Čakať s intrauterinnou insemináciou alebo začať hneď?
Ahojte, s manželom sa snazime o dieta 10 mesiacov, zatial bezuspesne, kontaktovali sme preto CAR kde nam navrhli uz od buduceho cyklu skusit iui.Zakladne vysetrenia mame spravene, zatial nic nenasli, hormony aj spermiogram mame ok, u mna prebieha ovulácia, cakame este na imuno a hemato kde su dlhsie cakacky. Mame obaja 30 rokov. Nie som si ista ci do toho ist alebo sa snazit do toho roka este prirodzene. Prosím poradte mi pripadne pozdielajte svoje skusenosti.Dakujem
Ja by som to išla skúsiť. 😊 Ja som takto otehotnela prirodzene, po stimulácii pred IUI. Je to menej invazívne ako umelé, možno sa vám pošťastí 😊 hlavne budeš v lepšej psychickej pohode, keď máš pocit že niečo pre to robíte
Robili ti aj hyfosy? Bez tohto vyšetrenia by som do iui nesla
Pokiaľ máš všetko v poriadku, aj priechodnosť vaječníkov môžte skúsiť iui aj bez stimulácie, pôjdeš možno častejšie na folikumetriu, potom dajú ovitrelle a dopravia spermie kam majú a uvidíš. Finančné aj hormonálne najmenej náročné akurát pomôžu spermie dopraviť presne. Tam kam majú aby boli bližšie k vajicku
@nika9393 Mne odporúčali Hyfosy.Mám urobený prefuk aj laparoskopicky v rámci zisťovania endometriózy.A robili mi aj pct test, že či spermie prežijú.
Takto som si istá, že vajcovody priechodné sú a spermie dojdú kam majú.
Kľudne to skúste už teraz.
My nad tým tiež uvažujeme, ale po dlhšej dobe.Takže ešte pred absovovaním IVF.
@nika9393 Ja by som IUI určite skúsila 🙂 Hlavne keď máte aj výsledky v poriadku, mohlo by to vyjst 🙏🙂🙂My sme sa snažili 2 roky .... ja som mala aj polycystické vajecniky ... v CAR ma stimulovali liekmi a skúsili sme IUI a u nás vyšla na prvýkrát a to hneď dvojnásobne, dvojičky 🙏🙏🙏 🥰🥰🥰
@nika9393 ahoj ja by som to tiež vyskúšala ... My sme sa dlhšie snažili muž je ok ja mám pcos ... Mala som aj plánovaný styk po stimuláciu a nevyšlo to... A potom sme skúsili iui a vyšlo to na prvý krát ... A nerobili mi priechodnosť ...
@nika9393 mne tvrdili ze urcite ja vsetko ok, az ked ma konecne po 3 rokoch otvorili zistili neakutocne zrasty a rovno odobrali vajcovod nakolko zrasty boli take rozsiahle ze sa mi zrastal s crevom a to mi este rano pred zakrokom prijmajica lekarka povedala ze urcite zrasty nemam, ziadnu operaciu som predtym nemala a o ziadnych zapaloch neviem… do IUI by som neala lym nemas spravemw kometne vysetrenia, budes mat zbytocny stres ak to nevyjde
@nika9393 ak tužite po bábätku ,určite skúste, držim palce nech sa poštastí či uz iui alebo prirodzene 🫶 nam bolo dopriate az pri ivf
bolo to najlepšie rozhodnutie 🤍
My sme mali výsledky ok, jedine u mňa slabé pco, po roku sme však na IUI išli, chceli sme to skúsiť, vyslo na prvy x, uz mame doma 3 mesačný poklad a neľutujeme, akýkoľvek další mesiac čakania nás ubijal, takto sme šťastní 🙂

@nika9393 ja som mala 3x IUI, bezúspešne, ale my obaja s manželom svoje zdravotné veci... Ale určite odporúčam. Keby ma manžel pomalšie spermie napríklad, tak sa pomocou IUI "dopravia" čo najbližšie k vajíčku. Úspešnosť IUI, ako mi vraveli v CAR, je okolo 12 percent na cyklus, ak si dobre pamätám. Finančne ťa to nezruinuje, IVF sú už celkom pálky. A môže vyjsť. Držím palce ✊