Darcovské spermie
ahojte všetky 🙂 odporúčajú nám IVF darcovskými spermiami. Ako ste sa s tým vyrovanali? Nabrali ste odvahu? Mne to pripadá ako zlý sen, mať dieťa s niekým cudzím alebo ho vôbec nemať? ☹ ☹ ☹ Nemám veľa času, som už staršia nechcem svoje rozhodnutie neskôr ľutovať Povzbudí ma niektorá?
@elise Samozrejme, že prirodzený potrat JE OK. Veď to nerobíš dobrovoľne, nie? To sú základné veci. Ide o úmysel.
@anjelicek26 Nedava deti ockovat, pisala to.. Radsej ich a deti v ich blizkosti nechava v riziko vaznych, smrtelnych chorob.. Ona sa boji len o seba, nie o deti..
@anjelicek26 Opäť a opäť niekto prekrúca moje výroky. Práve naopak, som PROTI očkovaniu. Ja k tomu IVF len prirovnávam. Očkovanie sa tu zatracuje, ale húfom sa chodí na IVF. Je to paradox.
@kveta Pozri si video o očkovaní: http://blip.tv/durino/impfung-sinn-oder-unsinn-... Naopak, TY očkovaním ohrozuješ dieťa.
@lilyofthevalley - ono sa niekomu fakt keca, ked ma v brusku prirodzene pocate dieta, nikdy nepochopi, ake to je, ked je tuzba a proste to nejde. Ale na taku "velkost" este musis poriadne dozriet, aby si vedela akceptovat, ze ludia sa k detom dostavaju dnes uz aj inou cestou. Chcem vidiet, ci by si takemu dietatu povedala do oci, ze nie je bozi dar, nepokrstis ho, nepojde na sväte prijimanie, lebo vzniklo inak? Zamysli sa. Lebo dieta rastie laskou a je dost suma fuk, ci prvych 36 hodin bolo v miske alebo plavalo vo vajcovode. Uplne suma fuk. Rastlo u maminy v brusku, hladkane, milovane, od narodenia stastie, ktore si vedia vazit... kolko prirodzene pocatych deti take stastie nema!!
@lilyofthevalley S Tebou sa uz nejaku dobu nebavim.. Neodpovedas na otazky.. Len utocis..
Stále to isté dokola - ževraj to nechápem. Možno som nezažila tú bolesť z toho, že nemôžem mať dieťa, ale pre mňa sú morálne hodnoty viac ako moje "chcem". Skrátka keď IVF pokladám za mnohonásobnú vraždu nadbytočných embryí, tak to nespravím, ani keby som bola do smrti neplodná. Ale ľudia ako vy už asi v dnešnom konzumnom svete strácajú zmysel pre slovo "etické".
Keby sme boli konzumne, tak si za tie statisice /mna stala cesta za babom dvestotisic korun/ nakupujeme Vuitton kabelky.. Ale venovali sme tie prachy na rodinne hodnoty. Fakt tu place ta "katolicka" na nespravnom hrobe.
@lilyofthevalley keby si nemohla mat deti bola by si vdacna aj za ivf. A mala by si sa nad sebou zamysliet. To zedeti zivf su postihnute je nezmysel. Mas asi malo informacii. Tak sa nevyjadruj k tomu comu sa nerozumies.
@lilyofthevalley vieš čo sa deje pri IFV? my po potratoch sme sa rozhodli pre IFV som nemorálna? moje telo produkovalo len o čosi viacej vajíčok ako prirodzene, oplodnenie nastalo v skumavke ale tie spermie sa normálne spojili s vajičkom ako keby boli vo mne embrijko vložili do maternice k zahniezdeniu a tu je to už na prirodu zahniezdi sa alebo nie je to porovnatelne s prirodzeným počatim. nič nemorálne sa na embrijkách nerobilo mám ešte niekolko zmrazených nevidim v tom nič nemorálne tie čo sa po rozmrazeni nevyvýjaju dalej by to nerobili ani v maternici. prve sa zadarilo prirodzene a to sme mali šťastie. mám už 37 rokov a manžel 49 tužime po druhom a urobime všetko preto aby druhe bolo a budeme ho rovnako ľubiť ako prve 🙂 v katolickej cirvi su knazi ktorí splodili deti a robia knazov dalej, prečo nedodržiavaju vieru?
Konzumizmus neznamená, že si kúpiš drahú kabelku. Ide o vnútorný postoj človeka - a to vyjadruje jeho "ja chcem" - dieťa napríklad.
Ako tehotna som sa narozdiel od Teba nehadala v ziadnej internetovej diskusii... Aby bolo moje miminko v pohode a neohrozovala som ho negativnymi myslienkami... To som robila pre svoje babo.. Tolko k teme Hodnoty.
@elise A čo spravia s tými tvojimi zamrznutými deťmi? Ak ich už nebudeš potrebovať, zabijú ich. Pekná matka.
@kveta Tak obyčajná negatívna myšlienka má podľa teba obrovský vplyv na dieťa a ovplyvňuje ho, ale umelé oplodnenie v skúmavke je pre dieťatko ružová záhrada.
@lilyofthevalley zmrazene môžu byť kolko budem chceť ak nejake zostanu ak nezostanu žiadne a ujmu sa posledne dve prijmem ich sláskou a daju sa dať aj na vedecke učely kde môžu prísť na rôzne veci ktore môžu tvojmu dieťatku zachrániť život a môžem sa rozhodnuť darovať ich neplodnemu páru. vieš je vela možnosti neznamená to že by som ich zabila a tolko vela zase embrijok nemám
@elise Nemám záujem o to, aby hocikoho mŕtve deti zachraňovali moje deti. Embryá sú potom len pokusné králiky na výskum.
@totty Masturbácia je tiež hriech.
@totty Bohužiaľ.
@lilyofthevalley a mysliš že tvoj muž to nerobi o čom písal @totty myslim masturbáciu?
a čo sa týka k tým embrijkám alebo hociakým pokusom ak by ľudia nerobili pokusy nevynašli by napríklad penicilin alebo žiarovku alebo internet🙂
@elise Presne na toto som čakal, že kto mi to skôr napíše. "A tvoj muž to nerobí?" Nie, nerobí. A teraz počkám, keď mi niekto napíše: "No to si iba myslíš." Nie, nemyslím, ja to viem. My s manželom nemáme nijaké tajomstvá.
@elise Ty brďo, to je prirovnanie. Je rozdiel medzi pokusom s elektrinou a žiarovkou a pokusom na ľudskej bytosti.
@lilyofthevalley bola by si milo prekvapená ake tajomstvá su neodhalene🙂

@lilyofthevalley - ako dobre chapem, ty davas deti ockovat? A vies, ako sa kultivuje 1/3 virusov obsiahnuty vo vakcine mmr? Na ludskych potratenych embryach. To je holy fakt, inak sa to kultivovat neda. Je ti z toho nevolno? Tak sa dobre zamysli, ci das dieta ockovat. Milujem ludi, co nemaju ani sajna a budu tu kazat o tom, co je moralne a nemoralne.