Darcovské spermie
ahojte všetky 🙂 odporúčajú nám IVF darcovskými spermiami. Ako ste sa s tým vyrovanali? Nabrali ste odvahu? Mne to pripadá ako zlý sen, mať dieťa s niekým cudzím alebo ho vôbec nemať? ☹ ☹ ☹ Nemám veľa času, som už staršia nechcem svoje rozhodnutie neskôr ľutovať Povzbudí ma niektorá?
Dávam sem link na inú tému.. nie preto, že by ste sa mali zmierovať s možnou bezdetnosťou ako sa píše v jeho názve.. ale v tej téme je mnoho úvah ako si ten ťažký život bez detí uľahčiť a urobiť znesiteľným napríklad keď okolie nie je práve citlivé alebo netuší, čo činí...
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/ako-sa-zmierit-s-bezdetnostou/
Ked my sme sa vytešovali, že netreba darcu ale ešte stále musíme na čakať 8 týždňov na genetiku a tá hrozba tu stále je že bez darcu to nepôjde ak nebudú dobré výsledky. Dosť ma to berie to čakanie rôzne výsledky, každý len vyšetruje a vyšetruje ale my si prosíme bábo nie kopu papierov Pozitívne na tom je že ste tu Držme sa dievčatá navzájom a verme, raz sa dočkáme Len či vládzem ešte veriť
holky, preboha ignorujte lilyofthevalley, to je najlepsi sposob. Vela takychto podobnych tu pise len preto, aby sa zviditelnilo. Asi je to nejaka zakomplexovana zenska, co nema co doma robit, tak vypisuje sprostosti. Ja si myslim, ze kazde dieta je dar a je jedno ako vznikne, najdolezitejsi je vztah k tomu dietatu a hlavne postoj rodicov. Ak si to rodicia vedia vysporiadat v hlave, ze to naozaj chcu (ci normalne alebo umelo) tak je vsetko tak ako ma byt. A hlavne - zujanka, nikdy o sebe nepochybuj ci vladzes verit. Prave Boh nas stvoril takymi silnymi preto, aby sme presne taketo situacie zvladli a dosli k dobremu koncu 🙂. Drzim palce vsetkym buducim mamickam 🙂
vďaka teraz sa už poponáhľame a v čase ked naši rovesníci majú maturantov, my budeme mať babatenko Nech sa to podarí prosííííííííííííííííííííííííííííííííííííííím 🙂
@zujanka toto si fakt krasne napisala 🙂 aj my sme mali uz takuto debatu, kedze diagnoza je azoo.. Na zaciatku to mm striktne zamietol a ja tiez .. zhodli sme sa na tom, ze by sme mali pocit,ako keby som to babo mala s inym muzom... No to sme mali este "iba" zly spermio, nie diagnozu azoo.. tak sa debata otvorila znovu a mm povedal, aby som porozmyslala o tom, ci v krajnom pripade by sme sli do darcu... ze ma velmi miluje a nechce ma pripravit o "radost a zazitok" z tehu... a ze keby bolo krasne a uzasne po mne, aj on by bol stastny 😉 tak ma tym normalne rozplakal... to fakt musi byt laska 🙂 No este nas cakaju vysetrenia, a stale verime, ze budeme moct mat spolocne... ak pridu na pricinu a poriesia ju nejako...
Ahojte dievčata, táto tema už nefunguje? Rada by som sa pridala, tiež budeme musieť na darcovské spermie. Snažíme sa už 10 rokov, ale až teraz nám na imunologii povedala p. Dr. že spermie su života neschopné. Že by bol zázrak, keby sa naše embryjka vyvíjali. Po 4 pokusoch IVF, kde nám potvrdili to same, (po 3 dnoch nám zostali z 10 vždy tak 2-3 aj to 2-3 kvality) nám to došlo, že má pravdu. Zvláštne, že v centre do nedokážu rozoznať. A vždy nás pošlu na ďalší pokus. Ale vzhľadom k veku, je najvyšší čas to riešit ináč. (manžel mal v 12-tich príušnice, takže s jeho spermijkami to už skúšat ani nebudeme).
