icon

Boli ste už v Gyn - Five na IVF?

andynkoo
10. máj 2010

Chcem sa vas opytat ci ste tam boli?Mate tam nejake skustenosti??Ja tam chodim gyn fiv ale piatok tam idem odbor krv zistit ci som tehotna alebo ne.Ak sa mi nepodari tak idem na umelom oplodenie.A na umelom oplode 🙂 nie tam robia gyn fiv alebo nekde do nemocnice ruzinovej??Lebo ma poslali do ruzinova ked som bola na laparoskopiu.Takze chcela som vas vediet.Dakujem

lubka0506
23. nov 2010

@matiasko zaujalo ma čo si tu písala o tých migrénach...ja som bola tiež na ET a asi na 6 den od transferu som dostala takú strašnú migrénu,ktorá trvala 3 dni myslela som že sa zbláznim. A na ten tretí den som dostala aj mrchu takže tiež z ET nič nebolo... ☹

matiasko
23. nov 2010

@lubka0506 ahoj
no ja tym trpim uz dlho 😢
vzdy pred mrchou alebo pocas nej mam hnusnu migrenu 😖
a vzdy najhorsia bola po ET 😖 alebo po KET.ja to mam s hormonov a vtedy tie hormony velmi kolisu .
no aj teraz ma caka v piatok KET a uz teraz sa velmi bojim je to velmi hnusna bolest az na zblaznenie ako ty pises 😢
kto nezazil nevie. ja mam take silne ze vracam aj 3 dni no hruuuza 😝

lubka0506
23. nov 2010

@matiasko ja to tiež doverne poznám ☹ to ani moja neurologička nebola nadšená že valia do mna hormony a povedala mi aj to že ma može z nich bolievat hlava. 😒 No ale čo neurobíš kvoli bábatku. 😒 a máš pravdu kto nezažil neuverí.... ☹

@matiasko držím ti prsty dúfam že ti KET vyjde. Ja som bola na 2 ET 1 nov. a nevyšlo. KET ma čaká v januári.Držkaj sa papa.

matiasko
23. nov 2010

@lubka0506 dakujem pekne 😉
ja idem na 2 KET v 2 cykle
tak nech si aj ty v januari stastna 😵

lenisko1
23. nov 2010

ahojte

mate niekto skusenosti s protilatkami v hliene proti spermiam? a aj s protilátkami u muža?

matiasko
24. nov 2010

@lenisko1 ahojky 🙂
tak ja nemam ,ale aj tak beriem preven. prednisom
skus v inej temicke tam ti babenky pomozu ak budu vediet 😉

katka1704
3. máj 2011

Ahojte mám otázočku, práve sme si podali žiadosť na prvé ivf, mám za sebou laparku... a 2 iui... (neúspešné)
Chodím do GF, len by som chcela vedieť či pri ivf pri odbere spermii budem môcť byť s priateľom, pretože pri iui som bola vždy s ním, len viem, že pri umelom je tam už tá narkóza, tak že či sa to dá stihnúť pred tým... Vedeli by ste mi poradiť? Ďakujem Vám veľmi pekne.

annamary27
3. máj 2011

@katka1704 ahoj,aj pri IVF môžeš byť pri odbere spermií s partnerom,teba si zavolajú do dennej miestnosti až potom asi o hodinku.držte sa 😀
Skús ísť do témy Pipiny z Gin-Fivu,tam je viac kočiek 😉

katka1704
7. máj 2011

annamary27 dakujem ti velmi pekne... si ma upokojila. Tak som rada....

nelis180
10. jún 2011

ahojki,chcem sa spytat,bola som prvy krat na inseminacii,dneska som sa dozvedela vysledky.bohuzial nic.ale zajima mna aka musi byt dlha pauza?ked som tam volala povedali ze sa mam objednat na konzultaciu z pani doktorkou

annamary27
10. jún 2011

@nelis180 ak si bola na ivf a nemáš zmrazené embryjká,tak pauza je 4mesiace.ak máš mrazákov tak mesiac,ale ked si bola na iui,tak to neviem,ja som absolvovala len ivf.

pici
10. jún 2011

@nelis180 ako ti povedala @annamary27 , pripajam ze po IUI mozes ist hned.. ibaze to nestihas kvoli schvaleniu ziadosti a pichaniu v ramci protokolu... IUI mozes ist jedno za druhym...

pici
10. jún 2011

@katka1704 pri IVF mozes byt akurat tak v miestnosti pri odbere spermii... samotna narkoza a pobyt na izbe nie...

anabelleee
22. júl 2011

Ahojte dievcata, idem na umel oplodnenie, vsetky vysetrenia uz mam za sebou, som v poriadku, lenze manzel ma horsi spermiogram, preto sa rozhodli vykonat vonkajsie oplodnenie a nasledne vlozenie embrya do maternice. Dnes som vypisovala ziadost do VSZP, a ma byt schvalena priblizne o mesiac. Viete mi niektora povedat, co bude nasledovat dalej??? Kedy by podla vas mohlo prebehnut umele oplodnenie??? Ja predpokladam, ze niekedy v septembri???

