icon

Darcovské spermie

zujanka
29. dec 2011

ahojte všetky 🙂 odporúčajú nám IVF darcovskými spermiami. Ako ste sa s tým vyrovanali? Nabrali ste odvahu? Mne to pripadá ako zlý sen, mať dieťa s niekým cudzím alebo ho vôbec nemať? ☹ ☹ ☹ Nemám veľa času, som už staršia nechcem svoje rozhodnutie neskôr ľutovať Povzbudí ma niektorá?

kuspitka
28. jan 2012

ahojte.tá to téme je zaujímavá...ako telenovela...

v555
28. jan 2012

@kveta ....toto je život,každá veriaca môže povedať čo chce ale spraví to čo jej vyhovuje........takže v nedeľu do kostola a v pondelok do CAR

zujanka
autor
28. jan 2012

a to je aký darcva neanonymný To mám ísť za susedom?

zujanka
autor
28. jan 2012

@v555 aj také je možné diečatká moje, Ja som tak bola v nedeľu v kostole a v utorok v CAR 🙂 medzi veriacimi nie je každý fanatik ako tá "dáma" čo tu mudruje. A mimochodom mám rada tie moralistky, ktoré sa robia svaté lebo sa ich to netýka. keby to bol ich problém, prekrútili by aj morálku podľa svojho

v555
28. jan 2012

ťažký večer ale som o niečo zas múdrejšia 🙂 🙂 🙂 dobrú noc

monikad
Odpoveď bola odstránená
foryou25
29. jan 2012

mila spasitelka sveta, neviem preco chodis do temy ktora sa ta absolutne netyka, tu si pisu zeny ktore prirodzene mat deti nemozu a napriek tomu po detoch velmi tuzia, k nim patri aj ja, u nas je jedina sanca IVF. Ja som veriaca Boha milujem, a viem ze Boh zle veci na ludi nezosiela, ale...ale denno denne sa pytam, preco teda Boh neurobi plodnych vsetkych ludi ak dokaze robit zazraky???
vcera mi moja svagrina, oznamila ze cakaju druhe dieta, podotykam, ze ani prve nechceli, a aj tak sa k nemu chovaju,cigani sa tiez mnozia ako potkany, niekto tuzi mat aspon jedno a ani to mu nie je dopriate!?
Viem ze umele oplodnenie, nie je v sulade, s Bohom, ale Boh mi do srdca vlozil neskonalu tuzbu mat deti, a nikto, podotykam NIKTO a ani ty, ma nema pravo za to sudit, ja sa budem zato zodpovedat sama pre Bohom. Amen 😉

wifina
29. jan 2012

@foryou25 pravdu máš, u mňa je to tak podobne, my nemožeme mať deti obaja, tých možností nie je veľa, ani adopcia sa nemusí podariť...ale to je ako s tým vtipom, keď topiavi človek čaká na pomoc Boha, príde čln, loď, helikoptéra a v nebi sa pýta Boha, prečo mu nepomhol a on odpovie, ve som ti poslal čln, loď aj helikoptéru...keď sa dá pomocť, tak prečo nie...

lucinocka
29. jan 2012

@lilyofthevalley ach jo, ocividne si o dieta neprisla a ani sa on dlho nesnazila, lebo nevies aka je to bolest a trapenie zo strany zeny aj muza..a co to robi so psychikou a samozrejme aj s fyzickou strankou cloveka... my sme sa nesnazili az tak dlho, na rozdiel od bab, ktore su tu / a klobuk dole pred nimi/ nam to trvalo len 15 mesiacov, ale bola som uz aj v stadiu,, ze by som niekomu to dieta aj ukradla.. tak prestan poucovat a pliest sem svoje nabozenske dristy.. kazda zena a kazdy muz si zasluzi byt mama a otec, dat stvoreniu lasku, domov a neznost ..a ked to nejde fyzicky tak su na to ine sposoby.. a nie je to zaidna bozia vola a podobne kraviny ale to, ze je coraz viac neplodnych parov je zapricene tymi svinstvami co jeme, co dychame a sposobom zivota v strese aky zijeme..
Bud rada ze si tehotna , uzivaj si to a neryp

sarianna
29. jan 2012

kocky, sice neprezivam take veci ako vy a som za to vdacna, ale strasne Vam drzim palce!!!! najdite cestu ako byt stastne... a je jedno, co to budu darcovske spermie, alebo vajicka.... Dolezite je aby ste boli stastne a zdrave a aj vase deti !!

