Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?
Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.
prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.
....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....
vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...
"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂
Walle, Kucifuk dakujem..znížim dávku na 1 tab a potom prestanem úplne 😉
Ja idem zajtra volať ako sa mi majä bojovníčkovi, v sobotu sa nám pretsal jeden vyvájať tak nám ostali 4..a možno už sa odčkám zajtra aj ET 😉
Ahojte dievčatá, dali ste mi pekného chrobáka do hlavy. Rozmýšlam, či ozaj aj my by sme nemali si dať urobiť tu imunológiu. Mne sa podarilo otehotnieť v r. 2005 spontanne - potratila som v 11tt -missed abort, potom v r. 2007 v 6tt. znovu missed abort. Manžel má veľmi zlý spr., pred dvoma rokmi mal nejakých neviem koľko tisíc v 1ml, v septembri 2009 mal len 12 ks spermii v 1ml, v oktobri už len 10ks v 1 ml. Ja som mu v tej panike nasadila PROFERTIL a pri prenose v novembri 2009 - za jeden mesiac sa mu zlepšil na 100 000ks v 1ml, čo som ostala až šokovaná, lebo vývoj spermií trvá okolo 74dní. Hodnoty spg. môžu veľmi kolísať!!!!Týmto som chcela poukázať, že u nás ten profertil ozaj zabral - som zvedavá, aký bude spg. o 2 mesiace. Možno touto skúsenosťou pomôžem niektorej z Vás.
Na IVF som bola 27.11., bohužiaľ nič z toho. Mali sme ešte 4 embria, kt. sledovali, ale bohužiaľ sa prestali vývíjať, tak sa ani nemrazilo.
Dievčatá, čo si myslíte o tom??????????????? ☹
Ak by som mala poruchu tej imunity, bola by pravdepodobnosť, že by som ten plod nosila 11 a 6 týždňov a až potom by sa to dôsledkom tých protilátok prestálo vyvíjať?????????? Alebo ako to je???? Alebo tie embria zanikaju na začiatku(pri poruchách imunity) a príčina mojích potratov by mohla byť nejaká iná?
Bola som aj na hematológií, mam tam: mutácia MTHFR C677T heterozygotná forma, bez potvrdenia trombogennej poruchy hemostázy, doporučený Clexane 0,4ml. Ten som aj brala.
Rebeka33: ty si bola na vyšetrení v KE, hradí niečo aj poisťovna, potrebujem odporúčanie, alebo ako to je? ďakujem. 🙂
zuzina33: ja som si to zistovala, sice nakoniec zatial nejdem. Volala som tam asi pred 2 tyzdnami, ak mas odporucenie pre obidvoch partnerov, vsetko hradi poistovna, treba tam len zavolat, oni Ti daju vsetky info a mailom mi poslali i ziadanky, ktore by ti mal potvrdit lekar, ale oni ti vsetko povedia......
Ja by som isla v tvojom pripade, je to zadara a na Slovensku, nemas co stratit......drzim palve. Daj vediet ako si pochodila.
rikuska 21: Viem ze to ma vedlajsie ucinky, ktroe Ta tak velmi odradili?.......
Ahojte dievčatá,
asi tam zavolám a poinformujem sa.
Lucifuk: diki, som zvedavá, čo mi povedia. Aj tak tam plánujem ísť až na jar.
😉
ahojte dievcata,
chcela by som sa opytat....mam zaujem ist do kupelov lucky.viete mi poradit,davam si ziadost cez poistovnu a chcela by som vediet ,ze kolko sa doplaca.a na kolko vas tam gyndos posiela.
velmi pekne dakujem.prosim odpovede mi poslat na IP.dakujem.
Zuzka, prepáč nedostala som sa na net pár dní. Ja som mala doporučenie od gynekológa a neplatila som nič a urobili mi dosť faktorov. Je to na predošlých stranách. zistia aj protilátky proti trofoblastom ,spermiám , ovariam.
Ak si tvoj organizmus vytvára protilátky proti plodu, ktorý je spoly cudzí (polka je od mužíčka), odmietne ho a môže to byť aj v neskoršom termíne. Daj si to vyšetriť, aspoň budeš vedieť či je to problém alebo nie.
