icon

Čo máme spraviť so zmrazenými embryami, keď ich už nechceme?

luciabasistova
26. apr 2021

Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť so zmrazenymi embryami. Čo snimi spraviť, ak už ich nechceme ďalej zmrazovat a nechceme ich ani použiť. Sme po jednom vklade, ktorý nevyšiel ale nakoniec sa nám podarilo prirodzene. Nevieme sa rozhodnúť či ich dat zničiť alebo darovať. Ďakujem ❤️

Strana
z2
jodo27
24. jan 2022

@leontinka27 nerozprávali ste sa s lekárkou o tom, že by ste to embryo chceli presunuť niekde, kde ho viete darovať? lebo v Gyn Five maju normálne mrazené embrya k dispozicii pre neplodné páry..

leontinka27
29. jan 2022

@jodo27 tam sa tiež musia spĺňať podmienky,

tinus89
11. jan 2025

@rokina13 ja som na Tom rovnako, až na to že prvý syn bol z IVF, dcéra prirodzene...mám 4 embrya zmrazené...nedokážem ich zničiť, lebo vždy keď sa pozriem na syna, sú pomyslím,čo keď by nevybrali práve jeho a nebol by tu s nami? Alebo vybrali len nie v pravý čas, možno druhý,tretí vklad a ten by už nevyšiel? Lebo on vyšiel hneď na prvý...na tretie sa absolútne necítim :(

anonym_8ee947
16. okt 2025
@tinus89

@rokina13 ja som na Tom rovnako, až na to že prvý syn bol z IVF, dcéra prirodzene...mám 4 embrya zmrazené...nedokážem ich zničiť, lebo vždy keď sa pozriem na syna, sú pomyslím,čo keď by nevybrali práve jeho a nebol by tu s nami? Alebo vybrali len nie v pravý čas, možno druhý,tretí vklad a ten by už nevyšiel? Lebo on vyšiel hneď na prvý...na tretie sa absolútne necítim :(

@tinus89 Dobry den, prosim, pokrocili ste nejako v tejto veci? Nahodou ste v centre nepreverovali, ci je moznost anonymneho darovania inym parom? Ci nad touto moznostou ste neuvazovali?

jodo27
17. okt 2025
@anonym_8ee947

@tinus89 Dobry den, prosim, pokrocili ste nejako v tejto veci? Nahodou ste v centre nepreverovali, ci je moznost anonymneho darovania inym parom? Ci nad touto moznostou ste neuvazovali?

@anonym_8ee947 je možnosť darovať embryo do darcovského systému, ak spĺňate kritéria na darovanie.

prihlasena1
21. okt 2025
@vierocka888

No tak toto riešime aj my. Ale na darovanie by som asi nemala žalúdok, lebo keď si predstavím, že bude niekde behať moje dieťa, tak sa mi ta predstava nepozdáva...

@vierocka888 prosim, k akemu rieseniu ste sa nakoniec priklonili?

prihlasena1
21. okt 2025
@bubinko1506

My uz 6 rokov platime za zamrazenie embryi. Z 2. IVF sa nam narodili dvojicky, a stale sme sa neodhodlali k definitivnemu rozhodnutiu, co dalej. Nie som stotoznena s darovanim, ani so znicenim, takze platime dalej.

@bubinko1506 prosim, k akemu rieseniu ste sa nakoniec priklonili?

prihlasena1
21. okt 2025
@leontinka27

Baby ja mam tiež takú veľkú dilemu tiež mame zmrazené emryko už 6 rokov dcéra má 6 rokov. Lenže dcéra je a bola veľmi náročná takže som si to nevedela predstaviť mat druhé dieťa a ešte stále sa necítim. Druhý problém je vek môj aj môjho manžela. Neviem si prestaviť mat v 60tke 15 ročne dieťa. Manžel ešte viac. Už si neviem prestaviť ako sa mu budeme venovať. Dcére sa venujeme veľmi veľa aj si to vyžaduje. Ale morálne hľadisko ma veľmi hryzie. Toľko som bojovala o to aby som to dieťa mala síce jedno už mám ale to druhe mam dat zničiť? Lebo darovať sa nedá. Alebo použiť na výskum. Hrozne sa tým trápim. Každý rok len odkladám platím peniaze za úschovu ale dokedy. Ani spávať koli tomu neviem ale fakt sa na druhé stále necítim... Konečne trochu začínam žiť.

@leontinka27 prosim, k akemu rieseniu ste sa nakoniec priklonili?

prihlasena1
21. okt 2025
@tinus89

@tinus89 prosim, k akemu rieseniu ste sa nakoniec priklonili?

Strana
z2