Boli ste darovať vajíčka?
Ahojte, boli ste niektorá darovať vajíčka? Ako to prebiehalo? Ako často sa to dá? Dá sa to, aj keď užívam antikoncepciu? Vopred ďakujem za odpovede😊
@nextik1 prečo si so Simčou nepíšete v súkromnom chate, ale spamujete tu komentáre? Stále som nedostala odpovede na otázky, len tu vypisujete do komentárov blbosti, takže tému nechávam zmazať.
@zelenakobyla123 ak sa preto rozhodnes, samozrejme tvoja vec. Mne tam niektore otazky pridu nedoriesene. Aj keby si ty nemala dieta, klinika moze z tvojich 15 odobratych vajicok, vytvorit viac deti. Tie mozu mat v buducnosti otazky, aj ohladom teba ako darkyne, dalsich biolog.surodencov.
Nechápem tie negatívne komentáre, načo? - mnoho žien vďaka tomu môžu byť matkami, je neskutočné že sa nájdu ženy ktoré sú niečo takéto ochotné spraviť ❤️.
Ja osobne by som do toho nešla (neviem si to veľmi predstaviť celý ten proces absolvovať). Ale tiež som si o tejto téme niečo zisťovala, narazila som aj na video na YouTube od Operenec - Darovanie vajíčok. Skús si pozrieť, je tam veľa info.
@tamitamitami ďakujem❤️
@thoughtfulweirdo lenže z vyplateného vajicka neni dieťa ! To ti po svete behať nebude
@simona20201309 asi ste jedna z tych stastnych co dieta mat mozu, co zeny po onko liecbe? za to ze prekonaju rakovinu maju byt odsudene na bezdetnost len preto co si pomysli nejaka pani z MK? nebojte ,viac deti beha po svete z nevier, ako z DV..
@slavka1988 Určite si čítala aj môj druhý komentár, kde vysvetľujem, ako som to myslela ;)
@zelenakobyla123 to ze to ty berieš ako rypanie je tvoj problém. Ja som sa len zaujímala co ženy k tomu vedie a dozvedela som sa.
@slunicko251 bohužiaľ, to je príroda a to co robí dnešná pokročilá veda je proti prírode. Príroda si to bie zariadiť najlepšie a všetko je tak skratka zariadene. Ak žena deti mat nemôže, tak je to z nejakého dôvodu.
@nextik1 ja na ten dobrý pocit ze niekomu pomohla neverím.... aký dobrý pocit? Ze som zarobila 1000e a po svete mi beha dieta q kto vie ako sa ma, či ho netyraju, nezneuzivaju?
Ten svet je už totálne šialený.
To už by som radšej pomohlo dieťaťu z detského domova, ktoré už na tom svete je.
@simona20201309 fakt dúfam, že ty deti nemáš🫣
@simona20201309 som zvedava ako by si riesila "prírodu", keby si tou zenou, co nemoze mat deti bola ty...
A inak k osvojeniu dietata...DD su plne deti ktore nie su pravne volne, cize nemôžu byt osvojene...na osvojenie dietata sa v niektorych krajoch caka 8-10 rokov, lebo tak malo je k dispozicii osvojitelnych deti...
@simona20201309 hej preto maju romky aj 20 deti ktore nevedia ani len uzivit... to je priroda....
@zelenakobyla123 ja mam na jazyku tiež niečo sprosté, ale tak nebudem urážať len preto, že máme na jednu vec veľmi rozdielny názor.
@rachel36a nebola som v takej situácii, neviem. Ale bola som veľmi dlho rozhodnutá, že deti tiež nechcem, dokonca sa mi s exmanzelom dlhé roky nedarilo otehotnieť, ale bola som presvedčená, že ostaneme bezdetni. Nešla som to nijak riešiť. Tešila som sa z deti v rodine. Takže takú silnú túžbu som nepoznala.
Mňa by skôr zaujímalo, či by bolo toľko darkyn aj bez finančného prispevku. Myslím, že by to nemalo byt spenazene, ale mali by tie zeny darovať z ozajstného presvedčenia. Tak ako darcovia krvi. Chodia, lebo chcú zachrániť život. Maju za to teplý čaj a bagetu ktorá sa aj tak nedá zjest
@slunicko251 no vidíš, a napriek tomu im nikto nepodviaze vaječníky po treťom dieťati. Prečo?