Ja už 37 dní čakám mrchu. Otras. Prajem pekný predvianočné naháňačky.
zuzina33: tak to mas akurat vhodne sa teraz objednat, lebo sa tam vzdy caka........aspon sa objednas na termin, ktory Ti vyhovuje....
rebeka33: skusim to, dam vedieť.zatiaľ diki
Ahojte, len nás posuniem . Prajem pekné voľné dni a pohodu. Budúci rok veľa zdravých detičiek a a tehotných mamičiek. V januári sa to tu rozbehne. 😵
ahojte zlatkovia...som rada, že táto téma žije ďalej... 😵
zuzinka - ja som tiež v treťom meisaci potratila v roku 2005 a teraz prvé IVF KET v novembri nevyšlo., manžel zlý spermiogram berie už asi dva roky profertil....určite choď na reprodukčnú imunologiu...či už do KE alebo Prahy...ja idem do Prahy a pritom Košice mám na skok... 😖 asi som už spomínala, že moja lekárka z nemocnice v KE mi poradila radšej tú Prahu...vraj majú lepšiu technologiu na určenie a tým aj tá liečba je presnejšia...a vraj robia tam niečo navyše...a to poznáte, keď vám lekárka také niečo povie, tak jej veríte 😅 ale ak nie Praha, tak určite aspoň KE... 😉
ak sa objednávate do Prahy, dlho sa čaká...odporúčam po objednaní ešte sem tam zavolať o taký týždeň neskôr...mne to vyšlo a preobjednali ma o meisac skôr, niekto sa odhlásil... 🙂 takže 3.januára ideme do Prahy a 6.januára vyšetrenie. určite dám vedieť ako som dopadla, hoci výsledky ešte mať nebudeme...ale priebeh vám napíšem...potom si možno výsledky porovnáme s Košicami, ak niektorá z vás pôjde zase do Košíc...čo vy na to?
ináč, ja beriem femibion 800 - je to dobré aj pri mutáciách hemat.a lactobacyly od SWISS a brusinky od SWISS. Táto kombinácia sa mi asi najviac páčila, čo ste tu spomínali...aspoň mám taký pocit, že na moju diagnózu je to dobré... 😉
jóoooj a tiež zvažujem tie Lúčky...ale nechce sa mi ísť samej...nechcete niektorá ísť so mnou??? 😅 😀 možeme sa dať dokopy a pojdeme partia!!! 😉 😀
Ahojte dievčatá,
konečne som sa dostala na net.
Takže v prvom rade Vám všetkým chcem popriať do Nového roku len to naj......same pozitívne testy a správy!!!!!!!!!!!!!!!
Tehulkám prajem, aby všetko dotiahli do toho správného konca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Walle ako prebehla Praha?
Ja pôjdem tiež, ale asi len do KE.Uvidím, čo mi tam povedia. Ale asi až na jar. Nech si telo trochu oddychne, ale aj kôli cestám. Nerada chodím niekde keď je sneh.
Rebeka, Lucifuk, ako sa mate? 🙂
Mib, oddychuješ???????? 🙂
Ahoj zuzka, mám sa dobre už 55 dní čakám mrchu, ale po neúspešnom ete vraj normál do 60 dňa .Po prvom som bola tehotná tak to nepoznám. Trocha ma to ruší, sem tam si urobím test či náhodou, ale nič 😖 . Bola tu baba čo takto otehotnela. Akurát mám veľa novoročných predsavzatí. Už som bola cvičiť a kúpila nový multivitamín s veľa kys. listovou a bola návšteve u kámošky. 😵 😵 . Musím sa starať aj o iné ako tehulkovanie. Prajem pekný voľný deň.
Ahoj Rebeka,
ja som ju dostala na 18 deň po IVF, ani som nerátala koľký deň to bol. Kedy si bola na IVF, alebo KET?. Ale čo ak................???????????????? 🙂 🙂 🙂
Ja zatiaľ neužívam nič, len manžel užíva ten Profertil - už druhý mesiac. S takou malou dušičkou dúfam, že čo ak by to vyšlo aj prirodzene. Aj ja sa chystám ísť do posilky - po asi 12 rokoch - niečo spraviť s mojou celulitídou 🙂 , ale aj pre zmenu. A hlavne ma dosť pobolieva chrbtica, tak ju troška posilniť -podľa toho, čo mi tam odporučia . Ale ja sa tam chystám už od septembra, už mám aj tepláky nakúpené, len sa stále vyhováram. 😉 😀
Walle: ako?
Tina farkaš: kedy sa chystáte?
Nedalo mi to prerátala som si to, ja som dostala MC na 36 deň, ako obvykle.
Skus si urobiť test, čo ak?
