Darované embryo a partnerove spermie

pramen32
2. okt 2020

Ahojte ma tu niektorá skúsenosť s darovanými vajíčkami, ktoré boli spojené so spermiou partnera ? Vynosili ste dieťatko ? Aký bol pocit ked sa dieťatko narodilo a nebolo z vašich vajíčok ? Mam 39 som po neúspešnom kete, otehotnela som ale potratila v 6 tt. Partner 45 zdraví sme obaja, všetky výsledky ok aj imuno. Zvažujeme vklad darovaných vajíčok. Ďakujem

wanda52
2. okt 2020

Skús pozrieť v skupine: IVF - skúsenosti, rady, úspechy, tam skôr nájdeš odpovede.

rachel36a
2. okt 2020

My mame synceka z DV

pramen32
autor
2. okt 2020

@rachel36a a vyšlo vam to na prvý krát ? Cítila si dieťatko hned ako vlastne ? Ďakujem

janetinka27
2. okt 2020

@pramen32 okrem toho, ze clovek sam nevie ake to bude, tak nevie ani to, ako to bude prezivat jedneho dna clovek, ktory sa takto narodi. lebo otazka nasho povodu je aj sucastou nasej vlastnej identity.

samrolka2019
2. okt 2020

Mne spi v postielke babatko z darovaneho embrya 💗 nie je moje ani manzelove. Ja nase, zdrave a krasne. Tiez som sa obavala svojich pocitov, sko zareagujem ked babo zbadam, ci si k nemu vytvorim vztah. V prvej sekunde ked mi ho ukazali som sa doň zamilovala 🥰. Je moje/nase. Velmi ho milujeme aj s manzelom a jeho starsim bratcekom. Nelutujem nic a isla by som na darovane embryo opat

samrolka2019
2. okt 2020

@haaadanka mozem len suhlasit. Nase darovane embryjko ma moje prsty a aj oci 🥰

andreatytler
2. okt 2020

@pramen32 Ja mam syna z darovaneho embrya. Bolo to velmi tazke sa zmierit s faktom ze nebudem mat biogicke dieta... aj som tu o tom vela debatovala ale pre mna to bolo lepsie ako byt bez deti. Pre mna bolo ovela lahsie prijat myslienku na darovane embryo lebo tam sme obaja na tom rovnako. Pri darovanom vajicku som sa citila v nevyhode.
Bola som velmi stastna ked bol KET uspesny a lubila som to babo v brusku ale stale som mala tak trochu cervika v hlave ze ako to dietatko prijmem po narodeni. Bola som rozhodnuta na tom pracovat ak ta laska nepride prirodzene. Prve momenty boli cudne... nebola to laska na prvy pohlad, skor take zoznamovanie sa a uvedomenie si ze teraz tu uz naozaj je a som mama a toto je moje dieta. Po 24 hodinach som bola do neho blazon. Bol nadherny a aj ked som si uvedomovala ze nie je biologicky moj, vobec mi na tom nezalezalo. Nebolo to podstatne. Nemenila by som ho za nic na svete ani keby mi ponukli moje biologicke dieta. A to iste aj moj muz.
Ale vzdy ked ho niekto vidi a hovori... boze ake vlasy, no to je cely otec, tak ma to napadne ze veru nie je... ze tie vlasy nie su geneticky od otca ale ja na to poviem ze: nie je to uzasne ze on nie je geneticky od nas ale napriek tomu ma ma uplne take iste vlasy ako muz?

Ale rozpravala som sa s niekolkymi mamickami co mali deticky z darovaneho vajicka a tie mali problemy. Jedna mamicka povedala ze vzdy ked sa na syna pozrie, vidi tu inu zenu. Nevedela sa toho zbavit. Nie je to lahke. Ono je to prirodzene ze kazdy tuzi po detoch co su geneticky nase a ked to nejde tak nam to chyba. Ale to nie je prkazka... Cloveku v priebehu zivota bude chybat vela veci ale nauci sa s tym zit a mat stastny zivot. Nikto nema uplne perfektny zivot, ide o to zobrat to co ti zivot da a byt s tym stastny.

Neunahli to, pouvazuj o tom, poprezuvaj tie emocie ktore mas, podebatuj s kamoskami a hlavne muzom a tiez rodinou (pocula som pripad kedy starky odmietal poznat vnuka lebo nebol geneticky od jeho syna).

rachel36a
2. okt 2020

@pramen32 vysiel nam treti vklad...od prvej chvile bol moj...nosila som ho pod srdcom...necitim ziaden rozdiel medzi nim a prvym bio synom....lubim ich oboch rovnako

pramen32
autor
2. okt 2020

@andreatytler ďakujem Ti velmi pekne za Tvoje slova. ❤️😊

pramen32
autor
2. okt 2020

@haaadanka áno potešila som sa.

butterfly333
4. okt 2020

Tiež sme boli na vklad s DE no žiaľ neúspešne. No chceme to skúsiť ešte až kým sa to nepodarí no mám už 41r.

maxxim
9. okt 2020

@samrolka2019 krása.... slová z výsledkov vedia naštartovať ,, v lepší zajtrajsok" .
Som vďačný za takéto hrejivé slová na ceste za vytúženým dieťatkom.. Boh nech Vám žehná🙂

lejduska
21. okt 2020

@pramen32 ahoj. Pocit bol úžasný, a vôbec to neriešime. Je dôležité si to vopred pripustiť, čo mne chvíľu trvalo, predsalen psychicky som to musela prijať a rozhodnúť sa, a tak sme do toho išli. Počas vkladov a tehotenstva som na to už nemyslela. Prajem veľa síl 🙂

pramen32
autor
22. okt 2020

@lejduska ďakujem a prosim Ta pekne koľko vás to asi stalo ?

janie7
21. feb 2022

@samrolka2019 Ahojky, mohla by som ti napísať IP?

samrolka2019
1. jún 2022

@janie7 ahoj ano mozes. Ak je to este aktualne. Uz sem moc nechodim 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre