icon

Aké vyšetrenia pomôžu k úspešnému IVF, KET?

walle
29. nov 2009

Moje milé snažilky. otváram túto tému, aby sme sa poradili, aby sme si pomohli...aké potrebné vyšetrenia by sme mali absolvovať, aby už ďalšie IVF alebo KET bolo úspešné.Čo piť, aké vitamíny braťpred IVF, KET, ako žiť...aby sme to úspešne dotiahli do konca.

prosím pridajte sa všetky budúce maminky, ktoré zažili neúspešné IVF, KET,alebo ktoré idete prvý krát na IVF.

....no predtým chcete byť poriadne pripravené a vylúčiť maximum príčin prečo by to nevyšlo... 😔 😔 😔 .....

vítam aj tehulky alebo maminky...ktoré vedia dať dobrú radu...

"raz nám to všetkým vyjde..." 🙂

rebeka33
17. mar 2010

Ahojte babule chvílu som sa nezastavila, po neúspešnom kete som si dala chvíľu pauzu, ale už som sa pozviechala a plánujem ďalšie ivf. Mením centrum, budem sice cestovať, ale kedže baby ho veľmi chvália a sú tehule, tak sa už začínam aj tešit.
Walle pozerám ,že sme rovnako staré. Ja mám tiež pocit ,že nemôžem čakať. Cítim sa stará. No my si asi rok pauzy nedáme. 😀 . Super, že ti Hulíková pomohla. Mne nič zvláštne nenašla je tam nejaká mutácia, ale doporučila len B vítamíny. A mám prísť po pozitívnom teste. Len kedy to bude? 🙄 . Ten fraxík je nepriemny ,ale ty to určite zvládneš. Lucifuk ti si mala včera ket? budem držať palce a daj vedieť.
Ja idem až 8.4. na konzultáciu, tak som si povedala ,že všetky tie čaje a vitamíny a cvičenia nahodím od 1.4- zdá sa mi to pekný dátum. 😀 😀 😀 takže walle asi bude stimulovať skoro spolu v máji.
Prajem pekný deň a pozdravujem všetky snažilky. 😵

rebeka33
17. mar 2010

Jáj a chcela som vám povedať, že jedna baba po veľa trápení, otehotnela prirodzene po liečbe u bylinkárky. 😵 je tu téma ,ale ja link neviem stiahnuť,tak si to prosím vyhľadajte. Bylinkárka Anna Kropáčova a tu je te. 0903 037 131 Vraj pomohla. Tak skúste. Ja tiež uvažujem ,že sa jej ozvem.

lucifuk7
20. mar 2010

Caute baby, takze som po KET, bola som 17.3......vlozili mi bohuzial len jedneho bojovnika, mala som styroch, ale len jeden to nevzdal....takze ja teraz sa snazim nic nerobit, sedim doma pod dekou a cakam....30.3. idem na HCG.
trosku ma to mrzi, lebo som si myslela ze budem mat este do rezervy nieco a ak to nevyjde, tak znova sa budem musiet chystat na IVF.

Vsetkym dakujem za podporu aj ja na Vas myslim, som ale minimalne pri PC......urcite sa ozvem, ako som dopadla, krasny slnecny vikend... 🙂

walle
autor
20. mar 2010

ahojte bambuľky...no pokiaľ som vás našla, katastrofa...všetko je tu vynovené a vyhodili nás zo snažiliek... ☹
rebi- som zvedavá ako dopadneš aké budeš mať pocity...aj ja rozmýšľam, ak to tu nevyjde...pôjdem do Brna...uvidíme...
lucifučík - strááášne na teba myslím...zo 4 iba 1 prežilo????
😕 ☹

ja som si to tiež tak naivne predstavovala...dne som si kúpila knihu o neplodnosti, nejaké novinka, a tam píšu, že asi polovica iba prežije z KET - že sa aj rozmrazí v pohode...to ma dosť prekvapilo, nevedela som to, že až taká malá úspešnosť rozmrazenia... ☹ ja mám jednu blastocystu a 5 kontaktných moruliek - iba dvojbunkových...nerozumiem, ako sa to môže stať, že niektoré sú blastocysty a niektoré iba dvojbunkové... ☹
ty si mala čo??? už sa nepamätám, či si to spomínala...

akokoľvek, cho´d aj na prechádzky!!!! určite! nadýchaj sa krásneho jarného vánku!!! 😉 😉opatrujte sa!!!

lucifuk7
21. mar 2010

aj ja som uplne sklamana z novej verzie, vzdy nas hlasam cez vyhladavanie, to je asi najrychlejsie.....

ked mi ich mrazili, tak boli dve 4-bunkove, jedno 3-bunkove a jedno 2-bunkove emryo...tak mi povedali.

