icon

Ako dosiahnuť úspešné IVF na prvý krát?

mzuzka
11. máj 2009

zacala som tuto temu aj v snazilkach, pretoze je to rada skor pre snazilky,ale mozno sa vas viac nachadza v tejto casti .preto ju otvaram aj tu (hadam sa to moze 😉 )

chcela by som vediet aky ste mali postup, ci kratky protokol,dlhy, predlzenu kultivaciu,cim ste stimulovali a pod..
vsetko ,co by pre nas,co nas to caka pomohlo ako rada, pri rozhodovani 🙂

evaachesa
9. feb 2018

@babatkoo predoperacne si uz vybavuj... ja som bola na odbere krvi a vysetrenie mocu cca nesiac pred zakrokom...doktor mi rovno povedal nech si minimalne toto vybavim aby som mala vsetko nacas .. a veru mala som problem s internistami....kedze som to riesila este pred vianocami .... no nakoniec ma niekam museli supnut...takze ..takze mesiac pred tym je dobre zacat vybavovat

evaachesa
9. feb 2018

@meadow1 ket planujeme v marci...chcela som mesiac pauzu avy sa mi stihla dat Dokopy maternica a tak celkovo aj psychika robi svoje...teraz beriem vitaminy a bylinky tak dufam ze to pomoze...mozno by som tu lekarku vymenila aj hned ked je taka uzasna :-/

babatkoo
9. feb 2018

@sepkev dakujem uz som sa objednala na 13.2. Aj ked menzes este nemam. Ma prist kazdym dnom. Interne mozem mat stare max 2 tyzdne snad to stihnem 🙂

meadow1
9. feb 2018

@evaachesa a aké vitamíny a bylinky užívaš? Ja sa teraz dopujem počas IVF cyklu inofolicom, B komplexom, vitamínom E a D a omega 3 mastnými kyselinami. Už som to nechcela s tou lekárkou riešiť teraz v tomto kolotoči. Nechcem chodiť po lekároch teraz, chcem doma oddychovať, ale keď budem vedieť na čom som, tak sa poobzeram po inej.

henussska
10. feb 2018

@meadow1 no ja somby ucitelka v mš, cize je dost tazke obmedzit nosenie deti a podobne. Dnes sme mali karneval, malo som pila, boli ma hlava, aj brucho. Aj ked som sa pri tanci, aj vsetkom krotila. Na PN chcem ist od stredy. Unavena nie som, aj tlak v podbrusku by som zvladla, ale nechcem riskovat, ze nieco nevyde, lebo chcem chodit do prace.
Vobec neviem, ako dlho budem, resp. chcem byt na PN, rozhodnem sa podla situacie.

henussska
10. feb 2018

@meadow1 ja mam gonal 225 a decapeptyl celu. V utorok mame pohovor s embryologickou, to bude osmy den, co si picham. Tak dufam, ze pojdem presne na 14den.
Drzim palce nech ti to vsetko vyde, ako ma ✊✊

vyhuelka
10. feb 2018

@henussska a kam chodíte do centra? My ideme tiež v utorok na embryo.pohovor a tiež budem pichať osmy deň akurat 😃👌

meadow1
11. feb 2018

@silviavisz Ahoj, ako sa máš? Ja som mala včera punkciu a manžel TESE, tak sme včera obidvaja ochkali 🙂 dnes je to už lepšie, ale ešte stále keď idem na wc, tak na papieri vidím stopy krvi. Snáď je to len tou nariedenou krvou, že to trvá dlhšie kým sa to zahojí. Mala som nakoniec 14 vajíčok, tak sa už neviem dočkať ale sa aj bojím čo sa dnes dozviem, keď si tam zavolám. Chcem sa ťa opýtať, aké lieky užívaš po OPU? Ja som dostala iba utrogestan a bojím sa či na niečo nezabudli, či to je ozaj všetko čo treba.

