Čakanie po embryotransfere
Ahojte kocky co ste prave po ET a cakate ja som mala vcera ET tak teraz ma caka dlhee cakanie mohly by sme si davat informacie o pocitoch ..radit si a ukazovat aj testy 🙂 ...
Poprosila by som admina aby nezamkol tuto diskusiu ja viem ze uz tu taka je ale kocky sa tam bavia uz o vsetkom moznom len nie o cakani po ET dakujem
@tebe fuha,co vsetko nas ohrozuje.
zeny,cim prirodzenym by som mohla nahradit ascorutin,lebo este do piatku som vo viedni,a v lekarni ho nemaju.
ale citala som tu na MK ze ho davaju aj lekari a pomaha dost pri krvacani v tehotenstve.
Doma ho zu mam,takze v piatok vecer si ho dam,ak to dovtedy prezijeme.... 😢
mne to trocha ustupilo,vlozka od vcera je uplne cista,ale ked sa utriem,je tam stale taky slabulinky naruvkasty vytok na papieri.celkom slabunky,ale je.
@osky Dakujem velmi pekne, snazim sa 😉ale uvidime v sobotu na com sme...
Ascourtin by mal byt vitamin C (kys ascorbova) a Rutin. Spytaj sa v lekarni, ci predavaju ten Rutin, mozno sa to bude ale inac volat po nemecky. Vitaminu C je v ascurtine 100mg podla letacika, ja napriklad beriem 1000mg denne kvoli imunite, takze viac by ti neublizilo. Nadbytok vycikas. Mozno najdes aj ten rutin uz s vitaminom C.
no,zatial to povolilo,uz nemam ani ten slabunky ruzovkavy vytok,som celkom ista,ale lezim.
ak sa to aj postasti,je mi jasne ze toto tehu odlezim a do prace ist zu nehrozi.....
zatial si davam magnezium,listovku,vit.D,probiotika,obcas zelezo...vsetko co aj doteraz,len to magnezium som si zvysila z jednej na dve tabletky,mozno dam aj tretiu este.
lebo vraj aj to dost pomaha.ale vidim,ze naozaj domaci pokoj mi prospel,tak snazm sa z postele moc nevyliezat,aj ked ma zu mrle zeru.....
Vitamin C dopujem v natural forme-ovocie a zelenina su zaklad pre mna,takze ten neuzivam v tabletach..tie davky co mam su kvanta,takze b to malo byt ok,zvlast dnes....
dievcata,nasla som tu temu o pani kopacovej-som jej zu aj pisala.
mate s nou nahodou daktora skusenosti?
Babulky som 1den po vklade,od vcera vlastne a cítim taký tlak v bruchu aj podbrušku,pichanie ale hneď to prejde,myslite,ze to s tým súvisí a je to zle?
@bubinko1506 ja som chodila k harbulakovi. podla mna je vyborny odbornik. ku koncu som mala neprijemne skuenosti, so vsetkymi tromi doktormi v centre, co ma velmi sklamalo. preto sme sa rozhodli vyskusat dalsi pokus inde. napriek vsetkemu doktora ale stale povazujem za najlepsieho odbornika. ono to nikde nie je idealne... ano, viem, ze spolupracuju s imunovitalom. a tam si bola u ktorej doktorky? bola si spokojna? tiez som si hladala rozne referencie, ale tak je to velmi rozne. vsade sa da nieco najst, takze by som asi povedala, ze kazdy proste musi podla vlastne skusenosti posudit. ja mam teraz za sebou neuspesne ivf v inom centre a rozmyslame, co dalej. lebo sklamali sme sa aj v tom druhom centre s pristupom. do GF som chodila ako na klavir dlhsiu dobu a aj ked to tam je ako na beziacom pase a daju sa najst aj negativa, tak to sa da naozaj vsade a ked to teraz porovnavam s tym druhym centrom, tak predsa len by som asi volila GF. ten zaver tam bol pre mna neprijemny, preto som si nie uplne ista. ale som tomu skor naklonena. uvidime.