Neviem ktore prezilo, ale len jedno sa vraj zacalo delit a ked mi ho vkladali, tak bolo 5-bunkove, aj tak mam tusaka, ze to opat nevyjde. ☹

tiez som sa na to pytala a vraj je to bezne, lebo je to zlozity proces.......co uz,drzme si palce.

Kamoska mi povedala, ze mam hlavne oddychovat, pod dekou, nohy v teple, mysllis, ze si mozem dopriat aj trosku pohybu? 🙂 to slniecko laka......a varit aj tak musim, vsak ako by som za tie dva tyzdne prezila.....aj ked mi moj partner velmi pomaha....

opatrujte sa
😉

julkamiz
22. mar 2010

Ahojte. Tak dobre sa mi cita, ako a kolke to mate za sebou, my by sme tiez chceli skusit IVF, lenze nemame darkynu, to je nas velky problem. Nevie nam niekto nejako pomoct?????

albao
22. mar 2010

Ahojte babulky! My len zaciname s vysetreniami, s maratonom po lekaroch a zatial sa nic nezistilo. Takze som rada, ze tu spisujete, co vsetko este mozme absolvovat. A suhlasim s walle, nemalo by sa to odkladat. Mam 29, skoro rok sa snazime a uz teraz to vsetko lutujem, ze sme mohli zacat ovela skor. ☹

A este neviete, na IUI alebo IVF musime byt manzelia? Alebo to poistovna schvali aj tak? Tu svadbu nejak nestihame, stavba a lekari nam vyprazdnuju penazenku a beru cas. Ale keby to malo byt prekazka na IUI, tak na ten obecny urad zbehneme 😅 😀

lucifuk7
22. mar 2010

Ahoj Albao, ani mi nie sme manzelia a mame toho dost za sebou, aj IUI,aj IVF, teraz prave KEt........budete musiet ist akurat k notarovi......to je vsetko.

co najskor zacnite s IUI, lebo podla mna su to len tri pokusy do statistiky........mne uplne stacilo urobit postkointalny test a nerobili ziadny problem s IUI. Vysiel mi pozitivny( cca 3 hodiny a viac po pohlavnom styku ti odoberu vzorku z krcku mternice a daj pod mikroskop, ci si spermie zive a nebojujes nimi napriklad tvoj organizmus, ale samozrejme pred tym treba sparvit aj spermiogram) Urobit by ti to mali v kazdom centre...mna to robili v kupeloch Lucky.

Kedze u mna bol pozitivny, IUI by malo tento problem obist, ale bohuzial, ani to mi nepomohlo a isla som na vyssiu formu oplodnenia...drzim palce, kludne sa pytaj, mozez aj cez mail.... 🙂

rebeka33
22. mar 2010

Ahojte.
Lucifuk držím veľmi palce. 🙂 Aj nečítaj to čo teraz napíšem.
Walle oni sa zmrazujú v tekutom N na -197C a to už s tým tkanivon dosť zahádže. preto podľa štúdii ma ket len 10-15 %. Aj ked centrá tvrdia viac. Ale podľa úspešnosti na koníku si myslím , že max tých 15%. Preto chcem radšej viac softov ako ivf a potom kety.Asi som to napísala nezrozumitelne. 😅
albao nemusíte byť manželia ,ani mi nie sme. Len som bola panická ,aby mi priradili naozaj tie správne spermie. 😵 Ešte ked som zaspávala pri opu ,tak som im hovorila meno mm a viac si nepamätám. Sestrička zo mňa mala srandu. 😀

albao
22. mar 2010

lucifuk: a ten postkoitalny test robi len CAR? Ja som este u svojho gynekologa. Spermiogram mame v stredu, u mna zatial vsetko v poriadku, ja si tipujem, ze to mozu byt vajcovody,a le to sa este uvidi.
Takze staci notar? To si ma potesila, notara stihneme a raz si spravime v klude peknu svadbicku 😵