silviaje
2. feb 2012

Ahojte, ja mám jednu otázku: Stalo sa vám niektorej, že vám povedali v zdravotnej poisťovni Dôvera, že vám zákrok nepreplatia, pretože sa neliečite v centre viac ako rok?

evuliatko74
2. feb 2012
lulu107
3. júl 2012

ahojte, chystám sa na 2 IVF, na prvom som mala dlhý protokol, je aj krátky? a koľko vyjdú lieky na krátkom?ďakujem za odpoveď

gelinka75
3. júl 2012

@lulu107 ahoj vyjde to skoro rovnako, pri dlhom pichas este liek ktory stopne tvoj vlastny cyklus, ten nie je velka polozka, drahe su ostatne stimulacne lieky

lulu107
5. júl 2012

@gelinka75 čo je lepšie podľa teba?ty máš krátky alebo dlhý protokol?Mám trošku obavu z dlhého, nedozrievali mi na rovnako vajíčka, radšej by som mala ich menej, ale kvalitnejšie. Inak blahoželám k dvom babuľkám a držím palce nech sa pekne zahryznú 😉

gelinka75
5. júl 2012

@lulu107 neviem ci sa da vyberat kratky alebo dlhy, ak mavas ovulku tak davaju dlhy, ani mne nedozrievali rovnako vajicka, to je normalne, z 18, bolo dozretych 12 😉 dakujem, drzim palce nech ti stimulka dopadne co najlepsie 😉

lulu107
5. júl 2012

@gelinka75 ja som mala 20 ale neviem koľko som mala dozretých, radili mi, že si ich nemám napichovať, pretože ak napichnú nezrelé vajíčko, tak sa neoplodní, no na druhý deň môže dozrieť a oplodní sa, spravila som chybu a dala som si napichnúť, tuším 6, mala som oplodnených 12, ET - otehotnela som, pre chorobu som potratila, ale z KET mám synčeka. Je to tvoje prvé IVF?

lulu107
5. júl 2012

@lulu107 ozaj koľko ťa vyšli lieky?, ty to máš teraz také čerstvé, nech viem, koľko mám ešte zohnať peniažkov, som na materskej, takže je to s penažkami horšie.

gelinka75
5. júl 2012

@lulu107 tak nam napichli vsetkych 12 a oplodnilo sa 7, oni napichuju len zrele vajicka, nie vzdy sa da robit klasicke oplodnenie, mne to embryologicka vysvetlovala, ze treba mat minimalne 10 mil. spermii, co sme my ani nahodou nemali, ICSI je viacmenej istota 😒 mna vysli lieky 250 a este som dokupovavala za 90, ale ja som mala dni ked som davala aj 5 ampuliek tak preto 😔 u nas je to 1 IVF

lulu107
5. júl 2012

@gelinka75 to si si normálne brala v lekárni na recept?mne sa to zdá málo? čakala som medzi 400-500, takže 340? tak to si ma potešila. Takže máte 7 oplodnených? dávala si si aj PK? prepáč, že sa tak vypytujem, som strašná 😉

gelinka75
5. júl 2012

@lulu107 mame dve bambulky v brusku a 5 mrazacikov, ano a mali sme aj PK aj embryoscope, kludne sa pytaj, inak viac bab je v teme https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/pipiny-z-gyn-fiv/ ku komu chodis?

lulu107
5. júl 2012

chodím k dr. Drábekovi, akurát som si stiahla nový cenník, pozerala som si len ceny, ale až keď si napísala embryoscope, tak som to tam išla hľadať, priznám sa, že netuším čo to je, sú tam dve sumy

lulu107
5. júl 2012

@gelinka75 chodím k dr. Drábekovi, akurát som si stiahla nový cenník, pozerala som si len ceny, ale až keď si napísala embryoscope, tak som to tam išla hľadať, priznám sa, že netuším čo to je, sú tam dve sumy

gelinka75
5. júl 2012

@lulu107 to ked mas predlzenu kultivaciu embryjok, nechaju ich delit sa par dni, tak ich mozes mat v takom pristroji, ktory neotvaraju a ono to skenuje embryjka do pocitaca a na zaklade snimok vedia vyhodnotit ktore sa najkrajsie tabulkovo delili a tie ti vlozia ako prve 😉

lulu107
5. júl 2012

@gelinka75 to je asi nové, 3.5r do zadu to nemali, mám starý cenník, nie je to tam a dávala si si aj hatching?

gelinka75
5. júl 2012

@lulu107 neviem ako dlho to maju, hatching sme nedavali, mali sme blastocysty z ktorych jedna sa hatchovala uz sama 🙂 si spokojna s drabekom? ja chodim k stenovej