im zavidela a doma som len plakala a pytala sa boha preco prave mi. a striedala som obdobia kedy som mala pozitivneho myslenia tolko, ze som nevedela co skor ale zo dna na den sa to zmenilo. ale to k tomu patri. ak sa ti chce plakat tak plac,ten kto vie o co u teba ide tak to chape. hlavne to nedus. ja som musela navstivit aj psychologa lebo som sa s tym nevedela zmierit. teraz beriem tabletky na upokojenie, mamicky stale nemusim moc vidiet ale ked uz vidim tie babetka som z nich nesmierne stastna. ale ludia okolo mna to beru tak, ze im zavidim ale dobry kamaradi nam rozumeju a podporuju. je to aj o tom akymi ludmi sa obklopujeme. poviem ti, ze ja som prave v tomto obdobi zistila kto su skutocny priatelia a kto nie. takze ti rozumiem a radim ti, zameraj sa na nieco aby si co najmenej rozmyslala nad tym preco prave ty. a ak dieta naozaj chcete - musite byt rozhodnuty obaja - tak hladaj na nete, pytaj sa. moj manzel teraz berie vitaminy, ja beriem vitaminy. viem, ze ich mame brat min. tri mesiace tak ich berieme. pijem alchymelku, snazim sa nerozculovat, existuju techniky aj pri sexe. napriek tomu, ze musime pouzit ivf meriam si bazalnu teplotu, pouzivala som personu. manzel uzival macu. gulky sme namacali na pol hodinu do studenej vody. zacala som chudnut. proste robit hocico aby som si mohla povedat, ze som urobila naozaj vsetko. nie si sama a ak budes nieco potrebovat tak nam napis a poradime. na to sme tu. sak sme nejake bojovnicky. drzim ti palce a posielam ti vela pozitivnej energie.

guginenka
17. dec 2010

rebeka ´- ze ty sa tu aj ukazes 😀 ako sa mas? ako sa citis? daj mi vediet, potes ma. ani si nevies predstavit aka som rada aj za teba. dufam, ze oddychujes. zatial sa maj a pis a prehanaj... 🙂

rebeka33
17. dec 2010

@guginelka no ja sem nakuknem, ale tu nikto a nechcem provokovať. No ja mám teraz také ustráchané obdobie ,lebo vždy v tieto tt som o bábo prišla 6-8tt. takže zatiaľ trpnem vždy keď ma niekde pichne 😀 .
Ešte som nebola na USG to ma čaká budúci týždeň, no hcg rastie zatiaľ ako má. V Brne mi dali prednison a pichám fragmin + papám femibion a viac urobiť nemôžem, len čakať. Ale jeden Dr. povedal ,že s tými liekmi to bude O.k , no mne je už až ťažko uveriť mu.No dúfam,že má pravdu . 🙂 Ozvem sa po usg.
a na tehule nemôže pozerať žiadna z nás. to je podľa mňa normálne.

rebeka33
17. dec 2010

@walle ako sa máš? Strašne dlho som ťa nevidela?

vierazit198
20. dec 2010

@rebeka33 je to nadherny pocit ale pritom aj strašný lebo sa bojiš ale neboj sa a ver.. Teraz to vijde je to ok vsetko je v poriadku.. vsak po lekaroch chodime aby nam pomohli a tebe našli, pomohli a teraz to musis len dodržiavať.. TAK SA DRZ DAVAJ SI NA SEBA POZOR! držime palčeky všetky ......

rebeka33
20. dec 2010

@vierazit198 ďakujem.

guginenka
25. dec 2010

ahojte baby,
prajem vám krásne vianočné sviatky, plné radosti a splnených prianí a v novom roku nám prajem plno tehulkovských vírusikov.
🙂

dorotka66
28. dec 2010

ahojte baby, ja už síce neskoro ale predsa 🙂 želám príjemné povianočné obdobie🙂 dnes prišla mrcha, takže žiadna zmena. ale jedna asi áno, po preliečení mykoplazmy (nebola som síce ešte na testoch), ale po rokoch nie je krčovitá a silne bolestivá. skoro neviem, že je 😉

guginenka
1. jan 2011

ahojte dievčatá, do nového roka vám prajem vsetko dobre. rebeka, walle, dorotka, vierazit, ... a dalsie ako sa mate?

rebeka33
6. jan 2011

Ahojte, tak pomaly končia sviatky a snáď sa to tu pomaly rozhýbe. My sme boli včera na USG a zatiaľ je všetko v poriadku. Tak ten prednison a fraxík dúfam naozaj pomôžu. Tak dúfam,že v novom roku sa nám všetkým splní sen a budeme mať zdravé detičky. 🙂