icon

Akú máte skúsenosť s centrami?

johanna_b
21. dec 2017

Baby, čo hovoríte na tento článok? V reprocentrách vraj klamú, nič nevysvetľujú, biznis... Máte aj Vy niektorá takúto skúsenosť?

https://zdravie.pravda.sk/zdrava-rodina/clanok/...

bosorkabb
24. apr 2018

@vrds máš mylné informácie. Ono pri adopcii nie sú podstatne peniaze ale láska a trpezlivosť. Čakacia doba sa odvíja od toho aké dieťa chceš.

vrds
25. apr 2018

@bosorkabb to som nepovedala ze peniaze. len je rozdiel ked rodicia su v dlhoch az po usi a rozdiel ked je niekto tadlzeny na 50%

bosorkabb
25. apr 2018

@vrds zadlzeny je dnes každý

ressankajanka
25. apr 2018

@johanna_b Ojoooj takých už bolo, čo sú "vraj" neplodní a otehotneli 😉 Nemusí ísť o biznis, akurát lekári neveria na zázraky a snažia sa zasahovať hneď. Slovo "neplodnosť" zvykne byť veľakrát len dočasný stav. Tí, čo sú netrpezliví na to skočia ako pes po údenom. Sama som bola podľa lekárov neplodná a otehotnela som prirodzenou cestou 🙂

ressankajanka
25. apr 2018

@bosorkabb Môžem sa opýtať ohľadne adopcie? Čakáme momentálne s manželom bábätko (prirodzenou cestou), ale keďže sa nám dlho nedarilo, uvažovala som nad adopciou. Ak by sa nedarilo druhé, osobne by som do toho išla, pomôcť nejakému nechcenému dieťaťku, je to krásny krok ❤ Akurát nevieme, či sme vhodní adepti. Tento rok budem mať 34 rokov a manžel 42, je ešte aj v takomto veku a viac možnosť adopcie? Vedela by ste mi poradiť?

bosorkabb
25. apr 2018

@ressankajanka možnosť je. Treba sa čím skôr zapísať do zoznamu žiadateľov, ešte predtým treba absolvovať prípravu, je to vlastne kurz. Čakacie lehoty závisia od toho aké dieťa chcete. Na biele sa čaká dlho.

ressankajanka
25. apr 2018

@bosorkabb Ďakujem pekne ❤🍀 Adopcia je nádherný čin a klobúk dole pred všetkými, ktorý sa na to dajú, máte môj obdiv 👏

ressankajanka
25. apr 2018

@lilyianka Kočka, až teraz si čítam čím všetkým ste prešli, potom ten Medrol...och, chúďa ☹🙈 My sme to vzdali už po tom Medrole. Ďakujem homeopatii a viere v Boha 🙏 Povedala som si, že nebudem potlačovať liekmi to, čo mi bráni v otehotneniu, ale riešiť si to vnútri "prečo je to tak". Hlavne si odpustiť, že som tak dlho svoje telo zaťažovala a nepočúvala ho. Na umelé by som po tejto skúsenosti naozaj nešla. Držím palce, ak by ste sa rozhodli ešte skúsiť to homeo, nech liečbu nastavia úspešne a vyjde to, veľmi vám to po tom všetkom prajem ❤

lapersefona
16. jún 2018

@vrds prepáč ze odpisuje až tak neskoro.... no ja som na to natrafila na nejakom českom fóre ale ze to treba brať celé tehu. Jedna ženská brala len do 7 mesiaca a potom malé "odumrelo" ... za vyskusanie to stoji..vela stastia prajem... aby vam to vsetkym vyslo ♡♡♡

adsumus
16. aug 2018

@katharines prepáč ale ja poznám kopec šťastných ludí, ktorým pomohlo k dieťaťu umele oplodnenie, nerozumiem prečo píšeš umelom oplodneni ako o nemorálnom,na základe katolíckej cirkvi, poprosím, kde to odusudzuju?

katharines
16. aug 2018

@adsumus precitaj si encykliky. Tiez oplodnenim zacina zivot cloveka, kedy dostava aj dusu. Celkova uspesnost ivf je oproti vsetkym oplodnenym vajickam miziva. Ostatne su potratene deti na ukor mozno raz jedneho, ktore sa mozno narodi, pretoze mnohe zeny aj po opakovanom ivf nie su uspesne.