janie80
29. jan 2012

@lilyofthevalley pises "Áno, Boh nekonečne túži po našom šťastí, ale on má svoje vlastné cesty, on má pre každého človeka pripravený plán. IVF je miešanie sa do jeho stvoriteľského remesla." a "Prečo sú vojny a prečo kňazi zneužívajú deti? Pretože im dal Boh slobodnú vôľu. Boh nemôže vstúpiť do našich skutkov a rozhodnutí, lebo on nám pri stvorení dal slobodnú vôľu konať a je na nás, ako sa rozhodneme."

preco teda Boh dal ludom rozum a slobodnu volu, aby vymysleli IVF a prisli na kopec inych, podla teba nemoralnych sposobov, ako pocat babatko? asi si fakt stastna zena a nemusis kazdy vecet prosit Boha, aby to uz konecne vyslo... ja som pred viac ako rokom samovolne potratila... a odvtedy sa na mna lepi tolko hormonalnych poruch a diagnoz, ze budem vdacna kazdemu, kto mi s tym pomoze... a ak by malo byt jedine riesenie IVF alebo akakolvek ina metoda umeleho oplodnenia, tak to s manzelom skusime... a vlastne, kto si ty a ako dobre nas poznas, aby si mohla sudit a riesit nasu moralku???

zeleny_cajik
29. jan 2012

Baby, poproste admina, aby vam tuto temu dal do sukromnych, asi ju @zujanka nevytvorila preto, aby ste tu do seba nechali rypat... a ostatnym - mozte si vytvorit vlastnu temu, kde budete moralne a nabozenske spekty darcovstva preberat na toretickej urovni, ale rozoberat to tu je absolutne nevhodne a necitlive, najma ked mate doma svoje prirodzene pocate deti. Ako tu uz bolo pisane, pre darcovstvo sa nikto nerozhodne z rozmaru, sposobom "co nemaju v jednote, dokupim v tuzexe", otazky, ktore tu rozoberate, pary, ktorych sa to tyka, prebrali milionkrat zo vsetkych stran ovela hlbsie, ako si asi viete predstavit a vasimi recami tu fak nikoho nezachranite, prave naopak.

kveta
29. jan 2012

@lilyofthevalley Pri darcovských spermiách sú riziká poškodenia dieťaťa vrámci genetickej dedičnosti nižšie. A linky o tom, že nedonosenci mávajú častejšie zdravotné problémy a umierajú, choď dať do témy mamičkám s nedonosencami. Iste to ocenia rovnako ako my.

v555
29. jan 2012

@lilyofthevalley s týmito článkami choď do r..i a to som ti ešte jemne povedala,si proste trápna a sem nepatríš...........ešte raz Ti prajem veľa šťastia v živote a aby si nikdy nemusela prosiť Boha o pomoc ako my.

bettypo
29. jan 2012

@lilyofthevalley ja by som do morfologického ultrazvuku ešte nevyskakovala na tvojom mieste. Mám Ti vygoogliť nejaké článočky?

zujanka
autor
29. jan 2012

@lilyofthevalley čo sme ti urobili že toto tu vyvádzaš? To si ozaj taká úbohá že sa nevieš inak realizovať!? Nás aj tak nepresvedčíš a NEODRADÍŠ

zujanka
autor
29. jan 2012

@zeleny_cajik díky zeleny_ cajik Je fajn, že nám rozumieš Viem, že to myslíš dobre ale ísť do súkromnej témy kvôli jednej ani neviem ako ju nazvať? Nikdy nezabudnem ako mi bolo keď sme sa dozvedeli diagnózu a nielen mne ale aj manželovi. Sme tu jedna pre druhú, aby sme si pomáhali a povzbudzovali sa, spolu plakali, spolu sa tešili. O tom je ĽUDSKOSŤ a nie o tých drístoch pani dokonalej. Ďakujem všetkým, ktoré nám rozumejú a držia nám palce 🙂

