Ako zvýšiť nízke hodnoty AMH, D a E?
Ahojte,
cca 1,5 roka sa snažíme o prvé bábätko... Spermiogram máme OK.
V centre pre umelé oplodnenie mi namerali nízke hodnoty: AMH - 0,06, vit.D -15 a vit.E - 119.
Chceli by sme to najprv skúsiť s vlastnými vajíčkami cez IVF, prípadne prirodzene - ak by sa stal zázrak ...
S akými preparátmi na zlepšenie kvality vajíčok a zvýšenie hodnôt (AMH, D a E ...) - máte / mali ste dobré skúsenosti? Prípadne treba začať s vyššími dávkami ?
Vďaka za odpovede
@lienka_7bodkovana ahoj, nechcem ti brať nádej ale to amh sa ti nezvyši žiadnymi liekmi. Na druhej strane je to len číslo a podarilo sa veľa ženám aj prirodzene. Ja beriem D, inofolic a po ivf som sa dostala behom trištvrte roka z amh 0.24 na 0.07. Ostatné hodnoty mám v poriadku. Neviem aký máš cyklus atd ale byť tebou skúsila by som čo najskôr soft stimuláciu a odber. Možno sa vám zadari 🙂 Ale zázračný liek na zvýšenie amh bohužiaľ nie je.
AMH nijako nezvýšis...klesá ti ovarialna zásoba...este možno pol roka-rok a nebudeš mať žiadne vajíčka...vitamínu doplniť bezne dostupnými výživových doplnkami
Amh nezvýšis ,Vit D a E bežne dostupnými doplnkami, dávkovanie by ti mal napísať lekár, ja keď som mala malo Vit D, podľa lekára som mala predpísanú dvojitú dávku ktorú dospelý človek potrebuje a užívať ráno. Až keď sa mi hodnoty upravili tak znížil na odporúčanú dávku celoročne, aj v letw
áno, samozrejme veľké zázraky neočakávam, čo sa týka hodnoty AMH. Cyklus mám momentálne pravidelný, každý mesiac. Som relatívne zdrava, neberiem nijaké lieky. Doktorka mi konkrétne odporučila len sideral na železo, inak nič ...
Lekar ti nieco zmeral, lekar by ti mal byt schopny najlepsie poradit, ako problem odstranit. Vitamin D napriklad nie je neskodny, vies sa aj predavkovat, cize lekar by mal dat obvodnemu odporucanie, ake davkovanie na predpis.
Samoliecbou viac pokazis, ako vyriesis.
@patrike tak nie asi každá doktorka to tak robí, ja som sa stým ešte nestretla, že by mi doktorka vitamíny dávala na predpis, často aj keď som bola chorá tak mi len povedala, že čo si mám ešte kúpiť...
@lienka_7bodkovana ahoj, nechcem ti brať nádej ale to amh sa ti nezvyši žiadnymi liekmi. Na druhej strane je to len číslo a podarilo sa veľa ženám aj prirodzene. Ja beriem D, inofolic a po ivf som sa dostala behom trištvrte roka z amh 0.24 na 0.07. Ostatné hodnoty mám v poriadku. Neviem aký máš cyklus atd ale byť tebou skúsila by som čo najskôr soft stimuláciu a odber. Možno sa vám zadari 🙂 Ale zázračný liek na zvýšenie amh bohužiaľ nie je.
@krispp a mala so to IVF úspešné ?
@krispp a mala so to IVF úspešné ?
@lienka_7bodkovana celkovo som mala 4 ivf. Prvé zle nastavená liečba, lekárka to potom nechcela ani skúšať ale vďaka dobrým hodnotám fsh hormónu sme skúsili soft stimu. Získali sme dve vajíčka a obe postupili do blastocyty. Tretie ivf rovnaký protokol ale len jedno vajíčko, 3 deň sa prestalo vyvíjať. 4 ivf veľký folikul veľmi skoro a bol prázdny. Ďalšie pokusy už nechcem. Amh mi kleslo prudko skoro na nulu. Byť tebou nechám si stanoviť hormóny, ktoré ti povedia viac ako si na tom a nie len amh. Skonzultovat to s lekármi a nechať si poradiť, ale myslím že ťa budú posúvať na ivf čím skôr ak sa chceš pokúsiť o svoje vajíčka.
Samozrejme každá žena je iná, takže ten proces môže byť u teba úplne iný 🤷♀️
@lienka_7bodkovana pri deficite vit D som uzivala davku 8000 denne,udrziavaci fazu 4000. Nasadit aj kvalitne omega 3 a CoQ10
AMH sa síce zvyšit nedá, ale častokrát sú výsledky skreslené práve kvôli nízkemu vitamínu D
@lienka_7bodkovana celkovo som mala 4 ivf. Prvé zle nastavená liečba, lekárka to potom nechcela ani skúšať ale vďaka dobrým hodnotám fsh hormónu sme skúsili soft stimu. Získali sme dve vajíčka a obe postupili do blastocyty. Tretie ivf rovnaký protokol ale len jedno vajíčko, 3 deň sa prestalo vyvíjať. 4 ivf veľký folikul veľmi skoro a bol prázdny. Ďalšie pokusy už nechcem. Amh mi kleslo prudko skoro na nulu. Byť tebou nechám si stanoviť hormóny, ktoré ti povedia viac ako si na tom a nie len amh. Skonzultovat to s lekármi a nechať si poradiť, ale myslím že ťa budú posúvať na ivf čím skôr ak sa chceš pokúsiť o svoje vajíčka.
Samozrejme každá žena je iná, takže ten proces môže byť u teba úplne iný 🤷♀️
Teda, tak to muselo byť dosť náročné aj psychycky, to si asi neviem predstaviť, že by som to absolvovala...
@lienka_7bodkovana pri deficite vit D som uzivala davku 8000 denne,udrziavaci fazu 4000. Nasadit aj kvalitne omega 3 a CoQ10
@anonym_d9f364 dosť vysoké dávky. Vieš akú si mala hodnotu?

Lekar ti nieco zmeral, lekar by ti mal byt schopny najlepsie poradit, ako problem odstranit. Vitamin D napriklad nie je neskodny, vies sa aj predavkovat, cize lekar by mal dat obvodnemu odporucanie, ake davkovanie na predpis.
Samoliecbou viac pokazis, ako vyriesis.