To by bolo prekvapko!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Veľmi by som Ti to priala, lebo viem sa do toho vžiť, čo asi prežívaš.
ahojte dievčatá...ešte raz v prvom rade všetko dobré Vám prajem v roku 2010, nech sme zdravučké a nech nás nešťastie obchádza...a aby sme boli maminky!!!
ja som bola v tej Prahe - reprodukčná imunologia
zuzi, opíšem ti to...a aj pre tie, ktoré sa tam chystajú...
ubytovali sme sa deň predtým v hoteli INOS - noc stála 990 českých korún - hotel tri hviezdičky, celkom fajn...a je to takých 200-300 metrov od nemocnice.Ráno sme tam išli peši, 5 min, max.
je to hlavná budova pred vami, vojdete do budovy a výťah je vľavo...myslím, že to bolo 4.poschodie...na prízemí je navygačná tabuľa - imunologia-
keď vyjdete na 4.poschodie - pôjdete vľavo a tam sú dvere - imunologia - vezmete si návleky a poradové číslo...ak máte byť objednané na 8.hod ráno, odporúčam ísť skôr - my sme boli tam presne o 8.hod a pred nami bolo už asi 7.párov.Sestrička vyjde a opýta sa, či prišiel niekto nový...vy sa ohlásite a dnu idete aj s manželom - v tomto väčšina tam zmetkovala, že išla iba žena - žene zoberú iba krv -sestričky sú tam veľmi zlaté / treba byť nalačno a piť veľa vody pred odberom/ a manžel išiel na " odber spermií" - muž sa sťažoval, že tam nie je ani toaleta v miestnosti 😉 😀
manželovi krv neberú
no a potom presne podľa poradového čísla čakáte v čakárni na pohovor - chodievali sme k doktorovi , ktorý sa volal Madar, či niečo také...ale volala aj z opačnej strany iná lekárka...pohovor je tak približne 40 minútový...lekár bol v pohode, ukecaný! 😅pýta sa najprv manžela - choroby, či fajčí, drogy a tak...a potom na nás...napýtal žiadne papiere od lekára, nič, ale ja som mu dala nejaké z centier...on si to zapisuje a na základe toho zaškrtne, ktoré vyšetrenia vám urobia a ktoré nie...
čo je zaujímavé, povedal mi, že tým, že som po vážnej operácii a mám zrasty, je pravdepodobné, že aj vajcovody môžu byť poškodené...ja som mu povedala, že by to vadiť nemalo, pretože máme IVF - mrazáčikov. A on na to, že pravda to nie je, že aj po vklade embrya, ak na vajcovode niečo je, môže to škodiť a je lepšie to odstrániť...normálne ma prekvapil 😕
na záver nám dal papiere, kde bolo rozpísané, aké vyšetrenia budú robiť...a išli sme zaplatiť na prízemie - vlastne tam nám dali iba faktúru a potom jedna pani išla s nami do druhej budovy, aby sme to zaplatili pri okienku - treba mať české koruny alebo kartu, eura neberú! my sme platili okolo 4 200 Kč.
výsledky pošlú na adresu, čo udáte...do mesiaca by mali prísť.
tak dúfam, že som vás tými podrobnými informáciami moc neunavila...ale možno to trošku pomôže tým, ktoré sa tam chystajú...
snáď na záver, mala som z toho dobrý pocit, hoci očakávala som nejakú väčšiu profesionalitu,odbornosť poradiť, ale to je blbosť, pretože všetko ukáže krv a spermiogram, preto oni sa nevyjadria...snáď ten pocit bol iba preto, že nevedela som, do čoho idem...dokonca myslela som si, že ma budú aj vyšetrovať...sono a tak...no nič nebolo, takže žiadnu sukňu si brať nemusíte! 😀 a lekár mi potvrdil, že špeciálne testy , čo robia oni ,nerobia ani Košice, ide o finančné prostriedky, on vraj toho lekára z Košíc osobne pozná a komunikujú spolu...majú pacientov aj zo zahraničia, hlavne Nemecka...vraj sú veľmi dobrí...odporúčam!!!! 😵
páni, navigačná tabuľa - opravujem, samoška že i mäkké!!! 😅
ešte k tomu Prednisonu....pravdupovediac, mne ak lekár povie, že je tam problém a treba ho brať...budem ho počúvať 😔 a budem to brať, hoci to má vedľajšie účinky...všetky lieky čo pcháme do seba majú vedľajšie účinky...a je to na nás, ako sa rozhodneme...ja sa chytám už aj slamky... 😖 😔
Ahojte babule. ja stále čakám. už je to 61 deň. Na iných témach som čítala ,že tak do70 netreba nič robiť. Mne to aj vyhovuje, lebo som toho pre seba veľa ešte neurobila.