silviavisz
11. feb 2018

@meadow1 ahoj. Mam sa fajn.len to dlheee cakanie co bude. Super,ze to uz mate za sebou. Volala si dnes do centra? Ja som po odbere brala progesteron,estrimax a pichala fraxiparin. Ked mas brat iba utrogestan,nestresuj,lekari vedia,preco ti predpisali iba to. Neboj,este sa dockas liekov aj injekcii ;) .nad tym hlavu nelam.

henussska
11. feb 2018

@vyhuelka do MT v Heliose. A vy?

vyhuelka
12. feb 2018

@henussska aj my 🙂 tak nech všetko ide tak ako má 😍✊🏻🙏

meadow1
12. feb 2018

@silviavisz ahoj, áno volala som a úplne som sa zrútila. Všetko vyzeralo po odbere fajn a včera mi povedali, že zo 14 vajíčok bolo zrelých 10 ale oplodnilo sa len jedno jediné. Manžel sa ma snaží utešiť, že to je to pravé, ale ja sa už pomaly snažím hľadať informácie o tom, kedy to môžeme skúsiť znova a v čom môže byť problém. Bojím sa, že mám nekvalitné vajíčka. Nakoľko u muža hľadali spermie cez TESE a na spermiograme nemá žiadne spermie, tak s možnosťou použitia darcovskych spermií sme sa zmierovali 11 mesiacov od kedy sme to zistili, ale ak je problém v mojich vajíčkach tak neviem čo budeme robiť. toľko peňazí na darcovské asi nezozenieme. Vo štvrtok by mal byť vklad, tak snáď tak či tak tam pôjdeme a dúfam že nám povedia čo ďalej lebo momentálne neviem čo robiť, prečo to tak dopadlo 😞

nique
12. feb 2018

@meadow1 Hlavu hore. Ja som bola na tom rovnako. Zo 16 vajicok sa oplodnilo 8 a predlzenu kultivaciu prezili 2. Dali sme obe vlozit. A zostalo v brusku len 1. Presne to prave. Kym je nadej, treba sa tesit. Drzim palce.

meadow1
12. feb 2018

@nique ďakujem za podporu, len u vás sa zo 16 oplodnilo 8, čiže 50 % úspešnosť. U nás jedno zo 14 celkovo a keď beriem iba tie zrelé tak 1 z 10, čiže 10% úspešnosť. Bolo mi jasné, že sa neoplodnia všetky, ale že len jedno jediné, tak to je ďalší úder pod pás od života 😢 Možno som však aj prehnane rozrušená z tých hormónov. Od včera len plačem a aj sa tam bojím zajtra zavolať že mi povedia že je koniec.

nique
12. feb 2018

@meadow1 to su hormony, strach a smutok. Plac je normalny. Ale treba verit. Ked som bola ja na dne, vzdy som si povedala: nezomieram ani ja ani moj manzel. Tak zivot stale ma zmysel. Mozem sa spytat, kolko mas rokov?

silviavisz
12. feb 2018

@meadow1 presne ako vravi nique aj tvoj manzel nevzdavaj to. A mozno to bude prave. Treba sa modlit a dufam,ze materstvo nas este len caka.viem,ze je to teraz tazke pre vas,ale kym je tam to 1 embrio,je tam aj nadej.silno drzim palce :*

meadow1
12. feb 2018

@nique
@silviavisz ďakujem vám za podporu, ste obe veľmi zlaté veľmi mi to dobre padne keď ma takto podporíte 😘 som na tom tak striedavo oblačno, chvíľu si hovorím že ešte nič nie je stratené, potom zas že nevadí, skúsime to znova a potom prídu slzy a plač a takto dookola. O pár dní mám 31.

nique
12. feb 2018

@meadow1 jooj, tak ty urcite nemas nekvalitne vajicka. Si este mladucka. Ja som mala 35.
Mam v okoli 10 parov, ktore boli na IVF. Iba 2. sa to nepodarilo. Jeden par mali obaja po 42r a druhy boli okolo 34. Ona nemohla babatko donosit.
Neboj, podari sa. Ked nie teraz, potom nabuduce.