dievcata,vidim ze to tu utichlo.
no,veru,neni moc o com.
aj ja len zopar info:
u mna to sa nic nezmenilo,stale sa to strieda,niekedy na papieri nie je celkom nic,a niekedy je celkom slabunky ruzovkavy akoby vytok.
rano vsak,po celej noci,som vycikala kustik ruzoveho hlieniku,asi 1,5 cm a na papieri Bola taka bodka,1mm,ako makove zrnko,ale Bola to krvna zrazeninka,tmava a ked som ju stlacila prstom,ostala cervena....
tak myslim ze zu to nevesti nic dobre,ale cakam.....
@osky ☹ Verim, ze ti to nepridava na nalade. Ked citam kolko dievcat ma spinenie alebo krvaca, tak ja sa citim naozaj velmi vdacna za to, ze u mna sa zda vsetko OK, aj ked sono az/uz za 2 dni.
Pockaj do pondelka, tvoj doktor sa zda ze vie, co robi. Uvidis, co ti povie. Uz si presla taku dlhu cestu, tak dufam, ze je este nadej 🙂
@chmurkaxy to zomrela ta starenka co to tuto naucila,ale pani Anna este zije.
ale teraz by som aj tak nemohla cestovat,ja zu premyslam dopredu,ked sa toto nepostasti,
viem ze to znie blbo,ale zu sa pripravjem na najhorsie-ide vikend,aby ma to nezaskocilo nepripravenu-takze vlozky,plienky a tska zbalenado nemocnice....
do pondelka su este 3 dni,zajtra sa idem dat vypisat na marodku....
bzebra ano je mi na nic,ale zu ani neplacem,skor cakam ,kedy sa to spusti...
viem ze je to blbe,ale ja zu citim ze sa cosi deje...
modlim sa denne ako blazon,aj za nadej preto male ale hlavne aby som zvladla uniest ten kriz..
@osky držím ti palce,strasne dufam a verím,ze to bude u ten len reakcia na to ze sa uhniezdilo a rýchlo radtie.hlavne sa snaž myslieť pozitívne a nestresuj sa aby si si este viac neuškodila..musis myslieť pozitívne aj ked mas strach..splnenie a výtok môžu sprevádzať aj začínajúce tehotenstvo,tak držím vsetky palce,dávaj na seba pozor a daj vedieť ako si dopadla..
@tebe
vdaka,ale ja zu zajtra koncim podl poslednej MS 6tt,a na utorkovom sone praveze doki povedal ze to zu malo byt väcsie-narastlo to malo.tazko povedat ake ma sono,pretoze zu to ani nezmeral,toto konstatoval len tak ,ked na to pozrel volnym okom....
velmi by som chcela aby sa to podarilo,ale neviem .
zu to nechavam na Pana Boha,ale lezim,nemotam sa,cim mozem prispiet-prispievam,viac robit neviem ☹
asi to zu zacina 😲
vlozka sice ako sneh,ale po utreti-je to stale cervensie,aj ked ne Vela,dnes ziadne zrazeniny ale ja myslim ze sa to zu spusta.
velmi sa bojim.
a vobec neviem ci mam ist na pohotovost alebo volat svojmu doktorovi o dalsi postup....
jedine co mi je jasne,cez vikend to nepreckam,treba to pozriet...
@osky keď som čakala malého,boli sme práve v USA. V 8TT som skončila dehydrovana na pohotovosti (neskutočne nevoľnosti som mala) a tam mi lekár asi 30 min chodil sonom po bruchu (tým vonkajším) a horekoval, že mám anembryolu (plodov vak áno,embryo nie). Do rána som vyplakala litre sĺz a ráno išla na ďalší ultrazvuk. A tam už našli Filipka aj s bijucim srdiečkom.
