icon

Akú máte skúsenosť s centrami?

johanna_b
21. dec 2017

Baby, čo hovoríte na tento článok? V reprocentrách vraj klamú, nič nevysvetľujú, biznis... Máte aj Vy niektorá takúto skúsenosť?

https://zdravie.pravda.sk/zdrava-rodina/clanok/...

johanna_b
autor
14. feb 2018

@vrds poznam zenu, ktora tam isla, po 6 mesacnom snazeni. bola v 2 centrach, lebo najprv nedoverovala jednym, potom druhym. v kazdom jej vymysleli inu diagnozu, ani jednu nemala. ani raz to nevyslo a ma telo ako po chemoterapii.

katharines
14. feb 2018

@vrds wobenzym je protizapalovy, ked si zoberieme, ze je mnoho skrytych zapalov.

didi35
14. feb 2018

@vrds Nebrala si dlhodobo nahodou anticoncepciu? V nemocnici vedla mna lezala zena bez menstruacie a lekar jej povedal, ze ma uspate vajecniky kvôli tej antikoncepcii...

johanna_b
autor
14. feb 2018

@didi35 inak, co sa tyka antikoncepcie, tak o tom sa vie uz masovo, to je uz vseobecne zname, co je to za svinstvo, o umelom, co je svinstvo na druhu , o tom nepise nikto, to je ake zaujimave... mozno onedlho??

didi35
14. feb 2018

@johanna_b Ako vies, ze tu diagnozu nemala? To ju tak znicili hormony ako po chemo??

johanna_b
autor
14. feb 2018

@didi35 no to mi ona vravela, ze v prvom centre jej povedali, ze ma PCO, v druhom povedali, ze PCO vobec nema, ale nepriechodne vajcovody... tak tie zas v prvom nemala, . ano, tak ju znicili hormony, o tom si nepocula, ze je to hazard? to umeli oplodnovatelia nepovedia, kedze chcu peniazky, a cim viac, tym lepsie...

katharines
14. feb 2018

Inak za neplodnostou moze byt aj konzumacia nizkotucnych produktov a margarinov. Tuky su pre zivot potrebne. Je lepsie konzumovat radsej s mierou klasicke plnotucne produkty ako tvaroh, jogurt ..., ale napr. Aj bravcova mast, maslo, panenske oleje....

vrds
14. feb 2018

@didi35 brala som antikoncepciu, ale nemam ucpate vajickovody. prote nieje co oplodnovat. nikto nedosiel na to preco a co sa stalo. lebo kedysi som mala 28 dnovy cyklus a po HAK bolo telo uplne zmagorene a nikdy sa z toho uz nedostalo. kazdopadne teraz je to tak a nemam inu moznost.

vrds
14. feb 2018

@johanna_b tak ano, nieje to prijemne tie hormony. navaly zlost preco sa furt nedari... a nakoniec aj tak nemate vytuzene dieta je to naprd:( ale tak co ine nam ostava.

didi35
14. feb 2018

@vrds Mala som na mysli uspate, nie ucpate. Jednoducho jej vajecniky spali a ani hormonmi ich nedokazali nastartovat. Ziadny menzes, ziadna ovulka, nic. Ten lekar to vraj velakrat videl u zien, co brali vyse 10 rokov HAK.

didi35
14. feb 2018

@johanna_b Nastastie som HAK brala vo svojom zivote len 6 mes. Po nastupe vedlajsich ucinkov som ich uz odmietla brat.

katharines
14. feb 2018

@vrds ved ked ste otvoreni pre adopciu, tak vyskusaj to a ked sa nastavis na materstvo, iste pride i vase babo.

vrds
14. feb 2018

@didi35 ja som brala HAK tak 2-3 roky.... viac iste nie. a ano vyzeraju aj u mna ako uspate. nastastie reagujem na hormony...

didi35
14. feb 2018

@johanna_b A co robia tie hormony? Nastastie to nie je moj pripad, len ma to zaujima. Ja som akurat videla, ze jedna znama bola po injekciach spuchnuta, pribrata, vraj mala vselijake nalady. A ina napadne oskaredela v tvari.

Ake zo ma zdravotne dopady, okrem depresie a zmien nalad?

vrds
14. feb 2018

@katharines hej, len aj to nejako trva. 3 roky sa caka na biele dieta a rodicia musia byt trosku viac zavodou. ;( preto to skusame aj cez ivf. ale tak co mam uz robit :(

katharines
14. feb 2018

@didi35 skus si pozriet v tejto diskusii vyssie, uz som popisala niektore neziaduce ucinky.

didi35
14. feb 2018

@vrds Tak nechapem, ze uz po 2-3 rokoch.... 😞

katharines
14. feb 2018

@vrds este mozes vyskusat nahradne rodicovstvo. Su tu niektore maminy, co ti poradia

vrds
14. feb 2018

@didi35 hormony riadia vsetky procesy v tele. zvyraznuju. ked mate rakovinu tak nadvytok hormonov sposobuje rast buniek, starnutie, priberanie je len na oko. skor zadrziavaju vodu v tkanivach. nalady je asi jasna vec. casto sa objavia choroby ktore mate v grnetickej vybave, ale objavili by sa neskor... napr. mne sa vyhodili biele flaky na kozi. a nezmizli. mala som jeden a teraz uz nam 3. neboli to, nesvrbi.... krcove zili, padanie vlasov, viac ochlpenia na tele. no proste hruza cista

vrds
14. feb 2018

@katharines a kolko si brala toho wobenzinu? kolko tabletiek za den?

didi35
14. feb 2018

@vrds Ja som brala HAK Diane 6 mes., lebo somar gynekolog mal nazor, ze mam prilis huste obocie, ze mam vela testosteronu!!!! Znizila sa mi citlivost klitorisu, tak som ich vysadila... Hroza tiezo hormony...

vrds
14. feb 2018

@didi35 no to som este nepocula. kvoli obociu??? 🤭

didi35
14. feb 2018

@vrds A zdalo sa mu, ze mam pid nosom tmavsie chlpky 😜

vrds
14. feb 2018

@didi35 no extra plodna je .. nie ako ja

didi35
14. feb 2018

@vrds Ber to tak, ze co ma byt, to bude a co nema, to nebude... Nepozname vzdy dovod, preco sa nam cosi v zivote deje/nedeje. Zostava len to akceptovat, aj ked je to tazke...

katharines
14. feb 2018

@vrds to na otehotnenie brala @lapersefona, ale na nete je tabulka s davkovanim. Tiez sa berie preventivne na posilnenie imunity, alebo pri castych zapalov. Mozno by ti s tym vedela poradit aj vseobecna.

katharines
24. apr 2018

Minule tu bola rec o Wobenzyme. Ja este pridam Serrapeptazu a zaujimavy clanok, ako enzymoterapia moze prispiet ku plodnosti:
https://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/systemov...

bosorkabb
24. apr 2018

@vrds prečo rodicia musia byť za vodou? Ja som v procese adopcie a nezdá sa mi že som za vodou. A to poznám páry ktoré obydvaja robia predavačov v tescu a majú adoptovane deti.

vrds
24. apr 2018

@bosorkabb myslela som si to... neviem preco. asi mylna info