Wale díky za podrobnú spravu, ja som bola len v Košiciach ,ale mala som rovnaký pocit. Žiadne veľké vyšetrenia, ale keďže všetko bolo neg. viac som sa tým nezaoberala. Dúfam, že budeš mať tiež dobré výsledky. Aj keby som možno radšej vedela prečo sa nedarí. Až na mužíkov spmg.ten je jasný od už dlhšie. Už som sa asi pýtala. Ak ste niekto mali neuspešný et, šli ste na ket hneď po krámoch ,alebo ste chvílku počkali- mesiac dva.? ja sa neviem rozhodnúť. Ale asi pôjdem hneď nech to,mám za sebou. Aj tak tomu dvakrát nedôverujem. Radšej by som šla hneď do Brna, hlavne keď čitam tému slovenky v reprofit Brno. Všetky sú nadšené a hlavne tehotné.
Prajem dobrý pracovný týždeň. A uspešné snaženie.
Ahojte dievčatá:
Walle:
Si zlatá, ako si to pekne opísala, aspoň mám nejakú predstavu, čo ma/nás čaká. Diki 😉
S manželom sme došli k záveru, že pôjdeme do KE, ak by nám tam niečo zistili a ak by nám doporučili ešte aj ďalšie vyšetrenia, tak by sme potom išli aj do Prahy. Tak by sme si urobili aj výlet - v živote som nebola v KE, tak mám šancu. 😀
A keď ako si písala, že spolu komunikuju, tak určite nebudú na seba pozerať ako na konkurenciu o pacientov.
Ešte som sa ťa chcela opýtať, ak by náhodou niečo zistili(čo Ti neprajem, je to len čisto teotetická otázka), tak znovu tam musíš ísť, či Ti len doporučia liečbu a ty by si chodila nadalej k svojmu gynekologovi, alebo ako to funguje?
Rebeka33:
Ty si bola v KE, aká je tam čakacia doba a koľko čakáš na výsledky. Ja by som tam chcela ísť tak začiatkom marca. Ešte raz by som ťa poprosila, keby si napísala, čo Vám robili: tebe len krv, alebo ťa aj pozerali a manželovi len ten spg., alebo aj krv.Diki moc!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 A aké odporučanie potrebujem, len výmenný lístok, alebo nejaké vyjadrenie gynekologa???
Ty kde chodíš do centra?diki moc 😎
Rekeka33: ešte sa ťa chcem opýtať, koľko ste vy doplácali. Diki.
Ahoj zuzina, mňa posielal len gynekológ len z výmeným poukazom a základným popisom problému a nečakala som(ale mala som protekciu 😉 ) a pohovor sme mali spolu a potom mužík sprg. a ja krv. Ináč nič. jeto tam teké ako školské laboratórium, neupravené. Nedoplácali sme nič, je to vraj hradené. Urobili nám protilátky proti spermiám, ováriam, zone pelucide a fosfolipidy v sére. na výsledky sme čakali asi 2-3 týždne, ale už si presne nepamätám. Zatiaľ chodím do splnu v Ke. a ak nevyjde ket tak chcem ísť do fericentra Brno.
wale ako sa máš?
Ja sa ešte stále neviem dočkať mrchy.
pekný večer.
Cauko babeny, vsetkych zdravim a PF2010,aj ked oneskorene, akosi nic nestiham a doma ma vobec nelaka PC, kedze cely den pri nom v praci sedim.
Vsetkym prajem vela zdravia, stastia, trpezlivosti a uspesnosti v nasich snazeniach s vierou, ze tento rok bude pre vsetkych uspesnejsi !!! 🙂
Diky Walle za podrobny navigacny system.......drzim palce, nech vysledky pomozu v tvojej dlhej ceste za babatkom.
Ak niekto nepozna Kosice,kludne sa na mna obratte, zila som v Kosiciach 18 rokov, rada budem navigovat. Teraz som uz na zapade.
Ja sa momentalne rozhodujem kedy ist na KET, kedze mam nejake plany a trochu sa mi krizia, tak to chcem trosku sklbit. Pojdem bud v polovici februara alebo marca.
Tak už som objednaná, nakoniec po dlhom rozhovore sme skonštatovali, že pôjdeme do Prahy.Ideme tam až 26.marca, ale to sme si vybrali termín. To už by malo byť pekne a by sme tam ostali aj na výkend.Aj sa už teším a trošku si tie vyšetrenia spestríme. Potom podľa výsledkov zvážime, čo ďalej.