meadow1
12. feb 2018

@nique Ďakujem, zlepšila si mi náladu ☺️ Som veľmi zvedavá čo nám povedia, že kvôli čomu to mohlo byť. Môj muž chce už radšej použiť darcovské spermie, že tie jeho sú zlé. A tak sme sa tešili, že ich našli ☹️ Snáď bol problém v stimulácii a nabudúce to bude lepšie, alebo najlepšie ak by to jedno embryjko zabojovalo ☺️

henussska
12. feb 2018

@vyhuelka jej, takze sa zajtra stretneme 🙂 😉

vyhuelka
12. feb 2018

@henussska áno, len sa asi nespoznáme 😃 potom píš čo ti povedali 🙂 ja som zvedavaaaaaa aké budu foliky veľké 😃👌

henussska
12. feb 2018

@vyhuelka nespozname, ale urcite budeme pokukovat po vsetkych zenach. Dlhe tmave vlasy v sivych šatách 😉 kludne sa prihovor 🙂 dam vediet, ako sme dopadli. dufam, ze budu rozpravat pomalsie ako naposledy 🙂

vyhuelka
12. feb 2018

@henussska no dobre budem pokukovať 😃👌 moje poznávacie znamenie ružový kabát 👌 a volám sa Silvia 😉 dáme si vedieť 🙂

silviavisz
17. feb 2018

@meadow1 ahoj ako sa mas?ako to zvladas? Ja som dnes spravila test (na 10.den) a bol negativny :(
Ma pocit na ms a chodim neustale na toaletu.asi to zadrzia progesteron.tak to skusime dalsi mesiac.psychicky som na tom raz lepsie,raz horsie 😢

meadow1
17. feb 2018

@silviavisz ahoj, to mi je ľúto že vám to tento mesiac nevyšlo, aj keď nie je to ešte skoro? Mne povedali že mám testovať až o 14. dní. Možno to ešte len nevidno
Ale máte aj mrazacikov, tak môžete skúšať znovu a určite sa to podarí. Ja som na to viac zle ako dobre. Snažím sa myslieť pozitívne ale je to veľmi ťažké. Nám deň po punkcii teda povedali, že iba jedno je oplodnené a dve že možno niečo z nich ešte bude. Tak som si volala na tretí deň a pani mi začala vymenúvať že koľko je koľkobunkových. Tak som ju stopla že sa asi pomýlila, že po prvom dni nám povedali že iba jedno. A ona že nepomylila, že sa rozbehli neskôr. Takže 3. deň sme mali 1x7 bunkové, 1x6 bunkové, 1x5 bunkové, 1x3 bunkové a 1x2 bunkové. Takže úplná eufória že nakoniec ich je oplodnenych 5 a embryologicka vravela, že tie 2 a 3 bunkové sa neskoro rozbehli ale možno to dobehnú. No keď sme prišli na vklad tak už lekár začal štýlom že aký je úspech že sme sa dostali až sem že sme našli spermie a že sa oplodnili tak som myslela že mu tam vynadam ako okolo toho chodil ako okolo horúcej kaše a fuuu aký úspech a pritom som nemala pocit že by sa vyjadroval takto že sú naše šance také malé. No ale teda nakoniec sa dostal k veci a že máme 2 moruly na 5. deň, čiže sú deň pozadu. Tak jednu mi vložili a jednu nechali ešte deň vyvíjať, ale nedosiahla blastocystu, takže nakoniec nám nezostalo nič na mrazenie a aj to čo mám vložené má len chabú šancu. Snažím sa nezabalit to dopredu, dať mu šancu ale v niektorých centrách som sa dočítala že 5 dnove moruly ani nevkladaju lebo je tam veľmi malá šanca. Tak mám z toho také zmiešané pocity že skasirovali nás za 1. IVF, že sme prišli o jeden pokus ako keby, ale zase ak by ho nevlozili, tak by som si asi vyčítala že sme mu ani nedali šancu. Tak teraz čakám na test, ale pôjdem už budúci týždeň do práce, nebudem čakať doma ako som mala pôvodne v pláne. Len ma mrzí že znovu môžem ísť vraj až o 3 cykly, aspoň podľa toho čo som našla na nete, len neviem či sa ráta už menštruácia ktorá príde teraz a menštruácia kedy začnem 2. DC stimulovať. Nechcem už čakať nič navyše. Už sme čakali dosť dlho, dali sme sa na boj tak nechcem prestať kým nebudeme úspešný.