rebeka33: 😀 jaaaaj, tak to budem aj ja pre istotu opakovat! Vsak radsej tisic raz zopakovat ako sa potom divit, preco sa mi narodil cernosko 😅 Aj ked asi by nam to nakoniec bolo jedno, ale predsa len. 😉 😵

guginenka
22. mar 2010

ahojte dievčatá,
na celok koníkovi som hľadala kde sme. sa mi to nejako nezdalo keď som prezrela desať strán v ,,snažilkách,, a nič 😅
A kde sme zaradené? Nedobrovoľná bezdetnosť? Aaaaach. Ešte aj tu nás zaškatuľkovali. Sme dopadli. A čím sa líšime od snažiliek 😒 Nevadí. Ste tu toho popísali.

lucifuk - držím veľmi palce a myšlienky typu - mam pocit, že sa to nepodarí - zahoď za hlavu. Mysli pozitívne. Tak sa doma motkaj. Pomaličky si navar, choď sa prejsť. To ti pomôže a prídeš aj na iné myšlienky. Držím ti palce. Moje, manželove, aj na nohách 😅

albao - držím palce v snažení. Hlavne byť naladená len pozitívne. Nemyslieť na neúspech. Iba na ÚSPECH. Držím palce.

Dievčatá, myslela som si, že ma to trápenie po neúspechu prejde skôr. Ale práve naopak, je to strašné. Mám pocit, že sa mi nedarí v ničom ☹ Asi je divná konštalácia hviezd. Niekedy mám pocit, že to všetko prejde a možno sa to podarí aj prirodzene. 😕 ale potom príde ten pocit, že neviem čo robiť. Hľadám kadejaké možnosti, skúšam. Lenže najhoršie je,že mi vlastne nevieme ani čo skúšať. Nikto nám nič nepovedal, v čom je problém ani nič. Toto ma škrie. I keď viem, že nám to asi ani nikto nikdy nepovie. Baby ako sa z toho dostať. Poraďte prosím. Objednala som si kvapky Valovič. Len tak. A hlavne baby, z nudy (len aby som na to nemyslela) som začala upratovať. Za chvíľu nebudem mať čo upratovať 😀
Tak som sa vám vyrozprávala a idem ďalej... 😉

Pekný večer.

albao
23. mar 2010

guginenka: no to, ze nic nezistia, je asi uplne najhorsia moznost, ktorej sa aj ja obavam ☹ To uz asi neostava len skusit bylinkarov, akupunkturitov, ... ? Velmi drzim palceky!!! 😉 Motyka obcas vystreli 😵

So mnou to prvy raz zamavalo, ked som si musela pripustit, ze musime na vysetrenia. Urcite to poznate, ten pocit, ze "mna sa to nemoze tykat predsa!" A tak sme sa pustili do maratonu a ja rozmyslam ako poviem maminke, ze sa nam nedari babatko. Nikto ani nevie, ze sa snazime. Ale nejak to uz zvladneme, konik je skvely a vy tato tema uplne skvela, kde inde by som nasla tolko informacii, co ma este caka a na co sa mam pytat 😵 Dakujem dievcata 😉

ofs
23. mar 2010

Ahojte babenky,
pozdravujem všetky nové snažilky, zvlášť rebeku a walle. Kým som vás našla.... horor. Ako sa máte? Ja mám výsledky z tkanivovej reprodukčnej banky, všetko mám negatívne, nevytváram žiadne protilátky, akurát manžel nemá moc dobrý spermiogram, ale to zas nie je nič nové. Mal aj nejaký bacil, takže sa musí dať preliečiť. Tie drahé vitamíny (na pro....) vraj je blud, len kopec peňazí človek za to dá, ale veľmi to nepomôže. herman dokonca vravel, že chlapi majú z tých vitamínov ešte horší spermiogram. Tak neviem, vy aké máte s tým skúsenosti? Nikdy nemal spermiogram dobrý, veď preto nás poslali na IVF, len potom z čoho tie potraty? No v piatok idem na hematológiu ku Hulíkovej, tak uvidím. Zoberiem aj výsledky z imuno, predsa si nechám vysvetliť, ale v každej kolónke mám napísané "negatívne". Potom by som ešte chcela aj tú štítnu žľazu si dať vyšetriť, ale ešte nemám endokrinológa. Walle kedy ideš na KET? Už máš výsledky od Hulíkovej? A ty rebi, tiež ideš na KET? Prajem pekný deň, držte sa.

