icon

Akú máte skúsenosť s centrami?

johanna_b
21. dec 2017

Baby, čo hovoríte na tento článok? V reprocentrách vraj klamú, nič nevysvetľujú, biznis... Máte aj Vy niektorá takúto skúsenosť?

https://zdravie.pravda.sk/zdrava-rodina/clanok/...

michellevendero
16. aug 2018

@adsumus nooo keďže v profile uvedené žiadne nemá, tak asi jej neboli súdené a myslím si, že ani adopcia, ani pestúnska starostlivosť tam nebude, lebo ona čaká zrejme len na tie svoje v bio kvalite 🤭

katharines
16. aug 2018

@michellevendero preco by som mala odhalovat svoje sukromie a pocty? Mam tolko, kolko Boh dal.

adsumus
16. aug 2018

@michellevendero no kukla som, čo tu osoba propaguje a zdesila som sa, uplne. to čo má byť takato firma, za každý jeden vitamin minimálne eurá, nemá byť označena nahodou?

katharines
16. aug 2018

@adsumus aka firma? Prosim ta vypni uz kona si mimo a radsej si pospi.

adsumus
16. aug 2018

@katharines ty nepropaguješ nan pro technology?

katharines
16. aug 2018

@adsumus na slovensku su 3 kliniky, kde sa lekari NaproTechnologii venuju a rozhodne to nie je firma. Nabuduce si to aspon pozri na webe, ked uz nic ine. A vari ivf je zadarmo, ze sa tak hrozis? Gynekolog ta tiez vysetri zadarmo? Ja si u svojho musim platit. Ci odkial si, ze mas vsetko zadarmo.

adsumus
16. aug 2018

@katharines nepíšem, že je to zadarmo ale každý tvoj tretí príspevok je o tej firme, tak sa čudjem, že prečo. a čudujem sa, že nevieš odpovedať na bežne otázky, sme matky, sme na stránke o matkách a delíme sa o info o našich životoch, ty sa delíš o info o firme a plus pridávaš bludy o krestanstve to je z mojho pohladu..

katharines
16. aug 2018

@adsumus Napro Technologia je pristup riesenia neplnodnosti ako celku a NIE JE TO FIRMA. A co sa odpovedi tyka, tak zacni od seba a netoc stale dookola to iste. Zameras sa na tebou vybrany vyraz, ktory este aj zle pochopis a zle to podavas a stale tocis dookola.

podkovickaa
16. aug 2018

@adsumus
Ved pisem,ze ma adoptovane z obrazka z Afriky 🤗

katharines
16. aug 2018

@podkovickaa a kolko deti mas po ivf ty? Tie ktore narodili i tie, ktore sa nenarodili.

adsumus
16. aug 2018

@katharines ale je zadarmo tato užasna technologia, keby fungovala už tu vypisuješ, že máš osem deti minimálne.

adsumus
16. aug 2018

@katharines ty si neodpovedala a chceš odpoved od iných?

katharines
16. aug 2018

@adsumus zase od veci prispevok. Co uz.

katharines
16. aug 2018

@adsumus odpovedala. To, ze niekto nechape, ja mu v tom uz tazko pomozem.

podkovickaa
16. aug 2018

@katharines
Ok.Povedzme,ze tato technologia ktoru propagujes je to naj.Tebe pomohla otehotniet?

ester1710
17. aug 2018

@katharines Suhlasim s diskutujucimi. Treba bojovat, aby sa nerobili pokusy, aby sa nekonalo to, co schvalili v Britanii, ze dieta geneticky bude pochadzat z troch rodicov a podobne sialenosti. Ale takto strasne odsudzovat akukolvek formu IVF? Tiez nie som za bezbrehe davkovanie hormonov, dolovanie vyse 20 vajicok, narobit mnozstvo embryii, mrazenie a potom nevedno co s nimi.... je to skutocne nedostojne voci zivotu. Ale odsudzovat IVF ako celok kompletne? Povedz, co sme my urobili zle. Mala som soft cyklus, vysledok bol tri vajicka, jedno nezrele, zvysne dve sa oplodnili. Dali sme obe vlozit, nechceli sme mrazenie ani nic podobne, preto sme chceli dat sancu obom. A podarilo sa. Mame dve krasne deti, ktore coskoro uz pocupkaju do skolky. Co mam teraz k nim citit podla teba? ze su vysledkom niecoho strasne a ja som neviem co urobila? Co zle som urobila? Lebo podla teba ano, ked odmietas IVF kompletne.

katharines
17. aug 2018

@ester1710 tvoj pripad je ojedinely. Na jednej ruke mozem spocitat taketo pripady, ktore poznam a este mi prsty ostanu volne.
A co by si robila, ak by ti povedali, ze sa zle vyvijaju? Ak by si ochorela, ako sa to casto stava a museli ist do mrazaku?... Na 1. Strane tejto diskusie je dalsi dovod, preco ivf nie je spravne (uz by som sa 3-4x opakovala). Ivf je zle uz v podstate. Strom sa pozna po ovoci (a nemyslim tym, ze deticky takto pocate a narodene su zle, no je ich oproti tomuto vsetkemu, co sa okolo ivf deje len zlomok.) Ak chces zamedzit zlu, musis ho vykorenit. Tak ako nestaci burinu len ostrihat. Ak ju nechces, je potrebne ju tahat i z korenom. Eticke hranice sa posuvaju raketovou rychlostou. Geneticke testovanie a manipulacie s embryami, tiez nie je nic vynimocne. Davnejsie som citala studiu, ze deticky po ivf, maju iny epigeneticky vzor, co so sebou moze prinasat aj dalsie zdravotne problemy.
A co ine by si mala k detom citit, ak nie lasku? Vari oni za to mozu? Tak ako ani dietatko pocate po znasilneni za to nemoze. Potrebuju vela, vela lasky.

