icon

Ako skĺbiť návštevy CAR a novú prácu?

5. nov 2024

Ahojte. Som na RD a rysuje sa mi nová práca. Lenže momentálne navštevujeme CAR a ja vôbec neviem čo mám robit. Premýšľam nad tým ako to všetko skĺbiť? Stimulujem vaječníky liekmi a chodím na sono a krv. Teraz som bola na sledovaní 3x každý druhý deň. Ako to spraviť keby nastúpim do novej práce, nehrozí aby som si mohla dovoliť chodiť ráno na sona a krv keďže nebudem mat nárok ani na dovolenku nič… poraďte mi prosím ako ste to riešili vy? 😭

bykaterina
5. nov 2024

nic bud ostat v starej praci, alebo odstimulovat a pockat so zamrazenymi embryami pokial nebudes moct cerpat pecka, a dofcu

autor
5. nov 2024

@bykaterina ale mu nejdeme riešiť umelé oplodnenie ale inseminaciu. Čiže tam to treba plánovať za pochodu

janetinka27
5. nov 2024

Ahoj, sklbis to tazko, rozumiem, ze z tvojho pohladu je pozitivne mat vo vyhlade dobru pracu a popritom sa snazit o mimi a ked sa vam zadari, budete stastni.ale novy zamestnavatel s tym pochopitelne nemusi byt stotozneny. Ak teba/zamestnanca potrebuje, potom aky vyznam ma prijat ta, podporovat ta pri snazeni o dieta a potom zas hladat za teba nahradu.

pinkgirl
5. nov 2024

Nuž musíš si vybrať - čo je pre teba priorita. Skrátka niekedy nemôžme mať všetko a naraz 😉

bykaterina
5. nov 2024

tak stanovit si prioritu. bud nova praca a pockat s IUI alebo chodit na iui.

veso23
5. nov 2024

nárok na lekára máš ale aj v skúšobnej dobe, čiže tam by nemal byť problém, ale chápem že to nie je veľmi želané ak hneď po nástupe máš 2-3x týždenne lekára, ja som napríklad začala stimulovať asi 1,5 mesiaca po nastúpení do novej práce (menila som ju aj kvôli tomu, v predchádzajúcej som hrozne veľa cestovala a nemala by som čas na tieto pravidelné kontroly), ale ja som sa narovinu šéfke priznala čo riešim a že budem mať asi častejšie lekára a budem asi potrebovať aj častejšie homeoffice, a vzala to úplne v pohode, ale to záleží od práce a vedúcich...držím palce

bejbs123
5. nov 2024

Asi nemas velmi na vyber,rozhodni sa,co je pre teba priorita

gejb
5. nov 2024

A to by si nastúpila do novej prace a po 3 mesiacoch oznámila že si tehotná? To nie je veľmi rozumne. Tam by si si do buducna uplne zatvorila dvere takýmto krokom.

baskustek
6. nov 2024

Veď máš nárok na lekára a to sa dá zbúchať za pár hodín. Ja tiež budem chodiť ráno na vlak o 5.00 na kontroly, aby som to stihla otočiť naspäť do práce a veľa nevymeškávala

jankaa26
8. nov 2024

Ja som nastupila do novej prace. A dala som si akoze pauzu s car na cca pol roka. Prave kvoli tomu co pises. Zmena prace mne velmi pomohla. No a po pol roku sme sa rozbehli uz s ivf. Teraz som v 12. tyzdni. Pocas stimulacie som chodila do prace, po ket som bola doma den. Zamestnávateľ este nevie a ani nevie, ze som chodila do car. Ja som len oznamila lekar, dovolenka. Ale ja mam fajn zamestnavatela. Ak je robota spravena kvalitne a vcas, mozme aj "chybat". Tym som chcela povedat, ze zalezi aj od zamestnávateľa. A rozhodne, ak ti ma zmena prace psychicky pomoct ako mne, chod do toho.