lucifuk7
23. mar 2010

velmi pekne Vam baby za podporu dakujem... 🙂 este tyzden a budu vysledky.....

albao: postkoitalny test vraj moze urobit aj hociktory gynekolog, ktory to vie, ale vraj ho robi minimalne mnozstvo gynekologov, ale v centrach by mali robit vsade........

albao
23. mar 2010

lucifuk: aha, tak sa spytam najblizsie mojho gynekologa. A ked nie, pockam do CAR.

ofs: nedavno som citala o studii a acetyl-L-karnitin a L-karnitinom, ak by si chcela, mozno by som vydolovala v hlave, kde som to citala a nasli by sme podrobnosti. Mali s tym pekne vysledky pri zlom spermiograme 😉 Ja uz skumam vsetko, aj ked na spermiogram ideme az zajtra 🙂

rebeka33
23. mar 2010

Ahojte babula,
lucifuk ešte týždeň ,ten čas sa ale vlečie. Veľmi ti držím palce.

Ahoj ofs ten drahy profertil je blbosť, mi sme to skúsili ,ale fakt zo zlým spermiogramom nič neurobí. Možno len keď je mierne zhoršený. ofs ja som už na kete bola a teraz sa chystám na soft do Brna. A ináč ja som to všetko už absolvovala pred rokom a všetko bolo negat aj imuno aj hemato. Tak mi jedna lekárka povedala, že keď máme morfologicky zlé spermie, po oplodnení ICSI sa môžu prestať vyvíjať. Jednoducho sú " pokazené" a je po radosti. 😖 Lenže v centrách asi nevedia presne určiť , ktorá spermia je vhodná. Takže ako vždy je to o štastí.

guginelka - každá sme síce iná. Ale ja som práve si povedala, že som silná žena a nič ma nezlomí a začala som chodiť po vyšetreniach. Šla som do cetra , urobila som si hemato a imuno a mala som pocit, že bojujem a preto si zaslúžim úspech a obdiv aspoň mm. Pratanie úpomáhalo aj mňe. 😀 Viac sa tu nedá napísať? dofrasa. 😠

rebeka33
23. mar 2010

Takže pokračovanie. " ten nový koník sa mi prestáva páčiť. A zároveň som šla cvičiť, pretože som dosť pribrala a to mi robilo dobre, vyskákať si zlosť. Už nie som ani smutná , skôr mám strach ,že sa mi to už nepodarí a čo potom. No malo to byť pozitívne a niekam som skĺzla. 😅gugi jednoducho sme ženy a my zvládneme všetko. 😵 😵 😵
A ináč teraz som kúpila pre-seed. je tu o tom téma, má to pomáhať slabým spermiám preplávať do maternice. Tak som to skúsila. čo keď motyka vystrelí. tak si to pozrite, trocha drahé ,ale pritom čo nás to už stálo je to zanedbateľné.
Prajem pekný večer a lepšiu náladu a bociana na strechu. 😀

guginenka
23. mar 2010

dievčatá ahojte,
albao- ďakujem. už som si aj kúpila kvapky Valovič, neviem či pomôžu 😒

rebeka33 - ďakujem. máš pravdu, sme ženy. zvládneme to aj keby neviem čo malo byť 😎 dnes som sa objednala do nového centra. spravíme to tak, že akože ideme na konzultáciu, uvidíme čo nám povedia. ale poviem hneď na začiatku lekárovi, že chcem aby mi urobili všetky možné vyšetrenia, ktoré sú možné. začnem chodiť cvičiť, zumba to istí 😝 dnes ma stretol môj internista a pýtal sa ma či sa to podarilo. povedala som, že nie a povedal mi,že ideme riešiť moje zvýšené pečeňové testy homeopatikami. tak uvidíme či to pomôže. ja som sa rozhodla, že teda zmením stravovanie, veci na vode. nič mastné a sladké 😀 😀 😀 to ale asi nezvládnem. 😀 ešte raz ďakujem.

lucifuk - týždeň prejde ako voda. 🙂 myslím na teba,aj keď ťa nepoznám. podarí sa to. 🙂

dievčatá, držte palce, idem manžela presvedčiť na konzultáciu do nového centra. 😕 zahrám oči 😅

pekný večer

rebeka33
24. mar 2010

ahoj gugy, kam chodíš na zumbu? A ak to nie je tajné ,ktoré centrum si si vybrala? Sorry ,ak som som zvedavá, jednoducho žena. 😀 😀 😀 prajem pekný deň.

