Chystáte sa na KET v septembri 2024?
Ahojte baby, sú tu nejaké, čo sa chystajú na KET v septembri?
Akurat mi volali z kliniky, ze hcg som mala cez 24000 ale mam nizsi progesteeon, aj napriek vysokym davkam, tak mi doplnili este duohaston. Tak hadam bude vsetko ok. Doposial som mala progestenalle 800 + 25 prolutex
@babushkaem ahoj tiež sme boli dnes na utz, srdiečko bije, len tiež mám hematóm, rovno nad plodovým vakom, veľký, nariadeny prísny kľudový režim...to furt nejakè stresy. Chlap v práci, doma 2ročák. Ďakujem za všetky babky tety...verím, že sa nám hematómy šťastne povstrebávajú...
@simidv ano drzim palce 🤞🏼
@simidv inak ty si mala kedy vklad? Kolko dni je medzi nami rozdiel?
@babushkaem teraz to čítam. Vklad bol 18.09. Ty? Ako inak sa máte?
@simidv takze tyzden, ja som bola 11.9. Ja si idem buduci stvrtok po knizku, tak hadam je vsetko ok… a ty co?
@babushkaem ja neviem. Nevolnosti su brutalne, mám tabletky, tie čosi pomožu, teda netrávim všetok čas na wc ale v posteli. Niesom nič schopná. A do toho ten hematóm, stále krvácam. Kontrola 11.11. Tak uvidíme...verím, že to dobre dopadne.
@babushkaem už dostanes aj knižku ? … ja som teraz 10+5 ale na kontrolu k svojej gyn idem až 12.11. Ale idem na skrining prvý 8.11. Do centra tak dúfam a modlim sa že bude všetko ok lebo nasposledy som bola u mojej dr keď som bola 7tt tak už mám nervy
@simidv drzim ti velmi palce, ja si to anineviem predstavit take nevolnosti :/
@nikuska5322 no hej da, ja som doteraz chodila na kontrolu kazdy tyzden, teraz idem prvy mrat po dvoch tyzdnoch a uz mam nervy. To tak dlho ako ty ani neviem co by som robila 🤣 a uz minule mi brala krv na knizku, to mam prist na kontrolu kvoli hematomu, a o dalsie dva tyzdne 21.11 na skrining. Mna centrum pistilo po ukoncenim 7tt ze mam ist k svojej gynekologicke
@babushkaem ja som bola naposledy v centre keď mi vlastne určili akciu srdiečka potom hneď na to som bola u svojej gyn a zatiaľ som aj mala objednat má skrining a robia hi aj v heliose tak som sa tam objednala rovno a to idem 8.11. Ale mám hrozne nervy že či je všetko ok a tak ale tak dúfam že je … a k svojej gyn idem 12.11. A to mi dá knižku zoberie krv a tak no len dúfam že sa dovtedy nezblaznim 😅
@nikuska5322 ja som sa zlakla ked mi priznaky vymizli, ale nastastie vswtko ok. Ale zblaznila by som sa, urcite
@babushkaem mne akurát tak spľaslo brucho som bola nafúknutá dosť a teraz už niesom ale unavená som stále aj prsia má bolia a zvyknu má bolieť aj bedra dosť hlavne večer snáď je všetko ok
@nikuska5322 a lieky nejake este beries???
@babushkaem ja len progestenale si vkladám 2x denne a ty ?
@nikuska5322 ja si este picham prolutex a mala som aj duphaston, ale ten uz som vysadila. A estrofem mam este. Podla nna aj toe prihnaky su z tych liekov. Mne sa prsia zvacsili aspon o cislo a mam nich tmave zili, co som nikdy nemala. A teda bolia aj ked sa v noci prevalujem. A co ma este vytaca, tak v noci curam aj tri krat
@babushkaem ja mám len ten progestenale ale prsia mám tiež zilnate a bolia ma viac menej bradavky a mám ich take napuchnute ako keby a bola som nafúknutá strašne a už to tak kleslo to brucho aj mi bývalo zle ako nieže by som vracala ale napinalo má sem tam a musela som tak predychavat ani mi nechuti veľa veci jesť… a samozrejme ako aj pri prvom tehu tak aj teraz mám zapchaty nos a tie bedra má bolievaju niekedy viac niekedy menej a sem tam má pichne ešte v podbrušku ale to už menej
@nikuska5322 ja som tehotna orvy krat, pre mna to vsetko zahada🤣a trn plny nos mam dnes aj ja, som zvedava, kolko to bude trvat
@babushkaem no pri prvom tehu som to mala do konca až po pôrode sa mi to uvoľnilo to je vraj tehotenská nádcha 😃
Tak ja zas nemam nadchu ani ma nebolia bedra. Každá máme niečo. Ja som už estrofem vysadila, tak tajne dúfam, že by sa mohli zmierniť aj nevolnosti. 🙂
@simidv jasne každá žena sa inak cíti niektora nemá žiadne príznaky a iná zase má všetko 😃
@simidv a na to je vlastne dobry? Progedteron viem, ale ten esteofem? Podla mna uz ajja zacne po tej dalsej prehliadke, len toho progesteronu sa bojim.
@babushkaem akože presne netuším akú úlohu spĺna estrofem. A ten progesterón no ja pichám ráno večer aj vkladám a vzhľadom na to krvácanie sa obávam, že mi ho nechá doktorka dlho..pre istotu. Len tých injekcíi by som sa už rada zbavila. Za jedno stoja majland za druhé už neviem kde to pichnúť. Ale tak ak bude treba jasné, že budem pichať, koľko bude bábo potrebovať.
@simidv ja si picham iba na obed s vecer zas clexan, toez sa uzneviem dockat, kedy sinebudem musier pichat. Hadam coskoro, v care povedali, ze za nich do 12tt, takze este 2 tyzdne
Žienky, ako sa mate čo nové ?
@nikuska5322 u nás všetko v poriadku, hematóm mizne, bábo rastie, mne je lepšie. 😊 lieky už mám znížené na polovicu, koncom novembra vysádzam. A vy ?
@nikuska5322 ja uz mám hemotom preč, videla som už aj pohyby, budúci štvrtok idem na 1 velke sono a trisomy testy. Dúfam, že bude všetko ok. A lieky akurát vysádzam, aj progesteron, aj medrol, aj estrofem. Ostane mi vlastne clexan a aj to idem k hematologicke, ci este treba. Inak nic. Uz ani nejak priznaky extra nemám. A ty co?
@babushkaem ja už som bola aj na veľkom sone prvom bolo všetko ok babo rastie pekne akurát včera som si bola aj u svojej gyn po knižku a brali mi krv na trisomy testy tiež aj EKG som bola malé zase bolo o niečo väčšie než v piatok tak dúfam že aj naďalej bude všetko ok 😊

Akurát to vravím mužovi; že čo by zme robili. No nejak sa na to pripravili. Však, čo iné vám ostáva, že? Tak hlavne, nech je všetko v poriadku. Ja som inak mala hcg takmer také isté ako pri synovi, pri ňom 1640, teraz 1670 😄 zatiaľ tehotenstvo úplne rovnaké, od 6tyŽdňa mi je tak zle, že už chcem ísť rodiť 😄 tak nám všetkým želám, nech nám to v pohode zbehne a v lete si už beháme s drobcami