adsumus
16. aug 2018

@katharines poprosím tu encykliku

katharines
16. aug 2018

Pozri par syran do zadu. Tam je nielen uvedena encyklika, ale aj jej znenie.

adsumus
16. aug 2018

@katharines nemám čas pozerať pár stan dozadu, nevieš uviesť enykliku, ktorá by odmietala umele oplodnenie.

katharines
16. aug 2018

@adsumus prepac, uz tvoje hefty poznam. Ak nemas cas prelistovat 4-5 stran dozadu, ani ja ti nie som opakovane povinna uviest encykliku.

adsumus
16. aug 2018

@katharines nie si, ale aj tak dakujem za odpoved.

katharines
16. aug 2018

@adsumus dokonca len 2 strany do zadu
Papezka encyklika Donum vitae, hovori: „Ľudské zárodky, ktoré sa získali postupom in vitro umelým oplodnením v skúmavke, sú ľudské bytosti a nositelia práva: ich dôstojnosť a ich právo na život treba rešpektovať už od prvého okamihu ich existencie.....

adsumus
16. aug 2018

@katharines a čo tým povedali proti umelemu oplodneniu?

katharines
16. aug 2018

@adsumus a ty mas vobec predstavu, ako ivf prebieha? Lebo keby si mala, toto nenapises.
V anglicku z takto pocatych deti vyrabaju kozu na testovanie kozmetickych produktov! Alebo si v pubmed daj hladat "human embryonal stem cells".

adsumus
16. aug 2018

@katharines tak treba bojovať proti tomu a nie proti tomu, že sa mamke narodí dieťa, ty poznáš aspon jednu taku mamku aka je štastna ake krásne dieťatko má? a ty jej ideš tvrdiť, žeto je zlo???

katharines
16. aug 2018

@adsumus a co myslis, odkial su tie embryonalne kmenove bunky? Vari zo vzduchu? Su to ludske zivoty, ktorych zivot zacal pri ivf, ale ktore ludia rozhodli, ze su nadbytocne a vyuzivaju ich na pokusy. Ine, ktore nie su vyuzivane v pokusoch stale cakaju v tekutom dusiku.

katharines
16. aug 2018

@adsumus a zlom je prave ivf a nie dietatko, i ked je otazne, ake to bude mat pre neho nasledky v buducnosti.

adsumus
16. aug 2018

@katharines prečo nebojuješ proti tomu aby sa tieto ludske životy nezneužívali? prečo bojuješ proti tomu aby nevznikol nový život?

adsumus
16. aug 2018

ved aj žena bežne potratí niekolkokrát za život pri pokusoch o oplodnenie, ani o tom nevie, budete proti tomu bojovať, že ide o zmarený ludský život, čo urobila zle, že sa to stalo? zaťažovať ženu výčitkami, to je o čom toto?

michellevendero
16. aug 2018

@katharines a čo teda navrhuješ ženám, ktoré nemôžu udržať plod, prípadne prišli o vajcovody, alebo maternicu ? Majú sa dať do poradovníka a čakať niekoľko rokov na dieťa z decáku od nejakej narkomanky, či rómky ? Keby Boh nedovolil, aby vznikol život v skúmavke, tak to nedovolí či ?

katharines
16. aug 2018

@michellevendero ako moze zena rodit, ak nema maternicu?

michellevendero
16. aug 2018

@katharines Booože veď náhradné matky existuju vo svete ☝🏻

katharines
16. aug 2018

@adsumus kazdy strom ma svoje korene, tak aj pokusy zacinaju prave obrovskym poctom nechcenych deti po ivf. A ako by si to teda navrhla obmedzit? Slovensko je jedna z mala krajin, kde aspon tie pokusy nie su povolene, to vsak nemeni nic na tom, ze oplodnene vajicka su predavane do zahranicia na pokusy. A pri ivf rozhodne nejde o prirodzeny proces. O tom, ci bude dieta zit, alebo nebude rozhoduje v prvom rade lekar.

katharines
16. aug 2018

@michellevendero tak to bude mat dieta 2- 3 matky

adsumus
16. aug 2018

@katharines lekár o tom nerozhoduje, on len dá vajíčko do kontaktu so spermiou, presne to robíme aj my ludia. ak chceš zabrániť pokusom tak tam sedte, sledujete čo sa deje a zabránte pokusom, ja vás podporím v tomto, ale nie v tom aby žena otehotnela umelou cestou. to v žiadnom prípade, dieťa musí žiť, ak sa dá.