Bola by som rada, keby sa táto tema obnovila, pretože síce som rozhonutá na 99% že ideme do toho, ale vždy je to ľahšie, keď sa podporíme. 🙂
neboj, tie komentáre sú dúfam už iba minulosť, netreba brať vážne niekoho, kto píše a nevie o čo ani o čom.
@zujanka ja som ešte v lete bola toho názoru, že nikdy. V jeseni sme ešte skusili 4 ivf s PICSI, lebo som dúfala, že aspon spermie vyberu tie najlepšie. Ale u nás aj tie najlepšie žiju len chvílu.
A tak sme predepresiovali celú zimu sami ako vždy. A urobili rozhodnutie. Ale manžel je s tým asi lepšie zrovnany, než ja. A tiež by mi pomohlo, keby napísal niekto, kto už to podstúpil. Svoje pocity.
Vy ešte čakáte na nejaké výsledky. Takže šancu ešte máte nie?
No viem o čom hovoríš, my sme mali plačúcu jeseň Čakáme na výsledky z genetiky. Jeden urológ nám hneď povedal, že darcovské, druhý, že skúsime chirurgický odber ak bude genetika v poriadku. Takže ešte stále je nádej ale ešte stále sme hrozbu nezažehnali ☹ Sú tu ženy, ktoré majú darcovské detičky a sú spokojné šťastné aj ony aj ich manželia. Ide o to, ako sa s tým pár vysporiada. To chce veľké odhodlanie a obrovské srdce.
@moni19 No viem o čom hovoríš, my sme mali plačúcu jeseň Čakáme na výsledky z genetiky. Jeden urológ nám hneď povedal, že darcovské, druhý, že skúsime chirurgický odber ak bude genetika v poriadku. Takže ešte stále je nádej ale ešte stále sme hrozbu nezažehnali Sú tu ženy, ktoré majú darcovské detičky a sú spokojné šťastné aj ony aj ich manželia. Ide o to, ako sa s tým pár vysporiada. To chce veľké odhodlanie a obrovské srdce.
Ahoj @zujanka no ja sa na to začínam tešit. Kedže je to naša jediná nádej. Teraz v marci ešte ideme pre toho mrazačika. Máme tam ešte jedno. Teda ked prežije rozmrazenie. A ked to nedopadne, tak sa chcem zas objednat na konzultáciu. Už som v stave, že sa na to viac teším. Myslím, že v hlave to mám zrovnané. Ešte uvdíme čo na to doktorka v centre. 🙂
Ahojte, práve nám nevyšlo naše 3.ivf, rozhodli sme sa pre darcovské spermie, neviete mi povedať, či je nejaký rozdiel v centrách hlavne vo výbere darcu? Teda myslím, že tam majú väčší teda širší výber?
ďakujem
dievcata, pre tie co to uz mate za sebou, chcem sa opytat, ci pri tych darcovskych spermiach sa robi aj vysetrenie dna fragmentacie spermii, nakolko bezne pri spermiograme viem, ze ho v car nerobia. Kedze moj manzel ma inac dobry spg akurat na tu fragmentaciu, tak chcem vediet ci to robia vsetkym darcom, naoklko prave kvoli tej fragm. ma mnoho bab problem otehotniet.....
@cuculik1 Nuž, sú aj horšie veci... napríklad vôbec nemáš pod kontrolou, či darca nie je práve z psychiatrie prepustený schizofrenik... Nesledujú sa ich zdravotné záznamy, len dávajú o sebe dotazník...
Porucha Tvojho manžela je pomerne raritná, na raritné dg sa proste nediagnostikuje darca, lebo by to bolo pridrahé... Takisto môže mať darca zlú mitochondriálnu DNA /či RNA?/ a to sa na Slovensku pokiaľ viem nekontroľuje vôbec anilen u neplodných párov..

@v555 všetko trvá tak dlho a už som prastará ☹