albao
24. mar 2010

Dievcata, mame mrtve spermie ☹ Da sa s tym nieco robit?
Dnes sme boli na spermiograme, a spermii je dost, ale su vsetky mrtve. ☹ Je nejaka sanca, liecba, alebo umele oplodnenie? ☹

lucifuk7
24. mar 2010

albao: to mi je luto 😢 , v tomto ti ale bohuzial neviem poradit, my sme tento problem nemali.........Ale hore hlavu, dnesna medicina ide strasne rychlo dopredu a urcite sa najde sposob ako vas problem vyriesit 😉

guginenka
24. mar 2010

rebeka - ahoj, na zumbu budem chodiť do šenkvíc. odtialto aj som. sa aj tak tesim. vraj sa tam vrti zadkom (ten mam poriadny) aj prsamy ( tie mam tiez trosku vecie od stimulacie - vlastne cela som vacsia). 😀 no tak uvidim ako tam dopadnem. precvicuje to kubanec 😉 hodim ockom.
teraz, na druhy pokus, som 😀 sme si vybrali gyn-fin v bratislave. zatial som nas objednala na konzultaciu stym, ze poviem ako to dopadlo v starom centre a poviem co presne chcem vediet. opytam sa ci nie je moznost liekov a hlavne poprosim ich ci by nemohli urobit vysetrenia. nech stoja co stoja.
rebeka a ty si odkial? zapad, vychod, stred? 🙂

albao - nezúfaj. ja ti to zistim, zajtra ti dam vediet. OK? 🙂

magda1212
24. mar 2010

Ahojte,kocky skusali ste uz niektora liecbu TCM-tradicna cinska medicina.Ja som skusala a zatial sa to prejavilo len na mrske.Mala som problemy bola strasne silna a dlha a nepravidelna.Neviem mozno to bude casom este lepsie.Treba skusit co sa da.

guginenka
24. mar 2010

magda - a co to je? TCM

magda1212
24. mar 2010

tradicna cinska medicina, bylinne preparatypatri tam aj akupunktura 🙂

fiallinka
24. mar 2010

albao, no přiznám se, že to není moc dobrý výsledek... je potřeba zjistit, proč to tak je - určitě by měl manžel zajít k urologovi, obávám se, že tady vitamíny nepomůžou, spíš zkusit se dopátrat příčiny a zkusit léčbu. Ale i výsledky spermiogramu se můžou hodně změnit, ale v tomhle asi bude nějaký větší problém. Existuje třeba i metody mesa - tese, kde v narkóze zkouší odebrat muži spermie "zevnitř", možná by to u vás taky zabralo... Každopádně i umělé oplodnění můžeš podstoupit jen tehdy, pokud jsou spermie živé - pokud by to nešlo jinak, můžete využít dárce. Ale snad se to zlepší.

guginenka
24. mar 2010

magda - dakujem, uz mi je to jasne. 🙂

albao
24. mar 2010

guginenka: dakujem vopred, hocijaka rada sa nam velmi zide. Az o tyzden budem mat papier v ruke a uvidim, ci je tam naozaj 0% zivych alebo aspon zopar bjovnikov, ale sme z toho trochu prec. Vzdy som si myslela, ze problem su moje vajcovody. ☹

fiallinka: dakujem za uprimnost, aspon viem, s cim sa mam zmierit. ☹ Najblizsie by mal ist na stery na bakterie, ale neviem, ci to pomoze, aj keby sa vyliecil povedzme zapal, pomoze to?

magda: kamaratka si TCM tiez lieci 'neuspech v plodeni' a zatial si vyliecila bolestivu menstruaciu 😵

guginenka
24. mar 2010

albao - len nezufaj. aj moj manzel mal velmi zly spermiogram. mnozstvo bolo v poriadku ale problem bol v tom, ze zbytok bol bud neaktivnych alebo boli deformovane. zatial skus prirodny pripravok maca. neboj, nebude to az take zle. a ziadne ohnute tvare 🙂 ja viem, lahko sa to hovori... myslim na teba.

magda1212
24. mar 2010

albao-kazdy sa snazi dat sa dako do poriadku,ma ta tvoja kamaratka este dake skusenosti s Tcm,?rada by som vedela o niekom komu to aspon troska pomohlo