vejula
29. jan 2012

@lilyofthevalley toto rpboš prečo??? prečo tu davaš tieto članky???? byť tebou som opatrna aby sa ti to nevypomstilo 🤐 lebo toto vôbec nieje kresťanske spravanie.
Napisala by som tu toho viac, aj prikladov z biblie v ktorych vidim tvoje spravanie ale radšej budem ticho 🤐 lebo ja som v takychto vyjadreniach fest opatrna. PRetože nech ten hodi kamenom kto je bez viny.. JA sa bez viny necitim, ale ty očividne ano 😔

winipega
29. jan 2012

@lilyofthevalley tak teraz si sa vyznamenala aka si Puča!!!
@zujanka sorry ze som sem nahliadla,ale nedalo mi to sem nenapisat 🤐

monika15
30. jan 2012

@zujanka
joj presne... drzte sa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a nikdy sa nevzdavajte nadeje kvoly takym ludom ...

lilyofthevalley
30. jan 2012

IVF je obyčajná manipulácia s ľudskými životmi, ako zo zlého sci-fi. Odmietame očkovanie, ale hrnieme sa do pokusov s ľudskými embryami ako pokusní králici. A nechápem vašich manželov, ktorí sú ochotní vychovávať dieťa, ktoré bolo dobrovoľne splodené s úplne cudzím mužom. Je to zvrátené.

lilyofthevalley
30. jan 2012

Umelé oplodnenie ohrozuje základné ľudské práva a hodnoty, akými sú právo ľudského embrya na život (pri jednotlivých technikách dochádza k nekontrolovateľnému zabíjaniu ľudských embryí, ktoré sú nepotrebné, ďalej k manipulácii s nadbytočnými embryami, k ich zamrazovaniu a rozmrazovaniu). Umelé oplodnenie nie je liečbou neplodnosti, pretože sa nezameriava na ostraňovanie príčin neplodnosti, prípadne prekážok k počatiu, ale pozornosť sa tu sústreďuje na obídenie prirodzených procesov, na ich manipuláciu, na nedôstojné vytvorenie človeka.

lilyofthevalley
30. jan 2012

Dieťa je tak plodom a výrazom lásky, čiže vzájomného darovania sa manželov. Ak je niečo darom, môžeme to prijať, ale nemôžeme si to nárokovať!!!

foryou25
30. jan 2012

kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva kva, myslis ze tym niekoho nazlostis?? len sama ukazujes aka si, na tvojom mieste by som bola opatrna v tychto vylevoch, si len na zaciatku tehu, aby sa ti toto vsetko nevypomstilo

winipega
30. jan 2012

@lilyofthevalley Kdovie, ako sa cirkev bude stavat k umelému oplodneniu za 100 rokov, až budu naše kostoly takmer prázdne rovnako ako na západe, pretože tu budu muslimovia a bežná populacia sa bude schopna množit vdaka znečistenému životnému prostrediu už iba umelo a s pomocou lekárov 😕

kveta
30. jan 2012

@lilyofthevalley Iste. Mas pravdu. Deti sa mimo manzelstva nerodia. 😉

kveta
30. jan 2012

@lilyofthevalley pises, ze nechapes neplodnych manzelov.. Mam pre Teba dovernu spravu.. Ty v tejto teme nerozumies nicomu.. Nech sa Boh zlutuje nad Tvojou dusou za utrpenie, ktore tu vedome sposobujes.

lilyofthevalley
30. jan 2012

@winipega Nemyslím si, že by to bolo znečisteným životným prostredím. Väčšinou je neplodnosť žien následkom dlhodobého užívania hormonálnej antikoncepcie. Vravím - bludný kruh farmaceutického priemyslu - najorv zarába na tom, že žena nechce otehotnieť a potom na tom, že chce, ale už to bohužiaľ nejde, lebo HAK to nenechá bez následkov.
http://diva.aktuality.sk/diskusia/31155/antikon...