podkovickaa
17. aug 2018

@katharines
Tak ideme vsetky baby odtialto skusat tvoje Napro Technologie.
Tebe k otehotneniu pomohla?
Ked nie,preco to stale omielas dookola ako pokazeny gramofon.

katharines
17. aug 2018

@podkovickaa pretoze otvara nove sance pre tuziace v sulade s etickymi normami a dostojnostou cloveka. Nehovorim, ze ma 100% uspesnost, to nema ziadna metoda, no pre tie, ktorym na tom zalezi, vie otvorit aj ine moznosti liecby neplodnosti, ako len ivf.

katharines
17. aug 2018
montemotherone
17. aug 2018

@adsumus NaPro Technology je ucelený komplexný prístup k riešeniu neplodnosti, ktorí je V PRVOM RADE šetrný k zdraviu pacientky. (Na rozdiel od hormonálnych zásahov pri IVF). Túto cestu si vyberajú hlavne ženy ktoré chcú pochopiť podstatu svojej neplodnosti a zmeniť vo svojom živote všetko tak, aby sa k plodnosti dopracovali prirodzene. Často sa k nej ale dostanú aj ženy, ktoré ani pri IVF nedokážu otehotnieť (!) a sú otvorené myšlienke, že treba najskôr odstrániť príčinu neplodnosti. Každá si samozrejme vyberie cestu podľa svojho svedomia, vedomia aj schopnosti a ochote pracovať na sebe a často aj na svojom vzťahu.

montemotherone
17. aug 2018

@podkovickaa príčinu neviete. Len viete, že priateľ má zlý spermiogram. Keď zistíte prečo, TO bude tá príčina, ktorú keď odstránite, všetko bude o.k. A to je rozdiel medzi Na Pro a povedzme "agresívnejšími" spôsobmi riešenia neplodnosti...

bosorkabb
17. aug 2018

@katharines lenže sú ženy ktorým NaPro nepomôže lebo buď nemajú alebo majú nekvalitné vajíčka. Čo je aj môj prípad. Tam to bez darovaných vajíčok nejde. Alebo u muža chybaju spermie a rôzne iné. Takže nieje to pre všetkych. Ivf dokáže pomôcť aj takým.
Rozhodnutie ísť alebo neísť na Ivf je na každom jednotlivcovi. Ak chce info dokáže si ich nájsť, ak ich nechce tak tiež jeho rozhodnutie. Túžba po deťoch je obrovská a ja to chápem. Nik nemá právo také páry odsudzovať. Napríklad v Českej republike už je možnosť nechať si vynosit dieťa pri určitých diagnozach.

podkovickaa
17. aug 2018

@montemotherone
My pricinu vieme a ziadna technologia a ani zelenina nam nepomoze.

J

ester1710
17. aug 2018

@katharines Dakujem za prianie, ja svoje deti velmi lubim a som stastna ze ich mam a robia nam obrovsku radost, su krasne a sikovne a plne radosti zo zivota. Lebo ja som sa uz stretla aj s takymi nazormi, ze su to umele deti a nechcu byt na tomto svete a nasilu sme ich tu dotiahli. Fakt som to pocula a nie jeden krat ale od viacerych ludi. Az ma srdce boli, ked si pomyslim, ake nazory su tu na deti pocate IVF :(

podkovickaa
17. aug 2018

@ester1710 ved ona je jedna z tych co v mnohych temach pisu ako tie deti su nechcene v tom zmysle,ze lekar ich vybral a nie oni sa pytali na tento svet.A ako cely zivot to vedia a podobne dristy😅
A ze ich telo nema normalnu DNA a tusim,ze ma viacej vody,alebo coho to.To ti musi ona napisat,lebo to clovek ani pamatat nechce.

katharines
17. aug 2018

@podkovickaa toto je ukazka, ako sa rozsiruju klamstva. Povies 1 nepatrnu pravdu a pribalis si k tomu balik klamstva. Podme po poriadku:
1. Pisala som, ze pri IVF sa robia potraty za ucelom deti mat.
2. Nasledky z takehoto pocatia mozu mat, ale na podvedomej urovni a nie vedomej. O tom bol aj vyskum, ktory som spominala.
3. DNA je normalna, ved su to ludia, no epigeneticky vzor, je pozmeneny.
Napr. Pre zaujimavost: Aj deti, ktore su lubene, maju iny epigeneticky vzor, ako tie, ktore lubene nie su, co sa neskor prejavi v spravani.

Ja som si myslela, ze si nejaky biolog, ked si takto mudrovala, no tvoja odpoved ma vyviedla z omylu.

adsumus
17. aug 2018

@montemotherone mne je jedno aku metodu kto použije, pokial má vedecky podložene, ale nevidím dovod navážať sa do iných ludí, lebo moja metoda je jedine ta dobrá a všetko ostatne je morálne bahno a podobne, neviem načo je to dobre. kto chce chodí na pronantechnology, nech už je to čokolvek a kto chce ide na umele oplodnenie a dobre.

podkovickaa
17. aug 2018

@katharines
Ty si taky utvar,ze ja normalne neverim,ze si bola pocata prirodzene 🤔

katharines
17. aug 2018

@podkovickaa urazky, to je jedine, na co sa zmozes?