Ako prebieha prvé sedenie v centre asistovanej reprodukcie?

lulufa
8. aug 2013

ahojte, idem prvýkrát do centra asistovanej reprodukcie, ako to tam prebieha?

karin30
8. aug 2013

@lulufa ahoj a do ktorého centra ideš?

lulufa
autor
8. aug 2013

idem do trstenej, prvýkrát,neviem, čo ma čaká...

karin30
9. aug 2013

@lulufa prvá je len konzultácia s doktorom,zoberú ti krv,manželovi urobia spermogram.Aspoň u nás to tak bolo.Chodíme do gynfivu v Ba.My sme boli v marci prvý krát a teraz beriem injekcie.Trvá to trocha dlhšie.

lulufa
autor
12. aug 2013

manžel už spermiogram má, mám porobené všetky vyšetrenia už... ach, keby to len pomohlo... ty už máš baby?

karin30
12. aug 2013

@lulufa ja mám 4ročného syna o toho sme sa pokúšali rok a vyšlo to normálne.Teraz sa pokúšame vyše dvoch rokov a nič.Minulý rok som brala clostilbegyt a podarilo sa mi otehotnieť,ale v desiatom týždni som potratila ☹ Doktorka nám povedala že prirodzenou cestou to u nás ani nepôjde.Manželovi sa dosť zhoršil spermogram.Aký máte problém?Držím palce 🙂

lulufa
autor
13. aug 2013

my sa snažíme 2 roky a nič, ale manžel bol doma len v nedeľu, teraz je doma posledný mesiac každý deň, tak uvidíme. Ale už sa objednávam do CAR-u, ale teraz majú dovolenku. Keby to tak vyšlo. Vyšetrenia máme všetky, tak uvidíme, čo bude.

misenaf
11. sep 2013

ahoj lulufa ako ste dopadli? boli ste? aj my chceme isť

avlv
11. sep 2013

@lulufa ktoré vyšetrenia ste už podstúpili pred prvou konzultáciou v car?
My ideme tiež do centra s komplet vyšetreniami tak chcem porovnať či nám ešte niečo nechýba.
Diky.

misenaf
12. sep 2013

ja konkrétne mám len základné vyšetrenia , čiže odber krvi a moču na chlamýdie, zápaly, laktobacily a partner spermiogram nič viac ...a 1x som mala cyklus stimulovany pregnylom z čoho mi následne vznikla cysta tak ma hned gynekolog posiela do centra lebo mi z toho pregnylu aj rozhadzalo cyklus (neprišla menzes ani ovulka predtym na den presne) tak sa boji ma dopovať inými hormonami (clostyl, duphaston, pregnyl)

misenaf
12. sep 2013

@avlv s akými komplet vyšetreniami? aj hormonalny profil a priechodnosť vajcovodov?

avlv
12. sep 2013

@misenaf tak manžel už má genetiku, hor.profil, vyš.u urologa a vyter na pohl.choroby. Mne robili laparku pred rokom kvôli endometrioze, teraz horm. profil, výtery na pohl.choroby, vyšetrenie z krvi na protilátky a doky mi tam pribalil aj cytologiu.

misenaf
12. sep 2013

@avlv nerozumiem prečo mi to moj gynekolog nespravi a až potom centrum. Za tieto vyšetrenia si tam potom zaplatím? vy ste ich mali hradene poisťovnou?

avlv
12. sep 2013

@misenaf manželovi robil urológ ale poslal ho kvôli azoospermii

avlv
12. sep 2013

@misenaf a mne robil gynekológ a neplatili sme nič

misenaf
12. sep 2013

@avlv a kedy ste objednaný do centra?

avlv
12. sep 2013

@misenaf áno ale tam možno budú niektoré vyšetrenia chcieť robiť zas hoci všetko berieme zo sebou

kathrin17
12. sep 2013

@misenaf
@avlv ahojte babulky.....my chodime do CARu uz rok.....a ziadne vysetrenia sme pred prvou navstevou nemali....okrem toho, ze moj mm mal spraveny dva krat spermiogram. Vsetko ostatne nam robili v CARe....platilo sa akurat za odber krvi, ale inak nic.....a CAR si tak ci tak skontroloval spermiogram este raz, ci sa to nezlepsilo.Tie vysetrenia nas stali bagatel, oproti umelemu oplodneniu....baby hodne sil do boja 🙂

avlv
12. sep 2013

@kathrin17 vďaka bude to náročné

kathrin17
12. sep 2013

@avlv da sa to zvladnut..poviem ti asi tak, ze som to cakala horsie.....ale tych injekcii a odberov krvi co som si preskakala, tak to bolo neuveritelne......tolko ihiel som v sebe nemala za cely moj zivot...je to sila hlavne na psychiku.....ale zajtra idem na KET, tak som teraz plna optimizmu 🙂

misenaf
12. sep 2013

@kathrin17 prosím ťa aké vyšetrenia ti urobili v CARe? a do ktoreho chodiš? ja asi pojdem do Iscare

lulufa
autor
28. sep 2013

ahojte, mali ste po inseminácií bolesti? Ja som pol hodiny po tom nemohla chodiť skoro, a stále to cítim, že nie niečo robili a dnes ma pichajú váječníky. beriem utrogestan... Mali ste to niektorá? ďakujem.