Nevzdávaj sa, ja viem,že po rokoch neúspechov je človek pripravený vždy na to.najhorsie,ale mám aj v okolí toľko prípadov,čo silno krvacali, slabšie krvacali, mali kŕče,problémy... A detičky majú krásne zdravé už narodené. Moc ti to prajem :-*
@osky a podľa.mna riešiť radšej sk svojim lekárom,lebo na pohotovosti slovenskej sa k tomu do konca prvého trimestra stavajú tak dosť vlazne, čo sq záchrany plodu týka. Predsa len tvoj gyneko sa bude snažiť asi viac. Nasad si mega dávky magnézia a ascorutin a úplny pokoj na lôžku,fakt len na vecko.
@tebe ahoj,ešte tebe som chcela.. Ja mam tiež Hashimota a mala som strašne zle výsledky NK a cytokinov a malo Dcka. Túto na koniku mi poradila úžasná baba zibi všelijaké cesty,ako to znížiť a za pol roka (prvé testy august=zle, druhé november=malé zlepšenie, január=úplne spodné hranice noriem,podľa doktorky zázrak).
Brala som Dcko (BabyD od Jamiesonu), rybí olej v tobolkach 4ks, koenzým Q10 Jamieson 4 tobolky. Okrem toho som sa snažila navýšiť príjem omega 3 a znížiť príjem omega 6 (tie zvyšujú NK a cytokiny). Aha, a zvyšujú ich aj laktobacily a probiotika, na to.pozor. Skus sa spytat zibi, som si istá,že ti dobre poradí.
ja zijem v rakusku.
praveze na pohotovosti gynekologickej kde by som sla,tam som chodila pred rokmi ked som mala anembryomolu,tam boli velmi zlati,mam na nich dobre spomienky,na oddelen to zu potom v nemocke take nebolo...
ja len uvazujem,lebo na tej pohotovosti su zu od 8:00 a moj lekar je sukromnik,,robil mi IVF a on je doobeda v inej nemocnici a ordinuje az od nejakej 16:00 a dnes ani ordin.hodiny nema.
jasne ze mu zavolam najskor,ale musim na jeho sukromny Telefon a o tomto case este nemozem....
tak neviem.
kazal mi volat ked zacnem viac krvacat-no a to je dnes.
citim celu noc hlavne lavy vajecnik,a citim sa taka plnsia-nechcela by som zazit vnutorne krvacanie zu znova,mohla by som prist maternicu a to by potom bolo vsetko v kybli...
to su len moje uvahy,ale ja zu fakt ratam s najhorsim....
a to este svokra 80-rocna spadla v domove,zlomila si stehennu kost,lezi v nemocnici uplne na inom konci od viedne...caka ju operacia.
viete si predstavit,ako asi moj muz na Tom je....
vcera zu aj plakal....
@chmurkaxy dakujem za radu,ja zatial užívam akurat letory 100,Medrol na tie Nk,surbifer lebo mi zistili este anémiu,a užívam jód a Selen a samozrejme Kysucké.listovu a utrogestan,a mala som tam aj zlu sedimentáciu a zrážanlivosti,ale nic mi o tom nehovorila.to asi nebolo take strasne..dom mala z imunologie polovičku červenú,len pozastavila sa mi doktorka len pri niečom,a co ked ja ako laik tomu nerozumiem,tak ani neviem co tam vsetko bolo.ale keby bolo este dačo vážne,asi vy mi to povedala...kym sme sa nezačali snažiť o miminko a dlho to nešlo,tak som nevedela o ničom z toho😀
Letrox 100.

@osky to sú take prirodzene zabijácke bunky,zabíjajú napríklad vírusové,alebo nádorové bunky no a ja ich mam az príliš,takze ničia vsetko..ja byt tebou idem este pred ďalším pokusom,pretože ak mas imunologicky problém,tak je zbytočne bez liekov,čakať,ze sa to podarí,a počkali by som na výsledky..ja som si prvé IVF odložila az po výsledkoch a dobre som urobila,mne tam toho zistili hodne este aj chudokrvnosť a to je tiez problém neskôr pri tehotenstve..tie lieky sú neni práve najpriaznivejšie pre organizmus,ale bez nich by to nešlo.Ja mam aj Hashimota,takze mozno aj preto sa mi vytvára hodne tých buniek