Ako postupovať, ak sa rozhodneme pre umelé oplodnenie?
Skoro rok sa snažíme s manželom o dieťatko,ja som už bola na všetkych rôznych testoch,ktoré mi robila moja doktorka.Zistilo sa pritom,že mám problémy so štítnou žľazou,na ktorú sa však už liečim.Už neviem,čo robiť.Pretože s doktorkou vôbec nie som spokojná a hlavne s jej prístupom.Som sícej silnejšej postavy ale to nie je dôvod aby sa so mnou zaobchádzalo ako s nejakým odpadom!
nedaj sa,nehanbi sa ozvat sa,zober kartu,hlavu hore a najdi si slusnu doktorku 😉 drzim ti palce 😵 aj ja som silnejsia a taketo spravanie nenavidim... 😠
mozes aj bez jej odporucania zajst do centra asistovanej reprodukcie. Nadvaha je bohuzial objektivna prekazka pocatia ...telo tvori hormony v monzstve, aby pokryli potrebu tela primeranej telesnej hmotnosti (nie len pohlavne hormony)...hormony zodpovedne za ovulaciu sa mozu v tvojom pripade vylucovat v primeranom mnozstve, avsak nemusi to postacovat..ak teda utrusila poznamku v zmysle "treba schudnut", urcite to nemyslela zle, nic tym nepokazis, iba si zvysis sancu na prirodzene pocatie, co je urcite prijemnejsie nez podnikat neprijemne procedury v centre...a pri cviceni a zdravom vareni mas moznost zabudnut a nemysliet iba na to, viem o com hovorim, ja som bola snazilka 3 roky
riesis dve rozdielne veci - nespokojnost s lekarom a rozhodnutie pre UO.... Ak chces odist od Dr., najdi si noveho dr., on ti da listok, kde ziada kartu od starej dr. a to je vsetko... nie je s tym problem....
a pri UO musis navstivit centrum CAR v tvojom okoli, nemusis mat odporucanie od tvojej dr. a ani kartu ni netreba... tam ti spravia potrebne vysetrnia, aj manzelovi a povedia ti dalsi postup.....
A preco od nej neodides? Neni povinne mat tuto pani dotorku, ci ano?🙂 Ja som raz bola u jednej doktorky 1 den, taka som z nej bola znechutena, ze som sa k nej prihlasila, ale na druhy den som sa po zvazeni, ci sa chcem trapit a rozculovat isla aj odhlasit (este nastastie nestihla poslat nic do poistovne). A povedala som jej aj preco, ze sa mi nepaci jej pristup...Pozerala ako puk, ale co mohla? Nic. Takze chce to zmenu.
Niet nad dobreho lekara, ktory ta berie ako partnera.....clovek je aj sebavedomejsi aj sa mu lahsie riesia problemy s otehotnenim. Nie je nic horsie ako chodit k doktorovi so stiahnutym zaludkom...je to tvoj zivot, cas bezi, ty musis riesit svoj problem. Mozno sa bojis, ako zareaguje, ale to jej je problem, ale neni dovod, ty si na prvom mieste. Dobry doktor ti odporuci nejake CAR alebo dalsi postup. Drz sa
gynekolog ti priamo kartu do ruky neda, takze si sup sup najdi noveho, on si v tvojom mene vyziada celu tvoju dokumentaciu od tej terajsej. nie je dovod u nej ostavat ak nie si spokojna so spravanim a pristupom.
ja som u svojej vydrzala do porodu a potom som si nasla noveho kde som velmi spokojna.
si nespokojna s pristupom lekara, .....alebo s tym, ze si este neotehotnela odvtedy, co k nemu chodis?.....pises, ze ta poslal na rôzne vysetrenia..vies, nie vzdy sa podari otehotniet hned..niekedy to trva...a aj niekolko rokov...a lekar sa môze snazit ako chce..ak mas vsak pocit, ze tvoj lekar nie je ok , ak mu nedôverujes, tak si najdi ineho...staci ist k nemu, nahlasit lekara, ktoreho si si vybrala a tvoj lekar mu tvoju kartu posle...drzim palce, nech sa tvoj problem skoro vyrieši a s teba sa stane maminka 😉

Pojdes k nej, povies prosim si svoju kartu, vezmes si ju a odnesies k novej lekarke. Tu sa mozes popytat ostatnych kociek podla bydliska, kde je nejaka/y dobry gynekolog. Ty si "zakaznik", lekarom to treba pocitit odchodom pacientov, mozno si uvedomi, ze takto to nejde.