Ešte raz Vám (hlavne Walle a Rekeke)ďakujem za podrobné popisy, aspoň sme mali možnsť si to porovnať. 🙂
Už som mala z toho hlavu ako melón, čo som rozmýšlala, čo bude lepšie. 🙄
Pekný deň. 🙂
Ahojte, len nás posuniem. Zuzina tak prajem pekný výlet do Prahy. Už som tam dlho nebola, ale to mesto mám veľmi rada. Dúfam, že výsledky budú O.k.
na našej téme kočka skúša akumpunktúru, ak dá vedieť tak poinfurmujem. Ja stále čakam mrchu.
Walle- ak som to dobre pozrela, tak výsledky budeš mať až vo februári, dúfam, že nás oboznámiš.
Prajem pekný víkend.
ahojte dievčatá!!!
zuzinka - myslím si, že dobre si sa rozhodla - Praha je " good choice"! 😉 a určite si ju aj pozrite, ja som bola tak užasnutá, že sa tam ešte chceme vrátiť......výsledky by mali prísť tak asi o týždeň - dúfam - ak je tam niečo, napíšu aj odporúčanie, čo robiť - aspoň tak mi lekár povedal - bude tam aj emailová adresa a mám mu napísať ako sme dopadli 😅 už osobne tam chodiť nemáme...a ak chcete ísť skôr na vyšetrenie, odporúčam priebežne volať...mne sa podarilo preobjednať o mesiac skôr! 😵
lucifučík- objímam ťa, tak na KET pôjdeme možno spolu! ja tiež Február -Marec!!
rebi -jooooooooj, tak ty sa s tou mrchou ale trápiš!!§ ešte nič?
a predsa ešte niečo - bola som aj u liečiteľa v Piešťanoch - pri Piešťanoch! Michalec - bol na STV 1 na návšteve u Heribanovej v Anjeloch strážnych...mala som veľmi dobrý pocit...ale to je na dlhé rozprávanie...
ahoj walle,
aj ja si myslím, že som si dobre vybrala, my sme boli v Prahe na jeseň z roboty, mali sme aj sprievodcu, len sme tam boli krátko, tak aspoň budeme mať možnosť si všetko v kľude popozerať. Ja som tam síce chodila k tete keď som bola menšia, ale to som vnímala úplne inak ako teraz a manžel tam bol doteraz len raz. Tak sa ozaj už veľmi teším. Termín som si vybrala ja, už by malo byť aj pekné počasie, tak si to tam chceme aj trošku užiť. Ja už zarezávam, tak to bude aj taký malý oddych pred Veľkou nocou.
Ozaj máš už výslkedky?
ahojte dievčatká...
zuzinka - tak výsledky z prahy už máme...vyzerá to celkom dobre...
ja mám autoprotilátky proti kardiolipinom IgM - slabo pozitívne a ostatné je ok. V odporúčaní mám napísané brať anopyrin denne. Síce neviem čo to znamená...v pondelok sa objednám na hematologiu...
manžel mám hraničnú asthenozoospermiu...
zhruba zhrniem, čo nám vyšetrovali:
žena:
markery imunity u ženy:
autoprotilátky proti: kardiolipinom IgG a IgM
: zona pellucida
: beta GLP
vyšetrenie špecifickej bunkovej imunity
muž:
vyšetrenie kvality spermatu
vyšetrenie antispermatozoálnych autoprotilátok
avšak viem, že u každého páru môžu robiť iné vyšetrenie, no zhruba asi sa to točí okolo tých, čo robili nám...
tak veľa zdaru!!! nech rok 2010 je iba babätkovský!!! 😵
Ahoj, tak to maš super, ten anopyrin, to je nič. To užíva veľa ľudí. Tak už môžete ísť na to. Už si si dala schvaliť žiadosť na IVF? My ideme do tej Prahy budúci mesiac, aspon nebude už takáto zima, som zvedavá, čo nám zistia. Potom dam vedieť.Ahoj.A dik. 🙂
ahojky zuzinka - určite daj mi vedieť ako si dopadla...keď pôjdeš myškou na moju fotku, uvidíš tam môj profil - historiu.
ja už som na IVF bola - no neúspešne, v marci sa chystám na KET. Až tak vyhraté to nemám, čaká ma hematologia kde mám mutácie a trombofíliu...fraxiparin by to mal vyriešiť...tak uvidíme... 😒 😖

Lucifuk, jednoducho som to neriesila nijak a verila som doktorovi, povedal a tvrdil ze ak ides na IVF tak je to uplne zbytocne tlacit do seba take svinstvo,totizto viem ake strasne ucinky vedlajis eto ma, i ked viem ze to je v malych davkach, ale ja som to jednoducho odmietla, a klop klop, nechcem to prekricat, urobil som snad dobre