evaachesa
17. feb 2018

@meadow1 hned prvy den cyklu som zacala pit alchemilku zktozelenu rano a vecer az do ovulacie..a este cely cas beriem femigard bylinkovy koncentrat 3xdenne. Tieto doplnky sa ale nesmu uzivat pocas tehotenstva...no a sanomozrejme kyselinu femibion s metafolinom. Ako sa ti dari? Drzim palce ;)

meadow1
17. feb 2018

@evaachesa ahoj, akurát som pred chvíľkou písala tuto vyššie @silviavisz ako na tom som. V skratke, vložili mi 5. deň morulu, čiže je len malá šanca že to vyjde ☹️ na mrazenie sme nemali nič ☹️ ja som pred IVF tiež pila alchemilku, ale cez stimuláciu som sa bála, že by mohla nejako ovplyvniť. A do ovulácie počas cyklu ivf sa myslí do punkcie? Ja som z toho jeleň že ako ten cyklus prebieha počas cyklu IVF.

silviavisz
17. feb 2018

@meadow1 preco 5.dnova morula nema velku sancu?velmi tomu nerozumiem.mne vlozili 4D moruly. Nemala som ani moznost porozpravat sa s doktorom,lebo mal dovolenku a zastupoval ho iny doktor. Ani neviem akej kvality boli embrijka. Chcela som aj picsi a na papieri som mal isci. Tak neviem.v stredu idem na krv,tak by som to chcela s nim prejst. inak femibion beriem tiez,pila som aj alchemilku ako ty,ale potom co sme sa dali na IVF tak som to nechala..Ja ti velmi drzim palce aby sa mali uchytil a zostal s vami. A ako cyklus prebieha pocas cyklu ivf to neviem :( ,mozno ine kocky s tym maju skusenosti. Kedy ides na krv?

meadow1
17. feb 2018

@silviavisz Morula je vývojové štádium, v ktorom má byť embryo 4.deň, no naše bolo v tom štádiu ešte len v 5. deň. Takže bolo o deň pozadu vo vývoji a keďže to druhé ktoré nevlozili sa 6.deň vo vývoji úplne zastavilo, tak mám vážne obavy aj o to, ktoré vložili. Ak ti dávali 4. dňové moruly, tak to je OK, len mne vkladali 5. deň a to už mala byť blastocysta. Kvalitu neviem ani ja a ani v správe z ET to nie je, iba že vkladana morula. Ale aj podľa toho ako sa ten lekár vyjadroval tak mi to prišlo také že nech veľa nečakáme. A že vám nerobili picsi ak ste sa tak dohodli, tak to je ozaj čudné, to si s ním určite vyjasni že kvôli čomu. Mňa inak aj s tým zarazili, že ani nemám chodiť na krv, že len domáci test nech si spravím o 14.dni a dám im vedieť. Ale majú to aj v takom letaciku čo som dostala, tak snáď to tak hovoria každej a nie iba tým o ktorých si myslia že to je aj tak zbytočné 😕

meadow1
17. feb 2018

@silviavisz a ak ti dávali 4.dnove embryjko a až v stredu máš ísť na krv, tak pokojne môžeš byť tehotná, len ti to ten test ešte neukázal, takže držím palce 🤗