@simona20201309 lebo je to diskriminacne ...a nemali by z tych deti eura..vsetci vieme ako funguju take rodiny
@simona20201309 takze nemozes sudit niekoho v situacii, ktoru si nezazila., Za mna je to uboha almuzna co tie zeny dostanu, zasluzili by si podstatne viac... Musis uznat ze 1000€ nie je ziadna velka suma za to co podstupia..,
A ak je to podla teba proti prirode, tak to je aj transplantacia organov napriklad...to je eticke a nie je to proti prirode?
@rachel36a lahko sa ludom sudi ked niesu v takej situacii...
@slunicko251 ved to ♥️
@simona20201309 sprostostí si už napísala dosť, ešte jednu táto diskusia prežije😆
@zelenakobyla123 hahah trafená kobyla zagagala 😉
@zelenakobyla123 ty sa fakt radšej nemnož 🙏
@simona20201309 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
@simona20201309 ja si kvoli tisicke neviem predstavit, ze by to niektora robila. Ved si musi stimulovat tvorbu a dozrievanie vajicok, aplikuje hormony injekcne, absolvuje niekolko prehliadok a este odber v celkovej narkoze.
@simona20201309 - k tvojmu názoru že “pokročilá veda je proti prírode. Príroda si to bie zariadiť najlepšie a všetko je tak skratka zariadene. ” len toľko: a keď ma človek (a dokonca aj mnoho hladných trúb, ktoré sa oháňajú bud prírodou alebo bohom) napr kardiostimulátor, alebo darcovský orgán, alebo hoci len umelý chrup, to v tvojom ponímaní proti prírode nie je? Ved aj tu to príroda chcela ináč, či nie? Či aj v tomto prípade sa s nami podeliš o “tradičné názory”? A ked už, možno ani predcasniatka by sme nemuseli dávať do inkubátorov či hniezd záchrany, však… Si pripadam ako v stredoveku (ale keďže dosť vela ľudí stále/znova verí, že zem je plocha a že ešte 19.storočí tu žili obri 😂, tak ma neprekvapuje že reprezentatívnu vzorku nájdeme isto aj na MK)
@simona20201309 peniaze ja to tak poviem a nikto ma tu nepresvedčí že to robia z dobrej vôle pomôcť cudzej zene ktorá nemôže mat vlastne deti a pisem vlastne pretože to vajíčko je stále dieťa darkyne napriek tomu že ho donosí a porodí iná žena .A čudujem sa že takej žene je jedno kde je jej biologické dieťa
@nextik1 Ja si to teda tiež neviem predstaviť - ale zas, pre 1000e sa v dnešnej dobe ľudia idú zhovadovat do “Bez servitky” - takze ani táto zárobková činnosť ma neprekvapuje, zvlášť ak niekto žije z minima.. Som veľmi vďačná každej žene, ktorá vajíčka daruje a pomôže iným, no neklamme si, že to robia pre dobrý pocit. Isto sú aj MNOHÉ take, no som presvedčená, že väčšina to primárne robí kvôli potrebe privirobit si.. a áno, je to spojené s mnohými nepríjemnosťami, no keď tie peniaze niekto potrebuje, tak to podstúpi akoby nic. .. A predstavme si, ze by vypadlo “vzdelanostné” kritérium, koľko ochotných darkyňa by pribudlo 🧐
@mirkam3 tak ani nemá zmysel s tebou strácať čas keď prirovnavas toto ku kardiostimulatoru. A áno, k záchrane deti v 20t mam tiež svoj názor. Dnes sú plné ústavy postihnutých detí. Len zázračné prežije 20tyzdnove dieta bez trvalého poškodenia.
@simona20201309 to nie je o prirovnávaní, len ma zaujímalo, kde teda je ta tvoja hranica kde to je lepšie nechať na prírodu a kde treba proti prirodzenému umelo zasiahnuť.. ale pravdu máš, o tej diskusii - my dve by sme sa ani v reálnom živote nemali potrebu baviť, takze nemusis mi odpovedať ani tu. 😂