icon

Akú máte skúsenosť s centrami?

johanna_b
21. dec 2017

Baby, čo hovoríte na tento článok? V reprocentrách vraj klamú, nič nevysvetľujú, biznis... Máte aj Vy niektorá takúto skúsenosť?

https://zdravie.pravda.sk/zdrava-rodina/clanok/...

adsumus
16. aug 2018

@katharines reagujem na tie tri matky tisíce rokov sme žili ako komunita a mali sme vela matiek a otcov, tak asi to nie je nič nové.

katharines
16. aug 2018

@michellevendero tak, ako v raji boli ludom dane k pozive vsetky stromy, okrem stromu poznania dobra i zla, ktory priniesol ludom obrovske nestastie a smrt, tak ivf je tiez ovocim tohto stromu, a v konecnom dosledku prinasa ovela viacej nestastia, ako radosti, prave z pozicie, ze ludia sa snazia rovnat Bohu.

katharines
16. aug 2018

@adsumus vidim, ze o ivf nemas ani sajny.

katharines
16. aug 2018

@adsumus tvoj prispevok o 21:02 Cozeeee? No koniec.

adsumus
16. aug 2018

@katharines jaj ty si myslíš, že ludska historia je tatko a mamka za stolom a križuju chlebík, ktorý rozdávaju vylučne vlastným deťom.

katharines
16. aug 2018

@adsumus lenze tu sa bavime o uplne inych veciach. Napr. Zena daruje vajicko (matka 1), da ho nahradnej matke na vynosenie (matka 2) a vychova ho 3. (Matka3). Nehovoriac o tom, ze obcas zena, co dietatko ma vynosit si dietatko zamiluje a nechce sa ho vzdat a preziva obrovsky stres. Okrem ineho su aj techniky genetickej manipulacie.
Keby zeny miesto potratov volili adopciu, tak tu ivf ani nemuselo nikdy byt.

michellevendero
16. aug 2018

@katharines joooj Bože 🙏🏻 žene zo zdrav. dôvodov odstránia vajcovody a maternicu = vaječníky ma = čiže vajíčka ma vlastne = vložia ich do náhradnej matky, ktorá vynosí a porodí = urobí dobrý skutok ☝🏻

katharines
16. aug 2018

@michellevendero lenze nie kazda ma zdrave vajicka, hoc aj maternicu ma. A naco to takto komplikovat, adopcia je jednoduchsia. Mozno tu by trebalo zamerat pozornost, aby cakacie lehoty boli podstatne kratsie. Hormony v tele narobia galibu nielen s telom, ale aj so psychikou.

adsumus
16. aug 2018

@katharines ale ved ty vol adopciu, ale prečo preboha máš problém s umelo počatými deťmi, su krásne, su štastne,mudre a budu mať svoje deti, nevidím dovod zastaviť rodovu liniu, lebo čo, nejaka necyklika, či čo?

katharines
16. aug 2018

@adsumus pretoze ak vobec k tomu porodu dojde, tak vacsinou mnohe deticky zomru. Tie co nie, o tych som pisala vyssie. Mnohe zeny musia ivf podstupovat opakovane, a kedze ide o riadnu naloz hormonov, tak vsetky uvolnene vajicka vacsinou oplodnia (toto je individualne). Potom, ak sa podari vklad, tak opat vacsinou to konci potratom cca do 8-10 tyzdna, a zena ma dalsiu traumu a kolotoc sa opakuje. Je sice aj nativ, no i ten byva malo uspesny, teda len zlomok konci porodom.

podkovickaa
16. aug 2018

@adsumus
Ona je v kazdej teme o umelom.Ako mor.Nezbavis sa jej 😝
@katharines
Mne Ivf nenarobilo ziadnu galibu s telom a ani psychikou🤗Ked je niekto labilny uskodi mu vsetko.Tebe evidentne tiez uskodilo a teda poriadne.A vidis IVF to nebolo 😂😂😂

adsumus
16. aug 2018

@podkovickaa žasnem,. čo to má byť.

michellevendero
16. aug 2018

@katharines koľko deti máš adoptovaným, alebo v pestúnskej starostlivosti ?

katharines
16. aug 2018

@adsumus tak nezasni a zacni studovat 😉

adsumus
16. aug 2018

@katharines potratom sa končí aj tretina či stvrtina kvazi normálnych tehotenstiev, plody odtečú do odpadu.

adsumus
16. aug 2018

@katharines čo mám začať studovať, prečojedna ženska potrebuje ubližovať druhej?

podkovickaa
16. aug 2018

@michellevendero
Ona skusila milion alternativ a nic nepomohlo,tak ma asi nejake z fotky z Afriky 🤗

katharines
16. aug 2018

@adsumus zaujimavy odhad, len na zaklade nicoho. Je vsak rozdiel, ak tam koncia umyselne, kedze sa potrat da vyvolat aj chemicky.

adsumus
16. aug 2018

@katharines nie je to na základe ničoho, to je príroda, tak to funguje a teraz aj mna zaujíma, ked ta propaguješ adopcie, kolko máš tych detí adoptovaných a kolko máš vlastných, ak to nie je tajne, ed už tak bojuješ proti právam žien.

katharines
16. aug 2018

@podkovickaa veru pomohlo. A tebe to ivf pomohlo? Podla poslednej diskusie si pisala, ze si bola uplne zdrava, i partner, a ze sa stravujes lepsie ako Bukovsky, a napriek tomu ste nemohli otehotniet. Ci nie?

katharines
16. aug 2018

@adsumus najdi si v inych diskusiach. 😉

podkovickaa
16. aug 2018

@katharines
Vies co?Kvoli takymto posahanym ludom ako si ty vsetci odchadzaju z cirkvi.Toto je uz posadnutost a ta je nebezpecna v kazdom nabozenstve😈

adsumus
16. aug 2018

@katharines som si myslela, že taka aktivistka ako ty bude mať zo desať detí vlastných a zo desať adoptovaných, vychádza, že nula.

michellevendero
16. aug 2018

@podkovickaa tá žena snáď nenávidí každé dieťa z IVF 🤭 veľmi ma zaujíma, koľko deti ma v pestúnskej starostlivosti, prípadne koľko deti si adoptovala 🤔

adsumus
16. aug 2018

@podkovickaa nie normálny človek kvoli nej z cirkvy neodíde, hádam, dufam.

katharines
16. aug 2018

Nebojujem proti zenam a ani detom z IVF, ale za zivot a prava deti, co IVF vylucuje prave kvoli manipulacii a smrti, ktoru so sebou prinasa.

podkovickaa
16. aug 2018

@katharines
To si dobre pamatas az na to,ze ako sa stravujeme a vsetko a ako zijeme priatel mal zly spermiogram.Takze my pricinu vieme.A nie nepomaha ani sa 3 x denne modlit a ani zeleninu jest a vsetky tie prkotiny co vsade pises.

katharines
16. aug 2018

@podkovickaa niekomu pomaha a inemu nie. Zalezi od priciny.

adsumus
16. aug 2018

@katharines a máš tie deti?

adsumus
16. aug 2018

@katharines inak čo tu popaguješ to su brutálne ceny, to nemyslíš vážne.